maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכוני לביבות משודרגים ובריאים

חגים ועדות - מתכונים של פעם בשנה

במדינות מסוימות במזרח ובמרכז אירופה הלביבות הן מאכל נפוץ מאוד, אבל כאן בישראל אנחנו מחכים כל השנה לחג היחידי שבו אנו נהנים מהמאכל העתיק והמסורתי הזה. המתכון הבסיסי ללביבות כולל תפוחי אדמה, אך במתכונים הבאים לא תמצאו אפילו תפוח אדמה אחד, ובסוף הכתבה תוכלו אפילו למצוא מתכון ללביבות שאין בהן אפילו טיפת שמן, אז הכינו את המטבח שלכם לקראת 5 מתכונים משודרגים ללביבות שיעשו לכם חג טעים ומזין.

מתכוני לביבות לחנוכה
 

לביבות ברוקולי ויוגורט (ללא גלוטן)

לברוקולי יש ערך תזונתי גבוה והוא מכיל כמעט פי 2 יותר ויטמין C מתפוזים. תוספת היוגורט למתכון הופכת את הלביבות לחוויה קולינרית מיוחדת במינה, והמתכון עצמו אינו מכיל גלוטן, כך שהוא מושלם למי שרגיש אליו ועדיין רוצה ליהנות מאווירת החג.

תמונות לביבות
 

מצרכים:

  • ראש ברוקולי קטן
  • ביצה
  • 1/2 כוס קמח ללא גלוטן
  • 3/4 גביע יוגורט (לבלילה)
  • יוגורט (להגשה)
  • 3 כפות קורנפלקס תלמה ללא גלוטן – טחונים לפירורים גסים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  • חתכו את הברוקולי לתפרחות.
  • הרתיחו סיר מים וחלטו את התפרחות למשך 2-3 דקות, עד שהברוקולי מתרכך ומקבל גוון ירוק חזק.
  • העבירו את הברוקולי לקערה מלאה במים קרים כדי להפסיק את הבישול.
  • סננו וקצצו היטב את הברוקולי, והעבירו אותו לקערה ריקה.
  • הוסיפו לקערה וערבבו עם הברוקולי את שאר המצרכים (למעט השמן והיוגורט להגשה). וודאו כי הבלילה סמיכה ודי אחידה.
  • חממו את השמן במחבת.
  • צרו בעזרת 2 כפות לביבות דקות וטגנו אותן מ-2 הצדדים עד שישחימו.
  • ספגו את השמן מהלביבות באמצעות נייר סופג והגישו יחד עם יוגורט.
 

לביבות קישוא וגזר

הקישוא והגזר הם מקורות מצוינים לוויטמין A שחיוני למערכת הראייה, ולבריאות העור והרקמות הריריות. אם לא די לכם בכך, ניתן להסתפק בעובדה שמדובר במתכון פשוט להכנה שטעמו מצוין!

תמונות לביבות
 

מצרכים:

  • 2 קישואים
  • 2 גזרים
  • 2 ביצים
  • 4 כפות קמח
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 3 כפות שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

  • גרדו את הגזרים והקישואים לקערה באמצעות פומפייה.
  • סחטו היטב את הגרידות.
  • הוסיפו את שאר המצרכים (למעט השמן) וערבבו היטב.
  • חממו את השמן על מחבת.
  • סחטו את הבלילה מנוזלים על דופן הקערה בעזרת כף בלילה, וצרו בעזרת 2 כפות לביבות דקות.
  • טגנו את הלביבות מ-2 צדדיהן עד שהן משחימות קלות.
  • הניחו את הלביבות המוכנות על נייר סופג וכסו אותם עם עוד שכבת נייר סופג על מנת לספוג את כל השמן.
 

לביבות קינואה וחמוציות

הלביבות האלה מכילות ערך תזונתי רב בזכות הקינואה, והערך הקלורי שלהן הוא נמוך במיוחד. תוספת החמוציות מוסיפה למנה תוספת אנטיאוקסידנטים מבורכת, שגם מעניקה ללביבות מרקם ייחודי ומרענן.

תמונות לביבות
 

מצרכים:

  • כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 1/2 כוס חמוציות ללא סוכר
  • 4 כפות בצל ירוק קצוץ
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • כף רוטב סויה
  • 2-3 ביצים
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה
  • 3 כפות שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

  • הרתיחו את המים בסיר והוסיפו להן את הקינואה.
  • בשלו את הסיר על אש קטנה למשך כ-20 דקות.
  • כבו את הגז והשאירו את הסיר עם מכסה מעליו למשך כ-20 דקות נוספות.
  • העבירו את הקינואה לקערה, ולאחר שהתקררה מעט, הוסיפו את שאר המרכיבים (למעט השמן).
  • ערבבו את העיסה ותנו לה לשבת בקערה למשך כ-20 דקות.
  • חממו מחבת עם השמן.
  • לאחר שרתח השמן, צרו בעזרת 2 כפות לביבות דקות, העבירו את הלביבות אל המחבת וטגנו אותן מ-2 צדדיהן עד שיקבלו גוון זהבהב.
  • העבירו את הלביבות מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר סופג, והניחו נייר סופג גם מעליהן על מנת שייספג השמן.
 

לביבות תירס עם בצל ושמנת

התירס עשיר בשלל סוגי וויטמין B שעוזרים לשמירה על מערכת העצבים והתפקוד הקוגניטיבי. במתכון הבא הוא מחליף את תפוחי האדמה בצורה מושלמת שאהובה במיוחד על ילדים.

תמונות לביבות
 

מצרכים:

  • קופסת שימורי תירס
  • 2 בצלים
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • 3 כפות שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  • קצצו את הבצל במערבל מזון.
  • הוסיפו למערבל את התירס וקצצו גם אותו (בהפעלה קצרה).
  • ערבבו בקערה את הבצל, התירס ושאר החומרים (למעט השמן).
  • חממו את השמן במחבת.
  • צרו בעזרת 2 כפות לביבות דקות, הנמיכו מעט את הלהבה והעבירו אותן למחבת.
  • טגנו את הלביבות מ-2 צדדיהן עד שהן משחימות קלות.
  • העבירו את הלביבות מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר סופג, והניחו נייר סופג גם מעליהן על מנת שייספג השמן.

לביבות תפוחי עץ (באפייה)

תפוחים הם פרי מצוין לשליטה על רמות הכולסטרול בגוף ולמניעת מחלות לב, ואפיית הלביבות במקום הטיגון הופכת אותן לבעלות ערך קלורי נמוך משמעותית ביחס ללביבות המטוגנות. 

תמונות לביבות
 

מצרכים:

  • 2 תפוחי עץ ירוקים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 4 כפות שטוחות של קמח מלא
  • קליפת לימון מגורדת
  • שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

  • חיתכו את תפוחי העץ לחצאים, הוציאו את הגרעינים וגרדו את התפוחים על פומפיה.
  • ערבבו את גרידת התפוחים עם שאר החומרים והניחו במקרר למשך כשעה.
  • חממו תנור ל-150 מעלות ורפדו תבנית עם נייר אפייה.
  • צרו מהבלילה בעזרת 2 כפות לביבות דקות והניחו אותן על תבנית האפייה. שמרו על מרווח של לפחות ס"מ אחד בין לביבה ללביבה.
  • אפו עד שישחימו קלות.
בתיאבון וחג שמח!

 

מקור: נעמה פ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: