maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

16 טיפים שייקלו עליכם את העבודה במטבח

 כמה פעמים שמעתם את המשפט המעצבן "באפייה ובישול אין קיצורי דרך"? האם באמת לא ניתן לקצר תהליכים או לבצע מהלכים שייקלו על אופן הבישול והכנתו? למרבה המזל זו שאיפה אפשרית ואף מומלצת לכל מי שרוצה להקל על חייו במטבח. בכתבה הבאה תוכלו ללמוד 16 טיפים וטריקים שיהפכו את מלאכת הבישול והאפייה שלכם לפשוטה ומהנה יותר, וחלקם אף יקצרו תהליכים שבעבר גזלו מכם זמן יקר. קראו בעיון ונסו את העצות הבאות בעצמכם, ובפעם הבאה שתשמעו מישהו שאומר שבמטבח אין קיצורי דרך, תוכלו להשוויץ שלכם דווקא יש כאלה!
 

1. הכנת עוגות אישיות ומיני פאי ללא מאמץ

טיפים למטבח: חיתוך עוגת פאי
הכנת עוגות אישיות מצריכה הרבה מאוד כלים והתעסקות. פעולות כמו רידוד הבצק, התאמה לתבניות הקטנות, מילוי ואפייה גוזלות המון זמן יקר. על מנת לקצר את התהליך ישנה דרך מקורית וקצרה שבעזרתה תוכלו להכין עוגות אישיות טעימות ונהדרות ללא כל מאמץ, כל שעליכם לעשות הוא להכין את המתכון של העוגה ולאפות בתבנית גדולה, לאחר מכן לחתוך עם חותכן (קורצן) בגודל הרצוי, לקשט ולהגיש. אם אתם שואלים את עצמכם מה ניתן לעשות עם שאריות העוגה לאחר החיתוך, הפתרון פשוט - הכינו מהן כדורי שוקולד או תחתית לעוגת גבינה קרה.
 

2. שליפת עוגה מהתבנית בקלות

האם יצא לכם לאפות עוגה וכאשר נאלצתם לחלצה מהתבנית הייתם צריכים לחפש פתרונות יצירתיים שהצריכו הרבה זמן ומאמץ? אם עניתם כן, אתם פשוט חייבים להכיר את הטיפ הגאוני הבא: לפני האפייה שמנו קלות את התבנית בבסיסה ומעט בדפנות, הניחו נייר אפייה על הבסיס והדביקו אותו לתחתית בעזרת השמן, השאירו רצועות עבות משני צדדיו של הנייר ברוחב של כ-15-20 ס"מ, תלוי בגודל התבנית, וקפלו אותן כלפי חוץ. צקו את בלילת העוגה, אפו ולאחר מכן עברו בזהירות על שוליי התבנית בעזרת סכין, תפסו את שני רצועות נייר האפייה ושלפו בקלות את העוגה בלי שתיהרס.

3. סחיטת לימונים

פעולת סחיטת הלימון לא נחשבת קשה במיוחד, אך האם אתם מצליחים לסחוט ממנו את כל המיץ עד הסוף? התשובה היא ככל הנראה לא. כדי לבצע את פעולת הסחיטה בקלות וביעילות ולסחוט את העסיס עד תומו, רצוי להכניס את הלימון למיקרוגל על חום גבוה למשך 15 שניות, להניח ללימון להתקרר מעט ולאחר מכן לחתוך אותו לחצי ולסחוט.  את הפעולה הזו ניתן לעשות גם עם תפוזים.

4. סלמון מאודה

טיפים למטבח: דג סלמון
 
סלמון מאודה הוא אחת המנות האהובות ביותר שיש, אך כדי לאדות את הסלמון משתמשים במספר כלים שמסרבלים את העבודה ומאריכים את זמן ההכנה. הדרך הבאה לאידוי יכולה לשמש גם להכנת מנות דג אחרות וכן לאידוי ירקות, וכל מה שצריך זה שקית סנדוויצ'ים עבה עם פס סגירה. הכניסו את הסלמון המתובל עם מעט ירקות או לימון לתחתית השקית, גלגלו את השקית על הדג עד לקצה וסגרו בעזרת פס הסגירה. הכניסו את השקית לסיר בינוני עם מים רותחים ובשלו עד למידת האידוי הרצויה, כאשר הדג מוכן לפי טעמכם האישי, גזרו את השקית והגישו את הדג.

5. תפירת עוף ממולא

כשחושבים להכין עוף ממולא, יודעים מראש שמתחייבים לעבודה מעט יותר מורכבת מצלייה בתנור. ארגון כל המצרכים מראש, בישול האורז, מילוי ועוד בסוף לתפור. לפעמים פעולת התפירה מצריכה יותר זמן מכל הפעולות של ההכנה גם יחד, בייחוד כשהידיים שומניות והמחט מחליקה ולא מצליחה לחדור למקומות שונים בעוף. הטיפ הבא הופך את החיים לקלים יותר ומתבסס על חוט דנטלי ללא טעם. אז איך עושים את זה? בצעו את כל פעולת מילוי העוף והניחו אותו על משטח עבודה נקי. הצמידו את שני השוקיים יחד וקשרו אותם בעזרת החוט הדנטלי בקשר כפול כך שיישארו לכם שני קצוות ארוכים, העבירו את קצוות החוטים מסביב לכנפיים של העוף פעמיים מאחורי כל כנף וקשרו אותם חזק בקשר כפול. הניחו על התבנית וצלו בתנור - החוט ישתחרר בקלות לאחר הצלייה.

6. שטיפת כל הירקות יחד

שטיפת הירקות היא שלב חשוב בהכנת המזון, ולרוב אנו שוטפים אותם אחד אחד מתחת לזרם המים ובכך מבזבזים זמן רב וכמויות מים גדולות. הפתרון המהיר והחכם ביותר הוא שטיפת כל הירקות במסננת אחת גדולה אשר תכניסו אליה את כל הירקות לפני החיתוך וגם את עלי החסה כשהם כבר קצוצים.

7. הכנת פח אשפה זמני וזמין

אם רוצים לעבוד במהירות ויעילות צריך לשמור על ניקיון וסדר מסביב למשטח העבודה, ולפעמים הדבר לא מתאפשר מכיוון שהידיים מלוכלכות והפח נמצא בתוך ארונית, או שהוא סגור עם מכסה וקשה לפתוח אותו מבלי ללכלך אותו או את הידיים. כדי לפתור את הבעיה צריך פשוט להכין מראש קערה בינונית, להכניס לתוכה שקית ניילון בגודל הרצוי ולהניח אותה קרוב אליכם, כך תוכלו לזרוק את כל הפסולת באותו רגע בלי ליצור בלגן מסביבת העבודה. בסיום ההכנות כל שתצטרכו לעשות הוא לזרוק את אותה השקית לפח.

8. ייבוש מהיר של עשבי תיבול טריים

טיפים למטבח: עשבי תיבול
אם תרצו להשתמש בעשבי תיבול מיובשים, או אולי לייבש עשבים טריים על מנת שלא ירקיבו, השתמשו במיקרוגל בצורה הבאה: הניחו נייר סופג על משטח העבודה וסדרו עליו את עשבי התיבול בשכבה אחת ובמרווחים של כחצי ס"מ בין הענפים. הכניסו למיקרוגל והפעילו למשך 20 שניות, הפכו את העשבים והפעילו שוב למשך 20 שניות. בדקו אם העשבים יבשים לחלוטין, ואם הם לא יבשים מספיק הפכו שוב והפעילו למשך 20 שניות נוספות. חזרו על פעולה זו עד שהעשבים יבשים לגמרי, ולבסוף הוציאו את עשבי התיבול מהמיקרוגל והפרידו בקלות את העלים מהגבעול.

9. גירוד שוקולד בלי שימס

עוגות רבות מקושטות ומעוטרות בשוקולד מגורד בצורות שונות, פתיתים דקים, תלתלים ועוד. ידוע ששוקולד נמס בחום, לכן אם נגרד אותו במגרדת הוא ימס לנו מחום הידיים ומפעולת הגירוד שיוצרת חום מהחיכוך בין השוקולד למגרדת. על מנת שנוכל בכל זאת לגרד שוקולד ולעשות קישוטים לעוגות או מאכלים אחרים ממש כמו בקונדיטוריות, צריך להכניס את המגרדת ואת השוקולד למקפיא למשך שעה לפחות ואז להתחיל לגרד לתוך כלי קר או נייר אפייה המונח על שיש. אם במהלך גירוד השוקולד מתחיל להמס, הכניסו את השוקולד והמגרדת שוב למקפיא למשך מספר דקות.

10. ארגון נכון של העבודה 

הכנת מספר גדול של מנות גוזלת זמן רב אשר מתארך עוד יותר כשעובדים בצורה לא מסודרת. הדרך הטובה ביותר לקצר את הזמן היא לסדר אותו נכון, לדוגמה:
  • הדפיסו את המתכונים מראש והניחו כל אחד במקום שונה על משטח העבודה.
  • מקמו את מצרכי המזון צמוד למתכון שאליו הם משתייכים, כולל התבלינים.
  • התחילו להכין את המתכון שזמן ההכנה שלו הכי קצר ושאינו מורכב, למשל אם אתם רוצים להכין אורז וקציצות ברוטב עגבניות, התחילו באורז, עברו להכנת וטיגון הקציצות ואת הרוטב הכינו בסוף מכיוון שהקציצות מתבשלות בתוכו.

11. אם אין צורך, לא לקלף!

קילוף הירקות זו פעולה שגוזלת המון זמן ופעמים רבות אין בה אפילו צורך. כדי לחסוך בזמן יקר, פשוט צריך לשטוף את הירקות ולנקות אותם באזורים הנגועים, אם קיימים, וכך גם תרוויחו את כל הוויטמינים שנמצאים בירקות. זכרו שהרבה יותר בריא לאכול את הירקות עם הקליפה!

12. שמירה על גודל אחיד

טיפים למטבח: ירקות חתוכים
כדי שהבישול יסתיים בזמן הקצר ביותר ושכל חלקי המנה יהיו מבושלים בצורה אחידה ובאותו הזמן, יש לדאוג שחיתוך כל הירקות יהיה קטן ואחיד. ככל שהחיתוך קטן יותר זמן הבישול מתקצר, ושימו לב שאם המתכון דורש לחתוך את הירקות בגדלים שונים, כדאי יהיה להתחיל לבשל את החלקים הגדולים ולהוסיף את הירקות הקטנים יותר במהלך הבישול.

13. העבירו את הירקות טיגון קל

אם אתם מכינים מרק או תבשיל עם ירקות, כדאי שתדעו שטיגון קל של הירקות בסיר עם שמן לפני הוספת הציר או המים, גורם להם להתרכך מהר יותר ומקצר את זמן הבישול ב-5-10 דקות. אם תרצו לקצר את הזמן משמעותית, צקו את נוזל הבישול כשהוא רותח.

14. טיגון בכלי אחד בלי ללכלך את הידיים

כאשר מטגנים שניצלים או כל מוצר מצופה אחר, תמיד אנו מוצאים את עצמנו עם שתי ידיים מקומחות ומצופות. על מנת שזה לא יקרה, השתמשו במלקחיים. השיטה הזאת תעזור לכם לשמור על הידיים נקיות לחלוטין בכל שלבי הטיגון. אם תפעלו לפי ההוראות הבאות תוכלו לשמור על ידיים נקיות לחלוטין במהלך כל שלבי ההכנה והטיגון.
  • הכניסו את חזה העוף לקערה עם ביצים טרופות 
  • הוציאו את חזה העוף בעזרת המלקחיים אל קערה המכילה פירורי לחם מתובלים.
  • נערו את קערת פירורי הלחם קלות עד לציפוי מושלם והעבירו את חזה העוף בעזרת המלקחיים לשמן החם.
  • טגנו את חזה העוף והוציאו מהמחבת בעזרת המלקחיים.

בשיטת עבודה זו תחסכו זמן מכיוון שלא תצטרכו לשטוף ידיים אחרי כל טבילה של חזה העוף בביצה ובפירורי הלחם, ותשמרו על ידיים נקיות ופנויות למשימות אחרות שתרצו לעשות במטבח.

15. גירוד גבינה צהובה בקלות

טיפים למטבח: גבינה צהובה מגורדת
כמו השוקולד, גם הגבינה נמסה בחום. כדי לגרד גבינה צהובה מבלי שתימס כדאי להקפיא את גוש הגבינה מבעוד מועד. אם הגבינה פרוסה ויש ניירות שמפרידים בין הפרוסות, הסירו את הניירות ומרחו מעט מים בין כל שכבה, הכניסו לשקית והקפיאו. לאחר שהגבינה קופאת והופכת לגוש אחד, גרדו אותה בייתר קלות והשתמשו בה.

16. זהירות חיידקים!

החיידקים הם אחד מגורמי התחלואה העיקריים במזון, אך אם נעבוד בצורה חכמה ומושכלת נוכל לנסות ולהפחית את כמות החיידקים במוצרי המזון ובכלים שאנו נעזרים בהם כדי לבשל, לדוגמה:
  • אם נשארו לכם עודפי מים רותחים ונקיים מהבישול, צקו אותם בסיום העבודה על ספוג שטיפת הכלים שלכם. הרוב לא מודעים לכך שכמות החיידקים על הספוג היא גבוהה מאוד, אך המים הרותחים יעזרו לחסל אותם. 
  • השרו את קרש החיתוך הפלסטי שלכם לפחות פעם בשבוע במים מהולים עם אקונומיקה למשך מספר שעות, ולאחר מכן שטפו אותו היטב עם סבון. 
  • אם בישלתם אוכל מספר שעות לפני ההגשה, הכניסו אותו למקרר רק לאחר שהגיע לטמפרטורה של 50-60 מעלות, או שמרו אותו בחימום בטמפרטורה של 65-70 מעלות עם תבנית מים בתחתית שתשמור על המזון לח ועסיסי. 
מקור התמונות: womansday
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו