maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

טיפים חכמים למטבח יעיל

בכל קניון תוכלו למצוא חנות המתמחה במוצרי מטבח מיוחדים כמו פורס סלרי, מפריד ביצים או מגלען תמרים, אבל לפני שאנחנו רצים לקנות את כל הגאדג'טים המיוחדים, בואו נלמד להוציא את המיטב מהמטבח הפשוט שלנו. 15 הטיפים הבאים ילמדו אתכם להשתמש בכלים הפשוטים ביותר כדי להגיע לתוצאות מדהימות.
 

מעשנת בשר ביתית

           
  • מלאו נייר אלומיניום בשבבי עץ.
  • חרצו בחבילת השבבים חריצים קטנים.
  • הניחו את החבילה יחד עם בשר, עוף או דגים על הגריל כדי לתת להם טעם מעושן נפלא.

לאבנה בעבודת יד

  • הניחו בד סינון בקערה ומלאו אותו ביוגורט טבעי.
  • הוסיפו חופן מלח.
  • סגרו את הבד, הניחו עליו צלחת ועליה הניחו פחית שימורים כבדה.
  • תנו ליוגורט לנוח למשך הלילה מחוץ למקרר. בבוקר תישאר בתוך הבד לאבנה טעימה.

ממרח אבוקדו מושלם

  • בחרו באבוקדו שאינו רך מדי ואינו קשה מדי.
  • הוסיפו רק מיץ לימון סחוט טבעי.
  • השתמשו בממחה ידני כדי לתת למטבל את המרקם המושלם.

רוטב שאריות

  • אחרי שצליתם עוף או בשר בתבנית, אל תנקו אותה.
  • הוסיפו ציר לתבנית המלוכלכת כדי ליצור רוטב טעים במיוחד המשלב את הטעמים הייחודיים של העוף.

עוף צלוי בקלי קלות

  • השתמשו בטוסטר כדי לצלות עוף ללא עצמות בקלי קלות.
  • כוונו לחום גבוה ותנו לעוף להיצלות במשך 10 דקות, או יותר במקרה הצורך.

פוקצ'ה ביתית

  • אותה השיטה מתאימה גם להכנת פוקצ'ה.
  • הניחו בצק בטוסטר ופזרו מעליו את התוספות הרצויות.
  • צלו במשך כמה דקות על חום גבוה עד שהפוקצ'ה תגיע לרמת העשייה הרצוייה.

קליית פלפלים פשוטה

           
  • הניחו מאדה ירקות פתוח מעל לכירה.
  • הפעילו את האש וצלו את הפלפלים על המאדה.
  • הניחו קערה הפוכה מעל לפלפלים כדי לגרום לקליפה שלהם להתקלף בקלות.

מאדה דים סאם תוצרת בית

           
  • חוררו תבניות אלומיניום חד פעמיות.
  • בתוך סיר עם מעט מים, הניחו חותך עוגיות, עליו הניחו תבנית אחת וכך המשיכו לבנות מגדל מתבניות, עם חותכי עוגיות בינהן.
  • סדרו בכל אחת מהתבניות דים סאם המוכנים לאידוי וכסו את הסיר.
  • הפעילו את האש והאידוי כבר יעשה מעצמו.

רולדות כמו של מאפייה

  • הכינו רולדה מתוקה או בשרית לבחירתכם.
  • עטפו את הרולדה היטב בניילון נצמד.
  • מעכו את הרולדה בין שתי תבניות עוגה אנגלית היטב ליצירת רולדה מהודקת וטעימה במיוחד.

גלעון זיתים ברגע

  • קבצו יחד כמה זיתים.
  • הניחו מעליהם סכין רחבה במיוחד, או שפכטל נקי למטבח.
  • מכה מדויקת על הסכין הרחבה תבקע את הזיתים ותאפשר לכם לשלוף מתוכם את הגלעינים בקלות.

אספרגוס צלוי מושלם

           
  • חממו תנו ל-180 מעלות.
  • צרו מנייר אלומיניום תבנית עבור האספרגוס.
  • קפלו את קצה התבנית מעל לראשי האספרגוס העדינים כדי להגן עליהם מפני שריפה.

תערובת תבלינים בהתאמה אישית

חציית אבטיח

  • תקעו את להב הסכין במלון או באבטיח.
  • השתמשו בפטיש שניצלים. 
  • תנו מכות קטנות על החלק הכהה של הלהב כדי לחצות את הפרי בקלות.

יישון בשר ביתי

  • צרו מעמד באמצעות שיפודים ותבנית אלומיניום חד פעמית.
  • עטפו סטייק בבד סינון והניחו אותו על המעמד, עם הצד השומני פונה כלפי מעלה.
  • הכניסו את הסטייק לחלק האחורי של המקרר, במדף התחתון (כמה שיותר קר יותר טוב). החליפו את הבד אחרי 24 שעות.
  • החזירו את הסטייק למקרר לעוד 6-9 ימים, בלי להחליף את הבד.
  • לאחר תקופת ההמתנה הבשר יש לחתוך את החלקים שהתייבשו.
  • לבשר יהיה טעם מרוכז ועמוק במיוחד.

חזה עוף עסיסי

  • צלו עוף שלם בתנור.
  • צרו כובע קטן מנייר אלומיניום וכסו בעזרתו את החזה של העוף.
  • הכובע יגן על חזה העוף מהתייבשות וישאיר אותו עסיסי וטעים.

 

מקור: דניאלה ראובן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: