maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 שימושים מפתיעים בקליפות לימון

 
  ללימונים יש יתרונות רבים: הם טעימים, מרעננים ובעלי ניחוח נפלא שיכול לשדרג מנות רבות. הוספת מיץ לימון לכוס מים טריים בבוקר יכולה לעשות פלאים לערנות שלנו במשך היום, אבל מה לגבי קליפות הלימונים? רבים מאתנו שמשתמשים בלימונים על בסיס קבוע, נוהגים למרבה הצער לזרוק את הקליפות לפח. זאת על אף שקליפות לימון מכילות מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים (כמו למשל סידן, אשלגן וויטמין C) שיכולים לגרום לתפריט שלכם להיות בריא ומזין יותר, לסייע בניקיון הבית או להועיל בטיפוח עור הפנים והגוף. 12 השימושים הבאים יאפשרו לכם לשלב את קליפות הלימון בסדר היום שלכם בקלות וביעילות כבר עכשיו.
 
שימושים שונים ללימון
 

1. הכינו חמאת לימון ותבלינים ממש כמו במסעדה

הייתם מאמינים שניתן ליהנות מהחמאה הזו מבלי לצאת למסעדת יוקרה? הפכו את החמאה הפשוטה שיש בביתכם לחמאת לימון ותבלינים אסתטית וטעימה במיוחד, שאפשר להשתמש בה בכל ארוחה.

רכיבים:

  • ¼ כוס עשבי תיבול קצוצים לבחירתכם, כמו עירית או פטרוזיליה
  • ½ כוס חמאה מרוככת
  • כפית גרידת לימון
  • חופן מלח

תהליך ההכנה:

1. הוסיפו לקערה את החמאה, גרידת הלימון ועשבי התיבול. ערבבו ותבלו במלח לפי הטעם.

2. העבירו את התערובת לנייר אפייה, גלגלו אותו לצורת גליל וקפלו את הקצוות משני הצדדים.

3. עטפו את נייר האפייה בשכבת נייר כסף.

4. צננו במקרר טרם השימוש, עד שהתערובת הופכת למוצקה. ניתן לאחסן את החמאה במקרר כשבועיים, או להקפיא אותה לתקופה של עד 3 חודשים. 

שימושים שונים ללימון

2. פנקו את עצמכם עם קליפות לימונים מסוכרות

המתכון הבא הוא רעיון נהדר לפינוק מושלם, ואם אתם מעוניינים לשמר את הטעם המריר-חמצמץ של הקליפות, אתם יכולים להפחית בכמויות הסוכר.

רכיבים:

  • 4 לימונים גדולים
  • 2 כוסות סוכר
  • 8 כוסות מים (6 כוסות מים עבור שלבים 3-4, ו-2 כוסות נוספות לשלב 5)

תהליך ההכנה:

1. קלפו את הלימונים וחתכו כל קליפה לרצועות דקות.

2. הניחו את הקליפות על קרש חיתוך, ובעזרת סכין חדה הסירו כמה שיותר מהפרי שדבק לקליפה. 

3. הרתיחו 2 כוסות מים בסיר בינוני. על מנת לחלוט את קליפות הלימון ולהיפטר עד כמה שניתן מהמרירות שלהן, הוסיפו אותן למים הרותחים, בשלו במשך כ-2 דקות וסננו את המים באמצעות מסננת.

4. חזרו על התהליך פעמיים נוספות, תוך שימוש במים טריים בכל פעם.

5. שלבו את הסוכר בסיר עם 2 כוסות מים, והביאו לרתיחה איטית לצורך קבלת סירופ סוכר.

6. הוסיפו את קליפות הלימון לסירופ, ובשלו על אש נמוכה מאוד במשך כשעה, עד שהקליפה שקופה ורכה. 

7. באמצעות מזלג או מלקחיים הוציאו בעדינות כל קליפה מהמים והניחו אותה על רשת אפייה. אפשרו לקליפות להתייבש לחלוטין במשך מספר שעות.

8. אם אתם מעוניינים בציפוי מסוכר, פזרו סוכר מעל לכל קליפה.

9. העבירו את הקליפות לכלי אטום. ניתן לאחסן אותן בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים, או במקרר למשך מספר שבועות.

שימושים שונים ללימון

3. שדרגו את שמן הזית הפשוט תוך רגע

הפכו את שמן הזית הרגיל לשמן לימוני, טעים ומזין, באמצעות שדרוג פשוט במיוחד שכל האורחים ישאלו לגביו בסיום הארוחה.

רכיבים:

  • 1 כוס שמן זית
  • 2-3 כפות גרידת לימון

תהליך ההכנה:

הוסיפו את שמן הזית וגרידת הלימון לצנצנת זכוכית, והניחו לטעמים להשתלב במשך כשבועיים (שקשקו את הצנצנת כל כמה ימים). לאחר מכן, סננו את גרידת הלימון מהשמן באמצעות מסננת, ואחסנו את הנוזל בתוך צנצנת במקרר.

4. שפרו את המשקאות שלכם באמצעות קוביות קרח-לימון מעוצבות

הוסיפו טעם לכל משקה בכל ארוע שתארחו באמצעות כמה קוביות קרח-לימון מעוצבות. חתכו קליפות לימון לרצועות מפותלות והשתדלו להסיר מתוכן את הפרי עד כמה שניתן באמצעות סכין על מנת להימנע ממרירות. חתכו אותן כך שכל רצועה תתאים למגשית הקרח, מלאו את המגשית במים עד לחצי הגובה של התא והכניסו לתוך כל תא רצועת לימון אחת, כך שהקצה שלה ישתלשל החוצה. הקפיאו את המגשית ותקבלו קוביות קרח יפות במיוחד.
שימושים שונים ללימון
 

5. הכינו תיבול פלפל-לימון שמתאים לכל מנה

תיבול פלפל לימון הוא התיבול המושלם לכל מטרה ולליווי כל מנה, בין שמדובר בסלטים, דגים או עוף. תהליך הכנת התיבול הוא פשוט ביותר, והוא כולל כמובן שימוש ברכיבים טבעיים בלבד. 

רכיבים:

  • גרידת לימון מ-5 לימונים
  • ⅓ כוס פלפל שחור לא גרוס
  • ¼ כוס מלח (לא חובה)

תהליך ההכנה:

1. שימו בקערה את גרידת הלימונים והפלפל, וערבבו ביניהם היטב.

2. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, והעבירו עליה את התערובת שלכם.

3. אפו את התערובת בטמפרטורה של 150 מעלות למשך כשעה, או עד שתראו שגרידת הלימון התייבשה לגמרי. על מנת לוודא שכל המשטח נאפה בצורה אחידה, הוציאו את התבנית כל 20-30 דקות, נערו את התערובת בעדינות לצורך יצירת פיזור אחיד והחזירו אותה להמשך האפייה.

4. טחנו את התערובת במעבד מזון או מטחנת קפה.

5. אתם יכולים להוסיף את המלח לתערובת המוכנה בסיום הטחינה, או לפזר אותו בנפרד בכל פעם שאתם רוצים להשתמש בתיבול, על מנת לשלוט בכמות הרצויה בהתאם למנה שאתם מכינים.

שימושים שונים ללימון

6. היעזרו בלימון כפתרון טבעי לבעיית נמלים ומזיקים

הניחו פרוסות קטנות של קליפת לימון בצמוד לאדני חלון, דלתות כניסה או סדקים וחורים שדרכם נכנסים נמלים או מזיקים אחרים לבית. כיוון שריח הלימון שנוא על נמלים, הן יימנעו מלחזור לאזור. הקליפות יעילות גם כנגד פרעושים, כך שמדובר בשיטה יעילה עבור בעלי חתולים או כלבים שמעוניינים להגן על בעלי החיים שלהם מפני הידבקויות חוזרות ונשנות

7. רעננו חללים בבית

ריח קליפות הלימון יוכל לרענן את מרבית החללים בבית, ולהיפטר מריחות לא נעימים בקלות ובמהירות.

לרענון המקרר: על מנת לרענן את המקרר, הניחו מספר קליפות לימון בתוך המקרר שלכם, באזור הדלת או המדפים. הקליפות יספגו ריחות לא נעימים ויפיצו במקרר ניחוח מרענן של פירות הדר.

לרענון פח האשפה: פזרו מספר קליפות לימון בתחתית פח האשפה שלכם. הקליפות יספגו את הריחות הלא נעימים.

לרענון ארונות: יבשו את קליפות הלימון בשמש והכניסו אותן אל תוך שקיקי בד. הוסיפו תבלינים כדוגמת קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט או הל, והניחו במגירות בארון או בחדר האמבטיה על מנת להוסיף ניחוח מרענן. 

שימושים שונים ללימון

8. נקו ביעילות כלים ומשטחים במטבח

החומציות הטבעית של הלימון מספקת תכונות אנטיבקטריאליות שיכולות להועיל לניקוי מגוון כלים במטבח.

לניקוי אבנית מתחתית קומקום התה: מלאו את הקומקום במים והוסיפו חופן פרוסות דקות של קליפת לימון. הרתיחו את המים, אפשרו לנוזל להישאר בקומקום למשך כשעה, שפכו אותו ושטפו את הקומקום היטב. 

לניקוי קנקן הקפה: הוסיפו לקנקן מספר קליפות לימון עם קצת קרח ומלח. שקשקו את הקנקן בעדינות מספר פעמים, ולאחר מכן שפכו את תוכנו ושטפו אותו היטב.

לרענון הריח במדיח הכלים: הוסיפו מדי פעם קליפות לימון למדיח הכלים לפני הפעלתו כדי לסייע בשמירה על הרענון שלו ועל ניקיונו.

לניקוי והפגת ריחות מקרש החיתוך: לאחר ניקוי קרש החיתוך במים וסבון, שפשפו את המשטח עם קליפת לימון. המתינו כחצי שעה ושטפו אותו במים. 

לניקוי המיקרוגל: מלאו חצי קערה במים והוסיפו לה מספר קליפות לימון. הכניסו אותה למיקרוגל והפעילו אותו על חום גבוה למשך חמש דקות. החום יאפשר למים לרתוח כך שהאדים שלהם יצטברו על דפנות המיקרוגל וינקו אותו. הוציאו את הקערה החמה בזהירות והסירו את האדים מהמיקרוגל באמצעות מגבת. 

להצלת כלי מתכת ונירוסטה: לכל אחד מאיתנו יש במטבח סכינים, סירים או כלים מתכתיים אחרים, שעם הזמן איבדו את הברק או צברו לכלוך שלא הצלחנו להסיר במלואו. על מנת להעניק להם מראה חדש ונקי, פזרו עליהם מעט מלח ים, ולאחר מכן שפשפו אותם באמצעות קליפות הלימון, שתעזור להסיר לכלוך, זוהמה, או כתמים. שטפו וצפו בתוצאות! 

שימושים שונים ללימון

9. צרו ספא ביתי לרגליים

על מנת לסייע בטיפוח וריכוך העור הקשה שבכפות הרגליים, הרתיחו מים עם קליפות לימון במשך כמה דקות ואפשרו להם להתקרר לחלוטין. הוסיפו למים רבע כוס חלב פרה או חלב שקדים, 2 כפות שמן זית בכבישה קרה וכמה טיפות של שמן אתרי לבחירתכם. שפכו את המים לגיגית והשרו בהם את כפות הרגליים במשך כ-20 דקות. לבסוף ייבשו את הרגליים באמצעות טפיחות עדינות בעזרת מגבת.

10. לטשו והבהירו את העור באמצעות פילינג ביתי

הכינו פילינג לעור הפנים והגוף, שיסייע בהבהרתו ויעניק לו תחושה רכה יותר. שימו לב שבדומה למוצרי פילינג אחרים, כדאי להימנע מהשימוש במקרים של עור רגיש או פצוע, או עבור מי שסובל מאקנה. לצורך הכנת הפילינג הבא, שנראה מקצועי ממש כמו פילינג במכוני יופי אולם הוא טבעי ממנו בהרבה, תצטרכו להכין תחילה שמן לימון מקליפות הלימון שלכם. למעשה, השמן הזה הוא גם בעל טעם עדין שמשתלב היטב עם עשבי תיבול ותבלינים, כך שאם תרצו, תוכלו להכין כמות גדולה ממנו, להוסיף לו שום או עשבי תיבול טריים ולהשתמש בו גם במטבח!

רכיבים: 

  • קליפות לימונים
  • שמן קוקוס
שימושים שונים ללימון

תהליך הכנת השמן:

1. שטפו וייבשו את קליפות הלימונים.

2. חתכו את הקליפות לפרוסות ארוכות ודקות.

3. הניחו את הקליפות בסיר קטן ומזגו עליהן שמן קוקוס עד שהן יהיו מכוסות כמעט לגמרי.

4. הביאו את השמן לרתיחה קלה מאוד למשך כ-5 דקות, ולאחר מכן הניחו את התערובת בצד כדי לאפשר לטעמים ולריחות להתמזג.

5. סננו את הקליפות מהשמן ושפכו אותו אל תוך צנצנת. אחסנו אותו בארון או במקרר.

כעת, ניתן לגשת להכנת הפילינג:

רכיבים:

  • ¼ כוס מלח ים לא מזוקק
  • ⅓ כוס שמן קליפות הלימון שהכנתם
  • כמה טיפות של שמן אתרי לבחירתכם (לא חובה)

תהליך הכנת הפיליג:

1. אם אתם משתמשים במלח ים גס, טחנו אותו באמצעות מעבד מזון או מטחנת קפה על מנת שלא יפגע בעור עדין בשלב השימוש.

2. ערבבו את כל החומרים בצנצנת ואחסנו אותה במקום קריר ויבש.

אופן השימוש בפילינג:

לפני הרטבת העור במקלחת, שימו כפית קטנה מהתערובת על מטלית, כפפת פילינג או על הידיים. שפשו את הפילינג כנגד העור בתנועות מעגליות, ולאחר מכן שטפו את האזור. 

11. שלבו את הלימון בשגרת הבוקר שלכם באמצעות מי פנים

מי פנים רבים מכילים גם אלכוהול, ולכן הם אינם מומלצים לשימוש יומיומי ועשויים לגרום לייבוש העור ולאדמומיות. השתמשו בקליפות הלימון כמי פנים טבעיים על ידי שפשופן על הפנים בעדינות מדי בוקר טרם שטיפת הפנים במים. היזהרו בעת השימוש סביב אזור העיניים. 
שימושים שונים ללימון

12. טפחו את הידיים בקלות

קליפות הלימון יסייעו בפתרון מרבית הבעיות באזור הזרועות והידיים, ואפילו יעניקו מראה נהדר לציפורניים שלכם.

מלבין ציפורניים - נקו את הציפורניים מכתמים על ידי שפשוף עדין שלהן באמצעות קליפת לימון. 

ריכוך מרפקים יבשים - פזרו על קליפת לימון מעט סודה לשתייה והצמידו אותה אל המרפק. סובבו את הקליפה בפעולה הדומה לסחיטה במשך מספר דקות, שטפו את המרפק ויבשו את העור. 

הבהרת כתמי גיל - השתמשו בקליפות לימון על מנת לסייע בהבהרת כתמי גיל באזור הזרועות או גב כפות הידיים. שפשפו בעדינות קליפה קטנה כנגד האזור הרצוי והמתינו שעה לפני שטיפתו. הימנעו מחשיפה עודפת לשמש במקרה שאתם משתמשים בקליפות באזור הפנים.

מקור: רינה צ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: