maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לארוחות מהירות ב-15 דקות

  לעתים יש לנו ימים עמוסים בהם אנו מתרוצצים בין משימה למשימה, בין עבודה למשפחה ובין חובות שונות שעלינו לבצע. זה גורם לכך שאין לנו זמן להשקיע באחד הדברים החשובים ביותר לבריאותנו – תזונה ותפריט מאוזן. על מנת לשנות את המצב הזה, מומלץ לכם לנסות את 6 המתכונים הנפלאים והמזינים הבאים שתוכלו להכין ב-15 דקות בלבד! ניתן להכין אותם מבעוד מועד לארוחת הצהריים במשרד, או כאשר אתם דחוקים בזמן בערב ורוצים להגיש למשפחתכם אוכל במהירות. שיהיה בתיאבון!

1. נודלס קישואים עם עוף

המתכון הבא אינו מכיל גלוטן, ולכן הוא מושלם עבור אנשים הרגישים לרכיב הזה או שמנסים לרדת במשקל. אטריות הקישואים הן טוויסט נפלא למנה המוכרת והאהובה, שאתם וגם בני משפחתכם תאהבו.
 
רכיבים:
  • ¼ כוס שמן זית
  • 500 גרם חזה עוף ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות בעובי 2 ס"מ
  • 4 קישואים גדולים חתוכים לרצועות דקות
  • 4 שיני שום טחונות
  • 3 כפות חומץ בלסמי 
  • ½ קילו עגבניות שרי חצויות לאורכן
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • ¼ כוס בזיליקום קצוץ
  • ¾ כפית מלח 
  • פלפל טחון טרי לפי הטעם
אישה פורסת קישוא לרצועות
 

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, חממו 1 כף שמן זית על אש בינונית. הוסיפו את העוף, פזרו מעליו ¼ כפית מלח וטגנו עד להשחמה, כ-10 דקות. העבירו את העוף מהמחבת לקערה והניחו אותה בצד.

2. למחבת שהכילה את העוף הוסיפו 1 כף שמן זית ואת השום הכתוש. טגנו על אש נמוכה-בינונית במשך דקה אחת עד להזהבה קלה, תוך ערבוב מדי פעם.

3. הוסיפו למחבת את העגבניות, 2 כפות שמן זית, חומץ, ½ כפית מלח, רצועות גזר ואת אטריות הקישואים. ערבבו היטב.

4. הוסיפו למחבת את העוף ובשלו הכל יחד במשך 3-4 דקות. 

5. חלקו את תוכן המחבת ל-4 צלחות ופזרו מעל פלפל שחור טחון ובזיליקום טרי. הגישו חם.

מחבת עם נודלס קישואים ועוף

2. סלט קייל ברוטב מיסו

הסלט הטרי במתכון הבא ימלא וישביע אתכם לשעות ארוכות בזכות הסיבים התזונתיים המצויים בכרוב הקייל הנהדר. עלי הקייל והמנדרינות מכילים גם וויטמינים ומינרלים רבים שהגוף זקוק להם ואותם מומלץ לצרוך כל יום, מה שהופך את הסלט הזה למנת על של ממש.
 
רכיבים:
עבור הסלט:
  • 1 ראש כרוב קייל קצוץ
  • 1 כף שמן זית 
  • מיץ מחצי לימון
  • ½ כפית מלח ים
  • 1 גזר גדול חתוך דק
  • ¼ כוס שקדים קלויים פרוסים
  • 2 מנדרינות קלופות וקצוצות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים 
  • 1 כף שומשום
לרוטב מיסו:
  • 1 כף שמן זית 
  • 1 כף שמן שומשום 
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1 כף רסק מחית/משחת מיסו (ניתן לקנות במרכולים השונים) או ½ כפית חרדל
  • 1 כפית דבש
  • ½1 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
ידיים של גבר חותכות גזר על קרש מעץ
 

אופן ההכנה:

1. בקערה או צנצנת זכוכית, ערבבו היטב את כל רכיבי הרוטב והניחו בצד.

2. לתוך קערה גדולה, הכניסו את כרוב הקייל הקצוץ, זלפו מעליו שמן זית ומיץ לימון ופזרו מלח ים.

3. מזגו מעל הכרוב את הרוטב וערבבו היטב. הניחו בצד ל-5 דקות.

4. הוסיפו לכרוב את הגזר, השקדים, המנדרינות, הבצל הירוק והשומשום. ערבבו והגישו.

סלט קייל ברוטב מיסו

3. סטייק עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה

אין כמו סטייק חם לארוחת הערב או אפילו הצהריים, וכשמצוותים לו תפוחי אדמה ושעועית ירוקה, מתקבלת ארוחה טעימה ומשביעה במיוחד. 15 דקות השקעה בלבד יביאו לכם את המנה הנפלאה הבאה שתוכלו ליהנות ממנה בכל יום בשבוע.
 
רכיבים:
  • 400 גרם תפוחי אדמה קטנים
  • 340 גרם שעועית ירוקה קפואה
  • תרסיס שמן
  • 450 גרם סטייק פילה
  • 1 כף מחית מיסו (או ½ כפית חרדל צהוב)
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי טחון
  • 1 כפית סוכר 
  • ½ כפית שמן שומשום 
  • 2 כפות שמן צמחי
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
שעועית ירוקה מתבשלת

אופן הכנה:

1. נקבו את תפוחי האדמה כמה פעמים עם סכין, הניחו בתוך כלי מתאים למיקרוגל וכסו אותו. הכניסו את הכלי למיקרוגל על עוצמה גבוהה במשך 5-6 דקות, עד שתפוחי האדמה יתרככו.

2. הכינו את השעועית הירוקה הקפואה לפי ההוראות שמופיעות על גבי השקית.

3. בזמן שתפוחי האדמה והשעועית מתבשלים, צפו מחבת גריל בתרסיס שמן וחממו על להבה בינונית- גבוהה. 

4. תבלו את הסטייק במלח ופלפל וטגנו אותו במשך 2-3 דקות על כל צד.

5. בינתיים ערבבו בקערה מיסו (או חרדל), חומץ, ג'ינג'ר, סוכר ושמן שומשום. הוסיפו שמן וטרפו יחד.

6. פרסו את תפוחי האדמה לרצועות בעובי ½ ס"מ, חתכו כל רצועה לחצי וחלקו אותן ואת השעועית הירוקה בין 4 צלחות. 

7. טפטפו מעל כל מנת סטייק את הרוטב והגישו.

סטייק עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה

4. טאקוס עם גרגירי חומוס ומחית אבוקדו

חומוס הוא אחד המאכלים האהובים על כולם, ובמתכון הבא תוכלו ליהנות ממנו בצורה מיוחדת כאשר הוא משולב עם דפי טאקוס ומחית אבוקדו נימוחה.
 
רכיבים:
  • 480 גרם גרגירי חומוס מפחית מסוננים ושטופים
  • 2 יחידות אבוקדו בשל חתוכות לקוביות
  • 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
  • 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • 8 עלי חסה שטופים
  • ½ כפית פפריקה
  • 1 שן שום
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 2 כפות גדושות יוגורט יווני
  • 1 כף שמן זית 
  • 8 יחידות טאקוס קטנים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
ידיים של גבר חותכות אבוקדו לקוביות

אופן ההכנה:

1. הכניסו את גרגירי החומוס לקערה ומעכו אותם קלות בעזרת מזלג.

2. הוסיפו לקערה עם החומוס קוביות עגבנייה, כוסברה קצוצה, פפריקה ומלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב.

3. הכניסו אבוקדו, לימון, ושום למעבד מזון וטחנו לקבלת מחית חלקה. הוסיפו את היוגורט, שמן הזית ומלח ופלפל לפי הטעם והפעילו שוב את המערבל. 

4. בתוך כל טאקו קטן, שימו 1 עלה חסה, 1/8 מתכולת הקערה של החומוס, הוסיפו מעל מחית אבוקדו והגישו.

טאקוס עם גרגירי חומוס ומחית אבוקדו

5. חזה עוף מקורמל

המתכון הבא לחזה עוף מתקתק יהיה אהוב במיוחד על ילדים, והוא יספק להם חלבונים נחוצים וחיוניים לגדילה. תוך פחות מ-20 דקות ילדיכם וכל המשפחה יוכלו ליהנות ממנה שדורשת מעט השקעה, אך אינה נופלת בטעמה ממנות מורכבות יותר.

רכיבים:
  • 1 כף שמן זית
  • 450 גרם חזה עוף ללא עור ועצמות
  • ½ כוס דבש
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 4 כפות מים
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 1 שן שום טחונה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק 
  • 1 בצל קטן פרוס דק
  • 1 כפית פלפל שחור 
  • 1 כפית פלפל צ'ילי
  • 1 כפית זרעי שומשום לעיטור
  • בצל ירוק קצוץ לעיטור 
רוטב מיסו בקערה כתומה

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה ערבבו יחד דבש, אבקת מרק עוף, מים, חומץ אורז, שום, ג'ינג'ר ופלפל צ'ילי עד שהדבש יימס.

2. חממו את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה על אש בינונית. הוסיפו למחבת את רצועות הבצל עד שהוא מתרכך, כ-4-5 דקות.

3. הוסיפו למחבת את חתיכות העוף והרוטב ובשלו על אש גבוהה ועד שהרוטב מתעבה ומקבל מרקם של קרמל, כ-10 דקות.

4. העבירו את תוכן המחבת לקערת הגשה, פזרו מעל בצל ירוק ושומשום והגישו.

חזה עוף מקורמל

6. סלמון עם שום ועגבניות צלויות

דג הסלמון אהוד על אנשים רבים, אפילו כאלו שמצהירים על עצמם שהם אינם אוכלים דגים. טעמו הופך למעולה פי כמה כאשר מוסיפים לו מעט שום ועגבניות צלויות רכות שנמסות בפה.
 
רכיבים:
  • 4 חתיכות של סלמון במשקל 170 גרם לחתיכה
  • 4 עגבניות בינוניות חצויות לאורכן
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית פפריקה
  • 8 גבעולי טימין טרי
  • 4 שיני שום פרוסות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
יד של גבר חותכת עגבנייה לאורכה

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב. 

2. הניחו את פרוסות הסלמון על התבנית המרופדת, הוסיפו סביבם את חתיכות העגבנייה כאשר צידן החתוך פונה כלפיי מעלה.

3. טפטפו מעל הסלמון והעגבניות שמן זית ותבלו במלח ופלפל. הוסיפו מעל הסלמון פפריקה, וטימין ועסו אותם לתוך בשר בדג, לבסוף פזרו מעליו את השום.

4. הכניסו את התבנית לתנור למשך 8-10 דקות, הוציאו והגישו חם.

סלמון עם שום ועגבניות צלויות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: