maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

17 טיפים פשוטים אך גאוניים שיקלו עליכם במטבח

  יחסית לזמן המועט שאנו מבלים במטבח, השהייה בו יכולה להיות סיוט לא קטן עבור רבים מאיתנו בשל העובדה שמדובר במקום שבו כמעט ואין סוף למטלות שצריך לבצע, והעבודה אף פעם לא באמת נגמרת... אנחנו צריכים לקצוץ, לבחוש, לערבב ובו זמנית גם להשגיח על האוכל, לוודא ששום דבר לא נשרף ולהגיש את הכל לשולחן. אחרי שהאוכל מוכן צריך להתחיל לנקות את כל הכלים והמכשירים שבהם השתמשנו, מה שלא תמיד משאיר הרבה זמן לנוח לפני שצריך לצאת מהבית, או לחילופן להתחיל להכין את הארוחה הבאה. אז כיצד נוכל להקל על השהות התזזיתית במטבח? נסו את 17 הטיפים הבאים ותוכלו לחסוך בזמן, בחומרי גלם והכי חשוב - בעצבים.
 

1. שמירה על עסיסיות הבשר

כאשר אתם מכינים בשר במחבת והופכים אותו לעתים קרובות מדי, הוא מאבד את הפריכות החיצונית ואת העסיסיות שלו. כיצד תדעו אם כן מתי להפוך את הבשר? פשוט נערו את המחבת בעדינות - אם הבשר מחליק עליה בקלות, הגיע הזמן להפוך אותו.
טיפים לחיים קלים במטבח: צלעות בקר

2. הגשת בשר נימוח וטעים

עדיין בחזית הבשר, חשוב לדעת שלא כדאי להגיש בשר שזה עתה יצא מהגריל או מהמחבת. הפיתוי לאכול אותו הוא אמנם גדול, אבל תנו לבשר הבקר או העוף "לנוח" מעט לפני שתחתכו ותגישו אותו. באופן הזה המיצים נשארים בתוך הבשר ולא נוזלים החוצה כמו בחיתוך מידי.
טיפים לחיים קלים במטבח: צלי בקר

3. חיתוך עשבי תיבול בקלות

כל מי שחתך אי פעם עשבי תיבול מכיר את התופעה שבה הם נדבקים לסכין ומקשים על המשך החיתוך. כדי למנוע זאת, פזרו מעט מלח על עשבי התיבול ורק אז חתכו אותם. המלח ימנע מעשבי התיבול להידבק לסכין.
טיפים לחיים קלים במטבח: עשבי תיבול

4. ריכוך חמאה במהירות

אם אתם צריכים לרכך חמאה בשביל להכין עוגה או פשוט כדי למרוח אותה על פרוסת לחם בקלות נסו את הטיפ הזה: מזגו מים רותחים לתוך כוס זכוכית ושפכו אותם לאחר מספר שניות. הפכו את הכוס החמה על פיה והניחו אותה מעל החמאה. חכו מספר דקות עד שהחמאה תימס מעט ותוכלו ליהנות מחמאה רכה.
 
טיפים לחיים קלים במטבח: מריחת חמאה על לחם
 

5. בישול אחיד של מזון

טעות נפוצה שאנשים עושים במטבח היא הכנסה של יותר מדי פריטי מזון, כמו קציצות למשל, לכלי בישול אחד. אם אתם רוצים שהאוכל שאתם מכינים יתבשל בצורה אחידה, שימו מספר פריטים בסיר או במחבת באופן שישאיר רווחים ביניהם, אשר יאפשרו פיזור חום יעיל ואחיד.
טיפים לחיים קלים במטבח: שניצלים במחבת

6. נטרול מליחות יתרה

אם אתם מוסיפים מלח בתחילת הבישול של מרקים או תבשילים, ודאי קרה לכם פעם אחת לפחות שהמלחתם אותם יתר על המידה. כדי לנטרל את הטעם המלוח, הכניסו חתיכות של תפוח אדמה או תפוח עץ לתבשיל והוציאו אותם לאחר 10 דקות. הם יספגו את המלח העודף כך שהמנה תהיה טעימה יותר למאכל.
טיפים לחיים קלים במטבח: מלח

7. איך לנקות פלדת אל חלד

פלדת אל חלד מככבת במטבחים בשנים האחרונות והיא משמשת כחומר גלם ליצירת להבי סכינים או להרכבת כלי בישול. חסרון שיש לפלדת אל חלד הוא שנוצרים עליה לעתים כתמים, אך על מנת להסיר אותם פשוט שפכו מעט אלכוהול רפואי על ספוגית צמר גפן והעבירו עליהם.
טיפים לחיים קלים במטבח: סכינים

8. הכנת מטעמים משאריות אורז

אין משפחה ישראלית שלא אוהבת אורז כתוספת טעימה לארוחה, אולם פעמים רבות אנחנו מכינים יותר מדי אורז ונאלצים לזרוק אותו לאחר כמה ימים שבהם שהה במקרר. כדי לנצל את האורז עד תומו, שימו את השאריות בסיר והוסיפו להן חלב, סוכר, קינמון וכל תוסת אחרת שתרצו ובשלו במשך כמה דקות עד שהאורז יהיה מצופה כולו בתוספות. כך תקבלו קינוח אורז מתוק וגם חסכוני.
טיפים לחיים קלים במטבח: דייסת אורז

9. שמירה על המרקם הרך של גלידה

בימים חמים אנחנו מתאווים לאכול משהו קר וכשאנו מוציאים את קופסת הגלידה מהמקפיא, ברוב הפעמים אנחנו מגלים שהגלידה קשה כאבן והכף לא עומדת במשימה של הוצאת הכדורים. על מנת למנוע קיפאון מוחלט שכזה, הכניסו את קופסת הגלידה לשקית אטומה, הוציאו את כל האוויר מהשקית וסגרו אותה. כך לא נכנס אוויר קפוא לקופסת הגלידה והיא נשארת רכה.
טיפים לחיים קלים במטבח: גלידה

10. הכנת עוגה עם כוס אחת

כאשר מכינים עוגה ישנם רכיבים דביקים, כמו דבש למשל, שצריך למדוד את כמותם בכוס, אך לא ניתן להשתמש באותה כוס שוב מבלי לשטוף אותה בגלל הדביקות שציפתה את חלקה הפנימי. כדי למדוד רכיבים דביקים עם כוס ולהכניס אותם לקערה בקלות, צפו את חלקה הפנימי של כוס המדידה בשמן ומזגו לתוכה את מה שהמתכון דורש. הרכיבים יחליקו החוצה בקלות ותוכלו להמשיך להשתמש באותה כוס מדידה. 
טיפים לחיים קלים במטבח: כוס מדידה

11. חסכון זמן בהכנת רטבים

מאכלים רבים דורשים הכנה של רטבים, שרבים מהם מורכבים למדי וגוזלים זמן רב. על מנת לחסוך זמן ובמקום להכין את אותו רוטב שוב ושוב, הכינו כמות גדולה של רוטב אהוב, אכלו ממנה כמה שתרצו באותו יום והקפיאו את השאריות בשקיות אוכל. בכל פעם שתחשקו ברוטב, פשוט הוציאו שקית מהמקפיא ושימו את הרוטב להפשרה בסיר. תגלו שהטעמים נשמרים במקפיא בצורה נפלאה.
טיפים לחיים קלים במטבח: רוטב עגבניות

12. נטרול ריחות בקופסאות אוכל

לקופסאות אוכל מפלסטיק יש נקבים רחבים יחסית, ולכן קופסאות מסוג זה סופגות ריחות יותר מאשר קופסאות אחרות. על מנת לנטרל את הריחות הללו, הכניסו חתיכות של עיתון (מומלץ עיתון שחור – לבן) לתוך הקופסאות ואחסנו אותן. כשתרצו להשתמש בהן, פשוט הוציאו את העיתונים ושטפו אותן עם מעט מים. 
 
טיפים לחיים קלים במטבח: קופסאות פלסטיק עם אוכל

13. הפשרת בשר במהירות

חשוב שלא לתת לבשר "לשבת" יותר מדי זמן בחוץ להפשרה מפני שהוא עלול להתקלקל. כדי להפשיר נתח בשר במהירות, שימו אותו בכלי אלומיניום, שהוא מוליך חום חזק אשר "סופג" אנרגיה בצורה יעילה מהסביבה ובכך מחיש את תהליך הפשרת הבשר. 
טיפים לחיים קלים במטבח: בשר קפוא

14. קילוף חסכוני של ג'ינג'ר

ג'ינג'ר הוא אחד המזונות הבריאים ביותר שאפשר למצוא בקלות בסופר, ולכן השימוש בו כרכיב משמעותי במתכונים שונים הולך וגובר. קילוף של ג'ינג'ר עם סכין מוריד חתיכות גדולות מהשורש הזה והן בדרך כלל הולכות לפח. כדי למנוע בזבוז של הג'ינג'ר פשוט גרדו את קליפתו בעזרת הצד של הכפית. קליפת הג'ינג'ר היא רכה מאוד ולכן יורדת בקלות.
טיפים לחיים קלים במטבח: ג'ינג'ר

15. הכנת קרטיב בריאותי

מעטים הם האנשים שלא אוהבים את טעמה המתוק והמרענן של גלידה ביתית וטרייה, אך הכנה של גלידה כזו היא מסורבלת ודורשת סבלנות רבה. כדי ליהנות מ"גלידה" ביתית נהדרת, הכניסו מקל של ארטיק לתוך היוגורט האהוב עליכם והכניסו אותו למקפיא. לאחר שהיוגורט יתקשה, שלפו את הקרטיב הביתי ותאכלו אותו בהנאה. 
טיפים לחיים קלים במטבח: שלגון ביתי

16. הכנת "קוביות טעם"

עשבי תיבול הם תוספת נהדרת למאכלים ותבשילים שונים. כדי לשמור עליהם לאורך זמן, קצצו אותם היטב, הכניסו אותם לתוך מגשיות קרח, מזגו עליהם שמן זית ושמרו במקפיא. עשבי התיבול נשארים טריים לאורך זמן בצורה הזו וניתן להשתמש בהם ישירות מהמקפיא לצורך בישול או טיגון. 
טיפים לחיים קלים במטבח: ענפי זית ושמן זית

17. ניקוי יסודי וטבעי של ירקות ופירות

ריסוס תעשייתי גורם לחומרים מזיקים להיצמד לפירות ולירקות שאנו קונים ורוב האנשים מודעים לכך ושוטפים אותם במים לפני האכילה, אבל האם זה מספיק? על מנת לנקות אותם בצורה יסודית מבלי להשתמש בסבון כלים, הכינו תרסיס ניקוי ביתי: מלאו בקבוק ריסוס בכוס מים והוסיפו גם כף של מיץ לימון וכף של אבקת סודה. ערבבו בעדינות והנה, יש לכם תרסיס ניקוי טבעי.
טיפים לחיים קלים במטבח: פירות הדר

לסיכום, בישול יכול להוות מטלה קשה אך גם מהנה,
אם רק תדעו את הטריקים הקטנים שיקלו על העבודה שלכם במטבח!

מקור התמונות: Don LaVange

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: