maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מילויים מפתיעים ומרעננים לכל סוגי המאפה

  מה יש בהם במאפים שהם מספקים לנו תענוג כל כך גדול? אולי אלה הריחות המהפנטים, אולי אלו הטריות והפריכות שבכל ביס וביס ואולי זה גם הסוד הטעים שהם צופנים בחובם. הרי כשזה מגיע לבצקים, כולנו בסופו של דבר מתענגים על המילוי, אז בפעם הבאה שאתם מחליטים להפתיע את האורחים שלכם, או אם סתם בא לכם ליהנות מטעמים מקוריים, אנחנו ממליצים לכם לנסות את המילויים הבאים שמתאימים לכל סוגי הבצק! חלקם מורכבים, חלקם פשוטים להפליא, אך מה שבטוח זה שתצאו מרוצים.
 

1. מלית תרד וגבינה בולגרית עם טוויסט עגבניות מיובשות

מאפים במילוי תרד וגבינה הם המתאבן המושלם לאירוח ביתי, המספקים לאורחים הפתעה נעימה כמנה צדדית מעולה ובעלת טעמים עדינים. אז אם מתחשק לכם להיות יצירתיים, המתכון הבא יכול להיות אפשרות מצוינת לכמה תוספות שישדרגו לכם את המנה.
 
מאפה בצק במילוי תרד וגבינה
 

רכיבים

  • כ-200 גרם עלי תרד שטופים
  • ¼ בצל קצוץ דק
  • ¼ כוס עגבניות מיובשות
  • 1 כוס חלב
  • 1-2 שיני שום טחונות
  • 3 כפות קמח
  • כף שמן זית/חמאה/מרגרינה
  • קורט פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 1 כוס גבינה בולגרית
  • ½ כוס גבינת קוטג'

אופן ההכנה

1. חלטו את התרד במשך כשתי דקות על אש בינונית עד שיצטמק, סננו את המים, קצצו אותו ושימו בצד.

2. בסיר נפרד, חממו שמן, הניחו את הבצל וטגנו עד לקבלת מראה זהוב.

3. הוסיפו את שיני השום הטחונות והמתינו כחצי דקה נוספת.

4. הוסיפו את הקמח, החלב והפלפל וערבבו עד שהתערובת תתעבה.

5. לאחר שהתערובת מקבלת מרקם אחיד, הוסיפו את הגבינה הבולגרית והקוטג', בחשו כדקה והוסיפו 2 ביצים (ניתן להוסיף גבינות נוספות על פי הטעם האישי דוגמת ריקוטה, פטה וכדומה...).

6. הוסיפו אל הבלילה את התרד הקצוץ והעגבניות המיובשות וערבבו פעם נוספת עד לרתיחה.

7. הניחו את הבלילה בצד והמתינו שתתקרר מעט.

8. לאחר שהבלילה התגבשה, הוסיפו אותה במנות מדודות אל כיסוני הבצק שלכם והכניסו לאפייה.

2. מילוי סלמון ועשבי תיבול – פשוט וטעים!

כשהוא קריספי ופריך מבחוץ וטעים רך ומזין מבפנים, מאפה הסלמון ועשבי התיבול שלכם יעניק טעם מדהים ונעים לחך ויוסיף נקודה נוספת לרפרטואר הבישול שלכם. המתכון הבא מוקדש לאוהבי הדגים!
 
 
בצק פילו ממולא בדג סלמון ועשבי תיבול
 

רכיבים

  • ½1 כפות שמן זית
  • 1 שן שום טחונה
  • 1 כף בזיליקום, נענע ועלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 400 גרם פילה סלמון ללא עור ועצמות
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. ערבבו את השמן, השום ועשבי התיבול בקערה והוסיפו מלח ופלפל.

3. חתכו את פילה הסלמון לרצועות מלבניות.

4. פרסו את הבצק המיועד, חיתכו אותו לגודל המתאים והברישו את משטח הבצק החתוך עם רוטב עשבי התיבול.

5. הניחו את פילה הסלמון החתוך על הבצק והברישו אותו שנית ברוטב.

6. סגרו את הבצק ואפו אותו במשך 15 דקות. בתיאבון!

3. מיקס גבינות יווני בתוספת מרעננת של נענע 

מאפים ממולאים במיני גבינות נחשבים לפופולריים במיוחד במטבח היווני המסורתי ומתאימים לכל שעה היום. אז אם אתם מחפשים חטיף מרענן בין הארוחות או ארוחת ערב מהירה וטעימה, המתכון הבא ילמד אתכם כיצד להכין מלית נהדרת, קלילה ופשוטה להכנה.
 
מאפה במילוי גבינות

רכיבים

  • 200 גרם גבינת פטה מגוררת
  • 50 גרם גבינת גאודה מגוררת
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 1 ביצה
  • ½1 כף חלב
  • מעט נענע קצוצה
  • כף שמן זית
  • קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

1. הכניסו לקערה גדולה את שלוש הגבינות וערבבו. שימו לב שהמתכון אינו כולל מלח עקב המליחות הגבוהה של הגבינות, ולכן טעמו את התערובת והוסיפו מלח במידת הצורך, על פי טעמכם האישי.

2. לאחר מכן, הוסיפו את הביצה והחלב לקערה, תבלו בפלפל שחור וערבבו שנית.

3. בשלב זה, תוכלו להוסיף למלית נענע קצוצה שתעניק תחושת רעננות מעודנת ותשבור את מליחותה.

4. המשיכו לערבב את המלית במשך כשתי דקות עד למיצוי הטעמים.

5. את שמן הזית הוסיפו בעזרת הברשת פנים הבצק אותו אתם ממלאים.

6. מלאו את הבצק, סגרו אותו, אפו עד להזהבתו ובתיאבון!

4. מילוי פריך של עוף, פטריות וערמונים

עוף ופטריות הם שילוב הרמוני ומנצח של טעמים חזקים ומתכון מושלם ליצירת מלית קלאסית עבור מגוון רחב של מאפי בצק בשריים. המתכון הבא משלב את הטעם המוכר עם טוויסט של ערמונים, שיעניק למאפה שלכם מילוי פריך ומעורר חושים.
מאפה בצק במילוי עוף, פטריות וערמונים

רכיבים

  • 400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 1 כפית מלח 
  • ½ כפית פלפל
  • 1 כף גדושה של אבקת מרק פטריות
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל שלם קצוץ דק
  • 150 גרם פטריות שמפיניון
  • 100 גרם ערמונים פרוסים

אופן ההכנה

1. הניחו מחבת עם שמן על להבה בינונית והמתינו שיתחמם.

2. הוסיפו בצל וטגנו עד להזהבתו. 

3. הוסיפו את הפטריות וערבבו למשך מספר דקות.

4. פזרו את קוביות העוף ובשלו אותן עד לקבלת מראה לבן. 

5. הוסיפו מלח, פלפל ופטרוזיליה.

6. עם קבלת התבשיל הבסיסי, פזרו את הערמונים הפרוסים והמשיכו לערבב.

7. לאחר כ-2 דקות, הוסיפו מעט אבקת מרק פטריות ובשלו עד לקבלת מרקם אחיד.

8. הניחו למנה להתקרר מעט ולאחר מכן הוסיפו אותה כמילוי נהדר לבצק.

5. מילוי מנחם של דלעת, פלפל וארטישוק

כיסוני בצק ממולאים בדלעת, פלפל וארטישוק הם לא רק מנה שנחטפת מהצלחת, אלא גם מזון בעל ערך קלורי נמוך יחסית ומקור מצוין לוויטמינים ומינרלים. מומלץ להכין כמות נכבדה של מלית כי המנה הבאה פשוט תיחטף מהשולחן!
מאפה סגור על מצע של רוטב דלעת

רכיבים

  • 225 גרם דלעת
  • 2 פלפלים ירוקים/אדומים
  • 200 גרם לבבות ארטישוק (כחצי אריזה)
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • קורט זרעי כמון
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 270 גרם כרישה
  • 1 כפית כוסברה

אופן ההכנה

1. חתכו את הדלעת, הפלפל והארטישוק לחתיכות גסות.

2. סדרו את הירקות על תבנית אפייה מצופה בספריי שמן ופזרו עליהם באופן שווה ¼ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל שחור.

3. הכניסו לתנור, אפו בחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, והקפידו להפוך את הירקות עד לריכוכם משני הצדדים. עם תום האפייה, הוציאו את התבנית מן התנור והניחו את האנטיפסטי שהכנתם להצטנן מעט.

4. חממו שמן במחבת על אש בינונית וטגנו במשך כדקה את זרעי הכמון עד שעולה ריח קלוי.

5.  הוסיפו את הכרישה וטגנו כ-8 דקות נוספות עד לקבלת מרקם רך.

6. הכניסו לתערובת הכרישה את האנטיפסטי, הוסיפו עוד ¼ כפית פלפל ו-¼ כפית מלח ופזרו באופן שווה כפית אחת של כוסברה.

7. טגנו וערבבו את התערובת במשך 5-10 דקות נוספות.

8. כבו את האש והניחו לבלילה להצטנן מעט. כעת, יש לכם מילוי נהדר, צמחוני ומשביע למאפה!

6. חטיף אספרגוס מדהים במינימום עבודה

מעבר לטעמו הייחודי, האספרגוס הוא בעל יתרונות בריאותיים שונים החל מנוגדי חמצון ועד להיותו מקור נהדר למגוון רחב של ויטמינים וברזל. החדשות המשמחות ביותר הן שעם מעט מאוד רכיבים ועבודה, אפשר להפוך אותו גם למנת פתיחה נהדרת בבצק.
אספרגוס עטוף בבצק

רכיבים

  • 1 חבילת אספרגוס טרי ושטוף
  • 50 גרם חמאה
  • חופן גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה

1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.

2. רפדו תבנית בנייר אפייה והתיזו עליו מעט שמן.

3. הרתיחו מים בסיר, פזרו מעט מלח באופן אחיד ובשלו את האספרגוס למשך כ-2 דקות או עד שהמים חוזרים לבעבע.

4. עם תום הבישול, סננו את המים, קררו את האספרגוס עם מים צוננים והקפידו לייבשו עם מגבת.

5. חתכו את האספרגוס לחלקים שווים והברישו אותו בחמאה מכל צדדיו.

6. טבלו את האספרגוס ביסודיות בקערת גבינת פרמז'ן מגוררת.

7. כעת, כל שנותר הוא לעטוף את האספרגוס בבצק ולאפות!

7. מילוי מתקתק עם תותים ושקדים

תותים טריים ואגוזי שקדים הם מתכון מעולה למילוי עבור טארטים ודברי מאפה קטנים. השילוב בין מתיקות התות לבין העידון של השקדים הקלויים מהווים קינוח אידיאלי לסיום הארוחה.
מאפה במילוי תותים

רכיבים

  • חצי כוס שקדים קלויים קצוצים
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף חמאה
  • 1 ביצה
  • 100 גרם תותים שטופים וחתוכים לפרוסות
  • סירופ מייפל

אופן ההכנה

1. הניחו את השקדים, הקמח, הסוכר החום והחמאה במעבד מזון.

2. ערבבו את הרכיבים עד לטחינת השקדים.

3. הוסיפו ביצה, ערבבו שנית עד לקבלת תערובת אחידה והניחו את התערובת בצד.

4. הברישו את הבצק עם מעט חמאה והזליפו שכבת סירופ מייפל.

5. על שכבה זו הניחו באופן הרצוי את התותים הפרוסים.

6. מלאו את הבצק בתערובת השקדים והכניסו את הבצק הסגור לאפייה ב-190 מעלות. בתיאבון!

8. מילוי שכולו פצצת מתיקות עם ריקוטה, תותים ושוקולד

כשהם מצופים בסירופ שוקולד ואבקת סוכר, הבצקים שלכם ייראו יפים ומזמינים יותר מאי פעם, וכעת כל מה שנותר הוא להפתיע עם מילוי שוקולד, תותים וגבינת ריקוטה רכה שיעניק למאפה טעם פירותי עשיר ומתקתק.
מאפה תותים בציפוי שוקולד וקישוטי בננות

רכיבים

  • 1 כף אבקת סוכר
  • עד ½ כף סוכר לבן
  • 3 כפות צימוקים (מומלץ, אך לא מחייב)
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • 1 בננה טרייה
  • 100 גרם תותים פרוסים ושטופים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 סירופ שוקולד

אופן ההכנה

1. יבשו את התותים וטחנו אותם בבלנדר.

2. בקערה נפרדת, צקו את גבינת הריקוטה והצימוקים וערבבו.

3. קחו מנה מתערובת הריקוטה ומנה פחותה ממנה של תותים טחונים, ערבבו ושימו בקערה נפרדת. המטרה היא לא להרטיב יותר מדי את התערובת עם נוזלי התות ולהפוך אותה למימית ובלתי ניתנת לעבודה.

4. להוספת סוכר לבן במלית, מומלץ לטעום קודם את התערובת ולהוסיף על פי הטעם האישי.

5. כעת לפני שתמלאו את כיס הבצק בתערובת, פוררו את השוקולד המריר והניחו מנה בבסיס הבצק. על מצע השוקולד, הניחו את התערובת וסיגרו את הכיס.

6. כל שנותר כעת הוא להכניס את המאפה לתנור למשך כ-20 דקות בחום של 180 מעלות.

7. בהגשה, ניתן להזליף סירופ שוקולד, לפזר מעט אבקת סוכר ולפרוס בננה טרייה לקישוט

 
מקור התמונות: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: