maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 טעויות בישול נפוצות והדרכים הפשוטות לתקן אותן

  בישול יכול להיות מעין ריפוי בעיסוק עבור רבים מאתנו; התעסקות עם חומרי גלם בעלי מרקמים, טעמים וצבעים שונים היא סוג של אמנות ופעולת הבישול עצמה יכולה להיות מרגיעה במיוחד. חווית הבישול הנפלאה הזו יכולה להיהרס בקלות בגלל טעויות נפוצות שרבים מאתנו עושים מדי פעם כמו תיבול יתר של אוכל, תיבול שאינו מספיק או אפילו בישול יתר של ביצה, אשר עלולות לפגוע בטעמו של האוכל. כדי להימנע מבעיות כאלה, הכירו את 12 הטעויות הנפוצות שעושים בשלנים במטבח ואת הפתרונות הקלים שיכולים להציל ארוחה ולהפוך את הבישול לחוויה מהנה. 
 
 

1. טיגון בשר במחבת נון – סטיק

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן

הטעות: אם אתם רוצים לטגן בשר כך שיהיה לו מעטה פריך, אל תעשו זאת במחבת נון סטיק. מחבתות מהסוג הזה לא מגיעות לטמפרטורות גבוהות שנדרשות לטיגון בשר ולכן לא נוצרת עליו שכבה פריכה. 

התיקון: מחבתות נון סטיק מתאימות יותר לטיגון ביצים או פנקייקס, ואם אתם רוצים להכין בשר עסיסי עם מעטה פריך טגנו אותו במחבת מברזל יצוק, שמתחממת לטמפרטורות גבוהות בהן הבשר מתבשל כהלכה.

2. חימום לא מספיק של המחבת

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן
הטעות: טעות נוספת שרבים עושים כאשר הם מכינים אוכל על מחבת היא חימום לא מספיק של הכלי שגורמת לאוכל להתבשל בצורה לא אחידה, להגיר נוזלים ולהתייבש, ולכן שפים אומרים "אם אתם חושבים שהמחבת חמה מספיק, חכו שתי דקות נוספות". 
 
התיקון: כיצד תדעו שהמחבת חמה מספיק? התיזו עליה מספר טיפות של מים ואם הן תוססות או "קופצות" על המחבת זה סימן שהיא חמה דיה. אחרי השלב הזה תוכלו להוסיף שמן, אך מומלץ לחכות שהמים יתאדו תחילה.

3. הפשרת בשר בכלי הבישול

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן
הטעות: אם אתם שמים בשר מופשר או כזה שעדיין קפוא בחלקו ישירות בתוך כלי הבישול במחשבה שהוא יהיה מוכן במהירות רבה יותר, הפסיקו לעשות זאת. בשר שלא מופשר כהלכה ומוכנס במצב הזה לכלי בישול אולי נראה מוכן כאשר מטגנים או מבשלים אותו, אך למעשה הוא עשוי רק בצורה חלקית ולעתים אף נא מבפנים.
 
התיקון: כדי להימנע ממצב שכזה, הניחו בשר מופשר מחוץ למקרר או למקפיא למשך שעתיים והניחו לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני שתבשלו אותו. בשר קפוא שהופשר כהלכה מתבשל בצורה אחידה ויוצא טעים יותר לאחר הבישול, בניגוד לבשר קפוא למחצה. 

4. טיגון בשמן זית

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן
 
הטעות: בשעת טיגון שמן מגיע לטמפרטורות גבוהות, וכאשר מדובר בשמן זית הוא אפילו מאבד את ערכיו התזונתיים ומתחיל להישרף. כתוצאה מכך טעמו של האוכל עלול להיהרס והארוחה תהפוך לבלתי אכילה.
 
התיקון: כדי להימנע ממצב שכזה, השתמשו בשמן זית לצרכי תיבול ולא לטיגון. שמן תירס למשל הוא עמיד בטמפרטורות גבוהות, ולכן מומלץ לטגן איתו אוכל במקום שמן זית.

5. מדידה בעזרת כוס זכוכית

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן
הטעות: הרוב הגדול של האנשים אוהב לאכול מאפים, ואלו מאתנו שנהנים גם מתהליך האפייה עצמו יודעים שזהו מדע עדין, ולכן צריך להשתמש בכמויות מדויקות במדידת הרכיבים. מדידה בכוסות זכוכית מטה את הכמויות של הרכיבים מפני שבאופן הזה נמדד רק נפח ולא משקל. למשל, אם מתכון דורש 200 גרם קמח, כוס זכוכית בנפח של 200 מ"ל לא מתאימה.
 
התיקון: כדי להימנע מערבוב של כמויות לא נכונות של רכיבים שעלול להרוס את המאפה, השתמשו בכוס מדידה מקצועית שיש בה משורה אחת עבור נפח ומשורה אחרת עבור משקל.

6. אחסון כל המזונות במקרר

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן

הטעות: כולנו רוצים לשמור על טריות האוכל כאשר אנו קונים מצרכים, אך זה לא רעיון טוב להכניס את כולם למקרר. ירקות כמו עגבניות, בצל, שום, תפוחי אדמה וכן פירות טרופיים כמו קיווי ומנגו נוטים להתקלקל ולאבד מטעמם בקירור, אך הם שומרים על טריותם כאשר הם מאוחסנים במקום חמים.

התיקון: כדי לשמור על טריות של פירות וירקות, בדקו אילו מהם צריכים להיות במקום חמים ושימו אותם בסלסלות פתוחות שישמרו על טעמם לאורך זמן.

7. טיגון יתר של שום

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן

הטעות: טיגון יתר של שום גורם לו להישרף ולאבד את הטעם והמרקם שלו. זה קורה כיוון שתכולת המים בשום היא נמוכה ולכן כאשר מטגנים אותו יותר מדי זמן, המים בתוכו מתאדים במהרה והוא נשרף.

התיקון: כדי ליהנות מטעמו הייחודי של השום, הוסיפו אותו למאכלים לקראת סוף הבישול או טגנו אותו במשך 2-3 דקות, הוציאו אותו מכלי הבישול והניחו אותו בצד עד שתרצו להוסיף אותו לאוכל שאתם מכינים.

8. בישול יתר של ביצים

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן

הטעות: אנשים רבים חושבים שאם חלמון הביצה נראה אפרפר לאחר הבישול זה סימן לכך שהביצה מקולקלת, אך הצבע הזה לא קשור לטיב הביצה, אלא לזמן הבישול שלה. ביצה שמתבשלת יותר מדי זמן הופכת להיות אפורה, בעלת מרקם צמיגי ולא נעימה לאכילה.

התיקון: כדי לשמור על הצבע של החלמונים והחלבונים, הסירו את סיר הביצים מהאש ברגע שהמים מתחילים לרתוח, כסו אותו ותנו לביצים לשהות בסיר (ללא סינון) 10 דקות נוספות לפני שאתם מקלפים אותן.
 

9. אי המלחה של פסטה

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן

הטעות: אנשים רבים חוששים להמליח פסטה יתר על המידה ולכן הם לא מוסיפים לה כלל את התבלין הזה, מה שגורם לה להיות בעלת טעם תפל. הוספה של רוטב מתובל לא עוזרת במקרה הזה כיוון שפסטה ללא מלח לא סופגת טעמים כמו פסטה שכן מומלחת.

התיקון: כדי להמליח את הפסטה שלכם במידה הנכונה, השתמשו בכלל הבא: יש להוסיף כף מלח אחת על כל 300 גרם של פסטה. כך תוכלו להיות בטוחים שסעודות הפסטה שלכם יהיו מלאות טעם.

10. שימוש בעשבי תיבול יבשים במקום טריים

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן
 
הטעות: כאשר אין בבית עשבי תיבול טריים אנחנו בד"כ נשתמש בתחליפים ארוזים ויבשים, אך זה עלול להרוס את טעמו של האוכל. ייבוש של עשבי תיבול כמו פטרוזיליה ובזיליקום גורם להם לאבד מטעמם לעומת ייבוש של אורגנו וטרגון שגורם לטעמים שלהם להתחזק. לכן, הוספה של עשבי תיבול יבשים במקום טריים גורמת לטעמו של האוכל להיות מרוכז מדי או לא חזק מספיק.
 
התיקון: אם נתקעתם בלי עשבי תיבול טריים באמצע הבישול התחשבו בריכוז הטעם של התבלינים שהזכרנו והוסיפו אותם לתבשיל בהתאם. נסו גם לאחסן עשבי תיבול טריים במגבות נייר שסופגות לחות, כך שיהיו לכם תבלינים טריים לאורך זמן.

11. טיגון של ירקות לחים

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן
הטעות: הכנה של סלט ירקות מטוגנים חם ובריא כאשר הם עדיין רטובים זו טעות. טיגון או הקפצה של ירקות כמו תרד או רוקט שעדיין יש מים עליהם גורם להם לאבד מהמרקם הפריך שלהם כך שהם נהיים רכים, ספוגי מים ולא נעימים לאכילה.
 
התיקון: כדי ליהנות מהטעם הנפלא של ירקות מטוגנים או מוקפצים, כדאי לכם לרכוש כלי לייבוש חסה, או לספוג היטב את המים מהירקות בעזרת מגבות נייר לפני שאתם מבשלים איתם.

12. ציפוי מתפורר של פירורי לחם

טעויות שעושים במטבח ואיך לתקן אותן
הטעות: שניצל עם ציפוי זהוב ופריך הוא מנה אהובה במיוחד על ילדים ומבוגרים כאחד, אך כאשר מכינים שניצלים הציפוי של פירורי הלחם לא תמיד נדבק לבשר ואנחנו מקבלים מנה חצי מצופה.
 
התיקון: נסו להכין ציפוי פריך בשיטה הבא: צפו את הבשר תחילה בקמח, לאחר מכן בביצה ורק בסוף בפירורי לחם. הניחו את השניצלים על מחבת שחוממה היטב עם שמן תירס ותיהנו ממנה חמה, פריכה וטעימה.
 
מקור התמונות: Robert Couse-BakerKatie SchenkMalcolm JIan Fuller
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: