maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לקינוחים מתוקים ללא אפייה

בקיץ, גם אם מתחשק לנו לפנק את המשפחה והחברים במאפים מתוקים, אף אחד מאיתנו לא רוצה לעמוד במשך שעות ארוכות בקרבת התנור הלוהט. בימים חמים שכאלו תוכלו להכין לעצמכם ולאנשים הקרובים אליכם את אחד מ-6 המתכונים האלה למאפים מושקעים שלא יצריכו מפגש עם החום המעיק של התנור. המתכונים הם פשוטים להכנה, לא דורשים הרבה מאמץ ובסופם תוכלו ליהנות ממנה קרירה מתוקה ומרעננת!

 

1. עוגת פטל ולימון 

מלבד הטעם הנהדר שלו, לקינוח הקריר והמפנק הזה יתרון נוסף – הוא אינו מכיל מוצרי חלב או ביצים ולכן מתאים גם לטבעוניים ולהגשה לאחר ארוחות בשריות לשומרי כשרות.  השילוב בין החמוציות של הלימון לבין המתיקות המתפרצת של הפטל יוצר חוויה עשירה שתספק הפתעה נעימה לחיך ולקיבה.

קינוחים ללא אפייה
 

מצרכים

  • 1 כוס תמרים
  • 1 כוס אגוזי מלך או שקדים
  • 3 כוסות אגוזי קשיו
  • ½ כוס מיץ לימון
  • ½ כוס שמן קוקוס
  • ½ כוס וכף של סירופ מייפל 
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • ½1 כוסות פטל
  • ½1 כף גרעיני צ'יה
  • קמצוץ מלח

הוראות הכנה

  • הכניסו את אגוזי הקשיו לקערה והשרו אותם במים למשך 3 עד 4 שעות. אם אתם רוצים לחסוך בזמן תוכלו להרתיח את המים על כיריים ולהכניס לתוכם את הקשיו למשך חצי שעה עד שעה. 

  • הכניסו לתוך קערה נפרדת פטל, גרעיני צ'יה וחצי כוס סירופ מייפל, רסקו וערבבו אותם באמצעות מזלג. 

קינוחים ללא אפייה

  • הכניסו את התמרים והאגוזים או השקדים לתוך מערבל מזון והפעילו אותו כמה פעמים עד לגריסת כל החתיכות הגדולות. הוסיפו קמצוץ מלח והמשיכו לערבל למשך כ-3 דקות. אם התערובת נראית לכם יבשה מדי הוסיפו כמה תמרים נוספים והפעילו שוב את המערבל. 

  • הכניסו את אגוזי הקשיו שהושרו במים לתוך מערבל המזון והוסיפו אליו מיץ לימון, גרידת לימון, שמן קוקוס וכף סירופ מייפל. ערבלו את הכל עד לקבלת מרקם קרמי. אם המרקם סמיך מדי ניתן להוסיף מים.

  • שפכו את תערובת אגוזי הקשיו על תערובת התמרים והאגוזים ופזרו את הבלילה שנוצרה על תבנית. לאחר מכן שפכו את תערובת הפטל וגרעיני הצ'יה שהכנתם על הבלילה באמצעות כף. 

  • כסו את התבנית והכניסו אותה למקפיא למשך כשלוש שעות או עד להתקשותה.

  • חתכו את העוגה לאורכה והמתינו כרבע שעה לפני ההגשה. מומלץ להגיש קר.

 

2. פיצת פירות יער מתוקה 

פיצה מתוקה היא תמיד הפתעה נחמדה שמעלה חיוך על פניהם של הסועדים – וכשמדובר בפיצה שאינה דורשת אפייה, ההפתעה גדלה בעשרות מונים. זהו קינוח נהדר ומקורי לימות הקיץ שעשיר בפירות יער ומכיל התפרצות של מתיקות בכל נגיסה. 

קינוחים ללא אפייה
 

מצרכים

  • 3 כוסות תמרים רכים ללא גרעינים
  • 2 כוסות שקדים
  • 1 כוס שבבי קוקוס
  • ½ כוס אבקת קקאו
  • ¼ כוס דבש
  • ¼ כוס חמאת בוטנים
  • ½2 כוסות יוגורט בטעם וניל
  • כוס פירות יער חתוכים – ניתן לבחור בין תותים, אוכמניות, פטל שחור או פטל אדום, אך מומלץ לשלב בין כולם.

הוראות הכנה 

  • הכניסו שקדים, תמרים, אבקת קקאו ושבבי קוקוס למערבל המזון והפעילו אותו עד לגריסת כל המרכיבים. הוסיפו דבש וחמאת בוטנים והמשיכו לערבל.

  • הוציאו את הבלילה והכינו ממנה צורות כדוריות.

  • קחו מגש פיצה ושמנו אותו או הניחו עליו נייר אפייה. שימו על המגש את הבלילה שיצרתם והשתמשו במערוך או בידיים כדי לפזר אותה על התבנית.

  • הניחו את התבנית במקפיא למשך 10 דקות. לאחר מכן הוציאו אותה ושפכו את היוגורט על הבלילה. 

  • צפו את העוגה שנוצרה בפירות יער בנדיבות ועצבו אותם כרצונכם. הניחו במקרר עד להגשה.

קינוחים ללא אפייה
 

 

3. עוגיות שוקולד צ'יפס 

כולנו מכירים ואוהבים את עוגיות השוקולד הצ'יפס הממכרות, אך לא רבים יודעים שניתן להכין גרסה טעימה ומיוחדת שלהם שלא דורשת אפייה או שימוש בחלב ובגלוטן! העוגיות מהוות תחליף פשוט ובריא למתכונים המוכרים והעתירים בשומן.

קינוחים ללא אפייה
 

מצרכים

  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפות חלב שקדים (ניתן להשתמש בתחליף אחר לבחירתכם או לחלב)
  • ¼ כוס סוכר חום
  • 1 כפית תרכיז וניל
  • ¼ כפית מלח
  • ¾ כוס קמח שיבולת שועל (ניתן להחליף בסוג אחר של קמח)
  • ¾ כוס קמח שקדים (ניתן להחליף בסוג אחר של קמח)
  • ½ כוס שבבי שוקולד

הוראות הכנה

  • הניחו שמן קוקוס, סוכר חום, תרכיז וניל וחלב שקדים למחבת עמוקה ובשלו על אש בינונית עד שכל המרכיבים יתערבבו כראוי.

  • הוסיפו למחבת קמח, מלח וסוכר ובחשו היטב. טעמו את הבלילה והוסיפו סוכר כרצונכם. אם הבלילה סמיכה מדי תוכלו להוסיף שמן קוקוס, או לחילופין להוסיף קמח להגברת הסמיכות.

  • כשהבלילה אחידה ומערובבת כראוי, העבירו אותה מהמחבת לקערה גדולה והניחו לה להתקרר.

קינוחים ללא אפייה

  • הוסיפו את שבבי השוקולד הקערה ובחשו היטב. 

  • פרסו נייר אפייה ועליו הכינו קוביות עבות וישרות מהבלילה. הניחו את העוגיות במקרר לכמה שעות.  

 

4. פשטידת חמאת בוטנים

לפשטידה הקרירה והקלילה הזאת יש טעם של גלידה מרעננת ועשירה בפירות. חמאת הבוטנים בשילוב עם הבננות ושבבי שוקולד הקטנים יוצרים קינוח מפנק שכשטועמים אותו קשה להאמין כמה פשוט תהליך הכנתו.

קינוחים ללא אפייה
 

 מצרכים להכנת הבלילה

  • 1 כוס אגוזי מלך או פקאן
  • 1 כוס אגוזי קשיו
  • 2 כפיות דבש או סירופ מייפל
  • 6 כפות חלב סויה
  • 2 כפיות תרכיז וניל
  • 1 כפית קינמון
  • ¼ כפית מלח

מצרכים להכנת הציפוי

  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 3 בננות מקולפות וחתוכות
  • 2 כפיות תרכיז וניל 
  • ⅓ כוס שבבי שוקולד
  • ¼ כפית מלח

הוראות הכנה 

  • הכניסו את כל המרכיבים להכנת הבלילה (בלי המרכיבים להכנת הציפוי) למערבל מזון וערבבו אותם עד לקבלת מרקם רך וקרמי ככל האפשר. הוסיפו חלב סויה במידת הצורך.
  • שפכו את הבלילה לתבנית אפייה והשתמשו בידיים או במזלג לעיצוב צורה עגולה. 
  • אחרי שתנקו אותו, העבירו למערבל המזון את כל המרכיבים להכנת הציפוי, למעט שבבי השוקולד וערבבו עד לקבלת מרקם חלק.
  • שפכו את הציפוי שהכנתם על הבלילה שבתבנית האפייה ופזרו מעט שבבי שוקולד מעל.
  • כסו את התבנית והניחו אותה במקפיא למשך 4 שעות או עד להקפאתה. המתינו כחצי שעה מרגע הוצאת העוגה מהמקפיא ועד לחיתוך ולהגשה.
קינוחים ללא אפייה
 

5. עוגת גלידה עם 7 שכבות 

במקום לקנח ארוחה מושקעת בוופלים, עוגה מוכנה, גלידה או סורבה, למה שלא תשלבו את כל המרכיבים האלו ותפתיעו את האורחים שלכם בקינוח המפנק הזה? העוגה הנפלאה הזאת מהווה שילוב של כמה קינוחים שכולם אוהבים ויוצרים איחוד טעמים שלא ניתן לסרב לו. 

קינוחים ללא אפייה
 

מצרכים 

  • 1 עוגה קנויה רגילה – ללא ציפוי
  • 2 כוסות סורבה פטל
  • 1 כוס גלידת וניל
  •  ½ כוס וופלים קצוצים (שמכילים שוקולד)
  • 2 חלבוני ביצה 
  • קמצוץ קרם טרטר
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל

הוראות הכנה 

  • הוציאו את העוגה מהתבנית וחותכו אותה בצורת אופקית ל-4 פרוסות דקות (לרוחבה).

  • עטפו תבנית בנייר אפייה והניחו עליה פרוסה של עוגה, מעליה כוס סורבה פטל, שכבה נוספת של עוגה, ½ כוס גלידת וניל, חתיכות וופל, ½ כוס גלידה, פרוסת עוגה נוספת, כוס סורבה ואת שכבת העוגה האחרונה. 

  • כסו את העוגה והכניסו למקפיא למשך לפחות שעה אחת. ניתן להשאירה במקפיא עד שלושה ימים. 

  • הקציפו בקערה חסינה לחום את חלבוני הביצה והוסיפו קמצוץ קרם טרטר.

  • הניחו את הקערה בתוך סיר עם מים רותחים – אך הקפידו שתכולתה לא תיגע במים. המשיכו להקציף את החלבונים עד שיהפכו לקציפה. הוסיפו מעט סוכר והמשיכו להקציף עד להמסתו. 

  • הוציאו את הקערה מהסיר והכניסו את תכולתה למערבל. ערבבו בעוצמה בינונית למשך 6 דקות, עד לקבלת מרקם מבריק וסמיך. 

  • הוסיפו למערבל תמצית וניל וערבבו למשך דקה נוספת. 

  • הוציאו את העוגה ממקפיא והוסיפו לה את הקצפת שהכנתם. מומלץ להגיש קר.

קינוחים ללא אפייה
 

 

6. כריך מרשמלו ועוגיות 

הכריכים המתוקים האלו אמנם נראים כמו מוצרים מוכנים מהמכולת, אך גם אתם תוכלו להכין אותם בעצמכם במהירות ובקלות. אז בפעם הבאה במקום לרכוש את הגלידות המוכרות והמוכנות - למה שלא תכינו בעצמכם את הממתק הנהדר הזה? 

קינוחים ללא אפייה
 

מרכיבים

  • 2 כפות ג'לטין
  • ⅔ כוס מים קרים
  • ½1 כוסות סוכר
  • ⅔ כוס דבש, סירופ מייפל או סירופ תירס
  • 1 כפית תרכיז וניל
  • 18 ביסקוויטים
  • 200 גרם שוקולד מריר מומס
  • 1 כוס בוטנים קצוצים
  • קמצוץ מלח
  • קמצוץ אבקת סוכר
  • תרסיס שמן צמחי לשימון המחבת

הוראות הכנה

  • קחו תבנית אפייה, שמנו אותה באמצעות שמן צמחי והניחו עליה נייר אפייה.

  • הכניסו למחבת קטנה ⅓ כוס מים עם סוכר, דבש וקמצוץ מלח. חממו על אש בינונית למשך 5 דקות והקפידו לבחוש.

  • שפכו את הג'לטין ו-⅓ כוס מים לתוך מערבל מזון והמתינו 5 דקות.

  • ערבלו את הג'לטין במהירות נמוכה ולאחר מכן הוסיפו את את התערובת מהמחבת והגבירו בהדרגה את מהירות הערבול. הוסיפו גם את תרכיז הווניל ולאחר מכן העבירו את הבלילה לתבנית אפייה. הניחו את הבלילה בצד למשך 3 שעות.

  • טבלו את הביסקוויטים בשוקולד המומס והניחו אותם על תבנית אפייה. שימו את התבנית בקירור למשך 10 דקות.

  • חתכו בזהירות את הבלילה לקוביות באמצעות סכין ועטפו כל קובייה בביסקוויטים משני צידיה.

  • טבלו כל אחד מהכריכים שיצרתם בשוקולד כך שמחצית הכריך תהיה מכוסה והוסיפו חתיכות בוטנים.

  • קררו למשך 10 דקות לפני ההגשה.

קינוחים ללא אפייה
 
מקור: ענת הלוי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: