maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים קלים להכנה לסלטים טעימים ומשביעים

 

מעוניינים להזמין את המשפחה והחברים לארוחה מרעננת ופשוטה להכנה, או מחפשים רעיון למנה שתסייע לכם להרגיש שבעים ללא טרחה? תופתעו לגלות שסלטים יכולים לענות על הצרכים הללו בקלות, ויתאימו למי שרוצה לשמור על המשקל, לאכול בריא יותר או פשוט לגוון בתפריט היומי. 5 הסלטים שלפניכם אינם מסובכים להרכבה, ויכולים לתפקד בקלות כארוחה טעימה, משביעה ומזינה. גם את הרטבים המיוחדים שתמצאו במתכונים אין צורך לקנות – תוכלו להכין אותם בעצמכם בכמה שלבים פשוטים. לבריאות ובתיאבון!

 

מתכון לסלט קינואה וגבינת פטה

תוך פחות מחצי שעה תוכלו ליהנות מהסלט הים תיכוני העשיר הזה, שכולל ירקות טריים ושלל תבלינים מפתיעים. גבינת הפטה שמפוזרת מעל הקינואה והירקות תעצים את טעמם ותשביע אתכם בקלות. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלט קינואה:
קינואה - 1 כוס (שטופה)
מים - ½1 כוסות
עגבניות - 1 כוס (פרוסות)
מלפפון - 1 כוס (חתוך לקוביות)
בצל אדום - ¼ כוס (חתוך לקוביות)
זיתי קלמטה - ¼ כוס
גרגירי חומוס - 10 גר'
מיץ לימון - 3 כפות (או חומץ בן יין אדום)
שמן זית כתית - 3 כפות
אורגנו - ½ כפית
שן שום - 1 (מגורדת)
מלח - לפי הטעם
גבינת פטה - ¼ כוס (מגורדת)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט קינואה:
  1. הרתיחו את הקינואה בסיר עם כוס וחצי מים, והנמיכו את הטמפרטורה לאחר הרתיחה. כבו את האש לאחר כ-15 דקות והשאירו את הסיר מכוסה למשך 5 דקות.
  2. ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה. הוסיפו מלח ופלפל.
  3. תוכלו לשלב מרכיבים נוספים כגון פלפלים אדומים צלויים, עגבניות אדומות מיובשות, אבוקדו או לבבות ארטישוק.

מתכון קל לסלט עוף ברוטב אבוקדו

רוטב האבוקדו העשיר שעוטף את העוף והירקות יוצר סלט עם מרקם שקשה לעמוד בפניו. טעמו המיוחד של הירק הזה ישדרג משמעותית את הסלט שלכם, שיכול להיות מוגש כמנה ראשונה או עיקרית. 25 דקות הוא כל מה שנדרש כדי להוציא מנה כזו, שנראית כאילו הובאה הישר ממסעדה. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלט עוף:
חזה עוף - 450 גר'
רוטב ברביקיו - ½ כוס
חסה - 6 כוסות (פרוסה או חתוכה )
עגבניות שרי - 1 כוס
תירס - 1 כוס
שעועית שחורה - 1 כוס (מבושלת, מיובשת ושטופה)
כוסברה - ¼ כוס (חתוכה)
רוטב אבוקדו - ¼ כוס
רכיבים לרוטב אבוקדו:
שמן זית - ½ כוס
דבש - 1 כף
שן שום - 1
אבוקדו בינוני - 1 (מקולף, מגולען וחתוך)
מיץ לימון - 1 כוס
מיץ תפוזים - ¼ כוס
אופן הכנת הסלט עוף:
  1. תבלו את העוף עם מלח ופלפל והכניסו לתנור בחום בינוני למשך 8-12 דקות. הפכו את העוף לאחר 4-6 דקות ושפכו עליו רוטב ברביקיו בסיום.
  2. תנו לעוף להתקרר מעט ופרסו אותו לרצועות.
  3. הכניסו את כל המרכיבים לקערה וערבבו היטב.
אופן הכנת הרוטב אבוקדו:
  1. טחנו את כל המצרכים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
  2. הוסיפו את הרוטב למנה וערבבו.

מתכון לסלט פטריות, אספרגוס ווינגרט בלסמי

השילוב בין אורז בר שמבושל עם ציר בשר או ירקות לבין פטריות מטוגנות על מצע של ירקות טריים, יוצר מנה מפתיעה עם טעמים מגוונים ומעניינים. רוטב הוויניגרט-בלסמי שתוכלו להכין בעצמכם יעשיר עוד יותר את המנה המרעננת. זמן ההכנה המשוער הוא שעה. 

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לסלט פטריות:
אורז בר - ½ כוס
ציר בשר - ¼1 כוסות (או ציר עוף/ ציר ירקות)
שמן - 1 כף
בצל - 1 (קצוץ)
שיני שום - 2
פטריות - 230 גר' (חתוכות)
אספרגוס - 400 גר' (חתוך)
שמיר - 2 כפות (קצוץ)
ירקות - 4 כוסות (קצוצים)
ויניגרט בלסמי - ¼ כוס
רכיבים לרוטב ויניגרט בלסמי:
חומץ בלסמי - ¼ כוס
שמן זית כתית - ¼ כוס
חרדל דיז'ון - 1 כף
דבש - 1 כף
שן שום גדולה - 1 (מרוסקת)
מלח - ¼ כף
פלפל - ¼ כף
אופן הכנת הסלט פטריות:
  1. הכניסו את אורז הבר וציר הבשר, העוף או הירקות לתוך סיר עם מים רותחים. בשלו על אש קטנה למשך 50 דקות או עד שהאורז יתרכך.
  2. בינתיים, חממו את השמן במחבת.
  3. הכניסו את הבצל למחבת וטגנו אותו עד שיתרכך, בין 3-5 דקות.
  4. הכניסו את הפטריות למחבת וטגנו אותן במשך 10-15 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי. הוסיפו מלח ופלפל.
  5. טגנו את האספרגוס במחבת והוסיפו מלח ופלפל.
  6. פרסו את האספרגוס והניחו את הפרוסות על תבנית אפייה. צלו את הפרוסות בתנור ב-200 מעלות למשך 10-15 דקות.
  7. ערבבו את כל המרכיבים והוסיפו רוטב ויניגרט בלסמי.
  8. הניחו את הסלט על מצע ירקות קצוצים.
אופן הכנת הרוטב ויניגרט בלסמי:
  1. טחנו את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת במרקם חלק, והוסיפו אותו לסלט.
טיפ השף:
על מנת להפוך את המתכון לצמחוני/טבעוני, המירו את ציר הבקר בציר ירקות .

מתכון לסלט קישואים וגבינת פטה

סלט יווני עשיר בטעמים ים-תיכוניים הוא דרך מצוינת להתרענן באמצע יום ארוך. הטעמים החזקים של הנענע והשום לצד טעמה העדין והמלטף של גבינת הפטה יוצרים מנה עשירה שקשה לעמוד בפניה, והעובדה שמדובר בסלט פשוט ומהיר להכנה תהפוך אותו לחלק בלתי נפרד מהתפריט שלכם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלט קישואים:
קישואים - 250 גר' (מגורדים)
עלי נענע - 1 כף (קצוצים)
גבינת פטה - ¼ כוס (מגורדת)
שמיר - 1 כף (קצוץ)
בצל ירוק - 1 (פרוס)
לימון - ½ (סחוט)
שמן זית - 1 כף
שן שום - 1
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט קישואים:
  1. ערבבו את הקישואים, הנענע, פרוסות הבצל ופירורי הגבינה בקערה גדולה.
  2. ערבבו בקערה קטנה את מיץ הלימון עם שמן זית, שום, מלח ופלפל.
  3. הוסיפו את תכולת הקערה הקטנה לקערה הגדולה וערבבו היטב.
  4. קררו את הסלט במקרר במשך כמה שעות לפני ההגשה.

מתכון לסלט עוף ברוטב צ'ילי מתוק

שילוב בין הטעם המתוק והדומיננטי של הצ'ילי המתוק לבין אגוזים מלוחים וירקות שונים יוצרים חווית אכילה מפתיעה ומיוחדת. תוכלו להוסיף גם עשבי תיבול, להעשרת הטעם והעצמתו. הסלט לא דורש השקעה רבה, ותוך 15 דקות תוכלו לסיים את תהליך ההכנה ולהתחיל באכילה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלט עוף בצ'ילי:
עוף - 2 כוסות (מבושל וחתוך)
חסה - 4 כוסות (חתוכה גס)
נבטי שעועית - 2 כוסות
גזר - ½ כוס (חתיכות דקות)
מלפפון - 1 כוס (חתוך לפרוסות דקות)
אגוזים - 1 כוס (קלויים וחתוכים)
רוטב צ'ילי מתוק - ¼ כוס
נענע - מעט (חתוכה גס, לא חובה)
כוסברה - מעט (חתוכה גס, לא חובה)
פלפל צ'ילי - מעט (חתוכה גס, לא חובה)
רכיבים לרוטב צ'ילי:
צ'ילי מתוק - ½ כוס
חלב קוקוס - ¼ כוס
חמאת בוטנים - 1 כף
מיץ לימון - 1 כף
שיני שום - 2 (מגורדות)
ג'ינג'ר - 2 כפיות (מגורד)
רוטב דגים - 2 כפות (או רוטב סויה)
אופן הכנת הסלט עוף בצ'ילי:
  1. ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה.
  2. הוסיפו את רוטב הצ'ילי המתוק, וכן מלח ופלפל.
אופן הכנת הרוטב צ'ילי:
  1. להכנת הרוטב טחנו את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת במרקם חלק, והוסיפו אותו לסלט.
מקור: אביה מזרחי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: