maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

11 טיפים, טריקים ועצות לשימוש באבוקדו

 הוא ירוק כהה מבחוץ, ירוק בהיר מבפנים, כאשר הוא בשל וטוב לאכילה הוא בעל מרקם חלק וקרמי, ויש רבים המחשיבים אותו למעדן מלכים – כן, אתם לא טועים, מדובר כמובן באבוקדו, הפרי האהוב (אל תתבלבלו, לא מדובר בירק), שמקורו באזור דרום אמריקה, אך כיום הוא מגודל ומשווק בכל רחבי העולם, כולל כמובן גם פה בישראל. זני האבוקדו האס ואטינגר, שהם מהפופולאריים והנמכרים בארץ, מתחילים להבשיל החל מאמצע חודש אוקטובר, לכן כעת זו הזדמנות טובה עבורכם להצטייד באבוקדו טרי וטעים. לפניכם 11 עצות, טריקים וטיפים יעילים הנוגעים לשימוש באבוקדו, שיעזרו לכם להבין כיצד תוכלו להקדים את הבשלתו ולבדוק אותה, וכיצד תשלבו את האבוקדו בארוחות שלכם בקלות, בנוחות ובאסתטיות.

1. כדי לעזור לו להבשיל - ארזו את האבוקדו בשקית נייר יחד עם בננה או תפוח

אם קניתם אבוקדו טרי מהירקן, אך הוא עדיין אינו בשל דיו לטעמכם – יש פתרון קל ופשוט, שיכול לעזור לו להפוך לרך וטעים בדיוק כפי שאתם אוהבים. פשוט הכניסו את האבוקדו לתוך שקית נייר יחד עם בננה או תפוח, והמתינו מספר ימים; משני הפירות הללו משתחרר גז ששמו אתן, המסייע לאבוקדו להבשיל מהר יותר, והשקית עצמה עוזרת בספיחת הגז ומזרזת את התהליך.

טריקים לשימוש באבוקדו: אבוקדו ובננה בשקית נייר

2. הסירו את פטוטרת האבוקדו כדי לבדוק את מידת בשלותו

הפטוטרת נמצאת בחלק העליון של האבוקדו – זהו אותו זיז ענפי קטן בקצה הפרי שניתן להסיר במשיכה קלה החוצה. לאחר הורדת הפטוטרת, ניתן לבחון מהו צבע האבוקדו מבפנים; אם הגוון שאתם רואים הוא צהוב או ירוק הדבר מצביע על כך שהאבוקדו שבידיכם בשל ומוכן לאכילה, אך אם הצבע הפנימי הוא חום אתם יכולים להבין שהפרי כבר אינו ראוי לאכילה וכדאי לוותר עליו.

טריקים לשימוש באבוקדו: הסרת פטוטרת האבוקדו לבדיקת בשלותו

3. שטפו את האבוקדו שלכם לפני קילופו

יש אולי כאלו שהטיפ הזה יראה להם מעט מוזר או מיותר - הרי מדוע לשטוף פרי לפני שמסירים את הקליפה שלו, שאותה בכלל לא אוכלים? אך דעו לכם שמדובר בפעולה חשובה ביותר, שאם תוותרו עליה אתם מסתכנים בהכנסת מזיקים שונים לגופכם באמצעות האבוקדו. קליפת הפרי היא אמנם קשה, כך שכימיקלים תעשייתיים מזיקים לא יכולים לחדור דרכה, אך מצד שני הגבשושיות שעל גביה יכולות להוות כר פורה להתפתחות טפילים וחיידקים למיניהם, שאם לא תשטפו אותם החוצה טרם הסרתה, אתם עלולים להעבירם אותם אל הפרי עצמו דרך הסכין; לכן הקפידו על כך שלפני שאתם מורידים את קליפת האבוקדו, אתם שוטפים אותה היטב במעט מים קרים או פושרים.

טריקים לשימוש באבוקדו: שטיפת אבוקדו

4. חיתכו את האבוקדו שלכם לרוחב במקום לאורך

רבים נוהגים לחתוך את האבוקדו שלהם לאורך, ואם גם אתם ביניהם – כדאי שתתחילו לעשות זאת אחרת, לפחות אם אתם רוצים להקל על עצמכם את מלאכת הוצאת הגלעין. הדרך הנכונה ביותר לחתוך אבוקדו היא לרוחב, סביב הגלעין - אם תעשו כך תגלו שיהיה לכם הרבה יותר קל ופשוט להוציא אותו החוצה, כשלא תצטרכו להשתמש עוד בסכין או בכפית, משום שמשיכה קטנה תספיק לכם כדי לשחרר אותו. אגב, אם חשבתם להיפטר מהגלעין ולזרוק אותו לפח, אל תמהרו לעשות זאת – קראו קודם את הכתבה הבאה וגלו כמה יתרונות בריאותיים גלומים בו.  

טריקים לשימוש באבוקדו: חיתוך אבוקדו לרוחב

5. השתמשו בלימון על מנת למנוע מאבוקדו להבשיל יתר על המידה

אם אתם רוצים לפתוח את האבוקדו שרכשתם אך להשתמש רק בחלקו ולהשאיר את החלק האחר לשימוש עתידי, אל תחשבו שכל מה שאתם צריכים זה לשים את החלק הנותר במקרר; האבוקדו הרי ישחים כך במהירות ומהר מאוד יהפוך לבלתי ראוי למאכל. כדי באמת לשמור על שארית הפרי שלכם טרייה, פשוט חיתכו לימון לחצי וסחטו מן המיץ שלו על שארית האבוקדו, ורק לאחר מכן אחסנו אותה בקירור. החומצה הציטרית שבלימון היא נוגדת חמצון חזקה שתאט את תהליך ההשחמה של הפרי.

טריקים לשימוש באבוקדו: סחיטת לימון על אבוקדו לשמירת טריותו

6. השתמשו באבוקדו כתחליף לחמאה

אין ספק שאבוקדו הוא ירק בריא – בין השאר מכיוון שהוא מכיל כמויות גבוהות של שומן חד בלתי רווי, המסייע בהורדת כולסטרול, כמו גם בצמצום הסיכון למחלות לב ולשבץ. לפיכך מדובר גם ברכיב מצויין לשימוש בבישול ובאפייה במטבח שלכם, שיכול להחליף מוצרים בריאים הרבה פחות, כמו למשל חמאה, כאשר כוס אחת של מחית אבוקדו אחת שווה בדיוק לכוס חמאה. אז מרחו ממנו על הסנדוויץ' או אך השתמשו בו לאפיית עוגה – כך או כך תוכלו להרוויח מכך רק סגולות בריאותיות ניכרות.

טריקים לשימוש באבוקדו: עוגת שוקולד עם קרם אבוקדו

7. החליפו את המיונז בסלטי הביצים והטונה באבוקדו

מלבד בבישול ואפייה, עוד מקום שבו תוכלו להשתמש באבוקדו כתחליף מצויין הוא בשטח המנות הקרות, ובעיקר בסלטים. אמנם יש כאלו המאמינים כי סלטי טונה וביצים הם בריאים בגלל רכיבי החלבון שיש בהם, אך המיונז הרב שמוסף בדרך כלל למנות שכאלו לא ממש מצטיין בסגולותיו הבריאותיות. לכן, כדאי להחליפו במחית אבוקדו מרעננת, שגם תשמור על הקרמיות האהובה של הסלטים הללו יחד וגם תקצץ את מינון הקלוריות המיותרות בהם.

טריקים לשימוש באבוקדו: סלט טונה עם אבוקדו

8. הורידו את מינוני הסוכר בשייק הבריאות שלכם בעזרת אבוקדו

מה יותר טוב מלהתחיל את הבוקר עם שייק בריאות מרענן שהכנתם לעצמכם מהפירות הטריים ביותר שיש ברשותכם? רבים מסכימים עם הקביעה הזו ופותחים כך כל יום, אך לא תמיד שמים לב שהפירות שהם מערבבים בשייק, כמו בננה למשל, גדושים בסוכר, שכידוע כבר לכל, אינו בריא בכמויות גבוהות. כדי למנוע זאת ולהפוך את השייק למועיל באמת, השתמשו באבוקדו במקום באותם פירות עטירי סוכר – כך תקבלו את אותם הרכיבים המזינים ואת המרקם החלקלק האהוב, ללא הסוכר המזיק; בלחיצה כאן תוכלו לקבל מתכון מצויין לשייק אבוקדו וקיווי בריא במיוחד.

טריקים לשימוש באבוקדו:  

9. השתמשו בפלחי אבוקדו כדי לייצר טוגנים בריאים יותר

אין הרבה אנשים שיגידו "לא" למנת צ'יפס, אך אם אתם רוצים לדבוק בתזונה קצת יותר בריאה ופחות מלאה בשמן השתמשו בפלחי אבוקדו כדי לייצר לעצמכם חטיף טעים ומענג, שיעשיר את גופכם בערכים תזונתיים טובים יותר. צפו אותם בפירורי לחם, אפו אותם בתנור או אף טגנו עם מעט שמן צמחי – כך או כך פלחי האבוקדו יכולים להיות עבורכם מעדן נפלא.

טריקים לשימוש באבוקדו:

10. צרו קישוטי אבוקדו יצירתיים לשדרוג של מראה של כל מנה

תוכלו לשדרג את מראה של כמעט כל מנה ולהפוך אותה לפוטוגניות ביותר באמצעות יצירת קישוט אבוקדו מיוחד. עשו זאת כך: קלפו את האבוקדו שברשותכם, חתכו אותו לשני חצאים והוציאו את הגלעין. כעת קחו חצי אחד, הניחו אותו על קרש חיתוך כשחלקו החיצוני כלפי מעלה, וחתכו לרוחב לפרוסות דקות במיוחד.

טריקים לשימוש באבוקדו:
כעת קחו את הצד השטוח של סכין החיתוך, הניחו אותו לצד פרוסות האבוקדו שחתכם, ולחצו מעט כנגדן, עד שהן יתחילו לחפוף האחת את השנייה ולקבל מעין צורת מניפה; המשיכו ללחוץ עם הסכין עד שהפרוסות יסתדרו בתור ארוך ומדורג. טריקים לשימוש באבוקדו:
כעת החלו בהרכבת הקישוט – גלגלו את פרוסות האבוקדו מין הקצה הצר כלפי פנימה, והמשיכו בגלגול עד ליצירת עיגול מושלם ברוחב 7-10 ס"מ (כפי שנראה בתמונות הבאות).טריקים לשימוש באבוקדו:
טריקים לשימוש באבוקדו:
כעת תוכלו להניח את הקישוט שיצרתם על פרוסת לחם, פשטידה או סלט ירקות ולהקפיץ באחת את המראה וגם את הטעם של המנות שלכם.

11. עצבו את האבוקדו בקלות באמצעות גילופו

עוד אפשרות לעיצוב ייחודי של פרוסות האבוקדו שלכם ניתן להשיג באמצעות גילופו; במקום לפרוס את הפרי עם סכין, כל מה שעליכם לעשות הוא להעביר עליו קולפן שיגלף ממנו פרוסות דקות ועדינות שתוכלו להניח בקלות על פרוסת הלחם או בסלט שלכם וכך להשיג מראה מעודן ונעים הרבה יותר.

טריקים לשימוש באבוקדו: גילוף אבוקדו בקולף ירקות

מקור התמונות: Mix965, Review OnlineYouTube/CookingguideCalifornia AvocadosMss Natural BeautyLittle brokenGeorge NFood Networkepricurious, Health Guide

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו