print header

5 מתכונים למנות עיקריות ותוספות שבהן מככבת עגבנייה

 אנחנו חושבים שרובכם הגדול יסכימו איתנו כשנקבע שעגבניות הן מבין הירקות (או אולי בכלל הפירות? לא נכנס לדיון הבוטני הזה) הכי נפלאים שיש – אדמדמות, עסיסיות ומלאות בטעם נהדר. העגבנייה היא גם מרכיב נפוץ ופופולרי ביותר בשלל מטבחים, כולל במטבח המקומי שלנו ובעוד מטבחים ים-תיכוניים נוספים, ולא מעט שפים, כמו אייל שני למשל, כבר הספיקו להלל אותה ולהעלות עוד יותר את קרנה. כדי לעשות לעגבנייה את הכבוד הראוי לה – ולהראות לכם שהיא יכולה להיות הרבה יותר מעוד חלק בסלט שלכם או בסיס לרוטב פיצה או פסטה – אנחנו מביאים בפניכם 5 מתכונים למאכלים נהדרים שיכולים לשמש כמנות עיקריות או ראשונות, ובכולם העגבנייה מככבת, על סוגיה השונים. אם אתם רוצים לדעת איזה סוג של עגבניות הכי כדאי לכם לרכוש ולצרוך - הציצו במדריך הבא.   

 

מנת דג בקלה עם תבשיל עגבניות ושעועית

חושבים שלהכין מנת דג טעימה, מזינה ומשביעה דיה זה סיפור גדול שאין לכם זמן אליו? חשבו שנית – כי יש לנו פה עבורכם מתכון זריז ונהדר למנת בקלה (קוד) שלא לוקחת זמן רב, ומכילה לא רק נתחי בקלה נהדרים המטוגנים בזריזות, אלא גם תבשיל עגבניות ושעועית נהדר שעליו מגישים אותה.

 

מנת דג בקלה עם תבשיל עגבניות ושעועית מקור תמונה: Olive Magazine
רכיבים למתכון לדג בקלה עם תבשיל עגבניות ושעועית:
שמן זית - 2 כפות (לטיגון)
בצלצלי שאלוט - 4 (קטנים, חצויים ופרוסים לפרוסות)
שן שום - 1 (קצוצה)
עגבניות שרי - 200 גרם
צלפים - 1 כף
ציר עוף - 100 מ"ל (קנוי או מוכן לפי המתכון הבא. אפשר להשתמש גם באבקת מרק עוף פרווה)
פילה דג בקלה - 2 נתחים (ללא העור)
קמח - לקימוח
עלי בזיליקום - 1 כף (קצוצים)
מתכון לתבשיל עוף עם עגבניות וחוביזה
השילוב הנהדר הזה בין עוף לחוביזה יוצר את אחד מהמתכונים הטובים והטעימים ביותר שייצא לכם לטעום בזמן הקרוב! נסו את המנה הזו כבר בארוחה הקרובה ותיהנו מאוכל מזין, בריא ומופחת קלוריות שכל בני המשפחה יאהבו.
מתכון לתבשיל עוף עם עגבניות וחוביזה מקור תמונה: bettycrocker
רכיבים לתבשיל עוף וחוביזה:
שמן זית - 1 כף (או שמן צמחי)
חזה עוף - 4 חתיכות (כ-500 גרם)
שן שום - 1 (קצוצה דק)
אורגנו - ½ כפית (יבש)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
יין לבן - ¼ כוס (יבש או מים)
עגבניות - 2 (קצוצות)
עלי חוביזה - כ-½3 כוסות (צעירים - 170 גרם)
מתכון לעגבניות ממולאות בבשר ואורז

מעטים האנשים שלא אוהבים ירקות ממולאים, החל מקישואים דרך כרוב, פלפלים, בצלים ועד לתפוחי אדמה, כולם עשירים בטעמים שגורמים לנו לרצות עוד. אך עגבניות ממולאות כמו אלו שתכירו במתכון הבא, אנחנו בטוחים שלא פגשתם - שילוב עשיר של תפוחי אדמה שמן זית ועוד הרבה טעמים אחרים יחד עם מראה מגרה שיפתח לכם את התיאבון. אם התיאור הזה גרם לכם להתחיל לפתח תיאבון, אז לעבודה!

מתכון לעגבניות ממולאות בבשר ואורז מקור תמונה: heatherchristo
רכיבים לעגבניות ממולאות:
עגבניות - 6 (בינוניות-גדולות)
בשר טחון - ½ קילו
בצל - 1 (קצוץ)
שיני שום - 7 (קצוצות)
עגבניות מרוסקות - 800 גרם (שימורים)
שמן זית - ⅛ כוס (לטיגון)
יין לבן - ¼ כוס (יבש)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה ללא גבעולים)
נענע - ½ כוס (קצוצה)
אורז - ½ כוס
מים - ½ כוס
תפוחי אדמה - 4 (בינוניים)
שמן זית - ¼ כוס
מים - ⅛ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - לפי הטעם (לזילוף)
מתכון לקושארי עגבניות וכרובית

המנה הבאה מגיעה אלינו ישירות ממטבח שכן שלנו – המטבח המצרי – שם היא נחשבת לאהובה ופופולרית במיוחד. הקושארי הוא תבשיל אורז עם עגבניות, עדשים ופרוסות בצל מטוגנות – כשהכל יחד יוצר חגיגה של טעמים, כמו גם תוספת גדושה וחגיגית שבהחלט יכולה ללוות כל מנה עיקרית.

 

מתכון לקושארי עגבניות וכרובית מקור תמונה: delicious.
רכיבים למתכון לקושארי עגבניות וכרובית:
שמן זית - ¼ כוס (60 מ"ל)
כרובית - ½ (חתוכה לפרחים קטנים)
עדשים חומות - 400 גרם (שטופות ומנוקזות)
בצל - 1 (פרוס דק)
שיני שום - 2 (פרוסות דק)
עגבניות שרי - 500 גרם
בהרט - 1 כף
מים - ¾ כוס (185 מ"ל)
אורז בר - 500 גרם (מבושל)
מאפה פאי עגבניות-אפרסקים להכנה במחבת

בדרך כלל אנחנו משייכים את מאפה הפאי לחלק האחרון של הארוחה, כקינוח מתקתק – אבל הפעם יש לנו חידוש בשבילכם: פאי שהוא אמנם בעל טעמים מתקתקים, אך יכול בקלות להגיע גם כמנה עיקרית. אנחנו מדברים על מאפה חמים, טעים וריחני שנעשה במחבת ברזל גדולה – וכולל בצק פריך בתיבול טרגון ומילוי של פלחי עגבניות ואפרסקים; השילוב יוצא הדופן הזה יוליד לכם מנה שתלקקו את האצבעות אחריה.

 

רכיבים למתכון למאפה פאי עגבניות אפרסקים במחבת:
בצק פריך - חתיכה המתאימה למחבת בקוטר 22 ס"מ (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
קמח - לקימוח
עלי טרגון קצוצים - 2 כפות (מחולקות)
שמן זית - 2 כפות
בצל קטן - 1 (פרוס דק)
עגבניות - 3 (בגודל בינוני, ללא הליבה והגרעינים, חתוכות לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ)
אפרסקים - 2 (ללא הגלעין, חתוכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.