maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 רטבים וממרחים להכנה ביתית

בניגוב או בסיבוב - רטבים, ממרחים ומטבלים
 הרטבים השונים הם חובה בכל מטבח, הם הופכים מנות סתמיות למלאות טעם ואישיות, אבל כשאנחנו קונים אותם בחנות, אנחנו קונים רטבים מלאים בחומרים משמרים ומיני כימיקלים. כך תוכלו להכין בעצמכם את הרטבים והממרחים הפופולריים ביותר!

מתכון לקציצות ערמונים עם אגוזי מקדמיה ופטריות

השילוב הנפלא של אגוזי המקדמיה שמהווים מקור מצוין לאשלגן ולוויטמינים רבים, יחד עם הערמונים שעשירים בחומצות אמינו, יתרום רבות לבריאות הלב וכלי הדם שלכם וכן לבלוטות הטעם. בנוסף, קציצות הם מאכל אהוב עבור משפחות רבות מאוד, כך שקציצות האגוזים והפטריות הללו מצליחות לגרוף שלל מחמאות על בסיס קבוע.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לערמונים:
ערמונים - 150 גר' (מבושלים וקולפים)
רכיבים לקציצות:
פטריות פורצ'יני - 40 גר' (מיובשות)
מים - 300 מ''ל (חמים)
שעועית לבנה - 400 גר' (מבושלת ללא נוזלים)
ביצה - 1
דבש - 3 כפות
רוטב סויה - 3 כפות
פרורי לחם - 100 גר'
שמן זית - 2 כפות (או זרעי ענבים)
כרוב קייל - 200 גר'
אופן הכנת הערמונים:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
  2. חרצו את הערמונים עם סכין בצורת X על החלק המעוגל.
  3. השרו את הערמונים במים רותחים במשך 10 דקות.
  4. הניחו את הערמונים על מגש והכניסו לתנור למשך כ-20 דקות.
אופן הכנת הקציצות:
  1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות.
  2. השרו את פטריות הפורצ'יני במים במשך 10 דקות.
  3. הכניסו למעבד מזון פטריות פורטבלו, ערמונים, שעועית לבנה ואגוזי מקדמיה וטחנו את כל הרכיבים עד ליצירת משחה במרקם גס. preperation
  4. סננו את הפורצ'יני (אל תשפכו את המים), הוסיפו אותו לתערובת וערבבו שוב.
  5. העבירו את התערובת לקערה גדולה ולאחר מכן הוסיפו לה גם את הביצה, הדבש ורוטב הסויה ולבסוף גם את פרורי הלחם, וערבבו היטב.
  6. הניחו נייר אפייה משומן על גבי תבנית האפייה.
  7. צרו קציצות מהתערובת שהכנתם, הניחו על התבנית ואפו בתנור במשך 25-30 מעלות.
  8. בשלו כרוב קייל בסיר מכוסה עם המים בהם השרתם את הפטריות למשך כ-5 דקות או עד שיתרכך.
  9. הגישו את הקציצות לצד הכרוב.

מתכון לרוטב מיונז ביתי

המיונז הוא הרוטב המושלם לכריכים וסלטים, ועם המתכון הבא תוכלו להכין גרסה ביתית ונפלאה שלו.

זמן הכנה: 2 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למיונז:
ביצה - 1
חומץ - 2 כפות (מזוקק)
מלח - ½ כפית
שמן זית - ¾ כוס
אופן הכנת המיונז:
  1. ערבלו את הביצה, החומץ והמלח בממחה (בלנדר) על מהירות גבוהה במשך 10 שניות.
  2. הנמיכו את המהירות ושפכו לתוך הממחה את שמן הזית באיטיות.
  3. המשיכו לערבל כ-30 שניות עד ליצירת מרקם סמיך.
  4. המיונז ישאר טרי במשך 2-4 שבועות.

מתכון לרוטב חרדל ביתי

החרדל הוא הרוטב שמתאים בדיוק עם הקטשופ והמיונז בכריכים ועם בשרים.

זמן הכנה: 2 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לחרדל:
חרדל - ⅓ כוס (גרגירים)
יין לבן יבש - ⅓ כוס (אפשר גם מים)
כורכום - 1 כפית
מלח - ½ כפית
פלפל צ'ילי - קורט (גרוס)
מים - 2-4 כפות (חמימים, במקרה הצורך)
חזרת - 1-3 כפיות (לא חובה)
אופן הכנת החרדל:
  1. ערבבו את כל המרכיבים, פרט לחזרת, בקערה. הניחו לתערובת לנוח במשך 3 ימים.
  2. רסקו את התערובת בממחה עד ליצירת מרקם חלק. במידה והחרדל סמיך מדי, ניתן להוסיף את המים.
  3. הוסיפו לממחה את החזרת.
  4. החרדל ישאר טרי במשך 6 חודשים, אך עדיף להשתמש בו בחודש הראשון.

מתכון לרוטב אלף האיים ביתי

 

רוטב אלף האיים המפורסם הופך כל סלט לחווייה של ממש.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב אלף האיים:
מיונז - ½ כוס (ניתן להשתמש במיונז ביתי)
קטשופ - 2 כפות (הקטשופ הביתי מומלץ!)
חזרת - 2 כפות
בצל - 2 כפיות (קצוץ דק)
שום - ¼ כפית (קצוץ דק)
חומץ לבן - 1 כפית
מלח - קורט
רוטב טבסקו - 2-3 טיפות (לא חובה)
אופן הכנת הרוטב אלף האיים:
  1. ערבבו את כל המרכיבים בקערה עד ליצירת תערובת אחידה.
  2. קררו את הרוטב במשך שעה לפחות, כדי שכל הטעמים ישתלבו.
  3. הרוטב יישאר טרי במשך 3-4 ימים.

מתכון לרוטב ברביקיו ביתי

רוטב הברביקיו הוא התוספת המושלמת למאכלי בשר. מומלץ למנגל של יום העצמאות!

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב ברביקיו:
בצלצלי שאלוט - 2 (קצוצים)
פלפל אדום - ½ פלפל (קצוץ)
פלפל חלפיניו - 1 (קטן, קצוץ)
עגבניות - 3 (תמר, חתוכות וללא זרעים)
שמן קנולה - ½ כף
פלפל לבן - ½ כפית
קפה נמס - ¾ כוס (חזק, ללא חלב)
ציר ירקות - ⅔ כוס
אבקת בצל - ½ כפית
אבקת שום - ½ כפית
רוטב סויה - 1 כפית
כמון - 2 כפיות
תמצית עישון - לפי הטעם (היקורי)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי טעם (גרוס טרי)
אופן הכנת הרוטב ברביקיו:
  1. בסיר, טגנו את הבצלים והפלפלים בשמן על אש בינונית. תבלו במלח ופלפל.
  2. כשהבצל הופך שקוף, הוסיפו את העגבניות. בשלו במשך 5 דקות, או עד שהמיץ מהעגבניות התאדה.
  3. הוסיפו לסיר את רסק העגבניות. אחרי דקה נוספת שפכו את הקפה באיטיות לסיר.
  4. הוסיפו לסיר את שאר המרכיבים.
  5. כבו את האש, העבירו את התבשיל לממחה ורסקו אותו ליצירת מחית אחידה.
  6. החזירו את המחית לסיר ובשלו מעל אש בינונית במשך 15 דקות, עד שהמחית תהפוך לרוטב סמיך.
  7. תקנו את התיבול לפי הטעם
  8. הרוטב ישאר טרי במשך 2-3 חודשים.

מתכון לרוטב צ'ילי מתוק

רוטב הצ'ילי התאילנדי הגיע לארצנו וכבש את המטבחים ברגע. כך תוכלו להכין את הרוטב הטעים בעצמכם.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב צ'ילי-מתוק:
חומץ אורז - ½ כוס (אפשר גם חומץ לבן)
סוכר לבן - ½ כוס
מים - ¼ כוס
יין שרי - 2 כפות (לבישול)
שיני שום - 3 (כתושות)
צ'ילי - 1-2 כפות (גרוס)
קורנפלור - ½1 כפות (מומסות ב-4 כפות מים קרירים.)
אופן הכנת הרוטב צ'ילי-מתוק:
  1. בסיר, הביאו את כל המרכיבים, פרט לתערובת הקורנפלור, לרתיחה עדינה.
  2. הנמיכו את האש לבינונית והניחו לסיר לבעבע במשך 10 דקות, או עד שנפח הנוזלים יורד לחצי.
  3. הנמיכו את האש לקטנה, הוסיפו את תערובת הקורנפלור וערבבו עד ליצירת מרקם אחיד. המשיכו לערבב עוד כ-2 דקות.
  4. כבו את האש ותקנו את התיבול, הוסיפו סוכר או צ'ילי במקרה הצורך.
  5. רוטב הצ'ילי ישאר טרי במשך 2-3 חודשים.

מתכון לרוטב ויניגרט ביתי

 
רוטב הוינגרט מתאים במיוחד לסלטים עשירים בעלים ירוקים וטריים.
 
זמן הכנה: 2 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב ויניגרט:
שמן - ½ כוס ( צמחי)
שן שום - 1 (כתושה)
סוכר לבן - 2 כפיות
מלח - 2 כפיות
אופן הכנת הרוטב ויניגרט:
  1. הכניסו את כל המרכיבים לצנצנת סגורה.
  2. נערו את הצנצנת היטב עד שכל המרכיבים יתרכבו לתערובת אחידה.
  3. הרוטב הוא לשימוש מיידי, אך ניתן לשמור אותו במשך שבוע במקרר.

מתכון לרוטב שום שמיר

רוטב השום שמיר האהוב מתאים לסלטים, אך יכול לשמש גם במטבל מצויין בפני עצמו!
 
זמן הכנה: 2 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב שום שמיר:
מיונז - 1 כוס (המיונז הביתי מומלץ לשימוש!)
שיני שום - 1 כף (קצוצות)
שמיר - 2 כפות (טרי)
אבקת בצל - 1 כפית
חלב - 2-3 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הרוטב שום שמיר:
  1. ערבלו את כל המרכיבים בממחה עד ליצירת מרקם אחיד.
  2. תקנו את התיבול לפי הטעם.
  3. הרוטב ישאר טרי במשך 1-2 שבועות.

מתכון לסחוג תימני חריף

אין כמו סחוג תימני אמיתי כדי להקפיץ כל מנה. מתאים במיוחד למלאווח או ג'חנון.
 
זמן הכנה: 3 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסחוג:
כוסברה - 1 (טרייה וקצוצה)
פלפלים חריפים - 5 (ירוקים, קצוצים. ניתן להוסיף גם פלפל אדום אחד)
שיני שום - 2-4 (גדולות)
כמון - ⅓ כפית
מלח - ⅓ כפית
מים - 1 כפית
שמן - 2 כפות
אופן הכנת הסחוג:
  1. רסקו במעבד מזון את הפלפלים והכוסברה.
  2. ליחצו את הירק הקצוץ לתחתית מיכל המעבד, הוסיפו את השמן והתבלינים והפעילו שוב עד לקבלת המרקם הרצוי.
  3. הסחוג ישאר טרי במשך חודש.

מתכון לרוטב טריאקי

רוטב אסיאתי ומומלץ במיוחד לתבשילי עוף ואטריות.

זמן הכנה: 3 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב טריאקי:
רוטב סויה - ½ כוס
מים - ¼ כוס
יין אורז - 2 כפות (מתוק)
סוכר חום - ½1 כפות
סוכר לבן - ¼ כוס
שום - ½1 כפיות (כתוש)
ג'ינג'ר - ½1 כפיות (כתוש)
אופן הכנת הרוטב טריאקי:
  1. ערבבו את כל המרכיבים בקערה קטנה.
  2. חממו את התערובת במחבת על אש בינונית, עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
  3. הניחו לרוטב להתקרר.
  4. רוטב הטריאקי ישאר טרי במשך 1-2 שבועות.

מתכון קל לרוטב פסטו

רוטב הפסטו האיטלקי יכול להוות בסיס לרטבי פסטה מעולים, או כתוספת לכריכי בשר מושלמים.

זמן הכנה: 4 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפסטו:
עלי בזיליקום - 2 כוסות (טרי)
צנוברים - ¼ כוס
שמן זית - ⅔ כוס
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (או פקורינו, מגוררת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפסטו:
  1. רסקו במעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום והצנוברים, עד ליצירת תערובת קצוצה גס.
  2. הוסיפו 1/2 כוס שמן ורסקו עד ליצירת מרקם חלק. תבלו במלח ופלפל.
  3. במידה ואתם משתמשים ברוטב מיד, הוסיפו את שארית שמן הזית וערבבו אותו לתוך הרוטב יחד עם הגבינה.
  4. במידה ואתם רוצים לשמור את הרוטב, זלפו מעליו את שארית השמן והקפיאו. הרוטב יכול להישאר במקפיא עד 3 חודשים.

מתכון לטפנד זיתי קלמטה

הטפנד הוא מחית זיתים אשר מוסיפה טעם מיוחד לכל כריך שיכלול אותו.

זמן הכנה: 2 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לטפנד זיתים:
זיתי קלמטה - 2 כוסות (מגולענים)
צלפים - 2 כפות
אנשובי - 3 חתיכות
מיץ לימון - מ-1 לימון
טימין - 1 כף (יבש)
אורגנו - 1 כף (יבש)
שמן זית - ½ כוס
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס טרי)
אופן הכנת הטפנד זיתים:
  1. ערבלו את כל המרכיבים במעבד מזון, עד ליצירת תערובת אחידה.
  2. תקנו את התיבול לפי הטעם.
  3. הטפנד ישאר טרי במשך 1-2 חודשים.
מקור: נעמי בלוך
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: