maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

טיפים לשמירה על אורך חיי המדף של המזון

כמעט כולנו שומרים שאריות מזון שהכנו ואף אחד לא אכל, אבל לפעמים, אחרי שבילו כמה ימים טובים במקרר, איננו בטוחים אם הן עדיין ראוייות למאכל. בנוסף נשאלת השאלה, האם תאריך התפוגה שמופיע על המוצרים מהסופר הוא מוחלט? טריות המזון שאנו אוכלים קובעת כמעט באופן מוחלט האם הוא יועיל לגופנו או יזיק, לכן חשוב שנדע כיצד לשמור על טריות האוכל שאנו מאחסנים במקרר.

בכתבה הבאה תמצאו המלצות וטיפים הנוגעים לחיי המדף של המזון שלכם, ומומלץ לשמור את המידע הזה במועדפים רק כדי שתמיד יהיה נגיש וזמין למקרה שאתם שוכחים.

מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש, פריזידר
Michael Coté

התאריכים המופיעים על אריזות המוצרים שאתם קונים אינם מהווים מדריך לשימוש בטוח במוצר, אלא משמשים כהמלצות בלבד. גם כאן תוכלו לקבל כמה המלצות, אמנם מעט יותר מפורטות ויעילות, משום שלעיתים לא תמצאו אותם על אריזות המוצרים. בטבלה הבאה תוכלו לראות את אורך חיי המדף הממולץ לכל מיני סוגים של מזונות, לשמירה במקרר בטמפרטורה של 4 מעלות. כמובן שטריות המזון תלויה בגורמים רבים שאינם רשומים בטבלה, ויתכן שהמזון שלכם ישאר טרי לזמן רב יותר ממה שתקראו בה, אך זהו הזמן הבטוח ביותר לשימוש במוצרים האלו.

זמן חיי מדף
 

מספר כללים שחשוב להקפיד עליהם:

- דבר ראשון וברור - כשאתם רוכשים מוצר וודאו שהתאריך עליו רשום "למכירה עד" או "sell-by" (באנגלית) עדיין לא עבר. ברור שגם תאריך פקיעת תוקף המוצר צריך להיות כזה שעדיין לא עבר, למרות שזוהי גם אחריותו של המוכר.

- עקבו אחר ההמלצות לשמירה על המוצר כפי שהן מוטבעות על האריזה.

- שמרו על מוצרי בשר ועוף באריזה המקורית, עד שאתם מתכוונים להשתמש בהם.

- במידה ואתם מתכננים להקפיא בשר או עוף למשך יותר מחודשיים, השתמשו בשקית חיצונית, עם אטימה מיוחדת היוצרת וואקום, או לחילופין הכניסו לכלי פלסטי אטום ככל הניתן.

זמן חיי מדף
 

טיפים נוספים:

- לאחר הפתיחה והשימוש הראשוני במזון מקופסת השימורים, יש להעביר את תכולת הקופסה למיכל מכוסה היטב שעשוי מזכוכית, פלסטיק או כל חומר אחר, שהוא לא הפח ממנו עשויה הקופסה.

- גבינה צהובה מומלץ לשמור בכלי אטום עם מספר קוביות סוכר בכדי למנוע עובש ולהאריך את חיי המדף הגבינה.

- חסה מומלץ לאחסן בקופסה אטומה עם נייר סופג ולא בשקית.

- רפדו את מגירת הירקות שבמקרר בנייר עיתון או נייר סופג. הירקות יישארו טריים יותר לאורך זמן רב יותר.

- בקיץ, מזון עלול להתקלקל תוך שעה מרגע הוצאתו מהמקרר, בחורף שעתיים.

- ירקות ופירות חתוכים שנשארו בחוץ יותר משעתיים מומלץ לזרוק.

- המנעו משמירת ירקות ופירות יחד עם תפוחים ועגבניות, הם פולטים גזים שגורמים לירקות ולפירות האחרים להבשיל ולהרקיב מהר יותר.

- אגב, זו בדיוק הסיבה בגללה מומלץ לעטוף אבוקדו בנייר עיתון כשהוא עדיין קשה, על מנת שיבשיל מהר יותר, בזכות הגזים שהוא עצמו פולט.

- כשמפשירים בשר או גבינה שהיו במקפיא, מומלץ להפשיר אותם במקרר ולא על השיש או בכיור. זה אמנם לוקח יותר זמן, אך זה הרבה יותר בטוח. מומלץ גם להימנע מהפשרתם במיקרוגל.

זמן חיי מדף

מה ההבדל בין "עדיף להשתמש לפני..." לבין "תאריך פקיעה"?

התאריך שמוטבע לאחר "עדיף להשתמש לפני..." מהווה המלצה לשימוש עד לתאריך המסוים, כלומר זהו התאריך האחרון בו טעמו של האוכל יהיה הטוב ביותר, אין זה אומר שלאחר תאריך זה האוכל מסוכן.

"למכירה עד..." או "תאריך פקיעה", מבהירים לקונה עד מתי המוצר אמור להיות מוצג בחנות. אין לקנות מוצרים אחרי התאריך שמופיע ב-"למכור עד..." או "לשימוש עד..."

מוצר יכול להיות שמיש וטוב גם לאחר תאריך ה-"למכור עד...", אבל לאחר התאריך המופיע ב-"להשתמש עד ל..." אין לעשות שימוש.

 
מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש
 
 
מקור: שמרית דנינו
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: