maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכוני ירקות מדליקים ומפתיעים שכל אחד יאהב

 כולנו יודעים שכדי לאכול בריא צריך להקפיד על צריכה מגוונת וקבועה של ירקות, אבל כמה כבר אפשר לאכול שוב ושוב את אותם התבשילים הפשוטים והמוכרים? אני גיליתי כבר מזמן שאצלי בבית הדרך היחידה לדאוג לכך שמנת הירקות תאכל במהירות ולא תשב ימים ארוכים במקרר, היא להפתיע ולחדש בצורת ההכנה שלהם. 5 המתכונים הבאים שלפניכם הם כמה מהאהובים עלי ביותר, והם ילמדו אתכם כיצד להכין תבשילי ירקות מפתיעים שמעוררים כיף גדול להכין, וגם לאכול אותם.
מתכון לסלט צ'יפס ועשבי תיבול

המתכון הבא אהוב על ילדי בזכות פרוסות תפוחי האדמה הפריכות שבעזרתן ניתן "למכור" להם את המנה כצ'יפס, אבל גם מבוגרים נהנים מהסלט הזה וממגוון הטעמים העשיר של עשבי התיבול. את המנה ניתן להגיש כמתאבן פריך לתחילת הארוחה או מנת צד מרעננת בתוספת בשרים ודגים.  

רכיבים לסלט צ'יפס:
שמן קנולה - לטיגון (או שמן זית)
נענע - חופן (עלים טריים)
כוסברה - חופן (עלים טריים)
בזיליקום - חופן (עלים טריים)
שמן זית - ½1 כפיות
מיץ ליים - 3 כפיות
פלפל צ'ילי - 1 (חתוך דק ללא גרעינים - לא חובה)
פלפל שחור - ¼1 כפיות (טחון)
סוכר חום - ¼1 כפיות
מלח - לפי הטעם (גס)
 
מתכון בריא לגזר לבן בסגנון פסטה מוקרמת

המתכון הבא הוא דרך נפלאה להוסיף את הגזר הלבן לתפריט המשפחתי שלכם ולבשל אותו בצורה שמזכירה מאוד מאכלי פסטה אהובים. הגזר הלבן עשיר בוויטמין C, אשלגן, מגנזיום, סידן, חלבון וסיבים תזונתיים.

רכיבים ל"פסטת" גזר לבן:
גזר לבן - כ-700 גר' (קלוף וחתוך לרצועות)
שמן זית - 1 כף
מים - כ-⅓ כוס (80 מ"ל)
טימין - חופן (עלים טריים)
מלח - 1 כפית (גס)
פלפל שחור - ½ כפית
יוגורט - כ-¼ כוס (מחלב עזים או תחליף דומה)
גבינת פיקורינו - 25 גר' (מגורדת או גבינה קשה דומה)
מתכון לחטיפי פיצה אישיים מחציל

בעזרת פרוסות חציל בשריות ובריאות ניתן להכין בקלות חטיפוני פיצה המתאימים בדיוק לביס. החצילים מכילים כמות גדולה של נוגדי חמצון, השומרים על פעולתם התקינה של תאי הגוף.

לחצו כאן כדי ללמוד עוד מתכונים מפתיעים לבסיס פיצה ללא קמח!

רכיבים לנגיסי פיצה מחציל:
חציל - 1 (גדול, חתוך לפרוסות בעובי שבין 2-4 ס"מ על פי ההעדפה)
מלח - 1 כף (גס)
שמן - 1 כף
אורגנו - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רסק עגבניות - לפי הצורך (או עגבניות מרוסקות)
גבינה צהובה - לפי הטעם (או גבינת מוצרלה אהובה)
 
מתכון לבטטה ממולאת בגבינה ועגבניות מיובשות

אחרי שסיימנו להכין את המאכלים שהילדים אוהבים, הגיע הזמן לפנק את עצמינו. למנה הבאה יש מגוון טעמים עשיר ומראה נפלא שכל אורח שבא לביתי תמיד שמח לראות.

רכיבים לבטטה במילוי גבינה וזיתים:
בטטות - 2 (בינוניות, רחוצות היטב, עם הקליפה)
גבינה פטה - כ-60 גר' (או סוג מועדף דומה)
זיתים - כ-30 גר' (ירוקים או שחורים, מגולענים וקצוצים)
עגבניות מיובשות - כ-30 גר' (בשמן, חתוכות לרצועות)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
אורגנו - 2 כפיות
שמן זית - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון קל ללקט ירקות ביתי - רטטוי

היופי במתכון הבא הוא שניתן להשתמש בכמעט כל ירק שאתם אוהבים ולהכין אין ספור שילובי טעמים ומנות מפתיעות מכל מה שיש לכם בבית. ניתן לשלב במנה גם עגבניות, חצילים, פלפלים וירקות דומים, במקום או בנוסף לירקות שבמתכון הבא.

רכיבים לרטטוי:
תפוח אדמה - 1 (אדום)
דלעת ספגטי - 1 (דלעת צהובה)
בצל - ½ כוס (קצוץ)
שמן זית - 1 כף
שום - 1 כף (כתוש)
רוזמרין - 1 כפית (קצוץ)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (או תחליף דומה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מקור: שלומית כהן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: