maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללדר אבטיח – הממתק המושלם של הקיץ

אין אחד שלא אוהב לאכול אבטיח עסיסי בימי הקיץ החמים, ואם אתם מחפשים מתכון מיוחד שיוכל לשדרג את הפרי ולהפוך אותו לממתק טעים ומזין, הנה הוא לפניכם! היום אתם תלמדו כיצד להכין לדר אבטיח, שהוא בעצם ממתק מיובש שכיף להכין וכיף לאכול. בנוסף זוהי דרך מצוינת לנצל את האבטיח אם קניתם אחד גדול ונשאר לכם הרבה ממנו למשך זמן רב במקרר. בשביל המתכון יש להיאזר בסבלנות, שכן תהליך הייבוש בתנור בטמפרטורה נמוכה הוא ארוך, וכשמדובר בפרי שמלא בנוזלים כמו אבטיח, יש לחכות אף יותר זמן מאשר בהכנת לדר מפירות אחרים. כך או כך, מדובר בחטיף נהדר שלא תרצו לפספס בעונת הקיץ – ברגע שתטעמו, תתמכרו!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללדר אבטיח – הממתק המושלם של הקיץ מקור תמונה: domesticallyblissful
רכיבים ללדר אבטיח:
אבטיח - 10 כוסות (חתוך לקוביות, כ-½1 קג')
סוכר - ½ כוס (לא חובה)
אופן הכנת הלדר אבטיח:
  1. חממו את התנור מראש לטמפרטורה נמוכה של 75° מעלות, והניחו שקית צלייה (קוקי) על תבנית אפייה.
  2. ערבלו את האבטיח במעבד מזון (אם ברצונכם להפוך את הלדר למתוק יותר תוכלו להוסיף ½ כוס סוכר לקוביות האבטיח בשלב זה). preperation
  3. סננו את העיסה שהתקבלה בעזרת חיתול בד. preperation
  4. מרחו את העיסה בעזרת מרית במרכז תבנית האפייה על גבי שקית הצלייה – ודאו שהעיסה שטוחה, ללא חורים ובעובי של 6 מ"מ. הימנעו מלהצמיד אותה לצדי תבנית האפייה על מנת שיהיה לכם קל יותר להפריד בינה לבין שקית הצלייה בתום התהליך. preperation
  5. אפו את עיסת האבטיח בתנור למשך 6-8 שעות, וסובבו את תבנית האפייה בכל שעה.
  6. תוכלו לדעת שהלדר מוכן כשהוא כבר אינו מבריק כלל. בנוסף הוא גם יהיה דביק למגע ולא תישאר בו צורת האצבע שלכם כשתלחצו עליו – תנו לו להתקרר לפני שתסירו אותו משקית הצלייה.
  7. הניחו את הלדר על חלקו העליון על גבי נייר אפייה, ומשכו בעדינות את שקית הצלייה על מנת להפריד בינה לבין הלדר.
  8. חתכו את הלדר לרצועות ארוכות ועבות, גלגלו אותן ואחסנו בכלי אטום למשך 3-5 ימים בטמפרטורת החדר, או עד שבוע במקרר. preperation מקור תמונה: domesticallyblissful
טיפ השף:
אם תרצו תוכלו להכין כמות כפולה מהלדר ולאפות אותו בשתי תבניות, אך לשם כך תצטרכו לשנות את מיקום התבניות בתנור פעם בשעה (העליון יורד למטה, והתחתון עולה למעלה וכו').
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: