maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

16 טיפים וטריקים למטבח שיקלו לכם על החיים

  עם אורח החיים הקדחתני של היום, רבים מאיתנו מוצאים את עצמם בלי עודף זמן לבלות במטבח בהכנות מקדימות, בישול והרכבת מנות שונות. במקרים רבים, מה שגוזל הכי הרבה זמן בעת השהייה שלנו במטבח הן אותן הכנות מקדימות ופעולות קטנות אחרות שמצטברות לכמה שעות טובות. על מנת שתוכלו לחסוך לעצמכם זמן בפעם הבאה שאתם מכינים עוגה או מנות אחרות, אספנו עבורכם 16 טיפים חכמים למטבח שיקלו עליכם. הטריקים הפשוטים הללו יהפכו את האפייה, הבישול וההכנה המקדימה לקלים הרבה יותר, ובעזרתם תוכלו גם לשמור על סדר וניקיון במקום לבלות שעות בביצוע המטלה הזו. 

1. הכינו מאפים בלי לכלוך עם צלחת חד פעמית

צלחת נייר מורכבת על רגליים של מיקסר ידני
 
הכנסתם את כל הרכיבים לקערת המיקסר, אתם כבר מדמיינים את טעמו של הקינוח שתכינו ולוחצים על כפתור ההפעלה. כל מי שמכיר את הרגע הזה, יודע גם איזה בלגן הוא עלול ליצור... פעמים רבות הפעלת המיקסר הידני גורמת לרכיבים יבשים לעוף מתוך הקערה לכל עבר, ולנוזלים להשפריץ על הקירות והבגדים שלנו. כדי שזה לא יקרה, קחו צלחת נייר או פלסטיק, צרו בה חורים במרחק של שני המטרפות והשחילו אותן דרכה. הפעילו את המיקסר והצלחת כבר תספוג את הנשורת של המאפה שאתם מכינים.

2. רככו חמאה בקלות בעזרת מגרדה

חמאה מגורדת על קרש עץ
כשרבים מאיתנו רצים החוצה בבוקר כדי להגיע לעבודה, אין לנו די זמן כדי להכין מנה פשוטה, כמו טוסט עם חמאה למשל, שדורשת ריכוך מקדים של החמאה. אם אתם רוצים ליהנות מטעמה של החמאה בבוקר או בכל זמן אחר בלי לחכות להפשרה שלה, פשוט גרדו אותה על פומפייה! באופן הזה החמאה שגירדתם תימרח ביתר קלות, ותוכלו להשתמש בה גם למאפים שדורשים ריכוך חמאה במקום להמיס אותה במיקרוגל.

3. התפיחו בצק במהרה במיקרוגל

כלי עם מים במיקרוגל כשלידו קערה עם בצק
מתחשק לכם מאפה שמרים נימוח, אבל אין לכם כוח לחכות שעות להתפחה של הבצק הנדרש? השתמשו בטריק הפשוט הבא במקום זאת: מלאו כלי חסין למיקרוגל במים עד ¾ מגובהו, הכניסו אותו למיקרוגל על עוצמה גבוהה והפעילו אותו עד לרתיחה של המים. כבו את המיקרוגל, פתחו אותו והכניסו לתוכו את הקערה עם הבצק המיועד לצד הכלי עם המים. סגרו את המיקרוגל והאדים מהמים החמים כבר יעשו את העבודה, אך היזהרו: אין לגעת בכלי עם המים החמים בשום פנים ואופן כדי למנוע יציאה של המים הרותחים ממנו.

4. הוציאו גרגירים מרימונים בקלות בעזרת כף עץ

סרטון על הוצאת גרגירים מרימונים בעזרת כף עץ
בקרוב תתחיל עונת הרימונים, ואנו נראה את הפירות הנפלאים הללו בשלל מיצים, מאפים וכמובן בחגיגות ראש השנה. אם אתם לא רוצים להוציא גרגר-גרגר מהרימון כפי שהיה נהוג לעשות, היעזרו בכף עץ כדי לחלץ אותם בקלות. חתכו את הרימון לחצי לאורכו, הפכו אותו כך שחלקו הפנימי יהיה על כף ידכם, וטפחו על הקליפה בעזרת כף עץ. הכניסו את הגרגירים שיצאו לקערה, והמשיכו עד שכל הגרגירים יצאו מהרימון.
 

5. אחסנו חטיפים לאורך זמן באריזות עם הברגה

חטיפים בתוך מכלים שקופים
חטיפים שעשויים מדגנים, דוגמת בייגלה או דגני בוקר, מאבדים את הפריכות שלהם במהרה כשהם נשארים באריזה המקורית שלהם. יתרה מזאת, העטיפות הללו פגיעות לכניסה של נמלים ועש, ולכן לא מומלץ לשמור אותם לאורך זמן באופן הזה. כדי שתוכלו לשמור על טריות המוצרים הללו ולמנוע כניסה של מזיקים אליהם, שטפו קופסאות קפה או כל קופסה/מיכל אחר שיש להם מכסה מתברג, ייבשו והכניסו אליהם את המטעמים. אם אתם משתמשים במכלים אטומים, הדביקו עליהם מדבקה שמפרטת את התכולה, ואחסנו אותם במקום צונן ומוצל, עד לשימוש הבא.

6. אחסנו תבלינים בקופסאות טיקטק

תבלינים בתוך קופסאות של סוכריות
עוד בנושא אחסון חכם – אם אתם לא רוצים לקנות כל פעם מחדש קופסאות תבלינים מיוחדות, שפעמים רבות גם תופסות מקום רב, פשוט מחזרו אריזות טיק טק למטרה הזו. הקופסאות הללו, שיש להן פתח קטן שנפתח בקלות, מהוות את הדרך האידאלית לאחסן תבלינים. תוכלו גם להשתמש בהן בקלות כיוון שהתבלינים יצאו מהפתח הצר בכמויות קטנות, כפי שנדרש במתכונים רבים. אם אתם לא בקיאים בזיהוי של תבלינים לפי המראה שלהם, רשמו על חלקן העליון של הקופסאות את שמותיהם עם טוש לא מחיק, וסדרו לכם אותן במדף קטן שיוכל להכיל את כולן בקלות.

7. שפרו את טעמו של היין עם בלנדר

יין בתוך מיקסר ובכוס
אין כמו יין טוב לצד ארוחה טעימה, ואם אתם רוצים להעצים את התענוג אף יותר, נסו את הטריק הבא: הכניסו את היין לבלנדר, הפעילו אותו על עוצמה גבוהה למשך 15-30 שניות וכבו אותו. הפעולה הפשוטה הזו משבחת את טעמו של יין, במיוחד יין צעיר, ולכן מומלץ לנסות אותה לעתים. לאחר הסיבוב בבלנדר, הניחו לבועות שנוצרו להיעלם, מזגו את היין לכוסות ותיהנו מהארוחה הטעימה שלכם בליווי של משקה משובח.

8. הכינו קינוח מהיר מבננה וממרח שוקולד

הכנסה של שוקולד לתוך בננה בעזרת מזרק
מעטים האנשים שלא אוהבים את השילוב הקלאסי של בננות ושוקולד, ואין צורך שתכינו קינוח במשך שעות כדי ליהנות ממנו. במקום זאת, קלפו בננה וצרו חור רחב במרכזה באמצעות קשית שתייה קשיחה. לאחר מכן מלאו מזרק בממרח שוקולד לבחירתכם, מלאו את החור שיצרתם ותיהנו מקינוח מהיר הכנה וטעים.

9. חתכו עשבי תיבול במהרה על ידי גלגולם

חיתוך של עשבי תיבול מגולגלים
חיתוך של עשבי תיבול עלול לגזול לא מעט זמן, אך כל שעליכם לעשות כדי למנוע זאת הוא לגלגל אותם! אספו ביד את עשבי התיבול שאתם רוצים לקצוץ, גלגלו אותם כמו סיגר, הניחו על קרש חיתוך וחתכו בעובי הרצוי. ניתן לעשות זאת עם עשבי תיבול רבים, דוגמת כוסברה ופטרוזיליה – אפילו אם אתם משאירים את הענפים, כדי להעניק למאכלים שונים תוספת טעם.

10. החזירו חמאה למצב צבירה מוצק בעזרת קרח

סרטון על החזרת חמאה מומסת למצב צבירה מוצק
מתכוני מאפים רבים מצריכים המסה או ריכוך של חמאה, ובסופם אנו מגלים לעיתים שריככנו יותר מדי ממנה... למרבה השמחה, צינון בעזרת קוביות קרח מחזיר לחמאה את המבנה הגבישי שלה, והיא חוזרת למצב צבירה מוצק כאילו לא קרה דבר. בפעם הבאה שאתם נותרים עם יותר מדי חמאה מרוככת, הכניסו אותה לקערה עם כמה קוביות קרח והתחילו לערבב. ברגע שהחמאה תתמצק, הוציאו את הקרח הנותר, ואת החמאה מרחו בתוך כלי אחסון מתאים למקרר.

11. רדדו בצק בצורה אחידה בעזרת שיפודים

בצק מרודד עם שני מקלות שיפודים בצידיו
מתכונים רבים לעוגיות ומאפים אחרים דורשים רידוד אחיד של בצק שקשה להגיע אליו בשיטה הרגילה. כשהרידוד אינו אחיד, האפייה אינה אחידה גם היא, מה שפוגע במרקמם וטעמם של מאפים שונים. כדי לרדד בצק בגובה אחיד, הניחו 2 מקלות שיפודים משני צידיו, והתחילו לרדד. המקלות עלולים לזוז, אך אל תיתנו לזה להרתיע אתכם – תוכלו להמשיך לרדד את הבצק כרגיל, וגובהו יהיה אחיד הודות למקלות שתוחמים אותו. 
 

12. חסכו זמן אפייה/צלייה על ידי חימום המשטח

חימום מחבת בתנור אפייה
טעמם של מאכלים רבים, דוגמת בשר ותפוחי אדמה, מועצם כשהצלייה שלהם היא אחידה, מה שניתן להשיג על ידי הפיכתם בזמן שהם בתנור. כדי שלא תצטרכו לעשות זאת כמה פעמים במהלך הכנת האוכל, חממו את המחבת/תבנית הצלייה מבעוד מועד, ורק לאחר מכן הניחו עליה את האוכל. באופן הזה הוא יהיה מוכן וייצלה באופן אחיד מכל הצדדים בלי שתצטרכו לדאוג לו בכל רגע.

13. הכינו קצף למשקאות בקלות בעזרת צנצנת

שלבי הכנת חלב מוקצף
רוצים להכין קצף טעים ואוורירי לקפה של הבוקר אבל אין לכם מקציף מקצועי? החליפו אותו בצנצנת זכוכית! ניתן להכין מחלב דל שומן (2 או 1 אחוז) קצף אוורירי במיוחד בקלות על ידי מילוי של צנצנת זכוכית עד למחצית הגובה, סגירה וניעור שלה במשך חצי דקה עד דקה. לאחר מכן, עליכם להסיר את המכסה של הצנצנת, להכניס אותה למיקרוגל למשך 30 שניות על עוצמה גבוהה, והחלב כבר יעשה את שלו ויתרומם מעלה ליצירת קצף טעים במיוחד.

14. רככו לחם ישן עם מגבות נייר לחות

שלבי ריכוך מחדש של לחמניות
כל מי שחימם לחם או לחמנייה במיקרוגל יודע שהן הופכות לקשיחות במיוחד כמה רגעים לאחר הוצאתן, אך יש שיטה פשוטה שתעזור למנוע זאת. כדי לרכך בחזרה לחם או לחמניות; הוציאו אותם מהמקפיא/מקרר/קופסת אחסון והניחו על קערה חסינה למיקרוגל. לאחר מכן הרטיבו קלות מגבות נייר וכסו בעזרתן את קערת הלחמים. הכניסו למיקרוגל על עוצמה נמוכה (בלבד!) למשך דקה, הוציאו ובדקו אם הם רכים לטעמכם. אם לא, הכניסו לכמה שניות נוספות, אך מומלץ לתת להם כמה רגעים לאחר ההוצאה מהמיקרוגל כדי שהאדים ימשיכו לחמם אותם.

15. הבשילו אבוקדו במהירות בתנור

שלבי הבשלת אבוקדו בתנור
כל חובבי האבוקדו מעדיפים לרכוש אותו כשהוא לא בשל לחלוטין כדי לשמור עליו לאורך זמן. אם אתם רוצים ליהנות מהמטעם הטבעי שלו, אך האבוקדו טרם הבשיל, או שקניתם אותו לפני הבשלתו, פשוט זרזו תהליכים. כסו את האבוקדו בעזרת נייר אלומיניום, הניחו אותו על תבנית רדודה והכניסו אותו לתנור שחומם מראש ל-90 מעלות למשך שעה. המתינו חצי שעה לצינון והשתמשו באבוקדו כרגיל. באופן הזה לא תצטרכו להמתין ימים עד להבשלתו, ותוכלו גם להבשיל מספר יחידות של אבוקדו בו זמנית אם אתם דחוקים בזמן ורוצים להכין סלט או מטבל.

16. צלו בשר בתנור כמו בגריל עם רדיד אלומיניום

צליית בשר על תבנית
אם אתם אוהבים בשר על האש, תוכלו לדמות את התהליך בתנור הביתי שלכם באופן הבא: גלגלו רדידי אלומיניום ליצירת "שלבי" גריל ארוכים, הניחו אותם לאורך תבנית צלייה ועליהם את הבשר המיועד. הכניסו לתנור וצלו כפי שהמתכון דורש, ובאופן הזה יצא לכם בשר שאינו עשוי יתר על המידה, אלא בדיוק לטעמכם ובנוסח גריל מיוחד. 

מקור התמונות: brightside, רחבי הרשת

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: