maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

16 טיפים חכמים למטבח שכדאי לכם להכיר

  אם יש מקום בבית שבו חשוב במיוחד לשמור על סדר זה המטבח, והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות טיפים גאוניים שמקלים על החיים. חלקם יכולים לעזור לכם לשמור על אורך חיי המדף של המוצרים שלכם, חלקם יעזרו לכם לעבוד בצורה נקייה וקלה יותר במטבח, אך ללא ספק את כולם אתם חייבים להכיר! המשיכו לקרוא וגלו 16 טיפים גאוניים למטבח.
 

1. שימוש מחדש בצנצנת חמוצים

אם כבר אכלתם את כל המלפפונים החמוצים שהיו בצנצנת, השתמשו בנוזלים כדי להכין חמוצים חדשים בקלות ובזריזות. חתכו מלפפון לפרוסות והניחו באותה הצנצנת עם אותם הנוזלים למשך מספר ימים. תוכלו להשתמש גם בשום, גזר וכל דבר אחר שתרצו להחמיץ. לתוצאות הטובות ביותר, הרתיחו ממש מעט את הירקות לפני שתתחילו את התהליך.

צנצנת חמוצים
 

2. הפכו סלרי רך לפריך

קצצו את ראשו של הסלרי והניחו את הגבעול במים קרים כקרח והוא יהפוך לפריך בשנית. הטריק הזה עובד עם גם ברוקולי, כרובית, אספרגוס, חסה ותרד.

סלרי בכלי מים

3. השתמשו בחותך ביצים ביצירתיות

יש מאכלים רבים בעלי צורה שמתאימה לחותך הביצים אותם תוכלו לחתוך בקלות בעזרתו, כמו פטריות, תותים וכל דבר עגלגל וקטן שתמצאו במטבח שלכם.

פטרייה בחותכן ביצים

4. תקנו עוגיות שרופות עם פומפייה

אם שרפתם את התחתית של העוגיות שלכם, פשוט גרדו אותה עם פומפייה והשאירו את החלקים הטובים. לא תצטרכו אפילו לספר לאף אחד.

גירוד תחתית עוגיות שרופות

5. הכינו המבורגר ביצה ללא בלגן

במסעדות המבורגרים, אחת התוספות היקרות ביותר היא ביצה על ההמבורגר, אולם אם ננסה להכין אותה בעצמנו כנראה שנעשה הרבה בלגן בזמן האכילה (וגם במסעדות זה כך). כדי להכין לעצמכם המבורגר ביצה שקל וטעים לאכול, פשוט עשו חור בקציצת הבשר הטחון שלכם וטגנו את הביצה בתוכו. מומלץ להתחשב בהתאם בזמן הטיגון של ההמבורגר ושל הביצה.

ביצה בתוך המבורגר

6. אחסנו מוצרי חלב הפוך במקרר לשמירה על טריות

מוצרי חלב כמו גבינת קוטג', שמנת חמוצה ויוגורט מומלץ לשמור הפוך כדי לדאוג שיזכו לחיי מדף ארוכים יותר.

קופסת גבינה הפוכה
 

7. הסירו חתיכות שעם מבקבוק היין בעזרת קש

אם צפות לכם כמה חתיכות שעם בתוך בקבוק היין (או אפילו הכוס), תוכלו לשלוף אותן בקלות עם קש. הכניסו את הקש לתוך הבקבוק ומקמו אותו בדיוק על חתיכת השעם שתרצו להוציא. כסו את הפתח של הקש בעזרת האצבע והוציאו את הקש מהבקבוק. הוואקום שייווצר בין האצבע שלכם לנוזל ישמור על השעם במקומו בתוך הקש, ותוכלו לזרוק אותו בקלות.

פקק שעם שבור בתוך יין

8. צפו עוגה בקלות עם מטלית נייר

הניחו את כל הציפוי על העוגה, קחו מטלית נייר, הניחו אותה על העוגה ועברו עליה בעדינות עם האצבע כדי לשטח את הציפוי. עשו זאת בעדינות גם בצדדים, וכך תוכלו לשמור על מראה ציפוי מושלם וחלק.

החלקת ציפוי עוגה עם מטלית

9. חתכו גמבה בדרך הקלה

בעזרת השיטה הזו תוכלו לחתוך גמבה בבת אחת מבלי להתעסק בזרעים. פשוט צרו חתך לרוחב אחד מצדדי הגמבה וסובבו אותה בזמן שאתם חותכים עם הסכין. 

10. שמרו ניילון נצמד במקפיא

אם תשמרו את הניילון הנצמד שלכם במקפיא, תמנעו ממנו את האפשרות שידבק לעצמו כשאתם משתמשים בו. יעיל במיוחד אם אתם משתמשים בו בעיקר ככלי עזר בבישולים.

שימוש בניילון נצמד

11. הפרידו בננות כדי שיבשילו במהירות

אם קניתם בננות ואתם רוצים שיבשילו במהירות, במקום לשמור עליהן ביחד, הפרידו ביניהן. לחוד הן יבשילו במהירות רבה יותר. 

בננות

12. הפשירו בשר על מגש אלומיניום

אם אתם לא יכולים להפשיר את הבשר שלכם במים (זו עדיין השיטה המהירה ביותר), מגש אלומיניום הוא מוליך חום מצוין שיכול לקצר ב-30% את זמן ההפשרה – הרבה יותר מהיר מאשר על צלחת קרמיקה או קרש חיתוך.

בשר על נייר אלומיניום

13. העלימו את גושי הסוכר במקרר

הכניסו את קופסת הסוכר שלכם למקרר למשך 24 שעות כדי להעלים את גושי הסוכר המציקים.

גושי סוכר

14. גרדו גבינה בקלות עם ספריי שמן

רוצים לגרד גבינה בלי לדאוג לכאב בראש של ניקוי הפומפייה ? רססו את המגרדת שלכם במעט ספריי שמן, או הברישו אותה עם מברשת טבולה בשמן זית וגרדו עליה את הגבינה בקלות מבלי שהיא תידבק לכלי. 

גבינה מגורדת

15. ייבשו את עשבי התיבול הנבולים שלכם לפני שיתרככו

אף אחד לא אוהב להשתמש בעשבי תיבול רכים ולחים מדי, לכן מומלץ לשמור כמות מסוימת של עשבי תיבול מיובשים, בהם תוכלו להשתמש בדיוק באותה הצורה, והם יחזיקו מעמד זמן רב יותר. פזרו את העלים על משטח למיקרו מצופה ב-2 מטליות נייר (לא ממוחזרות), כסו את העלים עם מטלית נייר נוספת והכניסו למיקרוגל למשך דקה, ולמשך 5 שניות נוספות 4 פעמים בהפרשים של מספר שניות בודדות. העלים יהיו יבשים ויתפוררו בקלות בידכם. תוכלו גם לכתוש אותם ולהכין מהם תערובת תבלינים.

עשבי תיבול יבשים

16. הכינו קישוט מקסים לשתייה חמה בעזרת קצפת וחותכן עוגיות

רוצים להתפנק או לפנק את האנשים האהובים עליכם? קשטו את כוס השתייה החמה בקצפת מעוצבת שהכנתם בעזרת חותכן עוגיות (קורצן). כל שעליכם לעשות הוא למלא את החותכן בקצפת, ליישר את החלק העליון בעזרת סכין, להרים את התבנית שבה השתמשתם ולהניח בעדינות את הקצפת בתוך הכוס. התוצאה? מקסימה ומתוקה כאחד!

לב קפצת בתוך כוס שוקו

 

מקור: דבי סידבון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: