maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 שימושים מפתיעים בקליפות לימון

 
  ללימונים יש יתרונות רבים: הם טעימים, מרעננים ובעלי ניחוח נפלא שיכול לשדרג מנות רבות. הוספת מיץ לימון לכוס מים טריים בבוקר יכולה לעשות פלאים לערנות שלנו במשך היום, אבל מה לגבי קליפות הלימונים? רבים מאתנו שמשתמשים בלימונים על בסיס קבוע, נוהגים למרבה הצער לזרוק את הקליפות לפח. זאת על אף שקליפות לימון מכילות מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים (כמו למשל סידן, אשלגן וויטמין C) שיכולים לגרום לתפריט שלכם להיות בריא ומזין יותר, לסייע בניקיון הבית או להועיל בטיפוח עור הפנים והגוף. 12 השימושים הבאים יאפשרו לכם לשלב את קליפות הלימון בסדר היום שלכם בקלות וביעילות כבר עכשיו.
 
שימושים שונים ללימון: לימונים על העץ
 

1. הכינו חמאת לימון ותבלינים ממש כמו במסעדה

הייתם מאמינים שניתן ליהנות מהחמאה הזו מבלי לצאת למסעדת יוקרה? הפכו את החמאה הפשוטה שיש בביתכם לחמאת לימון ותבלינים אסתטית וטעימה במיוחד, שאפשר להשתמש בה בכל ארוחה.

רכיבים:

  • ¼ כוס עשבי תיבול קצוצים לבחירתכם, כמו עירית או פטרוזיליה
  • ½ כוס חמאה מרוככת
  • כפית גרידת לימון
  • חופן מלח

תהליך ההכנה:

1. הוסיפו לקערה את החמאה, גרידת הלימון ועשבי התיבול. ערבבו ותבלו במלח לפי הטעם.

2. העבירו את התערובת לנייר אפייה, גלגלו אותו לצורת גליל וקפלו את הקצוות משני הצדדים.

3. עטפו את נייר האפייה בשכבת נייר כסף.

4. צננו במקרר טרם השימוש, עד שהתערובת הופכת למוצקה. ניתן לאחסן את החמאה במקרר כשבועיים, או להקפיא אותה לתקופה של עד 3 חודשים. 

שימושים שונים ללימון: חמאת לימון

2. פנקו את עצמכם עם קליפות לימונים מסוכרות

המתכון הבא הוא רעיון נהדר לפינוק מושלם, ואם אתם מעוניינים לשמר את הטעם המריר-חמצמץ של הקליפות, אתם יכולים להפחית בכמויות הסוכר.

רכיבים:

  • 4 לימונים גדולים
  • 2 כוסות סוכר
  • 8 כוסות מים (6 כוסות מים עבור שלבים 3-4, ו-2 כוסות נוספות לשלב 5)

תהליך ההכנה:

1. קלפו את הלימונים וחתכו כל קליפה לרצועות דקות.

2. הניחו את הקליפות על קרש חיתוך, ובעזרת סכין חדה הסירו כמה שיותר מהפרי שדבק לקליפה. 

3. הרתיחו 2 כוסות מים בסיר בינוני. על מנת לחלוט את קליפות הלימון ולהיפטר עד כמה שניתן מהמרירות שלהן, הוסיפו אותן למים הרותחים, בשלו במשך כ-2 דקות וסננו את המים באמצעות מסננת.

4. חזרו על התהליך פעמיים נוספות, תוך שימוש במים טריים בכל פעם.

5. שלבו את הסוכר בסיר עם 2 כוסות מים, והביאו לרתיחה איטית לצורך קבלת סירופ סוכר.

6. הוסיפו את קליפות הלימון לסירופ, ובשלו על אש נמוכה מאוד במשך כשעה, עד שהקליפה שקופה ורכה. 

7. באמצעות מזלג או מלקחיים הוציאו בעדינות כל קליפה מהמים והניחו אותה על רשת אפייה. אפשרו לקליפות להתייבש לחלוטין במשך מספר שעות.

8. אם אתם מעוניינים בציפוי מתקתק, פזרו סוכר מעל לכל קליפה.

9. העבירו את הקליפות לכלי אטום. ניתן לאחסן אותן בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים, או במקרר למשך מספר שבועות.

שימושים שונים ללימון: קליפות לימון מסוכרות

3. שדרגו את שמן הזית שלכם בשניות

הפכו את שמן הזית הרגיל לשמן לימוני, טעים ומזין, באמצעות שדרוג פשוט במיוחד שכל האורחים ישאלו לגביו בסיום הארוחה.

רכיבים:

  • 1 כוס שמן זית
  • 2-3 כפות גרידת לימון

תהליך ההכנה:

הוסיפו את שמן הזית וגרידת הלימון לצנצנת זכוכית, והניחו לטעמים להשתלב במשך כשבועיים (שקשקו את הצנצנת כל כמה ימים). לאחר מכן, סננו את גרידת הלימון מהשמן באמצעות מסננת, ואחסנו את הנוזל בתוך צנצנת במקרר.

4. שפרו את המשקאות שלכם באמצעות קוביות קרח-לימון מעוצבות

הוסיפו טעם לכל משקה בכל אירוע שתארגנו באמצעות כמה קוביות קרח-לימון מעוצבות. כדי לעשות זאת, חתכו קליפות לימון לרצועות מפותלות והשתדלו להסיר מתוכן את הפרי באמצעות סכין, עד כמה שניתן, כדי להימנע ממרירות; חתכו אותן כך שכל רצועה תתאים להכנסה למגשית קרח. לאחר מכן מלאו את המגשית במים עד לחצי הגובה של התא והכניסו לתוך כל תא רצועת לימון אחת, כך שהקצה שלה ישתלשל החוצה. הקפיאו את המגשית ותקבלו קוביות קרח יפות במיוחד.
שימושים שונים ללימון: קליפת לימון מסולסלת
 

5. הכינו תיבול פלפל-לימון שמתאים לכל מנה

תערובת של פלפל ולימון היא התיבול המושלם לכל מטרה ולליווי כל מנה, בין שמדובר בסלטים, דגים או עוף. תהליך הכנת התיבול הוא פשוט ביותר, והוא כולל כמובן שימוש ברכיבים טבעיים בלבד. 

רכיבים:

  • גרידת לימון מ-5 לימונים
  • ⅓ כוס פלפל שחור לא גרוס
  • ¼ כוס מלח (לא חובה)

תהליך ההכנה:

1. שימו בקערה את גרידת הלימונים והפלפל, וערבבו ביניהם היטב.

2. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, ופזרו עליה את התערובת שלכם.

3. אפו את התערובת בטמפרטורה של 150 מעלות למשך כשעה, או עד שתראו שגרידת הלימון התייבשה לגמרי. על מנת לוודא שכל המשטח נאפה בצורה אחידה, הוציאו את התבנית כל 20-30 דקות, נערו את התערובת בעדינות לצורך יצירת פיזור אחיד והחזירו אותה להמשך האפייה.

4. טחנו את התערובת במעבד מזון או מטחנת קפה.

5. אתם יכולים להוסיף את המלח לתערובת המוכנה בסיום הטחינה, או לפזר אותו בנפרד בכל פעם שאתם רוצים להשתמש בתיבול, וזאת על מנת לשלוט בכמות הרצויה בהתאם למנה שאתם מכינים.

שימושים שונים ללימון: תערובת תיבול פלפל-לימון

6. היעזרו בלימון כפתרון טבעי לבעיית נמלים ומזיקים

הניחו פרוסות קטנות של קליפת לימון בצמוד לחלונות, דלתות כניסה או סדקים וחורים שדרכם נכנסים נמלים ומזיקים אחרים לבית. כיוון שריח הלימון שנוא על נמלים, הן יימנעו מלחזור לאזור. הקליפות יעילות גם כנגד פרעושים, כך שמדובר בשיטה יעילה עבור בעלי חתולים או כלבים שמעוניינים להגן על בעלי החיים שלהם מפני הידבקויות חוזרות ונשנות.

7. רעננו חללים בבית

ריח קליפות הלימון יוכל לרענן את מרבית החללים בבית, ולהיפטר מריחות לא נעימים הקיימים בהם בקלות ובמהירות.

לריענון המקרר: על מנת לרענן את המקרר, הניחו מספר קליפות לימון בתוכו, באזור הדלת או המדפים. הקליפות יספגו ריחות לא נעימים ויפיצו במקרר ניחוח מרענן של פירות הדר.

לריענון פח האשפה: פזרו מספר קליפות לימון על נייר סופג בתחתית פח האשפה שלכם. אם תהיה נזילה מהשקית שבתוכו, הנייר יספוג אותה והלימון ינטרל את הריחות הרעים.

לריענון ארונות: יבשו את קליפות הלימון בשמש והכניסו אותן אל תוך שקיקי בד. הוסיפו תבלינים כדוגמת קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט או הל, והניחו במגירות שבארון או בחדר האמבטיה על מנת להוסיף ניחוח מרענן. 

שימושים שונים ללימון: קנקנים מעוצבים ולימונים

8. נקו ביעילות כלים ומשטחים במטבח

החומציות הטבעית של הלימון מספקת תכונות אנטיבקטריאליות שיכולות לסייע לניקוי מגוון כלים במטבח.

לניקוי אבנית מתחתית קומקום: מלאו את הקומקום במים והוסיפו חופן פרוסות דקות של קליפת לימון. הרתיחו את המים, אפשרו לנוזל להישאר בקומקום למשך כשעה, שפכו אותו ושטפו את הקומקום היטב. 

לניקוי קנקן: הוסיפו לקנקן מספר קליפות לימון עם קצת קרח ומלח. שקשקו את הקנקן בעדינות מספר פעמים, ולאחר מכן שפכו את תוכנו ושטפו אותו היטב.

לריענון הריח במדיח הכלים: הוסיפו מדי פעם קליפות לימון למדיח הכלים לפני הפעלתו כדי לסייע בשמירה על ניקיונו ועל ריח כלים נעים.

לניקוי והסרת ריחות מקרש החיתוך: לאחר ניקוי קרש החיתוך במים וסבון, שפשפו את המשטח עם קליפת לימון. המתינו כחצי שעה ושטפו אותו במים. 

לניקוי המיקרוגל: מלאו חצי קערה קטנה במים והוסיפו מספר קליפות לימון. הכניסו אותה למיקרוגל והפעילו אותו על חום גבוה למשך חמש דקות. החום יאפשר למים לרתוח כך שהאדים שלהם יצטברו על דפנות המיקרוגל וינקו אותו. הוציאו את הקערה החמה בזהירות והסירו את האדים מדפנות המיקרוגל באמצעות מגבת. 

להצלת כלי מתכת ונירוסטה: לכל אחד מאיתנו יש במטבח סכינים, סירים או כלים מתכתיים אחרים שעם הזמן איבדו את הברק או צברו לכלוך שלא הצלחנו להסיר. על מנת להעניק להם מראה חדש ונקי, פזרו עליהם מעט מלח ים, ולאחר מכן שפשפו אותם באמצעות קליפות הלימון, שתעזור להסיר לכלוך, זוהמה, או כתמים. שטפו וצפו בתוצאות! 

שימושים שונים ללימון

9. צרו ספא ביתי לרגליים

על מנת לסייע בטיפוח וריכוך העור הקשה שבכפות הרגליים, הרתיחו מים עם קליפות לימון במשך כמה דקות ואפשרו להם להתקרר לחלוטין. הוסיפו למים רבע כוס חלב רגיל או חלב שקדים, 2 כפות שמן זית בכבישה קרה וכמה טיפות של שמן אתרי לבחירתכם. שפכו את המים לגיגית והשרו בהם את כפות הרגליים במשך כ-20 דקות. לבסוף ייבשו את הרגליים באמצעות טפיחות עדינות בעזרת מגבת.

10. לטשו והבהירו את העור באמצעות פילינג ביתי

בעזרת קליפות לימון תוכלו להכין פילינג לעור הפנים והגוף, שיסייע בהבהרתו ויעניק לו תחושה רכה יותר. שימו לב שבדומה למוצרי פילינג אחרים, כדאי להימנע מהשימוש במקרים של עור רגיש או פצוע, או עבור מי שסובל מאקנה. לצורך הכנת הפילינג, תצטרכו להכין תחילה שמן לימון מקליפות הלימון שלכם. מעבר לשימוש הקוסמטי שלו, השמן הזה הוא בעל טעם עדין שמשתלב היטב עם עשבי תיבול ותבלינים, כך שאם תרצו, תוכלו להכין כמות גדולה ממנו, להוסיף לו שום או עשבי תיבול טריים ולהשתמש בו גם במטבח!

רכיבים: 

  • קליפות לימונים
  • שמן קוקוס
שימושים שונים ללימון: קנקן מיץ לימון

תהליך הכנת השמן:

1. שטפו וייבשו את קליפות הלימונים.

2. חתכו את הקליפות לפרוסות ארוכות ודקות.

3. הניחו את הקליפות בסיר קטן ומזגו עליהן שמן קוקוס עד שהן יהיו מכוסות כמעט לגמרי.

4. הביאו את השמן לרתיחה קלה מאוד למשך כ-5 דקות, ולאחר מכן הניחו את התערובת בצד כדי לאפשר לטעמים ולריחות להתמזג.

5. סננו את הקליפות מהשמן ושפכו אותו אל תוך צנצנת. אחסנו אותו בארון או במקרר.

כעת, ניתן לגשת להכנת הפילינג:

רכיבים:

  • ¼ כוס מלח ים לא מזוקק
  • ⅓ כוס שמן מקליפות הלימון
  • כמה טיפות של שמן אתרי לבחירתכם (לא חובה)

תהליך הכנת הפילינג:

1. אם אתם משתמשים במלח ים גס, טחנו אותו באמצעות מעבד מזון או מטחנת קפה על מנת שלא יפגע בעור עדין בשלב השימוש.

2. ערבבו את כל החומרים בצנצנת ואחסנו אותה במקום קריר ויבש.

אופן השימוש בפילינג:

לפני הרטבת העור במקלחת, שימו כפית קטנה מהתערובת על מטלית, כפפת פילינג או על הידיים. שפשו את הפילינג כנגד העור בתנועות מעגליות, ולאחר מכן שטפו את האזור.

11. שלבו את הלימון בשגרת הבוקר שלכם באמצעות מי פנים

מי פנים רבים מכילים אלכוהול ועוד חומרים תעשייתיים שונים, ולכן הם אינם מומלצים לשימוש יומיומי ועלולים לגרום לייבוש העור ולאדמומיות. השתמשו בקליפות הלימון כמי פנים טבעיים על ידי שפשופן על הפנים בעדינות מדי בוקר טרם שטיפת הפנים במים. היזהרו בעת השימוש סביב אזור העיניים. 
שימושים שונים ללימון: גרידת לימון בקערה

12. טפחו את הידיים בקלות

קליפות הלימון יסייעו בפתרון בעיות עור וטיפוח נפוצות באזור הזרועות והידיים, ואפילו יעניקו מראה נהדר לציפורניים שלכם.

מלבין ציפורניים - נקו את הציפורניים מכתמים על ידי שפשוף עדין באמצעות קליפת לימון. 

ריכוך מרפקים יבשים - פזרו על קליפת לימון מעט סודה לשתייה והצמידו אותה אל המרפק. סובבו את הקליפה בפעולה הדומה לסחיטה במשך מספר דקות, שטפו את המרפק ויבשו את העור. 

הבהרת כתמי גיל - השתמשו בקליפות לימון על מנת לסייע בהבהרת כתמי גיל באזור הזרועות או גב כפות הידיים. שפשפו בעדינות קליפה קטנה כנגד האזור הרצוי והמתינו שעה לפני שטיפתו. הימנעו מחשיפה עודפת לשמש במקרה שאתם משתמשים בקליפות על אזור הפנים.

מקור: רינה צ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו