maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים קלים להכנה לסלטים טעימים ומשביעים

 
 

  מעוניינים להזמין את המשפחה והחברים לארוחה מרעננת ופשוטה להכנה, או מחפשים רעיון למנה שתסייע לכם להרגיש שבעים ללא טרחה? תופתעו לגלות שסלטים יכולים לענות על הצרכים הללו בקלות, ויתאימו למי שרוצה לשמור על המשקל, לאכול בריא יותר או פשוט לגוון בתפריט היומי. 5 הסלטים שלפניכם אינם מסובכים להרכבה, ויכולים לתפקד בקלות כארוחה טעימה, משביעה ומזינה. גם את הרטבים המיוחדים שתמצאו במתכונים אין צורך לקנות – תוכלו להכין אותם בעצמכם בכמה שלבים פשוטים. לבריאות ובתיאבון!

 

1. סלט קינואה ים תיכוני

תוך פחות מחצי שעה תוכלו ליהנות מהסלט הים תיכוני העשיר הזה, שכולל ירקות טריים ושלל תבלינים מפתיעים. גבינת הפטה שמפוזרת מעל הקינואה והירקות תעצים את טעמם ותשביע אתכם בקלות. 

 
סלטים מרעננים לקיץ
מצרכים (עבור 6 מנות):
  • כוס קינואה שטופה
  • ½1 כוסות מים
  • כוס פרוסות עגבנייה
  • כוס חתיכות מלפפון
  • ¼ כוס בצלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • ¼ כוס גבינת פטה מגורדת
  • ¼ זיתי קלמטה
  • 10 גרם גרגירי חומוס
  • 3 כפות מיץ לימון או חומץ בן יין אדום
  • 3 כפות שמן זית כתית
  • ½ כפית אורגנו
  • שן שום מגורדת 
  • מלח ופלפל לתיבול
הוראות הכנה: 
 

1. הרתיחו את הקינואה בסיר עם כוס וחצי מים, והנמיכו את הטמפרטורה לאחר הרתיחה. כבו את האש לאחר כ-15 דקות והשאירו את הסיר מכוסה למשך 5 דקות.

2. ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה. הוסיפו מלח ופלפל. 

3. תוכלו לשלב מרכיבים נוספים כגון פלפלים אדומים צלויים, עגבניות אדומות מיובשות, אבוקדו או לבבות ארטישוק. 

   
 

2. סלט עוף בציפוי רוטב אבוקדו 

רוטב האבוקדו העשיר שעוטף את העוף והירקות יוצר סלט עם מרקם שקשה לעמוד בפניו. טעמו המיוחד של הירק הזה ישדרג משמעותית את הסלט שלכם, שיכול להיות מוגש כמנה ראשונה או עיקרית. 25 דקות הוא כל מה שנדרש כדי להוציא מנה כזו, שנראית כאילו הובאה הישר ממסעדה. 
 
  סלטים מרעננים לקיץ
מצרכים (עבור 4 מנות): 
  • 450 גרם חזה עוף
  • ½ כוס רוטב ברביקיו
  • 6 כוסות חסה פרוסה או חתוכה 
  • כוס עגבניות שרי 
  • כוס תירס
  • כוס שעועית שחורה מיובשת ושטופה
  • ¼ כוס כוסברה חתוכה
  • ¼ כוס רוטב אבוקדו
 
מצרכים להכנת רוטב האבוקדו:
  • ½ כוס שמן זית
  • כף דבש
  • שן שום
  • אבוקדו בינוני, מקולף, מגולען וחתוך
  • כוס מיץ לימון
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
 
הוראות הכנה: 
 

1. תבלו את העוף עם מלח ופלפל והכניסו לתנור בחום בינוני למשך 8-12 דקות. הפכו את העוף לאחר 4-6 דקות ושפכו עליו רוטב ברביקיו בסיום.

2. תנו לעוף להתקרר מעט ופרסו אותו לרצועות. 

3. הכניסו את כל המרכיבים לקערה וערבבו היטב. 

4. להכנת הרוטב, טחנו את כל המצרכים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. הוסיפו אותו למנה וערבבו.

 
 

3. סלט פטריות ואספרגוס

השילוב בין אורז בר שמבושל עם ציר בשר או ירקות לבין פטריות מטוגנות על מצע של ירקות טריים, יוצר מנה מפתיעה עם טעמים מגוונים ומעניינים. רוטב הוויניגרט-בלסמי שתוכלו להכין בעצמכם יעשיר עוד יותר את המנה המרעננת. זמן ההכנה המשוער הוא שעה.  
 
סלטים מרעננים לקיץ
 
מצרכים (עבור 4 מנות):
  • ½ כוס אורז בר
  • ¼1 כוסות ציר בשר, עוף או ירקות
  • כף שמן
  • בצל קצוץ 
  • 2 שיני שום
  • 230 גרם פטריות חתוכות
  • 400 גרם אספרגוס חתוך
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 4 כוסות ירקות קצוצים
  • ¼ כוס ויניגרט בלסמי
 
מצרכים להכנת רוטב ויניגרט בלסמי:
  • ¼ כוס חומץ בלסמי
  • ¼ כוס שמן זית כתית
  • כף חרדל דיז'ון
  • כף דבש
  • שן שום גדולה ומרוסקת
  • ¼ כף מלח
  • ¼ כף פלפל
הוראות הכנה: 

1. הכניסו את אורז הבר וציר הבשר, העוף או הירקות לתוך סיר עם מים רותחים. בשלו על אש קטנה למשך 50 דקות או עד שהאורז יתרכך. 

2. חממו את השמן במחבת.

3. הכניסו את הבצל למחבת וטגנו אותו עד שיתרכך, בין 3-5 דקות. 

4. הכניסו את הפטריות למחבת וטגנו אותן במשך 10-15 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי. הוסיפו מלח ופלפל.

5. טגנו את האספרגוס במחבת והוסיפו מלח ופלפל.

6. פרסו את האספרגוס והניחו את הפרוסות על תבנית אפייה. צלו את הפרוסות בתנור ב-200 מעלות למשך 10-15 דקות. 

7. ערבבו את כל המרכיבים והוסיפו רוטב ויניגרט בלסמי. 

8. הניחו את הסלט על מצע ירקות קצוצים.

9. להכנת הרוטב טחנו את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת במרקם חלק, והוסיפו אותו לסלט.

 
 
 

4. סלט קישואים יווני

סלט יווני עשיר בטעמים ים-תיכוניים הוא דרך מצוינת להתרענן באמצע יום ארוך. הטעמים החזקים של הנענע והשום לצד טעמה העדין והמלטף של גבינת הפטה יוצרים מנה עשירה שקשה לעמוד בפניה, והעובדה שמדובר בסלט פשוט ומהיר להכנה תהפוך אותו לחלק בלתי נפרד מהתפריט שלכם. 

  סלטים מרעננים לקיץ
מצרכים (עבור 2 מנות):
  • 250 גרם קישואים מגורדים
  • כף עלי נענע קצוצים
  • ¼ כוס גבינת פטה מגורדת
  • כף שמיר קצוץ
  • בצל ירוק פרוס 
  • ½ לימון סחוט
  • כף שמן זית
  • שן שום
  • מלח ופלפל
 
הוראות הכנה: 

1. ערבבו את הקישואים, הנענע, פרוסות הבצל ופירורי הגבינה בקערה גדולה.

2. ערבבו בקערה קטנה את מיץ הלימון עם שמן זית, שום, מלח ופלפל.

3. הוסיפו את תכולת הקערה הקטנה לקערה הגדולה וערבבו היטב.

4. קררו את הסלט במקרר במשך כמה שעות לפני ההגשה.

   
 

 

5. סלט עוף בצ'ילי מתוק

שילוב בין הטעם המתוק והדומיננטי של הצ'ילי המתוק לבין אגוזים מלוחים וירקות שונים יוצרים חווית אכילה מפתיעה ומיוחדת. תוכלו להוסיף גם עשבי תיבול, להעשרת הטעם והעצמתו. הסלט לא דורש השקעה רבה, ותוך 15 דקות תוכלו לסיים את תהליך ההכנה ולהתחיל באכילה.

 

סלטים מרעננים לקיץ

מצרכים (עבור 4 מנות): 
  • 2 כוסות עוף מבושל וחתוך
  • 4 כוסות חסה פרוסה
  • 2 כוסות נבטי שעועית
  • ½ כוס חתיכות גזר דקות
  • כוס מלפפון חתוך לפרוסות דקות
  • כוס אגוזים קלויים וחתוכים
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • ניתן להוסיף גם חתיכות כוסברה, נענע או צ'ילי (לא חובה)
 
מצרכים להכנת רוטב צ'ילי:
  • ½ כוס צ'ילי מתוק
  • ¼ כוס חלב קוקוס
  • 2 כפות רוטב דגים או רוטב סויה
  • כף חמאת בוטנים
  • כף מיץ לימון
  • 2 שיני שום מגורדות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר מגורד 
להכנת הרוטב ערבבו את כל המרכיבים וחממו אותם על מחבת בחום בינוני.
 
הוראות הכנה: 

1. ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה.

2. הוסיפו את רוטב הצ'ילי המתוק, וכן מלח ופלפל.

3. להכנת הרוטב טחנו את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת במרקם חלק, והוסיפו אותו לסלט.

 

מקור: אביה מזרחי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: