print header

איך להיפטר מדג הכסף אחת ולתמיד?

ראיתם חרק קטנטן וכסוף מסתובב לו בחדר האמבטיה, בשירותים, במטבח או במרתף? תגידו שלום לדג הכסף, או בשמו הרשמי זנבזיף כספי (Lepisma saccharina), חרק ממשפחת הזנבזיפאים שקיבל את שמו מהצבע של הגוף הקשקשי שלו. הוא אמנם לא יכול לפגוע בכם באופן ישיר, אך הוא כן עושה נזק לבדים (כולל עור), נייר וכריכות ספרים, והוא גם ניזון גם מהשיערות שנושרות לכם על הרצפה או מסוכר שלא ניקיתם אחרי עבודה במטבח הוא אוהב מאוד לחות, לכן לא נדיר שהוא מסתתר מתחת למקרר או בסדקים בקרבת חדרים לחים ובדרך כלל תיתקלו בו כשתדליקו את האור בחדר שבו הוא מסתתר, מאחר שהוא מעדיף להסתובב בחושך. אם נמאס לכם למצוא חרקי דג כסף בבית שלכם, נלמד אתכם עכשיו 9 שיטות שיעזרו לכם להיפטר מהם עם דברים שכנראה כבר יש לכם בבית.
איך נפטרים מדג הכסף: דג הכסף

איך להכין מלכודת לדג הכסף

מלכודות לא דורשות מכם הרבה מאמץ פרט להכנתן, שתיקח לכם כמה דקות בודדות. תוכלו לבחור בכל אחת מהמלכודות האלה לפי החומרים שיש לכם בבית – הן כולן עובדות. פשוט תניחו אחת מהן באזורים שבהם אתם חושדים שמסתתר דג הכסף – בעיקר ליד משקופים וחריצים בקירות ולאורך חרצים בפינות חדרים.

1. מלכודת צנצנת

קחו צנצנת זכוכית חלקה ועטפו אותה עם מסקינג טייפ מבחוץ לחלוטין, כך שדג הכסף יוכל לטפס עליה והיא לא תהיה חלקלקה עבורו. הכניסו לצנצנת חתיכת לחם או קצת קמח, והשאירו את המלכודת ליד המקום שבו אתם חושדים שמסתתר דג הכסף. בדקו לאחר מספר ימים ותמצאו שם את כל דגי הכסף שזחלו לתוך הצנצנת ונתקעו בה. 

2. מלכודת עיתון

קחו עיתון שלם, גלגלו אותו, הדקו אותו עם גומיות בשתי קצותיו ורססו אותו עם מים מבקבוק תרסיס עד שהוא לח. הניחו את העיתון באזורים שבהם אתם חושדים שמסתתר דג הכסף וחכו עד הבוקר שלמחרת. בבוקר קחו את העיתון מבלי לשחרר את הגומייה, וזרקו אותו מיד לפח האשפה. עשו זאת מדי לילה עד שתפסיקו לראות דגי כסף צצים בבית.

3. מלכודת דבק

קחו חתיכת קרטון בגודל 10X15 ס"מ, עטפו אותה בנייר דבק חזק כך שהדבק יפנה כלפי חוץ, והניחו אותה באזורים שבהם אתם חושדים שמסתתר דג הכסף. הניחו במרכז המלכודת פיתיון כמו פיסת לחם או קמח, והחרק יימשך אליו וייתקע בדבק.
איך נפטרים מדג הכסף: דגי כסף

איך להרחיק את דג הכסף בשיטות טבעיות?

בחומרים הבאים תוכלו להשתמש כדי להרחיק את דג הכסף מאזורים מסוימים בבית שלכם. תוכלו להשתמש בהם גם במקביל למלכודות, אך לא באזורים שבהם בחרתם ללכוד את דג הכסף. בעוד שהמלכודות ימשכו את דג הכסף אליהם, החומרים הבאים ירחיקו אותם מכל אזור אחר שתרצו בבית.

4. שמן הדרים או שמן ארז

טפטפו כמה טיפות של שמן הדרים או שמן ארז לבקבוק תרסיס עם מים, נערו היטב ורססו בכל מקומות המסתור האפשריים – חריצים בקירות, סביב משקופים, מתחת למכשירי חשמל גדולים במטבח וכדומה. ריחות ההדרים והארז דוחים את דגי הכסף והם יימנעו מלהגיע לכל אזור שבו תרססו.

5. תערובת תבלינים

קחו שקית בד קטנה ומלאו אותה בקינמון, ציפורן, רוזמרין או לבנדר – אפשר גם שילוב של כולם יחדיו. את תערובת התבלינים הזו תוכלו להניח בתוך ארונות או על ספריות עם ספרים כדי להרחיק מהם את דג הכסף בעזרת הריח החזק שלה.

6. אדמה דיאטומית

את החומר הזה תוכלו למצוא בחנויות למוצרי בעלי חיים, מאחר שהוא מחסל פרעושים ובטוח לחיות מחמד, אך הוא למעשה יעיל נגד כמעט כל סוג של חרק. עטו מסיכה כדי שלא לנשום את האבקה, פזרו אדמה דיאטומית באזורים שבהם מסתובבים דגי הכסף, השאירו את החומר שם למשך הלילה ושאבו אותו בבוקר. האדמה הדיאטומית תייבש את השלד החיצוני של דג הכסף וכך תחסל אותו.
איך נפטרים מדג הכסף: דגי כסף

איך לוודא שדג הכסף לא יחזור?

אחרי שנפטרתם מהמזיקים האלה, אתם ודאי תרצו לוודא שהבעיה לא תחזור על עצמה, והטיפים הבאים יעזרו לכם בכך.

7. שאבו אבק ברחבי הבית באופן קבוע

לטאטא זה לא מספיק, וגם לא לשטוף. צריך לשאוב את הבית ולהקדיש תשומת לב מיוחד לפינות הקירות ולפאנלים עצמם. בדרך כלל דג הכסף משאיר את הביצים שלו באזורים החשוכים והצרים האלה, ואם תצמידו את פיית שואב האבק ותיפטרו מהאבק שעל הפאנלים ומהלכלוך שבחריצים, תוכלו לצמצם באופן משמעותי את האפשרות שיצוץ אצלכם שוב החרק הזה.

8. דאגו שלא תהיה רמת לחות גבוהה בבית

בחדרים לחים כמו המטבח או השירותים, דאגו לפתוח חלון או להפעיל אוורור כדי שלא תיאגר לחות בחדר. זה חשוב במיוחד בחדר המקלחת ואחרי שאתם עושים מקלחת חמה. אם יש לכם בעיית לחות בבית שאתם לא מצליחים לפתור בדרך שכזו, תוכלו לרכוש מכשיר סופח לחות שיסייע בכך. פרט לכל זה, דאגו לתקן נזילות בצנרת שגורמות ללחות בקירות. בדקו האם יש לכם נזילה סמויה שאתם לא מודעים אליה – אפשר לראות את זה במצלמה תרמית.

9. אחסנו נכון את החפצים שלכם

דג הכסף יכול לאכול אפילו אריזות קרטון ונייר, ולכן הוא עלול לצוץ באזורים שבהם יש את החומרים האלה. אם אתם שומרים דברים בבית בתוך קרטונים, ובמיוחד ספרים או מסמכים, מצאו דרך אחרת לאחסן אותם. השתמשו בתיקיות או שמרדפים בשביל מסמכים, ואת הספרים שימו בספרייה. אם אתם רוצים להגן על הבגדים שלכם, אחסנו אותם בתלייה בתוך שקיות פלסטיק (אפשר להשתמש למשל בשקית זבל). מומלץ גם לאחסן קמח ומוצרי מזון שעשויים ממנו באריזות פלסטיק.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.