maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

20 מזונות שלא מומלץ לאחסן במקרר

  כיום אנו רואים אותו כמובן מאליו, אבל המקרר הביתי הוא המצאה גאונית שהפכה סדרי עולם לאחר שהיא הומצאה. עם המכשירים החשמליים המיוחדים הללו, אנשים יכלו סופסוף לשמור מזון במשך ימים ארוכים בלי לדאוג שיתקלקל, וכך לחסוך כסף רב וליהנות מאוכל טרי בכל עת. למרות הנחיצות של המקרר בכל הנוגע לשמירת מזון, לא צריך לאחסן בתוכו כל מאכל שאנו מכניסים לביתנו במהלך השבוע. ישנם מזונות מסוימים, מן הטבע וגם כאלו שהם מעשי ידי אדם, שקירור משנה את טעמם ומרקמם ובעצם פוגע בהם ובערכיהם התזונתיים. הרשימה של 20 המאכלים הבאים, שלא מומלץ להכניס למקרר, תאפשר לכם לחסוך מקום בתוכו, וגם למצות את המיטב מטעמם ויתרונותיהם של מאכלים אהובים לאורך זמן.
 
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: בובה מחייכת ליד מקרר צעצוע
 

1. בננות

הפרי הקיצי האהוב הזה אמנם מבשיל מהר כשהוא שוהה בחוץ, אך אין זה אומר שצריך להכניס אותו למקרר כדי להאריך את תוקפו. הסיבה לכך היא שהרכיבים התזונתיים, כלומר הוויטמינים והמינרלים שבבננות, נשמרים טוב יותר מחוץ למקרר מאשר בתוכו, ולכן אין צורך להכניס אותם לסביבה צוננת.

2. אבטיח שלם

אבטיח צונן הוא מטעם קיצי אהוב במיוחד, אך לא מומלץ להכניס את הפרי בשלמותו למקרר אם אתם רוצים לאחסן אותו בבית. אחסון של אבטיח שלם במקרר פוגם בתכולת הבטא קרוטן שבו, שהוא נוגד חמצון שחיוני לגוף. לכן, את האבטיח השלם מומלץ שתשמרו מחוץ למקרר, ואם תרצו כמה חתיכות צוננות שלו, חתכו אותן מבעוד מועד, הכניסו לקופסה אטומה ושמרו אותן במקרר עד לאכילה.

3. קפה

תנאי הלחות השוררים במקרר הם האויבים של קפה מכל הסוגים, ולכן מומלץ להימנע מלאחסן את האבקה והפולים של המשקה האהוב בקירור. הלחות של המקרר "נדבקת" לקפה ומשנה את טעמו, בין שמדובר בפולים או באבקה, והורסת את הארומה הנפלאה שלו.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: פולי קפה נשפכים מכוס הפוכה

4. אפרסקים

כאשר מכניסים אפרסקים למקרר, תהליך ההבשלה שלהם עוצר וכך בעצם הם לא מגיעים לשלב שבו טעמם נהיה כפי שהוא צריך להיות. מעבר לכך, קירור גורם לפגיעה ברכיבים התזונתיים של הפירות הנפלאים הללו, ולכן לא מומלץ להכניס אותם למקרר.

5. מנגו

הפרי האקזוטי הזה לא מורגל לטמפרטורות קרירות, ולכן לא כדאי להכניס אותו למקרר. הרכיבים החיוניים של המנגו מתפרקים כאשר הם באים במגע עם קור, ולכן הוא מאבד את ערכיו התזונתיים שהופכים אותו לפרי בריא כל כך עבורנו.

6. שזיפים

פעמים רבות, קור גורם לשזיפים להצטמק ולאבד מצורתם ומרקמם העסיסיים והאהובים. הרכיבים שיש בפרי הסגלגל, כמו סיבים תזונתיים שמסייעים בהסדרת פעילות מערכת העיכול, נפגמים בגלל הקור ולכן לא כדאי לאחסן אותו במגירת הפירות.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: סלסלה תלויה עם שזיפים בתוכה
 

7. שמנים

אחסון שמן במקום שחשוף לאור השמש גורם לו לחמצון שמזיק להרכב שלו, אך גם אחסונו במקרר מזיק לו. כאשר מאחסנים שמנים שונים במקרר - במיוחד שמן זית ואבוקדו, הם מתגבשים למרקם חמאתי שפוגם בטעמם, ולכן מומלץ להימנע מכך.

8. דלעת

כאשר מאחסנים דלעת במקרר, הלחות גורמת לה לפתח עובש, וגם כאשר זה לא המצב, טעמה נפגע. הרטיבות מחלחלת לתוך הדלעת ומשנה את טעמה, ולכן מקומות צוננים ומוצלים, כמו מחסנים או ארונות, עדיפים לשמירה על דלעת על פני המקרר.

9. בזיליקום

בזיליקום הוא עשב תיבול עדין שקור גורם לו לנבול במהרה, והוא גם סופח ריחות שמשנים את טעמו מהפריטים השונים במקרר. לכן מומלץ להכניס את גבעולי הבזיליקום לכלי עם מים, לכסות את העלים שלו עם שקית ולשים אותו במקום מוצל כדי שלא ייפגע ועל מנת שיאריך ימים.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר:עלי בזיליקום לחים

10. קיווי

למרות מראהו הקוצני, פרי הקיווי רגיש להשפעות חיצוניות כמו קור. כאשר מכניסים את הפרי השעיר והחמצמץ הזה למקרר, הערכים התזונתיים שלו נפגמים בנוסף למראה, הטעם והמרקם שלו, כך שזה לא המקום עבורו.

11. בצלים (במיוחד חתוכים)

בתוך בצלים ישנם נוזלים רבים, וכאשר מכניסים אותם למקרר, הבצל מהווה קרקע פורייה להתפתחות עובש שדורש לחות כדי לשרוד. יתרה מזאת, בצל חתוך סופח אליו חיידקים וריחות מהמקרר, ולכן מומלץ להשתמש בכולו אם חותכים אותו או לקצוץ ולהקפיא אותו. 

12. שום

כאשר מניחים שום במקרר, הקור גורם לו להנביט שלוחות, והוא גם מפתח עובש והופך להיות עם מרקם שמזכיר גומי. כדי למנוע זאת, אל תאחסנו שום במקרר בשום אופן, ובחרו במקום מוצל וקריר בו הוא יוכל להישמר באופן טבעי לאורך זמן.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: ראשי שום

13. חצילים

חצילים רגישים במיוחד לקור, וכאשר מכניסים אתם למקרר הם מתקלקלים במהרה ונוטים להצטמק ולפתח מרקם דמוי גומי ועובש בעוקץ שלהם. בנוסף לכך, גז האתילן הטבעי שמשתחרר מפירות וירקות פוגם אף יותר בחצילים וגורם להם להתקלקל ולאבד מטעמם.

14. בטטות

כאשר מכניסים בטטות למקרר, המבנה של דופן התאים שלהן משתנה והן הופכות לקשיחות וקשות לחיתוך. הקירור גם פוגם במרקם שלהן, כך שלוקח זמן רב יותר להכין אותן בניגוד לבטטות שנשמרות מחוץ למקרר. הלחות במקרר גם גורמת לבטטות לפתח עובש וטעם מעופש, ולכן זה בהחלט לא המקום עבורן. 

15. פלפלים חריפים ומתוקים

כאשר מכניסים פלפלים מתוקים למקרר, הצבע הטבעי שלהם דוהה עם הזמן והלחות גורמת לכך שהם מפתחים עובש בתוכם שפוגע בטעמם וגם הופך אותם לפריט מזון שלא מומלץ לאכול. במקרר הם גם נוטים להצטמק, בדומה לאחיהם הקטנים – פלפלים חריפים, ולכן לא מומלץ להכניס את שני סוגי הפלפלים הללו למקרר.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: פלפלים חריפים ומתוקים

16. חמאת בוטנים

חמאת בוטנים נימוחה משתלבת בצורה נפלאה עם לחם טרי כחטיף ביניים או כרכיב בעוגיות. כאשר מכניסים את הממרח המתוק-מלוח למקרר המרקם שלו נפגע, הוא הופך לקשה ובלתי אפשרי למרוח אותו על לחם, ולכן המקרר זה בהחלט לא המקום עבורו.

17. נקטרינות

הפרי הנפלא הזה נאכל בצורתו הטרייה וגם משמש להכנת מגוון מאפים, אך קירור עלול לפגוע בטעמו הייחודי. הלחות שנוצרת במקרר גורמת לנקטרינות להתרכך, גם אם הן טרם הבשילו, והקליפה העדינה שלהן סופחת טעמים בצורה לא נעימה. כאשר מקררים נקטרינות, הן נוטות להתקלקל במהרה, לכן מומלץ להוציא אותן מהכפור לדלפק.

18. דגני בוקר

לעתים מכניסים דגני בוקר למקרר כדי למנוע חדירה של נמלים לאריזה שלהם, אך במקום זה מומלץ להכניס אותם למיכל אטום היטב. כאשר מכניסים דגני בוקר למקרר, הם הופכים לספוגים שסופחים את הריחות והטעמים סביבם, מתרככים ומאבדים מטעמם ומרקמם. אם יש תוספת סוכר בדגנים, הם מתגבשים לגושים רכים ובלתי אכילים שנדבקים זה לזה ומאבדים מפריכותם הנודעת וטעמם.
אוכל שלא צריך לאחסן במקרר: כפית עם דגני בוקר מעל קערה עם דגני בוקר וחלב

19. רטבים לסלטים

רטבים לסלטים אשר מבוססים על חומץ ושמן - כמו רוטב ויניגרט, נמצאים כמעט בכל מקרר, אך זה בהחלט לא מקומם. החומץ והשמן משמרים את טעמם הנפלא של הרטבים, וכאשר מכניסים אותם למקרר הטעם הזה נפגע כיוון שהם סופחים ריחות סביבם, גם כאשר המיכל שלהם סגור.

20. שוקולד

ישנם שוקולדים שמתרככים בטמפרטורת החדר וניתן להכניס אותם למקרר, אך מרבית המטעמים המתוקים הללו נשארים מוצקים גם כאשר הם מחוץ למקרר. אם מכניסים שוקולד למקרר, המבנה הגבישי שלו משתנה, הוא מפתח כתמים לבנים וטעמו משתנה בצורה משמעותית ולעתים הופך להיות שונה לחלוטין מהמקור.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: