print header

12 טעויות בישול נפוצות והדרכים הפשוטות לתקן אותן

  בישול יכול להיות מעין ריפוי בעיסוק עבור רבים מאיתנו, הרי התעסקות עם חומרי גלם בעלי מרקמים, טעמים וצבעים שונים היא סוג של אמנות ופעולת הבישול עצמה יכולה להיות מרגיעה במיוחד. אך כל החוויה הנפלאה הזו יכולה להיהרס בקלות בגלל טעויות נפוצות שרבים עושים מדי פעם כמו תיבול יתר של אוכל, חימום בלתי מספק או בישול יתר, אשר עלולות לפגוע בטעמו של האוכל. כדי להימנע מבעיות כאלה, הכירו את 12 הטעויות הנפוצות שעושים בשלנים במטבח ואת הפתרונות הקלים שיכולים להציל ארוחה ולהפוך את הבישול לחוויה מהנה יותר מתמיד. 
 
 

1. טיגון בשר במחבת נון – סטיק

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: ביצה במחבת נון סטיק מול סטייק במחבת ברזל יצוק

הטעות: אם אתם רוצים לטגן בשר כך שיהיה לו מעטה פריך, אל תעשו זאת במחבת נון סטיק. מחבתות מהסוג הזה בדרך כלל לא מגיעות לטמפרטורות הגבוהות שנדרשות לטיגון בשר ולכן לא נוצרת עליו שכבה פריכה. 

התיקון: מחבתות נון סטיק מתאימות יותר לטיגון ביצים או פנקייקים, אז אם אתם רוצים להכין בשר עסיסי עם מעטה פריך - טגנו אותו במחבת מברזל יצוק, שמתחממת לטמפרטורות גבוהות בהן הנתח שלכם יתבשל כהלכה.

2. חימום לא מספיק של המחבת

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: אדם מטגן במחבת חמה שלידה מחבת שלא התחממה
הטעות: טעות נוספת שרבים עושים כאשר הם מכינים מנה על מחבת היא חימום לא מספיק של הכלי שגורמת לאוכל להתבשל בצורה לא אחידה, להגיר נוזלים ולהתייבש, ולכן שפים לפעמים אומרים "אם אתם חושבים שהמחבת חמה מספיק, חכו שתי דקות נוספות". 
 
התיקון: כיצד תדעו שהמחבת חמה במידה הרצויה? התיזו עליה מספר טיפות של מים ואם הן תוססות או "קופצות" על המחבת זה סימן שהיא התחממה דיה. אחרי השלב הזה תוכלו להוסיף שמן, אך מומלץ כמובן לחכות שהמים יתאדו תחילה.

3. הפשרת בשר בכלי הבישול

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: בשר שהוצא מקופסה והופשר - נכון, מול בשר שהושאר בקופסה שלו - לא נכון
הטעות: אם אתם שמים בשר מופשר או כזה שעדיין קפוא בחלקו ישירות בתוך כלי הבישול במחשבה שהוא יהיה מוכן במהירות רבה יותר, הפסיקו לעשות זאת. בשר שלא מופשר כהלכה ומוכנס במצב הזה לכלי בישול אולי נראה מוכן כאשר מטגנים או מבשלים אותו, אך למעשה הוא עשוי רק בצורה חלקית ולעתים אף נא מבפנים.
 
התיקון: כדי להימנע ממצב שכזה, הניחו בשר מופשר מחוץ למקרר או למקפיא למשך כשעתיים והניחו לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני שתבשלו אותו. בשר קפוא שהופשר כהלכה מתבשל בצורה אחידה ויוצא טעים יותר לאחר הבישול, בניגוד לבשר קפוא למחצה. 

4. טיגון בשמן זית

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: כף המוסיפה שמן זית לסלט - נכון, כף שמוסיפה שמן זית למחבת - לא נכון\
 
הטעות: בשעת הטיגון שמן מגיע לטמפרטורות גבוהות, וכאשר מדובר בשמן זית הוא אפילו מאבד את ערכיו התזונתיים ומתחיל להישרף. כתוצאה מכך טעמו של האוכל עלול להיהרס והארוחה תהפוך לבלתי אכילה.
 
התיקון: כדי להימנע ממצב שכזה, השתמשו בשמן זית לצרכי תיבול ולא לטיגון. שמן תירס למשל עמיד יותר בטמפרטורות גבוהות, ולכן מומלץ לטגן איתו אוכל במקום בשמן זית.

5. מדידה של משקל בעזרת כלי לנוזלים

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: כוס מדידה מלאה - נכון, כוס מזכוכית - לא נכון
הטעות: הרוב הגדול של האנשים אוהב לאכול מאפים, ואלו מאיתנו שנהנים גם מתהליך האפייה עצמו יודעים שזהו מעין "מדע" עדין למדי, ולכן צריך להשתמש בכמויות מדויקות ומדודות. מדידה בכוסות זכוכית משבשבת את הכמויות של הרכיבים מפני שנמדד בהן רק נפח ולא משקל. למשל, אם מתכון דורש 200 גרם קמח, כוס זכוכית בנפח של 200 מ"ל לא מתאימה.
 
התיקון: כדי להימנע מערבוב של כמויות לא נכונות של רכיבים שעלול להרוס את המאפה, השתמשו בכוס מדידה מקצועית שיש בה מידות נפרדות למשקל ונפח, או במשקל שמתאים למטבח.

6. אחסון כל המזונות במקרר ביחד

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: מזונות מאוחסנים במקרר

הטעות: כולנו רוצים לשמור על טריות האוכל כאשר אנו קונים מצרכים, אך זה לא רעיון טוב להכניס את כולם יחד למקרר. ירקות כמו עגבניות, בצל, שום, תפוחי אדמה וכן פירות טרופיים כמו קיווי ומנגו נוטים להתקלקל ולאבד מטעמם בקירור - אך הם שומרים על טריותם כאשר הם מאוחסנים במקום חמים.

התיקון: כדי להבטיח את טריותם של פירות וירקות שונים, בדקו אילו מהם צריכים להיות במקום חמים ושימו אותם בסלסלות פתוחות שישמרו על טעמם לאורך זמן.

7. טיגון יתר של שום

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: שום נקצץ ומוכנס למנה - נכון, שום מטוגן זמן רב - לא נכון

הטעות: טיגון יתר של שום גורם לו להישרף ולאבד את הטעם והמרקם שלו. זה קורה כיוון שתכולת המים בשום היא נמוכה ולכן כאשר מטגנים אותו יותר מדי זמן, המים בתוכו מתאדים במהרה והוא נשרף.

התיקון: כדי ליהנות מטעמו הייחודי של השום, הוסיפו אותו למאכלים לקראת סוף הבישול או טגנו אותו במשך 2-3 דקות לכל היותר, למעט מקרים חריגים, ואל תפחדו לזרוק שום שרוף לפח ולטגן מקבץ חדש אם אתם רוצים תבשילים מושלמים באמת.

8. בישול יתר של ביצים

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: ביצה קשה מוכנה היטב מול ביצה קשה שחוממה יותר מדי

הטעות: אנשים רבים חושבים שאם חלמון הביצה נראה אפרפר לאחר בישול זה סימן לכך שהביצה מקולקלת, אך הצבע הזה לא קשור לטיב הביצה, אלא לזמן הבישול שלה. ביצה שמתבשלת יותר מדי זמן הופכת להיות אפורה, בעלת מרקם צמיגי ולא נעימה לאכילה.

התיקון: כדי לשמור על הצבע של החלמונים והחלבונים, הסירו את סיר הביצים מהאש ברגע שהמים מתחילים לרתוח, כסו אותו ותנו לביצים לשהות בסיר (ללא סינון) 10 דקות נוספות לפני שאתם מקלפים אותן.
 

9. אי המלחה של פסטה

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: מלח מוסף לסיר פסטה

הטעות: אנשים רבים חוששים להמליח פסטה יתר על המידה ולכן הם לא מוסיפים לה כלל את התבלין הזה, מה שגורם לה להיות בעלת טעם תפל. הוספה של רוטב מתובל לא עוזרת במקרה הזה כיוון שפסטה ללא מלח לא סופגת טעמים כמו פסטה שכן מומלחת.

התיקון: כדי להמליח את הפסטה שלכם במידה הנכונה, השתמשו בכלל הבא: יש להוסיף בערך כף מלח אחת למי הבישול על כל 300 גרם של פסטה. כך תוכלו להיות בטוחים שהסעודות שלכם עם המאכל האהוב הזה יהיו מלאות טעם.

10. שימוש בעשבי תיבול יבשים במקום טריים

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: עשבי תיבול טריים - נכון, עשבי תיבול מיובשים - לא נכון
 
הטעות: כאשר אין בבית עשבי תיבול טריים אנחנו בד"כ נשתמש בתחליפים ארוזים ויבשים, אך זה עלול להרוס את טעמו של האוכל. ייבוש של עשבי תיבול כמו פטרוזיליה ובזיליקום גורם להם לאבד מטעמם, לעומת ייבוש של אורגנו וטרגון שגורם לטעמים שלהם להתחזק. לכן, הוספה של עשבי תיבול מסוימים בגרסתם היבשה במקום הטריה, גורמת לטעמו של האוכל להיות מרוכז מדי או לא חזק מספיק.
 
התיקון: אם נתקעתם בלי עשבי תיבול טריים באמצע הבישול התחשבו בריכוז הטעם של התבלינים שהזכרנו והוסיפו אותם לתבשיל בהתאם. נסו גם לאחסן עשבי תיבול טריים במגבות נייר שסופגות לחות, כך שיהיו לכם תבלינים טריים לאורך זמן.

11. טיגון של ירקות לחים

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: ירק עלים יבש - נכון, ירק עלים רטוב - לא נכון
הטעות: הכנת מנה מטוגנת של ירקות כאשר הם עדיין רטובים זו טעות. טיגון או הקפצה של ירקות כמו תרד או רוקט שעדיין יש מים עליהם גורם להם לאבד מהמרקם הפריך שלהם כך שהם נהיים רכים, ספוגי מים ולא נעימים לאכילה.
 
התיקון: כדי ליהנות מהטעם הנפלא של ירקות מטוגנים או מוקפצים, כדאי לכם לרכוש כלי לייבוש חסה, או לספוג היטב את המים מהירקות בעזרת מגבות נייר לפני שאתם מבשלים איתם.

12. ציפוי מתפורר של פירורי לחם

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן: הכנת פירוי לחם - נכון, ציפוי פירורי לחם יבש - לא נכון
הטעות: שניצל עם ציפוי זהוב ופריך הוא מנה אהובה במיוחד על ילדים ומבוגרים כאחד, אך כאשר מכינים שניצלים הציפוי של פירורי הלחם לא תמיד נדבק לבשר ואנחנו מקבלים מנה חצי מצופה.
 
התיקון: נסו להכין ציפוי פריך בשיטה הבא: צפו את הבשר תחילה בקמח, לאחר מכן בביצה ורק בסוף בפירורי לחם. הניחו את השניצלים על מחבת שחוממה היטב עם שמן תירס או קנולה ותיהנו ממנה חמה, פריכה וטעימה.
 
מקור התמונות: Robert Couse-BakerKatie SchenkMalcolm JIan Fuller
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו