header

מתכון ללביבות שוקולד מתוקות עם קינמון וקצפת

במקסיקו לביבות תפוחי אדמה הן לא מלוחות, אלא מוגשות עם קצפת מתוקה ומחביאות בתוכן קינמון שיוצר מנה מיוחדת במינה. אם גם אתם רוצים לקבל טעימה ממקסיקו, ובייחוד מאחד הקינוחים של המדינה, נסו את המתכון הבא ללביבות שאף אחד לא יצפה לו, והמתיקו כל ארוחה בצורה טעימה במיוחד. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללביבות שוקולד מתוקות עם קינמון וקצפת מקור תמונה: whatjewwannaeat
רכיבים ללביבות:
תפוחי אדמה - 2 כוסות (חתוכים לקוביות, שטופים וקלופים)
קמח - 2 כפות (או נטול גלוטן)
סוכר חום - 2 כפות
מלח - ½ כפית
שמן קנולה - ½ כוס
אבקת קקאו - ¼ כוס
אבקת סוכר - ½ כוס
פלפל קאיין - ⅛ כפית
רכיבים לקצפת קינמון:
שמנת מתוקה - 1 כוס (להקצפה)
אבקת סוכר - ½ כוס
קינמון - 1 כפית
אופן הכנת הלביבות:
  1. גררו את תפוחי האדמה במגרדת אל תוך קערה גדולה, מלאו אותה מים לאחר מכן והניחו בצד כ-10 דקות על-מנת לשטוף את העמילן מתפוחי האדמה.
  2. לאחר מכן, נקזו את הנוזלים מתפוחי האדמה דרך מסננת והניחו אותם בקערה חדשה ונקייה.
  3. הוסיפו לתפוחי האדמה ביצים, קמח, סוכר חום ומלח וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה בינונית נפרדת ערבבו קקאו, אבקת סוכר וקאיין. הניחו בצד עד לשימוש יחד עם מסננת קטנה.
  5. חממו שמן על מחבת גדולה, צרו והניחו מספר קציצות על שטח המחבת וטגנו עד לקבלת גוון חום-זהוב. הפכו צד וטגנו שוב עוד כ-3 דקות או עד להזהבה. עשו כך עם כל התערובת.
  6. הוציאו את הקציצות מהמחבת בעזרת מרית או שני מזלגות לנייר סופג וסדרו על מגש. בזקו על הלביבות מתערובת אבקת הסוכר, הניחו מעל כף קצפת והגישו חם. preperation מקור תמונה: whatjewwannaeat
אופן הכנת הקצפת קינמון:
  1. הקציפו את השמנת עד ליצירת קצף מעט נוקשה.
  2. הוסיפו לקצפת את אבקת הסוכר והקינמון והמשיכו להקציף עד שהיא תהיה נוקשה יותר. preperation מקור תמונה: whatjewwannaeat
  3. הניחו במקרר עד לשימוש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.