maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכוני ירקות מדליקים ומפתיעים שכל אחד יאהב

כולנו יודעים שכדי לאכול בריא צריך להקפיד על צריכה מגוונת וקבועה של ירקות, אבל כמה כבר אפשר לאכול שוב ושוב את אותם התבשילים הפשוטים והמוכרים? אני גיליתי כבר מזמן שאצלי בבית הדרך היחידה לדאוג לכך שמנת הירקות תאכל במהירות ולא תשב ימים ארוכים במקרר, היא להפתיע ולחדש בצורת ההכנה שלהם. 5 המתכונים הבאים שלפניכם הם כמה מהאהובים עלי ביותר, והם ילמדו אתכם כיצד להכין תבשילי ירקות מפתיעים שמעוררים כיף גדול להכין, וגם לאכול אותם.

1. סלט צ'יפס מרענן ועשבי תיבול

המתכון הבא אהוב על ילדי בזכות פרוסות תפוחי האדמה הפריכות שבעזרתן ניתן "למכור" להם את המנה כצ'יפס, אבל גם מבוגרים נהנים מהסלט הזה וממגוון הטעמים העשיר של עשבי התיבול. את המנה ניתן להגיש כמתאבן פריך לתחילת הארוחה או מנת צד מרעננת בתוספת בשרים ודגים.  

מתכוני ירקות מדליקים
 

מרכיבים:

  • 2 תפוחי אדמה
  • שמן זית או קנולה לטיגון
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי כוסברה
  • חופן עלי בזיליקום
  • ½1 כפיות שמן זית
  • 3 כפית מיץ ליים
  • 1 פלפל צ'ילי חתוך דק ללא גרעינים (לא חובה)
  • ¼1 כפיות פלפל שחור טחון
  • ¼1 כפיות סוכר חום
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  • שטפו ויבשו את כל עשבי התיבול שלכם ולאחר מכן הניחו אותם בקערת ערבוב.
  • הוסיפו לקערה כפית וחצי של שמן זית, את מיץ הליים, פלפל הצ'ילי, הפלפל השחור והסוכר החום. ערבבו היטב.
  • שטפו וקלפו את תפוחי האדמה, הקילוף אינו חובה והוא תלוי בהעדפתכם.
  • יש לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ולהניח אותן בקערת מים פושרים.
מתכוני ירקות מדליקים
 

 

  • ערבבו את תפוחי האדמה בעדינות עם היד כדי להוריד הצטברויות עמילן ולאחר מכן שפכו את המים ויבשו את הפרוסות.
  • מלאו מחבת טיגון בשמן בגובה של כ-2 ס"מ וחממו אותה על להבה בינונית-גבוהה עד שהשמן תוסס סביב כף עץ שתכניסו לתוכו. הכניסו את פרוסות תפוחי האדמה למחבת כדי שתוכלו להפוך את תפוחי האדמה בקלות, וטגנו למשך כ3-4 דקות עד ששני צדי הפרוסה חומים-זהובים.
  • העבירו את הפרוסות המוכנות לצלחת עם נייר סופג והמשיכו לטגן עד שכל הפרוסות מוכנות.
  • העבירו את כל פרוסות הצ'יפס לקערת הגשה ותבלו במלח גס ופלפל על פי הטעם.
  • ערבבו פעם נוספת את תערובות הליים ועשבי התיבול ופזרו אותה באופן אחיד מעל תפוחי האדמה.
  • מומלץ להגיש את המנה חמה ובתוספת פלחי ליים או לימון.
 

2. גזר לבן בסגנון פסטה מוקרמת

המתכון הבא הוא דרך נפלאה להוסיף את הגזר הלבן לתפריט המשפחתי שלכם ולבשל אותו בצורה שמזכירה מאוד מאכלי פסטה אהובים. הגזר הלבן עשיר בוויטמין C, אשלגן, מגנזיום, סידן, חלבון וסיבים תזונתיים.
 
מתכוני ירקות מדליקים
 

מרכיבים:

  • כ-700 גרם גזר לבן מקולף וחתוך לרצועות
  • 1 כף שמן זית
  • 80 מ"ל מים (כשליש כוס)
  • חופן עלי טימין
  • 1 כפית מלח גס
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 70 גרם יוגורט מחלב עזים או תחליף דומה (כרבע כוס)
  • 25 גרם גבינת פקורינו גרודה או גבינה קשה דומה

הוראות הכנה:

  • חממו תנור מראש ל-200 מעלות ובזמן הזה קלפו וחיתכו את הגזר הלבן לרצועות. יש המעדיפים שלא לאכול את ליבת הגזר אבל ניתן להוציא אותה ולהשתמש רק במעטפת.
מתכוני ירקות מדליקים
 
  • הניחו את הגזר הלבן בתבנית אפייה גדולה שתוכל להכיל את כל הרצועות בשכבה אחת. פזרו מעל הרצועות את הטימין, המלח, הפלפל השחור, והוסיפו את המים ואת שמן הזית.
  • ערבבו קלות את תוכן התבנית ופזרו אותו מחדש באופן אחיד.
  • כסו את התבנית בנייר אלומיניום והכניסו לתנור למשך חצי שעה, עד שהגזר הלבן מתרכך.
  • כשהגזר מוכן הוציאו את התבנית מהתנור, הוסיפו את היוגורט ובדקו האם יש צורך בתיבול נוסף.
  • לפני ההגשה יש לערבב את תוכן התבנית, לפזר את הגבינה הקשה מעל ולהגיש עם כמה עלי טימין לקישוט.

 

3. נגסי פיצה אישיים מחציל

בעזרת פרוסות חציל בשריות ובריאות ניתן להכין בקלות חטיפוני פיצה המתאימים בדיוק לביס. החצילים מכילים כמות גדולה של נוגדי חמצון, השומרים על פעולתם התקינה של תאי הגוף.

 

מרכיבים:

  • חציל גדול, חתוך לפרוסות בעובי שבין 2-4 ס"מ על פי ההעדפה
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית אורגנו
  • מלח ופלפל על פי הטעם
  • רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות
  • גבינה צהובה או גבינת מוצרלה אהובה

הוראות הכנה:

  • חממו מראש את התנור ל-200 מעלות.
  • פזרו מעל פרוסות החצילים מלח גס והניחו אותם על מגבות נייר למשך 20 דקות.
מתכוני ירקות מדליקים
 
  • לאחר מכן, נערו את המלח הגס מהחציל, מרחו אותו בשמן והוסיפו תיבול של אורגנו מלח ופלפל.
  • צלו את החצילים בתנור על תבנית מכוסה בנייר אפייה מרוח במעט שמן למשך 15-20 דקות עד שיתרככו - המטרה היא בסיס יותר רך מחציל חי אך לא רך וספוגי מדי.
  • כשהחצילים מוכנים, הוציאו את התבנית מהתנור, הוסיפו את הרוטב והגבינה מעל כל פרוסה בכמות הרצויה, והכניסו בחזרה לתנור לחימום נוסף עד שהגבינה חומה-זהובה.

לחצו כאן כדי ללמוד עוד מתכונים מפתיעים לבסיס פיצה ללא קמח!

 

4. בטטה ממולאת בגבינה ועגבניות מיובשות

אחרי שסיימנו להכין את המאכלים שהילדים אוהבים, הגיע הזמן לפנק את עצמינו. למנה הבאה יש מגוון טעמים עשיר ומראה נפלא שכל אורח שבא לביתי תמיד שמח לראות.

מתכוני ירקות מדליקים
 

מרכיבים:

  • 2 בטטות בינוניות רחוצות היטב, עם הקליפה
  • כ-60 גרם גבינה פטה, או סוג מועדף דומה
  • כ-30 גרם (חופן) זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים וקצוצים
  • כ-30 גרם עגבניות מיובשות בשמן, חתוכות לרצועות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפיות אורגנו
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל לתיבול

הוראות הכנה:

  • חממו מראש את התנור ל-200 מעלות ובינתיים נקו היטב את הבטטות, ונקבו אותם בעזרת מזלג מספר פעמים כדי לסייע בתהליך הבישול.
  • הניחו את הבטטות על תבנית אפייה על גבי נייר אלומיניום ומקמו אותה בחלקו האמצעי של התנור.
  • הבטטות צריכות להישאר בתנור למשך 45-60 דקות, תלוי בגודלן. הן יהיו מוכנות כאשר יהיה ניתן לחתוך אותן בקלות וללא מאמץ.
  • אחרי שהוצאתם את הבטטות מהתנור תנו להן להתקרר מעט והכינו את תערובות המילוי.
  • ערבבו בקערה את כל המרכיבים הנותרים, ניתן למעוך קלות את הגבינה שבחרתם או לפורר אותה קלות לגושים קטנים.
  • כשהבטטות התקררו במידה מספקת וניתן לגעת בהם ללא חשש, יש לחתוך אותן לאורך כך שיפתח "כיס" בתוכם ולהכניס לתוכו את הכמות הרצויה של תערובות המילוי.

5. רטטוי ירקות ביתי ועשיר

היופי במתכון הבא הוא שניתן להשתמש בכמעט כל ירק שאתם אוהבים ולהכין אין ספור שילובי טעמים ומנות מפתיעות מכל מה שיש לכם בבית. ניתן לשלב במנה גם עגבניות, חצילים, פלפלים וירקות דומים, במקום או בנוסף לירקות שבמתכון הבא.

 

מרכיבים:

  • 1 תפוח אדמה אדום
  • 1 קישוא
  • 1 דלעת ספגטי (דלעת צהובה)
  • ½ כוס בצל קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ
  • ¼ כוס גבינת פרמזן או תחליף דומה
  • מלח ופלפל לתיבול

הוראות הכנה:

  • נקו, קצצו וחתכו לפרוסות את כל המרכיבים שלכם, נסו לשמור על עובי פרוסות אחיד של כ-1.5 ס"מ.
מתכוני ירקות מדליקים
 
  • ערבבו בתוך קערה את שמן הזית, השום, והתבלינים.
  • הכניסו את כל הירקות החתוכים לקערה או כלי ערבוב גדול והוסיפו את תערובות התיבול.
  • בעזרת כף עץ  או בעזרת הידיים, ערבבו בעדינות את הפרוסות והתערובת עד שכל הירקות מכוסים באופן אחיד.
  • סדרו את הפרוסות בתבנית אפייה על שוליים גבוהים ונסו לגוון ככל האפשר בסדר הפרוסות כדי שהתוצאה הסופית תהייה צבעונית. ניתן לסדר את הפרוסות באיזו תבנית וסדר שרק תרצו אל תפחדו להתנסות.
  •  בסיום הסידור פזרו מעל הפרוסות את הבצל הקצוץ ואת הגבינה.
  • כסו בנייר אלומיניום והכניסו לתנור על חום של 150-200 מעלות למשך 20-40 דקות, תלוי בירקות שבחרתם.
  • כשכול הירקות רכים והגבינה זהובה, ניתן להוציא את התבנית מהתנור ולאכול בהנאה.

 

בתאבון!

מקור: שלומית כהן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: