maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

14 טיפים להכנת אוכל טעים במיוחד

  כאשר אנחנו מבשלים אוכל, המטרה היא תמיד להכין אותו כך שיהיה טעים לנו ולאנשים עבורם בישלנו. למרבה הצער, למרות שלעתים אנחנו משקיעים מאמצים רבים בהכנת ארוחה, היא לא תמיד יוצאת כפי שרצינו, וזה קורה למנוסים ולמתחילים כאחד. כדי להכין ארוחות טעימות במיוחד, נסו את 14 השיטות הבאות שיהפכו כל מאכל לטעים הרבה יותר וכל ארוחה לעשירה ומלאת טעמים.

1. השתמשו בחלבון ביצה ועמילן תירס כדי לרכך בשר

פעמים רבות, כאשר מכינים בשר בקר ועוף, הוא נצלה יתר על המידה וטעמו ומרקמו מושפעים בהתאם. כדי לרכך בשר בצורה שתשמור על העסיסיות שלו, עסו אותו בעמילן תירס ולאחר מכן בחלבון ביצה. לא רק ששני הרכיבים הללו ישמרו על העסיסיות של הבשר, אלא הם גם ישמרו על הטמפרטורה הפנימית שלו ובכך ימנעו בישול יתר והיווצרות של מרקם צמיגי.
טיפים להכנת אוכל טעים
 

2. המליחו ושטפו את הבשר כדי להקנות לו מעטה פריך

חובבי בשר יאהבו את השיטה הזו, שתיצור מעטה פריך ומרקם פנימי רך ועסיסי בהכנת בשרים. כדי לעשות זאת, פזרו בנדיבות מלח דק על כל צדי הבשר, הניחו אותו בצד (כשעה על כל 2 סנטימטר של עובי הבשר), שטפו אותו, יבשו בעזרת מגבות נייר וצרבו אותו במחבת או על הגריל. הבשר יהיה רך מבפנים ועם מעטה פריך מבחוץ, שיווצר הודות ליציאה של נוזלים מיותרים בשלב ההמלחה. המלח גם ידגיש את טעמו הטבעי של הבשר ואין ספק שאחרי שתטעמו, תרצו להשתמש בשיטה הזו שוב ושוב. 
טיפים להכנת אוכל טעים

3. בשלו אורז ופסטה בציר כדי להוסיף להם טעם

אורז ופסטה הן מנות אהובות במיוחד, אך כאשר מבשלים אותן במים טעמן הופך להיות תפל. בפעם הבאה שתבשלו פסטה או אורז, אל תעשו זאת במים רגילים, אלא בציר ירקות או עוף. התיבול של שני הנוזלים הללו יחדור לתוך המנות שאתם מכינים ויקנה להן טעם עשיר ומיוחד.
טיפים להכנת אוכל טעים

4. הוסיפו מלח למאפים מתוקים כדי להדגיש את טעמי הרכיבים

אמנם זה נשמע מעט תמוה, להוסיף מלח לבלילות של עוגיות או לבצק עוגות, אך תוספת של עד חצי כפית מהתבלין הנפלא הזה "תקפיץ" טעמים של כל מנה מתוקה. זה קורה בגלל העובדה שמלח מדגיש את התכונות של הרכיבים השונים בטעמים ובכך גורם להם להיות חזקים ומורגשים יותר. אז בפעם הבאה שתכינו קינוח, אל תשכחו להשתמש גם במלחייה. 
טיפים להכנת אוכל טעים
 

5. הוסיפו סוכר למאכלים מלוחים כדי לשפר את טעמם

בדיוק כפי שמלח מדגיש טעמים של מאפים מתוקים, כך גם סוכר פועל באופן דומה על אוכל מלוח, ובעיקר בבישול של בשר רזה, כמו עוף ודגים. פיזור של מעט סוכר על המאכלים הללו יגרום להם להשחים מהר יותר ויביא לתהליך של קרמול - יצירת שכבה מלאת טעמים בחלקם החיצוני.
טיפים להכנת אוכל טעים

6. שמרו מוצרים עם שומנים במקום חשוך כדי לשמור עליהם טריים

השומנים המגוונים שיש בחמאה, שמנים שונים ואגוזים יכולים להתקלקל ולהשפיע על הטעמים של המאכלים שמבשלים איתם. זה קורה בגלל חשיפה לחמצן שגורמת לתהליכי חמצון אשר פוגעים בתאי השומן ובעצם מקלקלים אותם. כדי לשמור על הטעם הנפלא של חמאה ואגוזים, שמרו אותם במקפיא והוציאו אותם רק בעת הבישול/אפייה. את השמנים שמרו במקומות חשוכים וקרירים כדי למנוע מהם חשיפה לאור ולשמש.
טיפים להכנת אוכל טעים

7. אל תסירו את גרעיני העגבניות, כדי לחזק את טעמו של האוכל

מאכלים רבים, כמו רטבים לפסטה ופיצה וכן מאכלי עדות שונים, דורשים שימוש בעגבניות טריות. אנשים מוציאים לעתים את הגרעינים והחלק הלח והפנימי של העגבנייה כדי שלא "יפריעו" בעת האכילה, אך זוהי טעות. מרבית מטעמה של העגבנייה מצוי בחלקים הללו ולכן חשוב להשאיר אותם כדי ליהנות מתבשילים טעימים ונימוחים.
טיפים להכנת אוכל טעים

8. השחימו לחמים ומאפים כדי לחזק את טעמם

בבישול ישנו "חוק השחמה", שאומר שכאשר משחימים מאכלים מסוימים הטעמים שלהם מודגשים יותר ומשתפרים. זה ידוע על בשרים ומתברר שהחוק הזה תקף גם ללחמים ומאפים. כדי שבצקים של עוגות או מאפים מלוחים יהיו טעימים במיוחד, או כדי שהלחם יהיה פריך וערב לחך, תנו להם להשחים בתנור ואל תוציאו אותם לפני זמנם. כדי לראות אם מאפים משחימים כמו שצריך, הכינו אותם בכלי זכוכית כך שתוכלו לראות את צבעם, ובמקרה של אפיית לחם הרימו אותו ובדקו שהתחתית שלו שחומה וקשיחה.
טיפים להכנת אוכל טעים

9. החזירו לכיכר לחם את טעמה הטרי

כמה פעמים גיליתם שהלחם שקניתם איבד את מרקמו וטעמו לאחר ימים ספורים ופשוט כבר אין לכם חשק לאכול אותו? ובכן בזכות הטיפ הבא לא תאלצו להתמודד עם הבעיה הזאת יותר אי פעם. בעזרת 3 שלבים פשוטים תוכלו להפוך כל לחם ישן למאפה פריך עם ריח וטעם נהדר. לחצו כאן כדי לקרוא עוד.
טיפים להכנת אוכל טעים

10. שלבו תבלינים יבשים עם שומן כדי למצות את טעמם

תבלינים אבקתיים ועשבי תיבול יבשים דורשים זמן בישול ארוך יותר ממרכיבים אחרים, משום שהתהליך משחרר את כל החלקיקים שמרכיבים את טעמם. כדי להגביר את הטעם שלהם עוד יותר, הוסיפו אותם לחמאה או שמן בתחילת הבישול, לפני שאתם מוזגים מים או מוסיפים לכלי הבישול רכיבים אחרים. אם המתכון דורש טיגון של ירקות כמו בצל, הוסיפו את התבלינים ועשבי התיבול לאחר שהירקות מתרככים לגמרי, ערבבו והוסיפו את שאר הרכיבים לאחר מספר דקות.
טיפים להכנת אוכל טעים

11. אל תחתכו מראש בצל ושום, כדי לשמור על טעמם

חיתוך של שום ובצל משחרר רכיבים מולקולריים שאחראיים על הטעם והריח החזקים שלהם, אשר מתגברים עם הזמן ואז דועכים. כדי לשמור על הטעמים הנפלאים של השום והבצל, חתכו אותם ברגע האחרון, כמה שיותר סמוך לזמן הבישול. זה יעזור לשחרר את הטעמים הנפלאים שלהם בתבשיל עצמו בלי שיתפזרו ויאבדו באוויר.
טיפים להכנת אוכל טעים

12. השרו בצל במי סודה כדי למתן את טעמו וריחו החזקים

בצל טרי הוא רכיב נפלא בסלטים קרים וחמים וכן במגוון גדול של מאכלים אחרים. למרות זאת, רבים נמנעים מלשים אותו במאכלים הללו בצורתו הטרייה בגלל טעמו וריחו החזקים, שמשתלטים על הטעמים האחרים ומאפילים עליהם. אם אתם לא רוצים לוותר על בצל טרי בארוחות שלכם, השרו פרוסות שלו במי סודה (1 כפית אבקת סודה על כוס מים). השיטה הזו תמתן את טעמו וריחו החזקים של הבצל ותאפשר לתת למאכלים את הניחוח המיוחד שלו בצורה עדינה יותר.
טיפים להכנת אוכל טעים

13. הוסיפו עשבי תיבול בזמן הנכון כדי לשמור על טעמם

רבים נוטים להוסיף את כל עשבי התיבול במתכון מסוים בתחילת הבישול, אך זה עלול לפגוע בטעמו של האוכל. כדי לנצל את מלוא הטעמים הנפלאים של עשבי התיבול, הוסיפו אותם בהדרגה; עשבי תיבול טריים קשים יותר, כמו רוזמרין, אורגנו, מרווה ותימין, יש להכניס לאוכל בתחילת הבישול כדי שיתרככו עם הזמן וישחררו את הטעמים שלהם בהדרגה. עשבי תיבול רכים, כמו פטרוזיליה, כוסברה, טרגון ושמיר, מומלץ להוסיף בסוף הבישול כדי שלא יתבשלו יתר על המידה וישמרו על טעמם הטרי.
טיפים להכנת אוכל טעים

14. הוסיפו חמאת בוטנים לתבשילים כדי להסמיך אותם

אם אף אחד מהאורחים שלכם אינו אלרגי לבוטנים, הוסיפו כפית עד כף של חמאת בוטנים לתבשילים שלכם. השיטה הזו תביא לכך שמרקמם יהיה עשיר וסמיך יותר, וטעמם הייחודי של הבוטנים יוסיף רובד של טעמים לא רגילים לאוכל. אם אתם חוששים שזה ישפיע לרעה על טעמו של התבשיל, אין לכם מה לדאוג - כמות קטנה של חמאת בוטנים בתוך סיר גדול של תבשיל לא תאפיל על שאר הטעמים, אלא תוסיף להם נופך מיוחד.
טיפים להכנת אוכל טעים

בכולנו מקנן הרצון להכין אוכל טעים במיוחד כאשר אנחנו מבשלים ארוחה, אך זה לא תמיד יוצא לפועל. אף על פי כן, עם הטיפים האלה, כולם יוכלו לבשל מאכלים עשירים ומלאי טעם בכל פעם. 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: