header

מנת דג בקלה עם תבשיל עגבניות ושעועית

חושבים שלהכין מנת דג טעימה, מזינה ומשביעה דיה זה סיפור גדול שאין לכם זמן אליו? חשבו שנית – כי יש לנו פה עבורכם מתכון זריז ונהדר למנת בקלה (קוד) שלא לוקחת זמן רב, ומכילה לא רק נתחי בקלה נהדרים המטוגנים בזריזות, אלא גם תבשיל עגבניות ושעועית נהדר שעליו מגישים אותה.

 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מנת דג בקלה עם תבשיל עגבניות ושעועית מקור תמונה: Olive Magazine
רכיבים למתכון לדג בקלה עם תבשיל עגבניות ושעועית:
שמן זית - 2 כפות (לטיגון)
בצלצלי שאלוט - 4 (קטנים, חצויים ופרוסים לפרוסות)
שן שום - 1 (קצוצה)
עגבניות שרי - 200 גרם
צלפים - 1 כף
ציר עוף - 100 מ"ל (קנוי או מוכן לפי המתכון הבא. אפשר להשתמש גם באבקת מרק עוף פרווה)
פילה דג בקלה - 2 נתחים (ללא העור)
קמח - לקימוח
עלי בזיליקום - 1 כף (קצוצים)
אופן הכנת המתכון לדג בקלה עם תבשיל עגבניות ושעועית:
  1. חממו את שמן הזית במחבת. הוסיפו פנימה את פרוסות בצלצלי השאלוט וטגנו אותן למשך 5-7 דקות עד שהן ממש מתרככות.
  2. הוסיפו את השום ובשלו למשך 2 דקות, ואז הוסיפו פנימה את העגבניות והצלפים וערבבו.
  3. הוסיפו למחבת את ציר העוף והשעועית ובשלו על אש נמוכה למשך 5-7 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתבקע.
  4. בזמן שהתערובת מתבשלת במחבת, קמחו את נתחי הבקלה שלכם במעט קמח. במחבת נון-סטיק חממו מעט שמן, והכניסו אליה את הנתחים לטיגון של 3 דקות לכל צד, עד שהם מבושלים היטב ומזהיבים.
  5. פזרו את עלי הבזיליקום אל גבי תבשיל העגבניות והשעועית, תבלו במעט מלח ופלפל, וחלקו את התבשיל לשתי קערות נמוכות. הניחו בכל קערה את נתח הבקלה מעל התבשיל – והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: