maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

תמציות אפייה טבעיות להכנה ביתית

כל אחד יכול למצוא בארון המטבח שלו לפחות בקבוקון אחד של תמצית לאפייה. תמציות אלה משמשות אותנו בבישול מגוון מתכונים, ועם זאת, אנו מסתמכים על התמציות המיוצרות במפעלים בתוספת כימיקלים שונים. כך תוכלו ליצור בעצמכם ובקלות תמציות טבעיות בביתכם.

תמציות

Stacy
תמציות האפייה
למרות שמן, תמציות האפייה יכולות לשמש אתכם במגוון גדול של תבשילים, למעשה, הן יעילות בכל פעם שרוצים להוסיף טעם לתבשיל מסויים. דרך ההכנה של התמציות השונות היא זהה בכל פעם, יש להשרות את המרכיב העיקרי באלכוהול לתקופה מסויימת והתמצית מוכנה. על ידי הכנת התמציות בביתכם תוכלו לחסוך בעלויות, ולהימנע מצריכה של חומרים שונים המוספים לתמציות המיוצרות במפעל.
 
בחירת האלכוהול
כדי ליצור את התמצית יש צורך באלכוהול איכותי, אך לא בהכרח יקר. המשקאות המתאימים להכנת התמציות הם וודקה או רום, ולעיתים גם ברנדי, כאשר הוודקה חסרת טעם (פרט לטעמו של האלכוהול), הרום מוסיף מתיקות עדינה ולברנדי טעם חזק. אין צורך לקנות את המותג היקר ביותר בחנות, אך גם לא כדאי לסמוך על המותגים הזולים ביותר.
 
השרייה
כאשר אתם משרים את המרכיב העיקרי באלכוהול, יש לשמור את המיכל במקום קריר וחשוך ולערבב אותו פעם בשבוע. לאחר ההשרייה, סננו את התמצית מכל החלקים המוצקים, כדי שלא ימשיכו להעניק מטעמם לתמצית.

תמציות

Stuart Webster
תמציות נבחרות
אלה הן התמציות הפופולריות ביותר במטבח הישראלי, אך הן לא היחידות. יש לכם עוד רעיונות לתמציות מוצלחות? שתפו אותנו!
 
תמצית וניל
תמצית הוניל היא התמצית השימושית ביותר במטבח, תוכלו למצוא אותה כמרכיב באינספור מתכונים.
  • חצו 3 תרמילי וניל לאורכם.
  • כסו את התרמילים בכוס של וודקה, רום או ברנדי.
  • השרו את התרמילים במשך חודשיים.
תמציות
B.navez
תמצית נענע
תמצית הנענע יעילה במיוחד בחודשים הקרים, כאשר אי אפשר לגדל נענע טרייה בגינה וגם זו המצוייה בחנויות לא איכותית במיוחד.
  • מלאו כוס בעלי נענע טריים, ללא הענף.
  • מעכו קלות את העלים כדי לשחרר מהם את השמנים הארומטיים.
  • כסו את העלים בכוס וחצי של וודקה או רום לבן.
  • השרו במשך חודש עד חודשיים. ככל שתשרו את העלים יותר, כך התמצית תהיה מרוכזת יותר.
תמציות
Talalosman
תמצית הדרים
תמצית ההדרים מעניקה ניחוח חורפי לתבשילים שונים, מתאימה במיוחד לעוגות וכתוספת לתה.
  • גרדו את קליפתו של לימון או תפוז, אך שימו לב שאתם לא מגרדים את הקליפה הפנימית (הלבנה). הקליפה הלבנה היא מרירה ביותר.
  • כסו את הגרידה בחצי כוס וודקה, רום או ברנדי.
  • השרו את הגרידה במשך 5-6 שבועות.
תמציות
 
תמצית קינמון
תמצית מעולה למאפים מתוקים, יכולה להוסיף גם ניחוח מעניין לתבשילי קדירה בשריים.
  • שברו 3 מקלות קינמון לחצי.
  • כסו את מקלות הקינמון בחצי כוס וודקה, רום או ברנדי.
  • השרו את המקלות במשך שבועיים.
תמציות
FotoosVanRobin
תמצית שקדים
תמצית השקדים מעניקה טעם ייחודי למאפים, לגלידה ולמשקאות אלכוהוליים מסויימים.
  • חתכו 8-12 שקדים טריים לחתיכות גסות.
  • כסו את השקדים בכוס וודקה, רום או ברנדי.
  • השרו את השקדים במשך 3-4 שבועות.
תמציות
HealthAliciousNess

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: