maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים קלים להכנה לסלטים טעימים ומשביעים

 

מעוניינים להזמין את המשפחה והחברים לארוחה מרעננת ופשוטה להכנה, או מחפשים רעיון למנה שתסייע לכם להרגיש שבעים ללא טרחה? תופתעו לגלות שסלטים יכולים לענות על הצרכים הללו בקלות, ויתאימו למי שרוצה לשמור על המשקל, לאכול בריא יותר או פשוט לגוון בתפריט היומי. 5 הסלטים שלפניכם אינם מסובכים להרכבה, ויכולים לתפקד בקלות כארוחה טעימה, משביעה ומזינה. גם את הרטבים המיוחדים שתמצאו במתכונים אין צורך לקנות – תוכלו להכין אותם בעצמכם בכמה שלבים פשוטים. לבריאות ובתיאבון!

 
מתכון לסלט קינואה וגבינת פטה

תוך פחות מחצי שעה תוכלו ליהנות מהסלט הים תיכוני העשיר הזה, שכולל ירקות טריים ושלל תבלינים מפתיעים. גבינת הפטה שמפוזרת מעל הקינואה והירקות תעצים את טעמם ותשביע אתכם בקלות. 

רכיבים לסלט קינואה:
קינואה - 1 כוס (שטופה)
מים - ½1 כוסות
עגבניות - 1 כוס (פרוסות)
מלפפון - 1 כוס (חתוך לקוביות)
בצל אדום - ¼ כוס (חתוך לקוביות)
זיתי קלמטה - ¼ כוס
מיץ לימון - 3 כפות (או חומץ בן יין אדום)
אורגנו - ½ כפית
שן שום - 1 (מגורדת)
מלח - לפי הטעם
גבינת פטה - ¼ כוס (מגורדת)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון קל לסלט עוף ברוטב אבוקדו

רוטב האבוקדו העשיר שעוטף את העוף והירקות יוצר סלט עם מרקם שקשה לעמוד בפניו. טעמו המיוחד של הירק הזה ישדרג משמעותית את הסלט שלכם, שיכול להיות מוגש כמנה ראשונה או עיקרית. 25 דקות הוא כל מה שנדרש כדי להוציא מנה כזו, שנראית כאילו הובאה הישר ממסעדה. 

רכיבים לסלט עוף:
חזה עוף - 450 גר'
חסה - 6 כוסות (פרוסה או חתוכה )
תירס - 1 כוס
שעועית שחורה - 1 כוס (מבושלת, מיובשת ושטופה)
כוסברה - ¼ כוס (חתוכה)
רוטב אבוקדו - ¼ כוס
רכיבים לרוטב אבוקדו:
שמן זית - ½ כוס
דבש - 1 כף
אבוקדו בינוני - 1 (מקולף, מגולען וחתוך)
מיץ לימון - 1 כוס
מיץ תפוזים - ¼ כוס
מתכון לסלט פטריות, אספרגוס ווינגרט בלסמי

השילוב בין אורז בר שמבושל עם ציר בשר או ירקות לבין פטריות מטוגנות על מצע של ירקות טריים, יוצר מנה מפתיעה עם טעמים מגוונים ומעניינים. רוטב הוויניגרט-בלסמי שתוכלו להכין בעצמכם יעשיר עוד יותר את המנה המרעננת. זמן ההכנה המשוער הוא שעה. 

רכיבים לסלט פטריות:
אורז בר - ½ כוס
ציר בשר - ¼1 כוסות (או ציר עוף/ ציר ירקות)
שמן - 1 כף
בצל - 1 (קצוץ)
פטריות - 230 גר' (חתוכות)
אספרגוס - 400 גר' (חתוך)
שמיר - 2 כפות (קצוץ)
ירקות - 4 כוסות (קצוצים)
רכיבים לרוטב ויניגרט בלסמי:
חומץ בלסמי - ¼ כוס
דבש - 1 כף
שן שום גדולה - 1 (מרוסקת)
מלח - ¼ כף
פלפל - ¼ כף
מתכון לסלט קישואים וגבינת פטה

סלט יווני עשיר בטעמים ים-תיכוניים הוא דרך מצוינת להתרענן באמצע יום ארוך. הטעמים החזקים של הנענע והשום לצד טעמה העדין והמלטף של גבינת הפטה יוצרים מנה עשירה שקשה לעמוד בפניה, והעובדה שמדובר בסלט פשוט ומהיר להכנה תהפוך אותו לחלק בלתי נפרד מהתפריט שלכם.

רכיבים לסלט קישואים:
קישואים - 250 גר' (מגורדים)
עלי נענע - 1 כף (קצוצים)
גבינת פטה - ¼ כוס (מגורדת)
שמיר - 1 כף (קצוץ)
בצל ירוק - 1 (פרוס)
לימון - ½ (סחוט)
שמן זית - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לסלט עוף ברוטב צ'ילי מתוק

שילוב בין הטעם המתוק והדומיננטי של הצ'ילי המתוק לבין אגוזים מלוחים וירקות שונים יוצרים חווית אכילה מפתיעה ומיוחדת. תוכלו להוסיף גם עשבי תיבול, להעשרת הטעם והעצמתו. הסלט לא דורש השקעה רבה, ותוך 15 דקות תוכלו לסיים את תהליך ההכנה ולהתחיל באכילה.

רכיבים לסלט עוף בצ'ילי:
עוף - 2 כוסות (מבושל וחתוך)
חסה - 4 כוסות (חתוכה גס)
נבטי שעועית - 2 כוסות
גזר - ½ כוס (חתיכות דקות)
מלפפון - 1 כוס (חתוך לפרוסות דקות)
אגוזים - 1 כוס (קלויים וחתוכים)
נענע - מעט (חתוכה גס, לא חובה)
כוסברה - מעט (חתוכה גס, לא חובה)
פלפל צ'ילי - מעט (חתוכה גס, לא חובה)
רכיבים לרוטב צ'ילי:
צ'ילי מתוק - ½ כוס
חלב קוקוס - ¼ כוס
שיני שום - 2 (מגורדות)
ג'ינג'ר - 2 כפיות (מגורד)
רוטב דגים - 2 כפות (או רוטב סויה)
מקור: אביה מזרחי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: