maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

9 מתכונים לגלידות בריאות וטעימות עם מערבל מזון

 
אם עד היום הייתם נוהגים לעצור בסופר מרקט או במכולת השכונתית רק כדי לקנות גלידה תעשייתית שכוללת סוכר ורכיבים משמרים, המתכונים הבאים מיועדים בדיוק עבורכם. הפכו את המטבח שלכם לגלידריה אמיתית באמצעות 60 שניות של עבודה עם מערבל המזון הביתי, ותוכלו ליהנות מגלידות טבעיות, בריאות ואפילו טעימות הרבה יותר מכל מה שניסיתם עד היום. אני הפסקתי לקנות גלידות מוכנות כבר אחרי המתכון הראשון! 
 

1. גלידת שוקולד וחמאת בוטנים

פינוק השוקולד הזה מבוסס על בננות, ולא על קרם הבננות שניתן למצוא בגלידריות רבות. פזרו מעל הגלידה שלכם מעט פצפוצי שוקולד, שוקולד מריר מגורד או פירות חתוכים, על מנת להוסיף לקינוח ממד נוסף של טעם.
 
גלידות בבלנדר
 
 
הכמות במתכון מיועדת ל-3 עד 4 סועדים חובבי שוקולד.
 
רכיבים:
  • ½ גביע יוגורט יווני 
  • 4 בננות קפואות
  • ¼ כוס סירופ מייפל
  • כוס אבקת קקאו
  • 2 כפות חמאת בוטנים
הוראות הכנה:
 
1. הוסיפו למערבל המזון את היוגורט, הבננות, סירופ המייפל והקקאו, וערבלו את הרכיבים עד לקבלת תערובת סמיכה.
 
2. הוסיפו מעל לתערובת את חמאת הבוטנים, וערבלו מספר פעמים על מנת לאחד בין הרכיבים.
 
3. הגישו מיד.
 

2. גלידת פתיתי קוקוס מדהימה ללא חלב

אם גם אתם אוהבים קוקוס כמוני, הגלידה הבאה תהפוך לחלק בלתי נפרד מתפריט המתוקים שלכם. מדובר בגלידה בעלת מרקם קרמי אבל נטולת לקטוז, כך שהיא יכולה להתאים גם למי שאינו צורך מוצרי חלב.
 
גלידות בבלנדר
 
 
הכמות במתכון מיועדת ל-3 עד 4 סועדים.
 
רכיבים:
  • ½ כוס חלב קוקוס
  • ¼ כוס פתיתי קוקוס
  • ¼ כוס סירופ מייפל
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2 בננות קפואות
 
הוראות הכנה:
 
1. ערבבו את כל החומרים באמצעות כף, ולאחר מכן ערבלו אותם באמצעות מערבל המזון עד לקבלת תערובת סמיכה.
 
2. העבירו את התערובת לתבנית, והקפיאו אותה ל-4 שעות.
 
3. חלקו את הגלידה לגביעים ואכלו בהנאה.
 

3. גלידת דובדבנים חמצמצה

צבעם הנהדר של הדובדבנים יגרום לגלידה הבאה לתפוס את תשומת הלב בכל שולחן קינוחים. מדובר בפינוק מרענן ובריא הכולל שילוב בין נוגדי חמצון שמעניקים הדובדבנים לבין יוגורט יווני שהוא מקור מעולה לחלבון.
 
גלידות בבלנדר
 
 
הכמות במתכון מיועדת ל-2 עד 3 סועדים.
 
רכיבים:
  • 2 כוסות דובדבנים קפואים
  • 1 גביע יוגורט יווני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף דבש
הוראות הכנה:
 
1. ערבלו יחד את הדובדבנים, תמצית הווניל ו-½ גביע יוגורט, עד לקבלת תערובת חלקה.
 
2. העבירו את התערובת לתבנית.
 
3. ערבבו יחד את חצי גביע היוגורט שנותר ואת הדבש, וטפטפו את התערובת בעדינות מעל לתבנית שלכם.
 
4. הקפיאו את התבנית ל-4 שעות לפחות והגישו.
 

4. גלידת שבבי שוקולד ומנטה

גרסה בריאה זו של גלידה המיועדת לחובבי קינוחים מיוחדים ופחות מתוקים, משלבת בין אבוקדו, בננה ויוגורט יווני, ומהווה מקור מצוין לשומנים לא רוויים וחלבון. 
 
גלידות בבלנדר
 
 
הכמות במתכון מיועדת ל-3 עד 4 סועדים.
 
רכיבים:
  • ½ גביע יוגורט יווני 
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 אבוקדו
  • 3 בננות קפואות
  • 1 כפית תמצית מנטה – להשיג ברשתות המזון או בחנויות המתמחות במוצרי אפייה
  • כוס שבבי שוקולד 
הוראות הכנה:
 
1. ערבלו את הרכיבים, למעט שבבי השוקולד, עד לקבלת תערובת סמיכה.
 
2. הוסיפו את שבבי השוקולד לתערובת מבלי לערבל שנית.
 
3. העבירו את התערובת לתבנית והקפיאו למשך לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
 

5. גלידת פינוקי מנגו

פינוק טרופי זה, שלצורך הכנתו דרושים 3 רכיבים בלבד, יגרום לכם להרגיש ממש כמו בחופשה קיצית מבלי לצאת מהבית. מומלץ להוסיף מעל הגלידה פירות חתוכים אהובים.
 
גלידות בבלנדר
 
 
הכמות במתכון מיועדת ל-3 עד 4 סועדים.
 
רכיבים:
  • ¾ גביע יוגורט יווני רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½2 כוסות מנגו חתוך לקוביות
הוראות הכנה:
 
ערבלו את כל הרכיבים במערבל עד לקבלת תערובת סמיכה. אפשר להכניס את הגלידה להקפאה אך ניתן גם לאכול אותה כפי שהיא.
 
 
6. גלידת אפרסקים מתוחכמת
 
המתכון הבא מיועד לקונדיטורים חובבים שמעוניינים בטעם ומראה מתוחכמים במיוחד, ממש כמו של מסעדה, ב-3 דקות עבודה שיניבו תוצאות שהאורחים לא יפסיקו לשבח. 
 
גלידות בבלנדר
 
 
הכמות במתכון מיועדת ל-2 עד 3 סועדים.
 
רכיבים:
  • ⅓ כוס קרם קוקוס
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות אפרסקים קפואים חתוכים לקוביות
הוראות הכנה:
 
1. ערבבו את כל החומרים בקערה באמצעות כף, ולאחר מכן ערבלו אותם במערבל עד לקבלת תערובת סמיכה.
 
2. העבירו לתבנית והקפיאו למשך פחות 4 שעות טרם ההגשה.
 
 

7. גלידת תותי שדה רכה

שילוב הטעמים הזה החזיר אותי לילדות, רק שהפעם מדובר בגרסה בריאה וטבעית של הגלידה שכולנו אהבנו פעם! אם אתם מעוניינים לאפשר לילדים לנסות את אחת הגלידות הבריאות הללו, זו בהחלט הגלידה להתחיל איתה.
 
גלידות בבלנדר
 
 
הכמות במתכון מיועדת ל-2 עד 3 סועדים מבוגרים, או ל-3 עד 4 מבקרי קינוחים צעירים.
 
רכיבים:
  • 1 כוס חלב קוקוס משומר
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כוסות תותי שדה קפואים
הוראות הכנה:
 
1. הכניסו את פחית השימורים עם חלב הקוקוס למקרר למשך הלילה. למחרת, פתחו אותה ושפכו את החלק הנוזלי לכוס נפרדת (תוכלו להשתמש בו כבסיס למילקשייק למשל).
 
2. גרפו באמצעות כף את החלק הסמיך יותר של חלב הקוקוס מהפחית אל תוך קערה, הוסיפו סירופ מייפל ואת תותי השדה וערבלו את הרכיבים עד לקבלת תערובת במקרם עשיר.
 
3. הגישו מיד או הקפיאו למשך מספר שעות אם אתם מעוניינים בגלידה במרקם קשה יותר.
 
 

8.  גלידת קרמל מלוחה

קערה עם המעדן הזה היא ללא ספק גן עדן לחובבי גלידות בטעם מלוח. קשטו את הגלידה עם אגוזים קצוצים, הוסיפו מעט שוקולד מגורד ופזרו קמצוץ של מלח לקבלת קינוח ביתי שאפשר לאכול ללא רגשות אשם.
 
גלידות בבלנדר
 
 
הכמות במתכון מיועדת ל-3 עד 4 סועדים.
 
רכיבים:
  • ¼ כוס יוגורט יווני
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 10 קוביות חלב קפוא (הקפיאו חלב בתבנית של קוביות קרח למשך הלילה)
  • 1 בננה קפואה
  • 6 תמרים מגולענים
  • ¼ כפית מלח 
הוראות הכנה:
 
1. ערבלו יחד את היוגורט, סירופ המייפל, הבננה וקוביות החלב, עד לקבלת תערובת במרקם קרמי.
 
2. הוסיפו לתערובת את המלח ואת התמרים, וערבלו מספר פעמים עד לקבלת תערובת אחידה.
 
3. הגישו מיד או הקפיאו לקבלת גלידה במרקם קשה יותר.
 
 
9. גלידת קרם עוגיות
 
מתלבטים אם לאכול גלידה או להסתפק בעוגיות? הקינוח הבא יגרום לכם להגיע להחלטה הנכונה והבריאה ביותר, עם גרסה משודרגת הכוללת שילוב של כל מה שאפשר לבקש בסוף יום ארוך.
 
גלידות בבלנדר
 
 
הכמות במתכון מיועדת ל-3 עד 4 סועדים.
 
רכיבים לבצק העוגיות:
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • ½ כפית תמצית וניל
  • כוס קמח (קמח לבן, קמח כוסמין או קמח שקדים)
  • 2 כפות שבבי שוקולד
  • קמצוץ מלח 
 
רכיבים לגלידה:
  • 2 כוסות אגוזי קשיו 
  • ¼ כוס סירופ מייפל
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח
  • 2 כפות שבבי שוקולד
הוראות הכנה:
 
1. השרו את אגוזי הקשיו בקערה מלאה במים במשך הלילה. ביום למחרת שטפו אותם וייבשו היטב.
 
2. ערבבו יחד את כל רכיבי בצק העוגיות, גלגלו לכדורים קטנים, והקפיאו בתבנית מרופדת בנייר אפייה למשך שעה.
 
3. ערבלו את כל מרכיבי הגלידה למעט שבבי השוקולד במערבל, עד לקבלת תערובת אחידה במרקם קרמי. 
 
4. העבירו את התערובת לתבנית, הוסיפו לתוכה את כדורי העוגיות ופזרו מעל את שבבי השוקולד. הקפיאו 4 שעות לפני ההגשה. התערובת הקרמית תתמזג עם כדורי העוגיות לכדי גלידה שטרם יצא לכם לטעום!
 
מקור: דיצה ל.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: