header

מתכון לעוגיות בראוניז חומוס ללא קמח, עם שבבי שוקולד

מתכון הבראוניז המפתיע והבריא יהפוך לאחד הקינוחים הקבועים במטבח שלכם, הודות לקלות ההכנה שלו והטעם הנהדר.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות בראוניז חומוס ללא קמח, עם שבבי שוקולד
רכיבים לבראוניז:
גרגרי חומוס - 420 גר' (מבושלים - או פחית שימורים מסוננת אחת)
חמאת בוטנים - ½ כוס (עדיף חמאת בוטנים טבעית, אך לא חובה)
סירופ מייפל - ⅓ כוס (או דבש משובח)
שוקולד צ'יפס - ⅓ כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
אבקת אפייה - ¼ כפית
סודה לשתיה - ¼ כפית
מלח גס - מעט (לקישוט)
תרסיס שמן - לשימון
אופן הכנת הבראוניז:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות. התיזו על תבנית גדולה תרסיס שמן מונע הידבקות.
  2. הכניסו למעבד מזון את כל רכיבי המתכון, פרט לשוקולד צ'יפס, ועבדו עד שהבלילה תהפוך לאחידה.
  3. קפלו לתוך הבלילה את השוקולד צ'יפס, אבל שמרו מעט בצד. הבלילה תהיה צמיגית, לכן עליכם לוודא כי השבבים מפוזרים באופן שווה.
  4. השתמשו בכף משומנת כדי ליצור מהבלילה עוגיות בגודל בינוני ולהעביר אותן אל התבנית. פזרו מעליהם את שארית שוקולד צ'יפס.
  5. אפו את העוגיות בין 20 ל-25 דקות, או עד שקיסם נעוץ יצא מהן יבש. הבראוניז יהיו מוכנים גם אם הבצק נראה לא מוכן דיו, אחרת הם יהפכו ליבשים מאוד.
  6. קררו את הבראוניז לאחר האפייה ופזרו מעליהם מעט מלח גס להוספת טוויסט מעניין.
מקור: דניאלה ברק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.