maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שבועות: 4 מתכונים למטבלים וממרחים

בניגוב או בסיבוב - רטבים, ממרחים ומטבלים

חג השבועות מגיע ואיתו חגיגת הגבינות. במקום להתמלא על מנה אחת מפנקת, למה לא להתענג על מגוון מיוחד של מטבלים וממרחים? הנה לכם הצעה ל-4 מתכונים טעימים שיעשו לכם את החג!

 

טריפל צ'יז במטבל עגבניות קלויות ומטבל תפוחים פיגבינהקנטי

כמות: 24 מנות
כמות מנה: 2 כפות
זמן הכנה: 45 דקות
קירור: 2 שעות עד 24 שעות

מה צריך?

  • 2 חבילות של גבינת שמנת רכה, 220 גרם כל אחת.
  • 110 גרם גבינה שוויצרית או גבינת חורים גרוייר, מגורדת דק (כוס).
  • 50 גרם גבינה כחולה או גבינת פטה מפוררת (כחצי כוס).
  • מטבל עגבניות קלויות ומטבל תפוחים פיקנטי בהוראות הכנה נפרדות.

מה עושים?

תנו לגבינות לעמוד בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.

במעבד מזון ערבבו את גבינת השמנת, הגבינה השוויצרית (או הגרוייר) והגבינה הכחולה (או הפטה), עד לקבלת תערובת אחידה.

עבור מטבל העגבניות: עטפו תבנית בניילון נצמד.

שפכו חצי מתערובת הגבינה בצורה אחידה על התבנית.

פזרו מעל מחצית מתערובת העגבניות.

סגרו את הניילון הנצמד והכניסו את התבנית למקרר לשעתיים עד 24 שעות.

שמרו את תערובת העגבניות שנותרה במקרר.

עבור מטבל התפוחים: עטפו תבנית בניילון נצמד.

שפכו את החצי השני של תערובת הגבינה בצורה אחידה על התבנית.

סגרו את הניילון הנצמד והכניסו את התבנית למקרר לשעתיים עד 24 שעות.

שמרו את תערובת התפוחים במקרר.

לקראת הגשה, הסירו בעדינות את הניילון הנצמד משתי התבניות.

פזרו מעל מטבל העגבניות את תערובת העגבניות שנותרה. פזרו מעל תערובת הגבינה החלקה את תערובת התפוחים (אפשר להוסיף גם פיסטוקים קצוצים).

הגישו עם מגוון קרקרים או לחמים.

* להכנת מטבל עגבניות קלויות

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק (כ-3/4 כוס)
  • 1.5 כוסות עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 2 כפות בלסמי לבן, או חומץ בן יין לבן
  • 2 שיני שום טחונות
  • 1 כף טרגון כתוש

מה עושים?
הניחו מחבת על אש בינונית ושימו 1 כף שמן זית.

הוסיפו למחבת את הבצל האדום, בשלו תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה קלה.

הוסיפו את עגבניות השרי, החומץ, השום והטרגון.

בשלו ללא מכסה עד שרוב הנוזל מתאדה.

הסירו מהאש וצננו את התערובת כ-45 דקות.

* להכנת מטבל תפוחים פיקנטי

  • 1 תפוח ירוק, קצוץ (1 כוס)
  • 1/3 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפיות פלפל שחור טחון
  • 1 כפית סוכר

ערבבו את התפוחים, הבצל, מיץ הלימון, הפלפל והסוכר עד לתערובת אחידה.

רולדת גבינה מתובלת
גבינות

כמות: 12 מנות
כמות מנה: 2 כפות
זמן הכנה: 25 דקות
קירור: 4 שעות עד 24 שעות

מה צריך?

  • 3 כפות עירית טרייה קצוצה
  • 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 חבילה שלך 220 גרם גבינת שמנת
  • 110 גרם גבינת עיזים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 שן שום כתוש

מה עושים?

בצלחת שטוחה ערבבו 1 כף עירית, 1 כף בזיליקום ו-1 כף פטרוזיליה. הניחו בצד.

בבלנדר ערבבו את גבינת השמנת וגבינת העיזים, עד לקבלת תערובת חלקה.

הוסיפו את 2 הכפות הנותרות של העירית והבזיליקום ו-1 כף פטרוזיליה.

הוסיפו פלפל ושום, ערבבו היטב.

גלגלו את התערובת לרולדה ארוכה.

את הרולדה, גלגלו בצלחת של עשבי התיבול.

עטפו את הרולדה בעדינות והכניסו לקירור ל-4 עד 24 שעות.

הגישו עם מגוון קרקרים או לחמים.

 

כדורי גבינה וזיתיםגבינות

כמות: 48 מנות
כמות מנה: 1 כף
זמן הכנה: 45 דקות
קירור: 4 שעות עד 24 שעות

מה צריך?

 

  • 220 גרם גבינת שמנת
  • 220 גרם גבינה כחולה מפוררת
  • 1/4 כוס חמאה או מרגרינה מרוככת
  • 2 כפות עירית קצוצה, טרייה
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים או שקדים
  • 2/3 כוס זיתים קצוצים, מגולענים, סחוטים היטב
  • קומץ פטרוזיליה קצוצה, טרייה (אופציה)

מה עושים?

בבלנדר, ערבבו את גבינת השמנת, הגבינה הכחולה והחמאה (או המרגרינה), כשהן נמצאות כבר בטמפטורת החדר. ערבבו במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה.

הוסיפו את הזיתים והעירית.

כסו את התערובת וצננו במשך 4 שעות עד 24 שעות.

עצבו מהתערובת כדורים קטנים. כסו את הכדורים וקררו עד לזמן ההגשה.

כ-15 דקות לפני ההגשה, גלגלו את הכדורים באגוזים. אפשר לקשט עם פטרוזיליה.

הגישו עם מגוון קרקרים או לחמים.


גבינה ברוטב דבש, אגוזים וצ'יליגבינות

כמות: 4 מנות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן קירור: 10 דקות
זמן קלייה: 10 דקות

מה צריך?

  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס דבש
  • 3/4 כפית פלפל אדום חריף או 1/4 כפית צ'ילי חריף
  • 110 גרם גבינה רכה (גבינת עיזים או גבינה כחולה)

מה עושים?

חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

על תבנית, פזרו את אגוזי המלך והכניסו לתנור ל-10 דקות, עד שהם מתחילים להשחים.

צננו מעט וקצצו את האגוזים.

בקערה קטנה, ערבבו את האגוזים, הדבש והצ'ילי (או הפלפל).

לפני הגשה, ודאו שהגבינה בטמפרטורת החדר.

על לחם פריך, הניחו פרוסת גבינה וצקו מעל את רוטב הדבש האגוזים והצ'ילי.

 

שיהיה לכם חג שמח!


 

מקור תמונות: www.bhg.com

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: