maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

16 טיפים מעולים של שפים מקצועיים שתשמחו לאמץ!

 אם תהיתם לעצמכם מדוע שפים מצליחים להגיש לנו מנות טעימות ומגרות, ומדוע גרסת הסטייק שלהם הרבה יותר רכה ונימוחה משאי פעם הכנתם בעצמכם, יש לכם הזדמנות נהדרת להתוודע לחלק נכבד מהסודות שלהם. הניסיון, המיומנות והיכולת של השפים המוכרים להעז ולנסות דברים חדשים, הם אלה שגורמים למנות שלהם להיות כל כך משובחות ובלתי נשכחות, ולפניכם 16 עצות יעילות ומקצועיות היישר ממעמקי המטבח, שיסייעו לכם לשדרג מאכלים רבים ולהפוך לשפים מקצועיים תוך מספר רגעים. 
 

1. תיבול מוצלח 

הוסיפו את המלח למנות שאתם מבשלים מהגובה ולא בסמוך לסיר או למחבת, ותבלו את האוכל בכל שלב של הבישול. ברגע שתפזרו את המלח מגובה העולה על 10 ס"מ, הוא לא יתרכז במקום אחד ויחולק באופן שווה בכל המנה. כמו כן, אם תוסיפו מעט מלח במהלך כל הבישול, ולא כמות גדולה בסוף או בהתחלה, תזכו במנה איכותית וטעימה יותר.

2. קציצות המבורגר מושלמות 

תוכלו להעניק להמבורגר שלכם צורה מדויקת ומזמינה אם תטיחו אותו כנגד קרש החיתוך שלכם, מה שיעלים את בועות האוויר. 
טיפים של שפים מקצועיים
לאחר מכן, לחצו במרכז הקציצה על מנת ליצור מעין גומה, וכך הקציצה לא תוכל להתנפח יתר על המידה.
טיפים של שפים מקצועיים

3. הוספת טעם נפלא לתבשילים

שמרו את גבעולי עשבי התיבול כדוגמת פטרוזיליה וכוסברה, ותוכלו להוסיף אותם למרקים, תבשילים או לציר ירקות שאתם מבשלים. את הגבעולים יש לשמור בשקית ניילון במקרר, ומומלץ להשתמש בהם בכל תבשיל שדורש זמן הכנה ממושך על הכיריים. כמו כן, יש להכניסם קשורים יחד לסיר הבישול ולהוסיף אותם בזמן שהתבשיל מתחיל לבעבע. לבסוף, תוכלו להוציא אותם במהירות מהמנה שהכנתם, ולהשליך אותם לפח לאחר שהשאירו את טעמם הנפלא.

4. הוספת עשבי תיבול 

בדומה לסעיף הקודם, כשמוסיפים עשבי תיבול כדוגמת טימין או רוזמרין, רצוי לקשור אותם היטב טרם הכנסתם לסיר. בצורה זו לא תצטרכו לבזבז את הזמן בקטיפת העלים, ותוכלו לשלוף אותם בקלות וביעילות. 
טיפים של שפים מקצועיים
 

5. שימוש נכון בבלנדר

כשאתם משתמשים בבלנדר ומוסיפים הן נוזלים והן מזונות מוצקים, תמיד התחילו עם הנוזלים. אם אכן תוסיפו את המים, הציר והמיץ לדוגמה לפני העלים הירוקים והפירות, חיי הבלנדר יתארכו והתערובת תצא מושלמת. 

6. חיתוך גלילי

בפעם הבאה שאתם חותכים תפוחי אדמה, גזר או כל מאכל אחר, חתכו אותו בצורה אלכסונית, ולאחר כל חיתוך סובבו אותו ב-180 מעלות וחתכו שוב על מנת להעניק לו מראה מגרה ומזמין יותר. 
טיפים של שפים מקצועיים

7. חיתוך בצל ללא דמעות

השרו את הבצלים שאתם עומדים לחתוך בתוך מי קרח למשך 10 דקות. פעולה זו תמנע מהבצלים לגרום לכם לדמוע בזמן שתחתכו אותם.

8. הכנת אורז מטוגן עם ביצה

תוכלו להכין את האורז המטוגן בסגנון האסייתי הטעים ביותר שאכלתם עד כה, אם רק תטגנו את הביצה לפני שאתם מוסיפים את האורז עצמו. אמנם לא קיים הסבר מדעי לתופעה, אבל שפים רבים מעידים כי טיגון הביצה לפני הוספת האורז מונע מהשני להידבק למחבת. זאת בזמן שאם הם מוסיפים קודם כל את האורז, הוא תמיד נדבק ומשאיר את עקבותיו על המחבת.
טיפים של שפים מקצועיים

9. שמירה על בשר עסיסי

אם אתם מעוניינים להגיש בשר עסיסי שישאיר לכל הסועדים טעם של עוד, לעולם אל תדקרו אותו עם מזלג או סכין על מנת להפוך אותו. דקירות אלה מאפשרות למיצים לברוח, מה שעלול לגרום לבשר להתייבש ולפגום בטעם שלו. אי לכך, העדיפו להשתמש במלקחיים או במרית כשעליכם להפוך את הבשר לצדו השני.

10. שימוש בחמאה מזוקקת

ביכולתה של החמאה לשדרג מנות רבות שאנו אוכלים, אך היא עלולה להישרף ולהשחיר אם מבשלים אותה בטמפרטורה גבוהה או למשך זמן ארוך מידי. זאת מכיוון שחמאה רגילה מכילה שילוב של שומן וחלב מוצק, והם אלה שנשרפים כתוצאה מהבישול הארוך. החדשות הטובות הן שתוכלו להכין בעצמכם חמאה מזוקקת אשר לא רק תוסיף את הטעם האהוב ומהמוכר למאכלים שלכם, אלא גם לא תישרף ותהרוס את המנה.

כל שעליכם לעשות זה להמיס חמאה רגילה בשיטת בן מארי (סיר המונח על סיר עם מים רותחים), להסיר את השכבה העליונה (את הקרום), ולאחר מכן להניח מסננת מעל לקערה, ובאמצעות מצקת להעביר את החמאה הנוזלית אל המסננת (אפשר גם לשים נייר מגבת בתוך המסננת). שימו לב: אל תאספו את הנוזל שנמצא בתחתית סיר החמאה המומסת, מאחר ששם נמצאים משקעים של חלב ושומן שאיננו מעוניינים בהם (הנוזל הלבן שנשאר בתחתית הסיר). הנוזל שהתקבל בתוך הקערה שאליה סיננתם את החמאה הוא החמאה המזוקקת. תוכלו לשמור אותה בקירור למשך 3 חודשים, ולהשתמש בה במידת הצורך.  

טיפים של שפים מקצועיים

11. רוטב מושלם לסלט

תוכלו להכין בעצמכם את רוטב הסלט הטעים ביותר באמצעות שינוי קטן בלבד: החליפו חלק מכמות השמן לתיבול בטחינה, מה שיעניק לסלט טעם מוקרם ונהדר. 

12. שבירת ביצה 

שברו את הביצה על משטח ישר (על השיש או קרש חיתוך) במקום על שפת הקערה. שבירת ביצים על קערה גורמת לקליפה לנוע לכיוון פנים הביצה, מה שמוביל לתוצאה לא רצויה. נסו לשבור את הביצה על משטח ישר, ותיווכחו מיד בהבדל הניכר. 
טיפים של שפים מקצועיים

13. בצק ביסקוויטים מושלם 

בכל פעם שאתם מכינים בצק לביסקוויטים, השאירו בארון את מעבד המזון או המערבל החשמלי והשתמשו אך ורק בידיים שלכם. הסיבה היא פשוטה וברורה: על מנת למזג היטב את החמאה עם הקמח ועם שאר המוצרים יותר קל לעשות זאת באמצעות הידיים, עד שמתקבלים מעין פתיתים גסים – התוצאה אליה אתם צריכים להגיע. 

14. הקצפת ביצים

לפני שאתם מקציפים את הביצים, נקבו את החלמונים באמצעות מזלג. "שבירת" החלמון תקל על מיזוג הרכיבים שאותם תוסיפו בהמשך. 
טיפים של שפים מקצועיים

15. צריבה נכונה 

אם ברצונכם לבשל דגים בדרך המקצועית ביותר, עליכם להניח את המחבת על אש גבוהה, להניח את העור ישירות על המחבת ולהפוך פעם אחת בלבד. שיטה זו תצרוב את העור בצורה המושלמת, ותמנע ממנו להידבק לתחתית המחבת. 

16. גרירת גבינה בקלות

אם אתם מעוניינים לגרר גבינה על מנת להעשיר את המנה שלכם, אולם היא רכה מידי, פשוט הכניסו אותה למקפיא למשך 30-20 דקות והיא תהייה מוכנה ונוחה לשימוש. 
 
מקור התמונות: buzzfeed, צילום מסך מיוטיוב
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: