maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכוני קרטיבים ייחודיים לקיץ

ימי הקיץ החמים הולכים ומתקרבים, ואיתם מתגבר גם החשק שלנו לפינוקים הקרים של הקיץ - הקרטיבים! המתכונים הבאים ילמדו אתכם כיצד להכין מגוון קרטיבים בריאים, טעימים ובעיקר מיוחדים. במידה ואתם מעדיפים את הקרטיבים שלכם פחות מתוקים או עם תוספות אחרות, תרגישו חופשיים לשנות את הכמויות שבמתכונים ולעשות ניסויים בעצמכם. מה שחשוב הוא שתכינו קינוח מעולה לכל יום קיצי שבני המשפחה והחברים שלכם יוכלו לאכול ממנו בהנאה רבה.

 

קרטיב קרטיב
   
קרטיב קרטיב

 

 

קרטיב
 
תה ירוק, בזיליקום ולימון
קרטיב בעל טעמים מעודנים ומרעננים במיוחד לקיץ.
 
מרכיבים
  • ¼ כוס מיץ לימון, סחוט טרי
  • ¼1 כוסות מים, ללימונדה
  • ¾ כוס סוכר
  • ½1 כוסות מים, לתה
  • תיון תה ירוק
  • 10 עלי בזיליקום, קרועים לחתיכות
הכנה
  • הכינו את התה ותנו לו לשבת במשך 4-5 דקות.
  • הכניסו את עלי הבזיליקום למיץ הלימון.
  • מזגו מעט מן התה, כדי שיקבל את טעם הבזיליקום.
  • הוסיפו את שארית התה והמתינו כ-15 דקות.
  • הוסיפו את כל המים והסוכר. סננו את עלי הבזיליקום.
  • הקפיאו את המיץ בתבנית מתאימה, הניחו בה מקלות ותנו למיץ לקפוא במשך 7-10 שעות.
קרטיב

 

סלק ופירות יער
קרטיב בריא בעל טעמים עזים ומתוקים.
 
מרכיבים
  • 700 גר' סלק
  • 450 גר' תותי שדה
  • 100 גר' פטל
  • ½ כוס סוכר
  • כף חומץ בלסמי
  • 2 כפות מים
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי
הכנה
  • בשלו את התותים והפטל בסיר קטן על אש נמוכה-בינונית יחד עם 6 כפות סוכר, תוך כדי מעיכה. המשיכו לבשל את הפירות עד שיגירו נוזלים והסוכר ישתלב בתערובת.
  • הסירו את הסיר מהאש והוסיפו לו את החומץ הבלסמי והפלפל השחור.
  • הוסיפו לתערובת הפירות את המים, ערבבו היטב, העבירו לתבנית מתאימה והניחו במקפיא.
  • סחטו את הסלק במכונה, הוסיפו למיץ הסלק את שארית הסוכר וערבבו היטב.
  • הוסיפו את מיץ הסלק לתבנית עם תערובת הפירות כדי להשלים את הקרטיב הייחודי הזה. המשיכו להקפיא את התבנית במשך 7-10 שעות.
קרטיב

 

סלרי מתוק-מלוח
קרטיב בריא במיוחד, בעל טעם מפתיע של נגיעות מלוחות.
 
מרכיבים
לסירופ:
  • ¼1 כוסות מים
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 10 עלי בזיליקום טריים
לקרטיב:
  • ½1 כוסות מיץ סלרי
  • ¾ כפית מלח
הכנה
  • הרתיחו בסיר קטן את המים והסוכר על אש נמוכה-בינונית. לאחר ההרתחה, הסירו את הסיר מהאש והוסיפו לו את עלי הבזיליקום.
  • סננו את הסירופ, וקררו אותו.
  • ערבבו את מיץ הסלרי עם 1 וחצי כוסות של סירופ הבזיליקום והמלח. ערבבו היטב עד שהמלח נמס לגמרי.
  • העבירו את התערובת לתבנית מתאימה וקררו במשך 7-10 שעות.
קרטיב

חזרה

 

קרטיב
 
אבטיח פיקנטי
הקרטיב הזה יפתיע אתכם עם טעמי הפלפל הפיקנטיים שלו.
 
מרכיבים
  • 3 כוסות של אבטיח חתוך לקוביות
  • 2 עגבניות
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים (חלפיניו) קטנים, פרוסים לטבעות דקות

הכנה

  • קלפו את העגבניות וחתכו את האבטיח לקוביות קטנות.
  • העבירו את העגבניה והאבטיח למעבד מזון. הפעילו את מעבד המזון עד שהירקות ירוסקו לגמרי.
  • סננו את רסק האבטיח והעגבניה כדי להסיר את החתיכות הגדולות. אם אתם רוצים, תוכלו להחזיר לאחר מכן חלק מהחתיכות למיץ המסונן בשביל המרקם.
  • הוסיפו את הפלפלים למיץ האבטיח והעגבניה והניחו את המיץ במקרר למשך שעה.
  • לאחר ההמתנה, העבירו את המיץ עם הפלפלים לתבניות מתאימות והקפיאו במשך 7-10 שעות.
קרטיב

 

אבוקדו טרופי
הקרטיב המושלם לקיץ החם. טעמי הליים והאבוקדו משתלבים פשוט מצויין.
 
מרכיבים
  • 2 אבוקדו
  • מיץ מ-2 ליים טריים
  • ¾ כוס חלב קוקוס
  • 20 עלי טרגון טריים
  • ¼1 כוס מים
  • ¼1 כוס סוכר
הכנה
  • הרתיחו בסיר קטן את המים והסוכר על אש נמוכה-בינונית. לאחר ההרתחה, הסירו את הסיר מהאש והוסיפו לו את עלי הטרגון. הניחו לסירופ לנוח במשך רבע שעה כדי שיספוג את טעם הטרגון.
  • העבירו את האבוקדו למעבד מזון והוסיפו לו את מיץ הליים. הפעילו את מעבד המזון עד לקבלת מחית אחידה.
  • ערבבו את מחית האבוקדו עם חלב הקוקוס ו-½1 כוסות מסירופ הטרגון.
  • העבירו את התערובת לתבנית מתאימה והקפיאו במשך 7-10 שעות.
קרטיב

 

רימון וליימונדה
הליימונדה, לימונדה עשויה ליים, נותנת טעם שמשתלב בדיוק עם גרעיני הרימון.
 
מרכיבים
  •  כוס מיץ ליים סחוט טרי
  • ½ כוס סוכר
  • ½ 2 כוסות מים
  • 1 רימון
הכנה
  • ערבבו את מיץ הליים, הסוכר והמים עד שהסוכר ימס לגמרי.
  • העבירו את המיץ לתבנית הקרטיב, אך אל תמלאו אותה לגמרי.
  • הפרידו את זרעי הרימון והוסיפו אותם לתבנית. הקפיאו את התבנית במשך 7-10 שעות.
קרטיב

חזרה

 

קרטיב
 
וניל, תאנה ושמנת חמוצה
קרטיב טעים בעל מרקמים שלא ידעתם שאפשר להשיג.
 
מרכיבים
  • ½1 כוסות חלב
  • ½ כוס סוכר
  • 1 תרמיל וניל 
  • ½1 כוסות שמנת חמוצה
  • 5 תאנים, פרוסות לפרוסות בינוניות
הכנה
  • חממו את החלב והסוכר בסיר קטן, עד שהסוכר ימס לגמרי.
  • הוסיפו את תוכן תרמיל הווניל ואת השמנת החמוצה לתערובת הסוכר והחלב. טרפו את התערובת היטב עד שהיא הופכת לחלקה לגמרי והעבירו למקרר למשך שעה.
  • מלאו כל תבנית ב-2 ס"מ של תערובת, הניחו בה את מקל הקרטיב והקפיאו למשך שעה. 
  • לאחר ההקפאה הראשונית, חלקו את פרוסות התאנה בין התבניות, הוסיפו את שארית התערובת, והקפיאו למשך 7-10 שעות.
קרטיב

 

לאסי מנגו
הלאסי, משקה היוגורט ההודי המפורסם, מעולם לא היה יותר טעים!
 
מרכיבים
  • מנגו ענק או שניים גדולים, חתוכים 
  • 1 כוס יוגורט פשוט
  • ¾ כוס מים
  • ¾ כוס סוכר
הכנה
  • הרתיחו בסיר קטן את המים והסוכר על אש נמוכה-בינונית עד ליצירת סירופ.
  • העבירו את חתיכות המנגו וכף מהסירופ שבישלתם למעבד מזון, והפעילו אותו עד ליצירת מרקם חלק.
  • ערבבו היטב את מחית המנגו עם ½ כוס יוגורט. הוסיפו בערך ½ כוס סירופ כדי ליצור 2 כוסות תערובת. ערבבו היטב.
  • בכלי נפרד, ערבבו את שארית היוגורט עם ½ כוס סירופ. קררו את תערובת היוגורט ואת תערובת המנגו במקרר.
  • צרו שכבות שכבות של תערובות היוגורט והמנגו בתבנית הקרטיב, כדי לתת לקרטיב את המראה המיוחד שלו. הקפיאו למשך 7-10 שעות.
קרטיב

 

אוכמניות וגבינת עיזים
המליחות העדינה של הגבינה והמתיקות העזה של האוכמניות יוצרות שילוב מושלם ומרענן.
 
מרכיבים
  • ¼1 כוסות חלב
  • 3 ענפי טימין
  • ½ כוס דבש
  • ½ כוס גבינת עיזים
  • ½1 כוס אוכמניות טריות
  • 1 כוס סוכר חום
הכנה
  • חממו את החלב בסיר קטן, הוסיפו את ענפי הטימין אך אל תתנו לחלב להגיע לרתיחה. המתינו מספר דקות כדי שהחלב יספוג את טעם הטימין.
  • הוסיפו לחלב את הדבש וערבבו היטב.
  • העבירו את תערובת החלב בכלי נפרד, העבירו לסיר את גבינת העיזים והוסיפו ½ כוס של תערובת החלב. טרפו את התערובת היטב.
  • בסיר נפרד, חממו את האוכמניות והסוכר. מעכו את האוכמניות עד שהסוכר ימס לגמרי.
  • שלבו את שתי התערובות, אין צורך לערבב עד להשגת מרקם אחיד, העבירו לתבנית מתאימה והקפיאו במשך 7-10 שעות.
קרטיב

חזרה

קרטיב
 
אשכולית, וודקה ובזיליקום
שילוב הוודקה והאשכולית האדומה יגרום לכם לבקש עוד קרטיב, ועכשיו!
 
מרכיבים
  • ½1 כוסות מיץ אשכוליות צהובות
  • 2 אשכוליות אדומות, בחתיכות קטנות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 5 עלי בזיליקום טריים
  • ¼ כוס וודקה איכותית
הכנה
  • הרתיחו בסיר קטן את המים והסוכר על אש נמוכה-בינונית. לאחר ההרתחה, הסירו את הסיר מהאש והוסיפו לו את עלי הבזיליקום. הניחו לסירופ להתקרר, סננו ממנו את העלים והעבירו אותו למקרר.
  • הכניסו לכלי אחד את מיץ האשכוליות, סירופ המים והסוכר והוודקה. ערבבו היטב.
  • העבירו את תערובת הנוזלים לתבניות מתאימות לקרטיבים, הוסיפו את חתיכות האשכולית האדומה והקפיאו למשך 7-10 שעות.
קרטיב

 

מרגריטה קיווי
אין כמו מרגריטה קפואה כדי להפוך כל יום קיצי לטוב יותר.
 
מרכיבים
  • ½ כוס מיץ ליים טרי
  • 1 כוס סוכר
  • ½2 כוסות מים
  • 2 קיווי, פרוסים דק
  • 2 כפות טקילה איכותית
הכנה
  • ערבבו את מיץ הליים, הסוכר והמים עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
  • הוסיפו את הטקילה לתערובת וטרפו היטב. חשוב לא להוסיף יותר מדי, כיוון שאז הקרטיבים לא יקפאו.
  • העבירו את התערובת לתבנית הקרטיבים, אך השאירו מעט מקום.
  • הוסיפו את פרוסות הקיווי לתבנית. הקפיאו למשך 7-10 שעות.
קרטיב

 

רימון וסנגרייה
היין המבעבע נותן לקרטיב זה מרקם מיוחד, חובה לנסות!
 
מרכיבים
  • גרגרים מרימון 1
  • 1 כוס מיץ רימון סחוט טרי
  •  כוס סוכר
  • מיץ מליים 1
  • 2 ליים, פרוסים דק
  • ½1 כוסות יין מבעבע (קאווה)
הכנה
  • ערבבו את מיץ הרימון עם 2 כפות סוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
  • העבירו את מיץ הרימון לתבניות קרטיב כ-2 ס"מ בכל אחת. הוסיפו את המקלות והקפיאו למשך שעה.
  • בכלי נפרד, טרפו את מיץ הליים עם שארית הסוכר והיין המבעבע. 
  • לאחר שכל הסוכר נמס, הוסיפו מספיק יין מבעבע כדי ליצור ½1 כוסות מהתערובת.
  • הוציאו את תבניות הקרטיב מהמקפיא, הכניסו פרוסות ליים לפי העדפתכם ושפכו פנימה את תערובת היין. הקפיאו במשך 7-10 שעות.
קרטיב

חזרה

 

מקור: יעל שקדי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: