maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מילויים מפתיעים ומרעננים לכל סוגי המאפה

  מה יש בהם במאפים שהם מספקים לנו תענוג כל כך גדול? אולי אלה הריחות המהפנטים, אולי אלו הטריות והפריכות שבכל ביס וביס ואולי זה גם הסוד הטעים שהם צופנים בחובם. הרי כשזה מגיע לבצקים, כולנו בסופו של דבר מתענגים על המילוי, אז בפעם הבאה שאתם מחליטים להפתיע את האורחים שלכם, או אם סתם בא לכם ליהנות מטעמים מקוריים, אנחנו ממליצים לכם לנסות את המילויים הבאים שמתאימים לכל סוגי הבצק! חלקם מורכבים, חלקם פשוטים להפליא, אך מה שבטוח זה שתצאו מרוצים.

מתכון למלית נהדרת של תרד וגבינה בולגרית

מאפים במילוי תרד וגבינה הם המתאבן המושלם לאירוח ביתי, המספקים לאורחים הפתעה נעימה כמנה צדדית מעולה ובעלת טעמים עדינים. אז אם מתחשק לכם להיות יצירתיים, המתכון הבא יכול להיות אפשרות מצוינת לכמה תוספות שישדרגו לכם את המנה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: pinterest
רכיבים למלית תרד:
עלי תרד - כ- 200 גר' (שטופים)
בצל - ¼ בצל (קצוץ דק)
חלב - 1 כוס
שיני שום - 1-2 (טחונות)
קמח - 3 כפות
שמן זית - 1 כף (ניתן להמיר בחמאה/מרגרינה)
פלפל שחור - קורט
גבינת קוטג' - ½ כוס
רכיבים לבורקס ממלוואח:
מלוואח קנוי - 1 חבילה (כ-1 קג')
ביצה - 1 (טרופה)
אופן הכנת המלית תרד:
  1. חלטו את התרד במשך כשתי דקות על אש בינונית עד שיצטמק, סננו את המים, קצצו אותו ושימו בצד.
  2. בסיר נפרד, חממו שמן, הניחו את הבצל וטגנו עד לקבלת מראה זהוב.
  3. הוסיפו את שיני השום הטחונות והמתינו כחצי דקה נוספת.
  4. הוסיפו את הקמח, החלב והפלפל וערבבו עד שהתערובת תתעבה.
  5. לאחר שהתערובת מקבלת מרקם אחיד, הוסיפו את הגבינה הבולגרית והקוטג', בחשו כדקה והוסיפו 2 ביצים (ניתן להוסיף גבינות נוספות על פי הטעם האישי דוגמת ריקוטה, פטה וכדומה...).
  6. הוסיפו אל הבלילה את התרד הקצוץ והעגבניות המיובשות וערבבו פעם נוספת עד לרתיחה.
  7. הניחו את הבלילה בצד והמתינו שתתקרר מעט.
  8. לאחר שהבלילה התגבשה, הוסיפו אותה במנות מדודות אל כיסוני הבצק שלכם והכניסו לאפייה.
אופן הכנת הבורקס ממלוואח:
  1. הפשירו את בצק המלוואח, הניחו מעט מהמלית במרכז וסיגרו.
  2. מירחו ביצה, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.

מתכון למילוי סלמון ועשבי תיבול – פשוט וטעים

כשהוא קריספי ופריך מבחוץ וטעים רך ומזין מבפנים, מאפה הסלמון ועשבי התיבול שלכם יעניק טעם מדהים ונעים לחך ויוסיף נקודה נוספת לרפרטואר הבישול שלכם. המתכון הבא מוקדש לאוהבי הדגים!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: delicious
רכיבים למלית סלמון:
שמן זית - ½1 כפות
שן שום - 1 (טחונה)
בזיליקום, נענע, פטרוזיליה - 1 כף (קצוצים דק)
גרידת לימון - מ- 1 לימון
פילה סלמון - 400 גר' (ללא עור ועצמות)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
רכיבים לגלילי פילו:
בצק פילו - 4 דפים
שמן - מעט (למריחת העלה)
אופן הכנת המלית סלמון:
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. ערבבו את השמן, השום ועשבי התיבול בקערה והוסיפו מלח ופלפל.
  3. חתכו את פילה הסלמון לרצועות מלבניות.
  4. פרסו את הבצק המיועד, חיתכו אותו לגודל המתאים והברישו את משטח הבצק החתוך עם רוטב עשבי התיבול.
  5. הניחו את פילה הסלמון החתוך על הבצק והברישו אותו שנית ברוטב.
  6. סגרו את הבצק ואפו אותו במשך 15 דקות. בתיאבון!
אופן הכנת הגלילי פילו:
  1. מירחו עלה במעט שמן, הניחו מספר כפות מהמלית וגלגלו לרולדה.
  2. הברישו במעט שמן נוסף, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.

מתכון למיקס גבינות קשות בתוספת נענע מרעננת

מאפים ממולאים במיני גבינות נחשבים לפופולריים במיוחד במטבח היווני המסורתי ומתאימים לכל שעה היום. אז אם אתם מחפשים חטיף מרענן בין הארוחות או ארוחת ערב מהירה וטעימה, המתכון הבא ילמד אתכם כיצד להכין מלית נהדרת, קלילה ופשוטה להכנה.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: mygreekdish
רכיבים למלית גבינות:
חלב - ½1 כף
נענע - מעט (קצוצה)
שמן זית - 1 כף
פלפל שחור - קמצוץ
גבינת פטה - 200 גר' (מגוררת)
גבינת גאודה - 50 גר' (מגוררת)
גבינת פרמז'ן - 50 גר' (מגוררת)
רכיבים לבצק עלים:
בצק עלים - 1 חבילה (קנוי ומקורר)
אופן הכנת המלית גבינות:
  1. הכניסו לקערה גדולה את שלוש הגבינות וערבבו. שימו לב שהמתכון אינו כולל מלח עקב המליחות הגבוהה של הגבינות, ולכן טעמו את התערובת והוסיפו מלח במידת הצורך, על פי טעמכם האישי.
  2. לאחר מכן, הוסיפו את הביצה והחלב לקערה, תבלו בפלפל שחור וערבבו שנית.
  3. בשלב זה, תוכלו להוסיף למלית נענע קצוצה שתעניק תחושת רעננות מעודנת ותשבור את מליחותה.
  4. המשיכו לערבב את המלית במשך כשתי דקות עד למיצוי הטעמים.
  5. את שמן הזית הוסיפו בעזרת הברשת פנים הבצק אותו אתם ממלאים.
  6. מלאו את הבצק, סגרו אותו, אפו עד להזהבתו ובתיאבון!
אופן הכנת הבצק עלים:
  1. רדדו את בצק העלים למלבן, הניחו את המלית כ- 2 ס''מ מהקצה הרחב של העלה, גלגלו למעיין רולדה, ואז שוב לצורת שבלול, וחיזרו על פעולה זו עד לגמר המלית או הבצק.
  2. אפו בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.

מתכון למילוי עוף בשילוב עדין של פטריות וערמונים

עוף ופטריות הם שילוב הרמוני ומנצח של טעמים חזקים ומתכון מושלם ליצירת מלית קלאסית עבור מגוון רחב של מאפי בצק בשריים. המתכון הבא משלב את הטעם המוכר עם טוויסט של ערמונים, שיעניק למאפה שלכם מילוי פריך ומעורר חושים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: bakewithpaws
רכיבים למלית עוף ופטריות:
חזה עוף - 400 גר' (חתוך לקוביות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אבקת מרק פטריות - 1 כף גדושה
שמן - 2 כפות
פטרוזיליה - 1 כפית (קצוצה)
בצל - 1 (קצוץ דק)
ערמונים - 100 גר' (פרוסים)
רכיבים לפאי:
בצק פריך - 1 חבילה (קנוי ומקורר)
ביצה - 1 (טרופה)
אופן הכנת המלית עוף ופטריות:
  1. הניחו מחבת עם שמן על להבה בינונית והמתינו שיתחמם.
  2. הוסיפו בצל וטגנו עד להזהבתו.
  3. הוסיפו את הפטריות וערבבו למשך מספר דקות.
  4. פזרו את קוביות העוף ובשלו אותן עד לקבלת מראה לבן.
  5. הוסיפו מלח, פלפל ופטרוזיליה.
  6. עם קבלת התבשיל הבסיסי, פזרו את הערמונים הפרוסים והמשיכו לערבב.
  7. לאחר כ-2 דקות, הוסיפו מעט אבקת מרק פטריות ובשלו עד לקבלת מרקם אחיד.
  8. הניחו למנה להתקרר מעט ולאחר מכן הוסיפו אותה כמילוי נהדר לבצק.
אופן הכנת הפאי:
  1. רדדו את הבצק לעלה בעובי ½ ס''מ, חיתכו את הבצק מעט גדול יותר מגודל התבנית שברשותכם והניחו את הבצק בתוכה.
  2. הניחו את המלית על הבצק שבתבנית וכסו מעל ברצועות הבצק הנותרות.
  3. הברישו בביצה, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.

מתכון למלית דלעת, פלפל וארטישוק

כיסוני בצק ממולאים בדלעת, פלפל וארטישוק הם לא רק מנה שנחטפת מהצלחת, אלא גם מזון בעל ערך קלורי נמוך יחסית ומקור מצוין לוויטמינים ומינרלים. מומלץ להכין כמות נכבדה של מלית כי המנה הבאה פשוט תיחטף מהשולחן!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: mysanfranciscokitchen
רכיבים למלית דלעת וארטישוק:
דלעת - 225 גר'
פלפלים ירוקים - 2 (או אדומים)
לבבות ארטישוק - 200 גר' (כחצי אריזה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
זרעי כמון - קורט
שמן קנולה - 2 כפות
כרישה - 270 גר'
כוסברה - 1 כפית
רכיבים לשקיות פילו:
בצק פילו - 4 דפים
שמן - מעט (למריחת העלה)
אופן הכנת המלית דלעת וארטישוק:
  1. חתכו את הדלעת, הפלפל והארטישוק לחתיכות גסות.
  2. סדרו את הירקות על תבנית אפייה מצופה בספריי שמן ופזרו עליהם באופן שווה ¼ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל שחור.
  3. הכניסו לתנור, אפו בחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, והקפידו להפוך את הירקות עד לריכוכם משני הצדדים. עם תום האפייה, הוציאו את התבנית מן התנור והניחו את האנטיפסטי שהכנתם להצטנן מעט.
  4. חממו שמן במחבת על אש בינונית וטגנו במשך כדקה את זרעי הכמון עד שעולה ריח קלוי.
  5. הוסיפו את הכרישה וטגנו כ-8 דקות נוספות עד לקבלת מרקם רך.
  6. הכניסו לתערובת הכרישה את האנטיפסטי, הוסיפו עוד ¼ כפית פלפל ו-¼ כפית מלח ופזרו באופן שווה כפית אחת של כוסברה.
  7. טגנו וערבבו את התערובת במשך 5-10 דקות נוספות.
  8. כבו את האש והניחו לבלילה להצטנן מעט. כעת, יש לכם מילוי נהדר, צמחוני ומשביע למאפה!
אופן הכנת השקיות פילו:
  1. מירחו עלה במעט שמן, הניחו מספר כפות מהמלית במרכז העלה, הרימו את הקצוות וקישרו גבעול כוסברה על מנת שלא יפתח.
  2. חיזרו על הפעולה עד לגמר המלית או העלים.
  3. הברישו במעט שמן נוסף, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.

מתכון לחטיף אספרגוס

מעבר לטעמו הייחודי, האספרגוס הוא בעל יתרונות בריאותיים שונים החל מנוגדי חמצון ועד להיותו מקור נהדר למגוון רחב של ויטמינים וברזל. החדשות המשמחות ביותר הן שעם מעט מאוד רכיבים ועבודה, אפשר להפוך אותו גם למנת פתיחה נהדרת בבצק.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: repurposedlife
רכיבים למלית אספרגוס ופרמז'ן:
אספרגוס - 1 חבילה (טרי ושטוף)
חמאה - 50 גר'
גבינת פרמז'ן - חופן (מגוררת)
רכיבים לגלילי פילו:
בצק פילו - 4 דפים
שמן - מעט (למריחת העלה)
אופן הכנת המלית אספרגוס ופרמז'ן:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. רפדו תבנית בנייר אפייה והתיזו עליו מעט שמן.
  3. הרתיחו מים בסיר, פזרו מעט מלח באופן אחיד ובשלו את האספרגוס למשך כ-2 דקות או עד שהמים חוזרים לבעבע.
  4. עם תום הבישול, סננו את המים, קררו את האספרגוס עם מים צוננים והקפידו לייבשו עם מגבת.
  5. חתכו את האספרגוס לחלקים שווים והברישו אותו בחמאה מכל צדדיו.
  6. טבלו את האספרגוס ביסודיות בקערת גבינת פרמז'ן מגוררת.
  7. כעת, כל שנותר הוא לעטוף את האספרגוס בבצק ולאפות עד להשחמת הגבינה!
אופן הכנת הגלילי פילו:
  1. מירחו עלה במעט שמן, הניחו את האספרגוס המצופה וגלגלו לרולדה.
  2. הברישו במעט שמן נוסף, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.

מתכון למלית תותים ושקדים קצוצים

תותים טריים ושקדים הם מתכון מעולה למילוי עבור טארטים ודברי מאפה קטנים. השילוב בין מתיקות התות לבין העידון של השקדים הקלויים מהווים קינוח אידיאלי לסיום הארוחה.

זמן הכנה: 8 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: dontforgetdelicious
רכיבים למלית תות ושקדים:
שקדים - ½ כוס (קלויים וקצוצים)
קמח - 2 כפות
סוכר חום - 2 כפות
חמאה - 1 כף
תותים - 100 גר' (שטופים וחתוכים לפרוסות)
סירופ מייפל - 2 כפות (לזילוף על הבצק)
רכיבים לבצק והמילוי:
בצק פילו - 4 דפים
אופן הכנת המלית תות ושקדים:
  1. הניחו את השקדים, הקמח, הסוכר החום והחמאה במעבד מזון.
  2. ערבבו את הרכיבים עד לטחינת השקדים.
  3. הוסיפו ביצה, ערבבו שנית עד לקבלת תערובת אחידה והניחו את התערובת בצד.
  4. הברישו את הבצק עם מעט חמאה וזלפו שכבת סירופ מייפל.
  5. על שכבה זו הניחו באופן הרצוי את התותים הפרוסים.
  6. מלאו את הבצק בתערובת השקדים והכניסו את הבצק הסגור לאפייה ב-190 מעלות. בתיאבון!
אופן הכנת הבצק והמילוי:
  1. מירחו עלה במעט שמן, הניחו מספר כפות מהמלית וגלגלו לרולדה דקה כמעיין סיגר.
  2. הברישו במעט שמן נוסף, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.

מתכון למלית פירות, שוקולד וגבינת ריקוטה

כשהם מצופים בסירופ שוקולד ואבקת סוכר, הבצקים שלכם ייראו יפים ומזמינים יותר מאי פעם, וכעת כל מה שנותר הוא להפתיע עם מילוי שוקולד, תותים וגבינת ריקוטה רכה שיעניק למאפה טעם פירותי עשיר ומתקתק.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: barbarabakes
רכיבים למלית תותים וריקוטה:
סוכר לבן - עד ½ כפית
צימוקים - 3 כפות (מומלץ, אך לא מחייב)
תותים - 100 גר' (פרוסים ושטופים)
שוקולד מריר - 100 גר'
סירופ שוקולד - לזיגוג
רכיבים למשולשי פילו:
בצק פילו - 4 דפים
שמן - מעט (למריחת העלה)
אופן הכנת המלית תותים וריקוטה:
  1. יבשו את התותים וטחנו אותם בבלנדר.
  2. בקערה נפרדת, צקו את גבינת הריקוטה והצימוקים וערבבו.
  3. קחו מנה מתערובת הריקוטה ומנה פחותה ממנה של תותים טחונים, ערבבו ושימו בקערה נפרדת. המטרה היא לא להרטיב יותר מדי את התערובת עם נוזלי התות ולהפוך אותה למימית ובלתי ניתנת לעבודה.
  4. להוספת סוכר לבן במלית, מומלץ לטעום קודם את התערובת ולהוסיף על פי הטעם האישי.
  5. כעת לפני שתמלאו את כיס הבצק בתערובת, פוררו את השוקולד המריר והניחו מנה בבסיס הבצק. על מצע השוקולד, הניחו את התערובת וסיגרו את הכיס.
  6. כל שנותר כעת הוא להכניס את המאפה לתנור למשך כ-20 דקות בחום של 180 מעלות.
  7. בהגשה, ניתן לזלף סירופ שוקולד, לפזר מעט אבקת סוכר ולפרוס בננה טרייה לקישוט
אופן הכנת המשולשי פילו:
  1. מירחו עלה במעט שמן, הניחו מספר כפות מהמלית וקפלו את העלה לצורת משולש קטן.
  2. הברישו במעט שמן נוסף, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: