maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללזניה קלה להכנה

פנקו את האנשים שאתם הכי אוהבים וגם את עצמכם בלזניה רכה עם אנטיפסטי וגבינות בעזרת המתכון עשיר והמושקע שלפניכם שיעלה חיוך על פניהם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללזניה קלה להכנה מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים ללזניה:
עלי לזניה - 1 חבילה (400 גרם, ללא צורך בבישול מוקדם)
רוטב נפוליטנה - 1 צנצנת (קנוי, כ-500 מ''ל, או מתכון לרוטב נפוליטנה)
חלב - כ- 2-½1 כוסות
גבינת מוצרלה - 500 גר' (מגורדת)
גבינת עיזים - 200 גר'
אופן הכנת הלזניה:
  1. חממו תנור אפייה על חום של 180 מעלות ושמנו תבנית עמוקה בגודל 35*25.
  2. מרחו על התבנית שכבה בינונית של רוטב עגבניות, מזגו מעליו מעט חלב וערבבו.
  3. הניחו על רוטב העגבניות שכבה של עלי לזניה, צקו עליהם מעט רוטב ומעט חלב.
  4. הניחו שכבה של ירקות קלויים (אנטיפסטי) מעל עלי הלזניה, לפי טעמכם, ופזרו מעל גבינת עיזים וחופן קטן של גבינת מוצרלה.
  5. הניחו שכבת עלים נוספת מעל הירקות וחיזרו שוב על אותה הפעולות החל משלב 4.
  6. לסיום, הניחו שכבת עלים נוספת על הלזניה, מרחו עליה רוטב עגבניות ופזרו מעל את גבינת המוצרלה לכיסוי מושלם.
  7. כסו ברדיד אלומיניום (שלא יגע בגבינה) ואפו בתנור כ-20 דקות, לאחר 20 דקות הורידו את הכיסוי ואפו עוד כ-10-15 דקות עד להזהבה של הגבינה.
  8. הוציאו מהתנור, חתכו לפי הגודל הרצוי והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר