maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ארוחה שלמה על טהרת החומוס

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

החומוס הוא ללא ספק אחד המאכלים האהובים ביותר בישראל, אך אנו אוכלים אותו בעיקר בצורתו המשחתית, עם 2 פיתות בצד. כדי שנוכל להנות מטעמה וסגולותיה של הקטניה המופלאה הזו גם בלי נסיעה לאבו גוש, מצאנו עבורכם 4 מתכונים מדהימים, המרכיבים ארוחה שלמה על טהרת החומוס. להכין, לאכול, ללקק את האצבעות ולבקש תוספת!

מנה ראשונה

ראגו חומוס, פטריות ורוזמרין

הראגו הוא תבשיל עשיר ומתובל בעל ניחוחות משכרים המתאימים בדיוק לימי החורף הקרים. מנה מצויינת לפתיחת הארוחה, או סתם כנשנוש באמצע היום. 

חומוס

מרכיבים

  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 300 גר' פטריות פרוסות, ללא רגל (ניתן להשתמש בפטריות שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי או כל סוג אחר)
  • עלי רוזמרין מענף 1, קצוצים
  • 1 בצלצל שאלוט, קצוץ דק
  • 1 כוס ציר מרק ירקות
  • 2 כפיות רוטב ווסטרשייר
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 1/4 כוס חומץ שרי
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כף שמן צמחי (עדיפות לשמן קוקוס או זרעי ענבים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 פרוסות לחם משובח

​הכנה

  • חממו את השמן במחבת עמוק על אש בינונית. הוסיפו את הבצל, טגנו אותו כדקה והוסיפו את הרוזמרין. טגנו עד שהבצל הופך לשקוף.
  • הוסיפו את הפטריות למחבת וערבבו היטב.
  • הוסיפו את החומץ, רסק העגבניות, רוטב הווסטרשייר והחומוס וערבבו היטב.
  • לאחר כ-3 דקות הפטריות יתחילו להתרכך. הוסיפו את ציר הירקות והשאירו על סף רתיחה עד שהנוזל יצטמצם בשליש והפטריות יתרככו לגמרי.
  • הוסיפו את החלב וערבבו היטב. תבלו לפי הטעם.
  • בקערה נפרדת, ערבבו את הקורנפלור עם מעט נוזל מהמחבת. צרו תערובת אחידה והוסיפו אותה למחבת. המשיכו לטגן עד שיגיע למרקם סמיך.
  • בזמן הבישול קלו את פרוסות הלחם עד לרמה הרצוייה. הגישו את הראגו על פרוסות הטוסט והוסיפו מעט פלפל שחור גרוס.

 

מנה עיקרית

פסטה א-צ'צ'י - פסטה עם חומוס ועגבניות

מנה פשוטה להפליא בעלת טעמים מוכרים המשלבים מזרח, מערב והרבה ים תיכון. פתרון מושלם לארוחת הצהריים או לארוחת ערב חגיגית.

חומוס

מרכיבים

  • 1 חבילת פסטה מסוג פליצוני, ספגטי או לינגוויני
  • 1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (או גרגרים מסוננים מפחית שימורים אחת)
  • 4 עגבניות תמר בשלות, חתוכות לקוביות (ניתן להחליף אחת מהעגבניות בעגבניות מיובשות)
  • 4 פיסות אנשובי בשמן, פרוס
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • עלים מ-3 ענפי רוזמרין
  • 3 כפות שמן זית
  • גבינת פרמז'ן מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה

  • בסיר גדול, בשלו את הפסטה עד לרמת אל-דנטה.
  • במחבת עמוקה חממו את שמן הזית על אש בינונית וטגנו בו את השום, האנשובי ואת העלים מ-2 ענפי רוזמרין, עד שהאנשובי ימס לתוך השמן. הוסיפו את הצ'ילי הגרוס.
  • הוסיפו את העגבניות ובשלו במשך 10-15 דקות, עד שהן יתבשלו היטב. טעמו ותקנו תיבול.
  • הגבירו את הלהקה לבינונית-גבוהה והוסיפו את גרגרי החומוס ואת כוסות המים הרותחים. הוסיפו את העלים מענף הרוזמרין האחרון והביאו לרתיחה עדינה.
  • הוסיפו את הפסטה המוכנה, יחד עם מעט ממי הבישול שלה. ערבבו היטב והשאירו על האש לשתי דקות נוספות.
  • הגישו עם גבינת פרמז'ן מגוררת.

 

תוספת

צ'יפס חומוס פריך עם מטבל יוגורט

מסתבר שאפשר להכין צ'יפס לא רק מתפוחי אדמה, אלא גם מחומוס, יותר נכון, מקמח חומוס. התוספת המפתיעה בוודאי תהפוך לאחת המנות האהובות ביותר בביתכם.

חומוס

מרכיבים

צ'יפס

  • 2 כוסות קמח חומוס
  • 4 כוסות מים
  • 2 כוסות שמן צמחי
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית כמון (לא חובה)
  • סומאק, לקישוט

מטבל

  • 2/3 כוס יוגורט לבן
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 1/2 1 כפות נענע, קצוצה דק
  • קורט מלח

הכנה

  • חממו בסיר את המים עם כפית מלח והביאו לרתיחה. 
  • ערבבו את הכמון בקמח התירס, הוסיפו את התערובת למים וטרפו היטב עד אשר כל המים יספגו ולא ישארו גושים. הורידו את הסיר מהאש.
  • הניחו נייר שעווה בתבנית אפייה ושפכו עליו את תערובת הקמח והמים. פזרו את התערובת באופן שווה והניחו בצד ל-30 דקות עד שתתגבש.
  • בזמן שאתם ממתינים להתקשות התערובת, הכינו את המטבל - ערבבו היטב את כל המרכיבים ותקנו את התיבול במידת הצורך.
  • אחרי שתערובת החומוס התקשתה, חתכו ממנה רצועות בגודל הרצוי באמצעות סכין.
  • חממו את השמן בסיר טיגון וטגנו בו את הצ'יפס, כ-8 חתיכות בכל טיגון. כאשר הצ'יפס הופך לזהוב ופריך, הוציאו אותו ויבשו אותו על נייר סופג.
  • פזרו סומאק על הצ'יפס והגישו בתוספת המטבל.

קינוח

בראוניז חומוס ללא קמח, עם שבבי שוקולד

הקינוח המפתיע והבריא הזה יהפוך לאחד הקינוחים הקבועים במטבח שלכם, הודות לקלות ההכנה שלו והטעם הנהדר.

חומוס

מרכיבים

  • 420 גר' גרגרי חומוס מבושלים (או פחית שימורים מסוננת אחת)
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים (עדיף חמאת בוטנים טבעית, אך לא חובה)
  • 1/3 כוס סירופ מייפל או דבש משובח
  • 1/3 כוס שבבי שוקולד
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • מלח ים גס, לקישוט
  • תרסיס שמן לטיגון

הכנה

  • חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות. התיזו על תבנית גדולה תרסיס שמן מונע הידבקות.
  • הכניסו למעבד מזון את כל הרכיבים, פרט לשבבי השוקולד, ועבדו עד שהבלילה תהפוך לאחידה.
  • קפלו לתוך הבלילה את שבבי השוקולד, אבל שמרו מעט בצד. הבלילה תהיה צמיגית, לכן עליכם לוודא כי השבבים מפוזרים באופן שווה.
  • השתמשו בכף משומנת כדי ליצור מהבלילה עוגיות בגודל בינוני ולהעביר אותן אל התבנית. פזרו מעליהם את שארית שבבי השוקולד.
  • אפו את העוגיות בין 20 ל-25 דקות, או עד שקיסם נעוץ יצא מהן יבש. הבראוניז יהיו מוכנים גם אם הבצק נראה לא מוכן דיו, אחרת הם יהפכו ליבשים מאוד.
  • קררו את הבראוניז לאחר האפייה ופזרו מעליהם מעט מלח גס להוספת טוויסט מעניין.

בתיאבון ובהצלחה!

מקור: דניאלה ברק
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: