maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים נהדרים שאפשר להכין עם קינואה

הקינואה מוכרת מאוד כמרכיב בריא ומזין שמככב במנות שעוזרות לאנשים לשמור על המשקל, אבל לא רבים מודעים למגוון העצום ומעורר התיאבון שניתן להכין בעזרתה. מעבר לעובדה שהקינואה אינה מכילה גלוטן ועשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, בסיבים תזונתיים, ברזל ומגנזיום, היא גם פשוטה מאוד להכנה וניתן לבשל איתה מזון מגוון, משביע וטעים. אם הטעם המר של הקינואה מרתיע אתכם, זכרו שאפשר פשוט לשטוף אותה היטב לפני הבישול וכך לנטרל את המרירות. המשיכו לקרוא והכירו 7 מתכונים שילמדו אתכם כיצד ניתן להפתיע את המשפחה עם מנות קינואה מפתיעות שיעשו לכם רק טוב!

 

דייסת קינואה עם תותים ובננות 

רבים טוענים שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, ושהיא נותנת את האנרגיות שהגוף צריך בשביל שיוכל לתפקד בצורה הטובה והיעילה ביותר. אם כבר טורחים ומכינים ארוחת בוקר, אין סיבה שלא להכין מנה שתהייה גם טעימה וגם בריאה. דייסת קינואה עם תותים ובננות יכולה לשמש כמנה נהדרת לפתוח איתה את היום והיא עשירה בחלבונים ובסיבים תזונתיים.   

מתכונים עם קינואה
 
רכיבים:
  • ½ כוס קינואה לא מבושלת
  • ¾ כוס חלב קוקוס 
  • 2 כפות מים
  • כף סוכר חום
  • ⅛ כפית מלח
  • ¼ כוס פתיתי קוקוס
  • כוס תותים פרוסים
  • כוס בננות פרוסות
מתכונים עם קינואה
 
הוראות הכנה:
 
  • חממו את התנור מראש על 200 מעלות. 
  • הניחו את הקינואה בתוך מסננת ושימו אותה בקערה גדולה. הוסיפו מים שיכסו את הקינואה והחלו ללוש למשך 30 שניות. לאחר מכן שטפו וייבשו את הקינואה. חזרו על התהליך הזה פעמיים ולבסוף ייבשו אותה היטב והעבירו את הקינואה מהמסננת לסיר.
  • הוסיפו לסיר חלב קוקוס, 2 כפות מים, סוכר חום ומלח והביאו אותו לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו במשך 15 דקות או עד שהנוזל ייספג, וערבבו תוך כדי. בשתי הדקות האחרונות של הבישול, עליכם לערבב את התערובת.
  • בזמן שהקינואה מתבשלת, פזרו שכבה אחת אחידה של פתיתי קוקוס על תבנית אפייה. הכניסו את התבנית לתנור בחום של 200 מעלות למשך 5 דקות, או עד שפתיתי הקוקוס יזהיבו. 
  • התערובת שבישלתם תספיק לכם לארבע מנות. לכל מנה הוסיפו רבע כוס של פרוסות תותים ורבע כוס של פרוסות בננה, ופזרו מעל כל מנה כף של פתיתי קוקוס. 
  • הגישו את המנה כשהיא חמה.
 

 

סלט קינואה עם בטטה ותפוחים

ישנן אפשרויות רבות ומגוונות להכנת סלט טעים ומזין עם קינואה, כשאחת מהן יוצרת שילוב מיוחד ומעניין מאוד: סלט קינואה עם בטטה ותפוחים, מנה מרעננת שמומלץ להפיג באמצעותה את התיאבון. אם איחוד המוצרים הללו לא נשמע לכם כדבר שאמור לעבוד, לאחר שתטעמו את המנה, תתאהבו במרקם הנפלא שלה ולא תפסיקו לדבר עלייה.

מתכונים עם קינואה
 
רכיבים:
  • ½ כוס שמן זית כתית
  • ½1 כוס קינואה
  • מלח
  • 650 גרם בטטה (לחתוך כל אחת לפרוסות)
  • פלפל שחור
  • ¼ כוס חומץ תפוחים 
  • 2 תפוחי עץ גדולים חתוכים דק
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים 
  • ½ בצל אדום קצוץ דק
  • 8 כוסות גדושות של ירק כמו כרוב על או עלי רוקט
 
מתכונים עם קינואה
 
הוראות הכנה: 
  • חממו את התנור מראש על 200 מעלות. 
  • בסיר גדול חממו כף אחת של שמן זית, הוסיפו את הקינואה על אש בינונית וערבבו במשך 2 דקות.
  • הוסיפו 3 כוסות מים, תבלו במלח והביאו לרתיחה. סגרו את מכסה הסיר ובשלו את הקינואה במשך 16 דקות.
  • לאחר מכן הסירו את הסיר מהאש ותנו לו לעמוד כ-10 דקות.
  • פרשו את הקינואה על תבנית אפייה והכניסו למקרר למשך 20 דקות, עד שתתקרר. 
  • תבלו את הבטטות הקצוצות עם כף שמן זית והוסיפו מעט מלח ופלפל. הכניסו את הבטטות לתנור לכ-25 דקות, ערבבו פעם אחת וחכו עד שהן יתרככו ויקבלו צבע זהוב. 
  • קחו קערה גדולה, בחשו 6 כפות של שמן זית יחד עם החומץ תפוחים, תבלו עם מעט מלח ופלפל.
  • הוסיפו את הקינואה המבושלת, את הבטטות האפויות, תפוחים, פטרוזיליה, בצל ואת הירק הנבחר, ערבבו היטב והגישו. 

 

קינואה עם פלפל צ'ילי קלוי

במידה ואתם מעוניינים במנה מעניינת עם חריפות מסוימת, זה המתכון בשבילכם. טעמו של פלפל הצ'ילי הקלוי משדרג את טעמה של הקינואה ונותן תחושה של מאכל מקסיקני נהדר. 

מתכונים עם קינואה
 
רכיבים:
  • 2 פלפלים אדומים (גמבות)
  • 2 פלפלים צ'ילי (מומלץ להשתמש בפובלנו)
  • 4 כפיות שמן זית
  • 3 כוסות קישואים קצוצים
  • ½1 כוס בצל קצוץ
  • 4 שיני שום טחונות
  • כף אבקת צ'ילי
  • כפית כמון טחון
  • ½ כפית פפריקה מעושנת 
  • ½ כוס מים
  • ⅓ כוס קינואה שטופה לא מבושלת 
  • ¼ כפית מלח 
  • פחית עגבניות שלמות קלופות
  • פחית שעועית ללא תוספת סוכר שטופות ומסוננות
  • כוס מיץ ירקות דל נתרן
מתכונים עם קינואה
 
הוראות הכנה:
  • חתכו את הפלפלים ואת הצ'ילי לחצי לאורכם והוציאו את הזרעים.
  • סדרו על תבנית אפייה מרופדת בנייר כסף את הפלפלים והצ'ילי כשהחלק הסגור שלהם כלפי מעלה, והשטיחו אותם מעט עם היד.
  • הכניסו את התבנית לתנור על מצב צלייה וצלו אותם למשך 10 דקות או עד שישחירו. לאחר מכן הכניסו את הפלפלים והצ'ילי לשקית נייר וסגרו אותה היטב. עלייה לעמוד כ-10 דקות. לבסוף הוציאו אותם מהשקית וחיתכו אותם גס. 
  • חממו מחבת על חום בינוני-גבוה, הוסיפו שמן למחבת, הוסיפו קישואים, בצל, שום וטגנו למשך 4 דקות.
  • הוסיפו את אבקת הצ'ילי, הכמון והפפריקה וטגנו למשך 30 שניות.
  • הוסיפו את הפלפלים והצ'ילי הקלויים, חצי כוס מים ואת שאר החומרים והביאו את המחבת לרתיחה.
  • הנמיכו את האש לחום נמוך-לבינוני, כסו עם מכסה וטגנו למשך 20 דקות, או עד שהקינואה תהייה רכה והגישו. 

 

קציצת קינואה

הקינואה מעולם לא הייתה מפתה כל כך כמו שהיא בצורתה כקציצה. אין ספק שהילדים יאהבו את המנה הזו ויצליחו ליהנות מטעמה הנפלא ומהיתרונות התזונתיים שלה.  

מתכונים עם קינואה
 
רכיבים:
  • ⅔ כוס קינואה
  • 2 פרוסות של לחם חיטה בעובי של 5 ס"מ חתוכות לפרוסות ללא קרום הלחם.
  • 2 ביצים
  • כוס קישואים חתוכים גס
  • ½ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • ¼ כוס עירית קצוצה
  • 3 שיני שום טחונות 
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
  • כל התוספות שאתם אוהבים ל"המבורגר": חסה, עגבנייה, בצל, מלפפונים חמוצים
מתכונים עם קינואה
 
הוראות הכנה:
  • בשלו בסיר בינוני את הקינואה במים רותחים למשך 10 דקות. לאחר מכן סננו את הקינואה והניחו על תבנית אפייה עד שהיא תתקרר.
  • הכניסו את פרוסות הלחם אל תוך מעבד מזון עד וטחנו עד שהם יהפכו לפירורים גסים, הכמות שצריכה לצאת של פירורי הלחם היא כוס אחת.
  • קחו קערה והקציפו את הביצים, סחטו מהקישואים את הנוזלים והוסיפו לביצים.
  • הוסיפו את הגבינה, העירית, השום, המלח והפלפל וערבבו.
  • ערבבו את כל התערובת יחד עם הקינואה ופירורי הלחם במשך 10 דקות. 
  • קחו מחבת גדולה וחממו בתוכה כף שמן זית.
  • קחו את התערובת והכינו מהעיסה קציצות עבות. את הקציצות הכניסו למחבת עד שהן יזהיבו בתחתית, 3 דקות לערך. הוסיפו כפית שמן זית נוספת למחבת, הפכו את הקציצות ותטגנו במשך 3 דקות נוספות, עד שיהפכו לפריכות. המשיכו לפי הוראות אלו עד שתסיימו את כל הבלילה שהכנתם. 
  • ניתן לאכול את הקציצות כפי שהן, אך מומלץ להוסיף להם לחמנייה עם התוספות האהובות להמבורגר. 

 

קינואה עם כרישה ופטריות

בדרך כלל כשמחפשים להוסיף טעם ועניין למנה, נוהגים להוסיף לה פטריות ובצל, המתאימים כמעט לכל מאכל. נסו את המנה הבאה, שלא רק שהיא פשוטה להכנה, היא גם בריאה וטעימה.

מתכונים עם קינואה
 
רכיבים: 
  • 2 כוסות מיץ ירקות נטול שומן
  • כוס מים
  • ½ כפית מלח 
  • ½1 כוס קינואה שטופה לא מבושלת
  • •3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • כפית שמן זית
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות כרישה קצוצה דק
  • 4 כוסות פטריות קצוצות
  • ½ כוס גמבה קצוצה
  • ¼ כוס יין לבן יבש
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
מתכונים עם קינואה
 
הוראות הכנה:
  • ערבבו בסיר גדול כוס מים, 2 כוסות מיץ ירקות ורבע כפית מלח, והביאו אותו לרתיחה. הוסיפו את הקינואה, ערבבו, הנמיכו את האש, כסו עם מכסה ובשלו אותה במשך 15 דקות או עד שהנוזלים ייספגו.
  • הוסיפו 3 כפיות פטרוזיליה, חצי כפית שמן ושמינית כפית פלפל שחור. כבו את האש והשאירו את הסיר באותו המקום בכדי שימשיך לשמור על החום.
  • חממו מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה והוסיפו חצי כפית שמן. הוסיפו את הכרישה ותטגנו במשך כ-6 דקות.
  • הוסיפו פטריות, גמבה ויין ותטגנו במשך 2 דקות או עד שהירקות יהיו רכים. הוסיפו את רבע כפית המלח הנותרת ושמינית כפית הפלפל השחור שנותר. 
  • שימו כוס קינואה אחת לכל צלחת (מספיק לכ-4 מנות), הוסיפו מעל הקינואה כוס ורבע של הירקות ו-2 כפיות אגוזי מלך קצוצים והגישו.

 

דלורית ממולאת בקינואה

טעמה של הדלורית הוא מתוק, בדומה לבטטה ולדלעת, ומומלץ לגוון באמצעותה את ארוחות הצהריים. הקינואה ידועה בטעמה האגוזי והשילוב בינה לבין הדלורית יוצר חגיגה לחך.

מתכונים עם קינואה
 
רכיבים:
  • 4 דלוריות
  • ספריי שמן
  • ½ כוס גזר קצוץ
  • ½ כוס בצל קצוץ
  • 2 שיני שום טחונות
  • ½ כוס מים
  • 2 כוסות קינואה מבושלת
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוץ
  • ½ כפית תימין קצוץ
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¾ כוס גבינת צ'דר מגורדת 
מתכונים עם קינואה
 
הוראות הכנה:
  • חתכו את החלק העליון של כל דלורית. שטפו את הדלורית במים ונקו ממנה את הזרעים.
  • הניחו את הדלוריות על 2 תבניות אפייה ומלאו את התבנית ב-2.5 ס"מ מים. חממו בנפרד כל תבנית כ-15 דקות במיקרוגל. 
  • חממו מראש את התנור על 180 מעלות. 
  • חממו מחבת על אש בינונית-גבוהה ורססו בספריי השמן. הוסיפו גזר, בצל ושום, וטגנו אותם במשך 2 דקות.
  • הוסיפו חצי כוס מים והביאו את המים לרתיחה.
  • הורידו את החום לבינוני וכסו את המחבת עם מכסה במשך 8 דקות או עד שהגזר יהיה רך.
  • הוסיפו את הקינואה, הפטרוזיליה, התימין, המלח והפלפל, ערבבו והוסיפו  חצי כוס גבינה.
  • הכניסו לכל דלורית כוס של תערובת הקינואה והוסיפו מעל לכל אחד מהם כפית של גבינת צ'דר. את הדלוריות הממולאות הניחו בתבנית אפייה וסגרו אותם עם הראשים שלהם שהוסרו בהתחלה.
  • הכניסו את תבנית האפייה לתנור למשך 20 דקות. לאחר מכן העבירו את התנור למצב צלייה בחום גבוה וצלו את הדלוריות עד שהגבינה תזהיב.
 

עגבניות אפויות עם קינואה, צ'ילי ירוק ותירס

עם המנה הזו תוכלו להפתיע את כל המשפחה בארוחת הערב ביום שישי. השילוב של העגבניות האפויות עם הקינואה והתירס יוצר טעם משגע שלא תרצו לפספס.

מתכונים עם קינואה
 
רכיבים:
  • 2 פלפלי צ'ילי (מומלץ להשתמש בפובלנו)
  • 2 כוסות גרעיני תירס
  • כוס בצל קצוץ
  • כף אורגנו קצוץ
  • כף שמן זית
  • כף מיץ ליים
  • כפית מלח
  • ¾ כפית כמון טחון
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 6 עגבניות 
  • כוס קינואה לא מבושלת
  • ¼ כוס מים
  • 100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
מתכונים עם קינואה
 
הוראות הכנה:
  • הפעילו את התנור על מצב צלייה על חום גבוה.
  • חתכו את פלפל הצ'ילי לחצי לאורכו והוציאו את הזרעים מתוכו. הניחו את הפלפלים על תבנית אפייה כשהחלק הסגור מופנה כלפי מעלה, והשטיחו אותם עם היד. 
  • צלו את הפלפלים למשך 8 דקות או עד שישחירו. לאחר מכן הניחו את הפלפלים בתוך שקית וסגרו אותה היטב למשך 10 דקות.
  • קצצו את הפלפל דק והכניסו לקערה.
  • הניחו במחבת תירס ובצל, וטגנו אותם במשך עשר דקות וערבבו פעמיים.
  • הוסיפו את התירס והבצל לפלפל הצ'ילי, הוסיפו אורגנו, שמן, מיץ ליים, רבע כפית מלח ופלפל שחור. 
  • חתכו את החלק העליון של העגבניות ושימו אותן בצד. הוציאו את תכולת העגבניות אל תוך קערה ושמרו כוס ורבע מנוזל העגבניות. פזרו על העגבניות חצי כפית מלח, הניחו את העגבניות הפוכות על רשת במשך 30 דקות ולבסוף ייבשו אותן עם מגבת נייר.
  • הניחו את הקינואה על מסננת דקה ואת המסננת על קערה גדולה. הוסיפו מים שיכסו את הקינואה ולושו אותה באמצעות ידיכם במשך 30 שניות.
  • שטפו את הקינואה וייבשו אותה וחזרו על תהליך זה שנית. לבסוף ייבשו אותה היטב.
  • הכניסו את הקינואה לסיר והוסיפו את תכולת העגבניות, רבע כוס מים ואת המלח הנותר והביאו אותם לרתיחה.
  • הנמיכו את החום, כסו את הסיר ובשלו במשך 15 דקות או עד שהנוזלים ייספגו.
  • הסירו את הסיר מהאש וערבבו עם מזלג. הוסיפו את תערובת הקינואה לתערובת התירס וערבבו היטב. 
  • חממו את התנור על 180 מעלות. 
  • שימו שלושה רבעי כוס מהתערובת אל תוך כל עגבנייה. ופזרו מעל הכל את גבינת הצ'דר המגורדת.
  • סגרו את העגבניות עם החלק שהסרתם קודם לכן והכניסו לתנור למשך 15 דקות. לאחר מכן הוציאו אותן מהתנור, שימו את התנור על מצב צלייה וצלו את העגבניות במשך דקה וחצי או עד שהגבינה תימס. 
 

 

מקור: דניאל פ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: