header

מתכון למק אנד צ'יז (מקרוני עם גבינה) בתוספת דג

מתכוני מקרוני עם גבינה, שמוכרים בשם הידוע "מק אנד צ'יז", לרוב לא נהנים ממוניטין של מנה מיוחדת או בעלת טעם עשיר. אך אם אתם רוצים לעשות עם הפסטה שלכם משהו מיוחד שיעזור לכם להכין מנה עשירה ומשביעה עם תוספת של דג, אתם עומדים לגלות שקל מאוד לעשות זאת! אתם יכולים להשתמש בפסטה או בדג שכבר הכנתם מראש או להכין את כל המנה מאפס, כך או כך לא מדובר בעבודה קשה, והתוצאה תהייה מנה עיקרית נהדרת לכל המשפחה!

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למק אנד צ'יז (מקרוני עם גבינה) בתוספת דג מקור תמונה: rosehipsandhoney.com
רכיבים למק אנד צ'יז עם דג:
דג לבן - כ-220 גרם (הליבוט, מוסר ים, לוקוס, לברק וכדומה)
פסטה - 2 כוסות (לא מבושלת, רצוי מסוג מקרוני, פנה או פוזילי)
חלב מלא - 2 כוסות
גבינת צ'דר - 3 כוסות (מגורדת)
קמח - 2 כפות
חמאה - 2 כפות
מלח ים - ½-1 כפית (לפי הטעם)
פלפל שחור - לפי הטעם
פירורי לחם - ½ כוס (עדיף מקמח חיטה מלא או מקמח איכותי אחר)
אופן הכנת מק אנד צ'יז עם דג:
  1. אם אתם משתמשים בפילה דג טרי, אפו אותו בתנור בכלי מתאים למשך 10-15 דקות על 200 מעלות, עד שהוא מגיע למידת העשייה הרצויה. לאחר החימום תנו לדג להתקרר. אם אתם משתמשים בדג מוכן רצוי להוציא אותו מהמקרר ולתת לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני שתעשו בו שימוש עבור המתכון הזה.
  2. בשלו את הפסטה בהתאם להוראות שעל האריזה בסיר בגודל מתאים. לסיום סננו את כל הנוזלים והשאירו את הפסטה בצד.
  3. הכניסו לסיר בינוני את החלב יחד עם הקמח וטרפו קלות. הוסיפו חמאה, מלח ופלפל, ואז התחילו לבשל את התערובת על אש נמוכה תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהחמאה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה.
  4. הוסיפו את הגבינה המגורדת לסיר. בשלו וערבבו עד להמסת הגבינה, ובמידת הצורך ניתן להגביר קלות את עוצמת האש. במקביל פוררו את נתח הדג שלכם בעזרת מזלג, אך היזהרו שלא למעוך אותו.
  5. אחרי שהגבינה נמסה, הוסיפו את הפסטה המבושלת והדג המפורר לסיר. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה וכבו את האש. טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.
  6. העבירו את הפסטה לתבנית אפייה גדולה עליה מרחתם או ריססתם מעט שמן, ופזרו מעל כל חלקה העליון פירורי לחם באופן אחיד.
  7. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ובשלו למשך כ-30 דקות - עד שפירורי הלחם מזהיבים והגבינה מבעבעת קלות.
  8. לסיום כבו את התנור והוציאו את המנה להתקררות קלה שתעזור לרוטב להתייצב. הגישו חם ובתיאבון!
טיפ השף:
ניתן לשדרג את המנה עם תיבול של פפריקה, טימין, רוזמרין ועוד. בנוסף, ניתן להמיר חצי מכמות הצ'דר בגבינה נוספת כמו פקורינו, גורגונזולה, פרמזן ועוד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.