maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

יותר טוב ממטוגן: הכללים לאפיית צ'יפס מושלם עם מרכיב סודי

 מי יכול לעמוד בפיתוי של צ'יפס חם וטרי, וחשוב מכך, מי יכול להפסיק לזלול אותו כאשר הוא מונח לפניו? הבעיה היא שהמאכל המטוגן הזה לא מיטיב עם הבריאות או הגזרה שלכם ושגם כאשר אתם מרשים לעצמכם לאכול אותו, סביר להניח שהוא רחוק מלהיות מושלם. אם אתם מהאנשים שמכינים את הצ'יפס בעצמכם וחשבתם שאין מה לחדש במתכון הכה פשוט הזה – תשמחו לגלות שמצאנו את כל הכללים וגם את המרכיב הסודי לתפוחי אדמה אפויים, זהובים, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, כמו שעדיין לא טעמתם.
 
מנת צ'יפס מתובלת בקערה
 

1. בחרו תפוחי אדמה מתאימים

תפוחי אדמה שאחוז העמילן שבהם גבוה מתאימים לטיגון וצלייה ויניבו צ'יפס פריך במיוחד, במקום צ'יפס רופס. בשווקים בארץ תוכלו להבחין בעיקר בחלוקה בין שני סוגים של תפוחי אדמה (מבין אלפי זנים) – אלו המתאימים לבישול ואפייה וקליפתם בדרך כלל לבנה, ואלו המתאימים לטיגון, בעלי הקליפה האדומה. גם אם אתם מתכננים לאפות את תפוחי האדמה, בחרו בתפוחי האדמה עם הקליפה האדומה, שמכילים פחות מים ויותר עמילן. 

2. חתכו חתיכות בגודל הנכון

לרובנו יש העדפה לגבי גודל החיתוך של הצ'יפס החביב עלינו שאנחנו מכירים בעיקר ממסעדות המזון המהיר, אך כדי להכין את תפוחי האדמה המושלמים בבית, עליכם לחתוך אותם בגודל המדויק כדי לקבל את האיזון הנכון בין פריכות לרכות. העובי המושלם לצ'יפס הינו ½ סנטימטר, חיתוך דק יותר יגרום לחלק החיצוני של תפוחי האדמה להשחים לפני שהחלק הפנימי יתרכך, וחיתוך עבה יותר יהפוך את הצ'יפס שלכם ל"סתם" תפוחי אדמה בתנור.
 
רצועות קלופות של תפוחי אדמה, לפני הכנתם
 

3. גלו את המרכיב הסודי

הלחות שנמצאת בתפוח האדמה בשל תכולת הנוזלים שבו, מקשה על השמן להידבק אליו ולהפוך אותו לפריך. אחרי שחתכתם את תפוחי האדמה, יבשו אותם בעזרת נייר מטבח או מגבת נקיה, ורק אז השתמשו במרכיב הסודי שיהפוך את תפוחי האדמה שלכם לפריכים במיוחד ובעלי טעם מושלם – והוא: קורנפלור! כל שאתם צריכים זה אחת של כף קורנפלור שתפזרו על כל חצי קילו תפוחי אדמה, והצ'יפס האפוי שלכם ישתנה מן הקצה אל הקצה.   

4. השתמשו בכמות השמן המדויקת

תפוחי האדמה האפויים יחסכו מכם המון שמנוניות מיותרת, אבל אם אתם עדיין רוצים צ'יפס פריך - ואתם רוצים, לא כדאי להוציא את השמן לגמרי מהמתכון, מפני שאם לא תשתמשו במספיק שמן, תפוחי האדמה יצאו רופסים. הכמות המדויקת של השמן לו תזדקקו, היא 1-2 כפות של שמן צמחי לכל חצי קילו של תפוחי אדמה, רק הקפידו מאוד לערבב היטב את חתיכות הצ'יפס והשמן, כך שכל חתיכה תהיה מכוסה בשכבה שמנונית דקה.  
 
צ'יפס מרוח שמן לפני הכנתו, מונח על תבנית

5. הקפידו על שכבה אחת 

את חתיכות תפוחי האדמה חשוב שתסדרו בשכבה אחת אחידה על מגש גדול דיו, כך שיכיל את כולן ואפילו יאפשר להן "מרווח נשימה" מהחתיכה ליד. הסיבה לכך היא שחתיכה שתשב על או צמוד לחתיכה אחרת תתבשל ותהפוך לרכה, במקום לקבל את הפריכות הרצויה.

6. הגבירו את החום

החום המיטבי לאפיית תפוחי אדמה הוא 230-250 מעלות, והוא עוד חלק חשוב בדרך לצ'יפס האולטימטיבי. התנור שלכם חייב להגיע לחום הרצוי לפני שאתם מכניסים את תפוחי האדמה פנימה, כדי שהחלק החיצוני שלהם יתחיל מיד לרחוש מהצלייה ולהשחים במהרה.
רצועות צ'יפס מושחמות בתנור

7. לא לשכוח להפוך

ברור שאתם מעדיפים להכניס את תפוחי האדמה לתנור ולשכוח מהם עד שיהיו מוכנים, אך לתוספת הפעולה הקטנה של הפיכת הצ'יפס שלכם, יש השפעה גדולה. לאחר זמן אפייה של בין 10-12 דקות, הוציאו את המגש מהתנור, הפכו את החתיכות והכניסו אותן חזרה לתנור לעוד פרק זמן של בין 10-12 דקות. הפעולה הזאת תיצור השחמה שווה ופריכות מכל הצדדים. 

8. לאכול בתיאבון ומיד

כנראה שעם הכלל הזה לא תהיה לכם שום בעיה... בדיוק כמו צ'יפס מטוגן, גם צ'יפס אפוי מאבד מפריכותו ברגע שהוא מתקרר ולכן תפוחי אדמה צריכים להיאכל מיד עם סיום הכנתם עם מעט מלח ורטבים נהדרים שתוכלו למצוא להם מתכונים בלחיצה כאן. מבחינתנו, אתם יכולים לראות באכילה מיידית משימה משמעותית שחשוב שתעמדו בה, עם הרבה בתיאבון. 
צי'פס שחום מונח על שולחן
לאחר שעקבתם אחרי הכללים הפשוטים האלה שיעשו את כל ההבדל בטעם, בצורה ובמרקם של הצ'יפס האהוב על כולנו, תתקשו לעמוד בפני הרצועות הארוכות והזהובות הללו, עם או אפילו בלי תוספות. עם מרכיב אחד פשוט, שהוא קורנפלור, הצ'יפס שלכם יצא טעים ופריך יותר מאי פעם, אך זהירות! יש כאן סכנת התמכרות...

מקור התמונות: trenttsdRoss CatrowErnesto Andrade

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: