maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

14 טיפים לבישול ולעבודות המטבח השונות שמקלים על החיים

 בתקופה האחרונה כנראה שכולנו מבשלים בבית יותר מהרגיל, וזה גורם לנו לעבוד קשה מאוד. רגע לפני שאתם מרימים ידיים ומחליטים שמהיום רק מזמינים אוכל מבחוץ, כדאי שתזכרו שתמיד יש דרכים חכמות להפוך את החיים לקלים יותר, במיוחד בכל מה שקשור לעבודות המטבח. אז אם אתם רוצים לפנק את המשפחה שלכם בארוחה מושקעת שתשפר את מצב הרוח שלהם או שאתם כבר מתכננים לעשות על האש בגינה לכבוד יום העצמאות, 14 הטיפים והטריקים הבאים הם בול בשבילכם!
 
1. אם אתם צריכים לקלף עגבניות ואין לכם כוח לעבוד קשה, חיתכו את הקליפה שלהם לרבעים בעדינות בצורת X מהחלק העליון לתחתון ובעזרת מזלג או קיסם ארוך חממו אותן כ-10 ס"מ מעל ללהבת הכיריים שלכם למשך כמה שניות. שיטה נוספת היא לבצע את אותו החיתוך ואז לטבול אותן בכלי עם מים רותחים למשך עשר שניות.
טיפים למטבח: קילוף עגבניות
2. אם אתם עומדים לחתוך פלפלים חריפים, בצלים או רכיבים דומים ואתם רוצים להגן על כפות הידיים שלכם, מרחו עליהן כמות קטנה - בערך כפית - של שמן צמחי, פזרו על גבי כף היד באופן אחיד והתחילו לעבוד.
טיפים למטבח: שימון ידיים
3. להכין מיץ תפוחים טרי בבית זאת לא משימה קלה, אבל אפשר להפוך אותה לכזאת אם מכניסים את התפוחים למקפיא לפני ההכנה. אחרי שהם קופאים לחלוטין יש להפשיר אותם לגמרי ואז אפשר פשוט לנקב קלות את התחתית שלהם ופשוט לסחוט אותם!
טיפים למטבח: סחיטת תפוח עץ קפוא
4. החלק העגול של תבניות אפייה יכול לעזור לכם להכין שיפודים עסיסיים וטעימים בלי ללכלכך את הגריל שלכם יותר מדי, והמרחק מהאש גם עוזר להגן על הבשר שלכם שלא יישרף.
טיפים למטבח: שיפודים על טבעות עוגה מעל גריל
5. אם אין לכם סבלנות לחכות שאבוקדו יבשיל, הכניסו אותו לכלי קטן וכסו אותו בקמח. השאירו אותו כך במשך לילה ובבוקר תגלו שהאבוקדו רך ובשל יותר באופן משמעותי!
טיפים למטבח: אבוקדו וקמח
6. נמאס לכם לעבוד קשה כדי לחתוך עשבי תיבול כמו עירית, בזיליקום, בצל ירוק ונענע? במקום לקנות סכינים שמותאמים במיוחד למשימה, פשוט קחו חותכן פיצות שמאפשר לקצוץ אותם במהירות וביעילות.
טיפים למטבח: חותכן פיצה
7. יש הרבה דרכים לקלף שום במהירות, אך רבות מהן דורשות מאמץ ולא מתאימות לכולם. לכן זה תענוג לגלות שמספיק להניח את שיני השום שצריך לקלף, או אפילו ראש שום שלם, בקערה עם מים חמימים למשך כ-5 דקות ואז הקליפה יורדת בקלות רבה מאוד!
טיפים למטבח: שום
8. ואם כבר דיברנו על שום, כדאי לדעת שאפשר להכין מראש שום כתוש בכמות גדולה, להכניס אותו לשקית עם סוגר אטימה, לשטח ולחלק לקוביות בעזרת שיפוד ארוך או מקל אכילה ואז להכניס למקפיא. בעזרת הטריק הזה בכל פעם שצריך שום כתוש לבישולים, אפשר פשוט לשבור קובייה מהשקית ולהחזיר את השאר להקפאה.
טיפים למטבח: שום כתוש בשקית
9. לפעמים בשר של קציצות המבורגר הופך ליבש ולא נעים לאכילה לאחר שצולים אותו על הגריל, אך אם מניחים על החלק העליון קוביית קרח קטנה אפשר להימנע מהבעיה הזאת. אחרי שהקרח נמס אפשר להפוך את ההמבורגר ולהמשיך לבשל אותו כרגיל.
טיפים למטבח: המבורגר עם קוביית קרח
10. כנראה שכולנו היינו רוצים במטבח גינת תבלינים קטנה שתהפוך את תיבול האוכל שלנו להרבה יותר פשוט וטעים, אך לא תמיד יש לנו מקום בשבילה. אז החדשות הטובות הן שממש לא צריך אדניות ועציצים גדולים שתופסים הרבה מקום, אפשר פשוט לחתוך את אחד מהצדדים של קרטון משקה, למלא באדמה ולשתול את התבלין הרצוי. אחרי זמן קצר תהיה לכם גינת תבלינים לתפארת!
טיפים למטבח: קרטון חלב שהפך לעציץ
11. אחרי שמשתמשים בכוסות מדידה עבור חומרים דביקים כמו דבש או חמאת בוטנים זה סיוט לנקות אותן, אך אם מרססים אותן בקצת ספריי שמן או אפילו מברישים אותן ידנית הרבה פחות דברים יידבקו אליהן. בזכות הטיפ הזה המתכון שלהם יהיה מדויק יותר ויהיה לכם קל יותר לנקות את הכלים כשתסיימו להכין אותו.
טיפים למטבח: כוסות מדידה
12. אין דבר מעצבן יותר מלהגיע לסוף של חבילת דגני בוקר ולגלות שכל מה שנשאר בה זה פירורים שמקבלים מרקם נוראי ברגע שמוסיפים להם חלב. הפתרון לבעיה הזאת הוא פשוט: אחרי פתיחת דגני הבוקר סגרו את השקית היטב עם אטב ואחסנו את החבילה בארון כשהיא הפוכה - ככה הדגנים השבורים והאבקה יתחלקו באופן שווה בכמות שנשארה.
טיפים למטבח: דגני בוקר
13. אם אין לכם כוח לצאת לחנות לקנות גלידה או שאתם רוצים לתת לילדים שלכם תחליף בריא לקינוח האהוב הזה, קחו כמה בננות בשלות, הסירו את הקליפה, חיתכו לרבעים והכניסו למקפיא בקופסה. לאחר שהן קופאות הכניסו את הבננות לבלנדר עם מעט שמנת או חלב והפעילו אותו עד לקבלת המרקם הרצוי. אם רוצים, אפשר לשדרג את ה"גלידה" הזאת עם פירות אהובים אחרים.
טיפים למטבח: בננות
14. לפרק בשר מבושל זאת לפעמים משימה מעצבנת שדורשת הרבה זמן, אך אם יש לכם מערבל מזון בבית היא הופכת למשחק ילדים. אחרי כ-2 דקות של הפעלה על מהירות נמוכה עם וו לישה תוכלו להוסיף את הבשר המפורק שלכם לסלט עוף, טורטיות בקר ועוד שלל מנות נהדרות!
טיפים למטבח: בשר במערבל מזון

מקור התמונות: Marco VerchYoAmesBianca Moraes, brightside.me/

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו