maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 גלידות שחשבתם שאפשר להשיג רק בחנויות להכנה ביתית

בדיוק כמו שהקרמבו הוא החטיף המפנק שמסמל עבורנו את בוא החורף, הגלידה הקרירה והמתוקה מסמלת את בואו של הקיץ, אך בניגוד לקרמבו, הגלידה מגיעה בשלל צבעים, צורות ומרקמים, כך שקשה לוותר עליה כשעוברים ליד המכולת השכונתית. החדשות הטובות הן שהחל מהיום לא תצטרכו לצאת מהבית על מנת ליהנות מגלידה טעימה או כדי לפנק את ילדיכם עם אחת אהובה, מאחר ש-5 המתכונים הבאים ילמדו אתכם כיצד להכין בעצמכם גלידות שעד כה חשבתם שניתן להשיג אך ורק בחנויות. פנו מקום במקפיא שלכם והיכונו לפינוק האולטימטיבי של הקיץ.

מתכון לארטיק רמזור

אחד הדברים שסימלו עבורי את הקיץ כילד הייתה גלידת הרמזור. אהבתי את 3 שכבות הצבע ואת טעמן, ולמען האמת אין כמעט ילד שלא נהנה מהארטיק המרענן הזה. הסרטון הבא יראה לכם כיצד להכין ארטיק רמזור בקלות בבית בעזרת אבטיח ו-2 מלונים, ותחתיו תוכלו למצוא את המצרכים ואת אופן ההכנה המפורט.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
רכיבים לסירופ:
מים - ⅓ כוס
סוכר - ⅓ כוס
רכיבים לארטיק רמזור:
אבטיח - ½1 כוסות (חתוך לקוביות, 225 גר')
מלון ירוק - ¼1 כוסות ((טל הדבש) חתוך לקוביות, 200 גר')
מלון כתום - ½1 כוסות ((קנטלופ) חתוך לקוביות, 240 גר')
מיץ לימון - 2 כפות
מיץ ליים - 2 כפות
אופן הכנת הסירופ:
  1. הרתיחו בתוך סיר את המים, הוסיפו סוכר וערבבו היטב ליצירת סירופ.
אופן הכנת הארטיק רמזור:
  1. הכניסו את קוביות האבטיח לתוך בלנדר. שפכו שליש מכמות הסירופ שהכנתם קודם לכן לתוך הבלנדר, הוסיפו את מיץ הליים וערבלו עד שיתקבל מיץ אבטיח.
  2. מלאו 6 כוסות חד פעמיות למשקאות חמים במיץ האבטיח עד לשליש מגובהן (כמות הכוסות עשויה להשתנות בהתאם לגודלן). הכניסו את הכוסות למקפיא למשך 40 דקות.
  3. כעת, הכניסו את קוביות המלון הכתום לבלנדר, הוסיפו שליש מכמות הסירופ ואת מיץ האשכוליות, ערבלו ושפכו לתוך הכוסות ששהו במקפיא עד שהמיץ יגיע לכ-⅔ מגובה הכוס. החזירו את הכוסות למקפיא למשך 40 דקות נוספות.
  4. חזרו על אותו התהליך עם המלון הירוק – הוסיפו לו את הסירופ שנותר ואת מיץ הלימון, ערבלו ושפכו לתוך הכוסות עד שיתמלאו כמעט עד הסוף.
  5. הניחו מקל של ארטיק או כפית במרכז כל כוס והכניסו למקפיא למשך 4 שעות.
  6. הוציאו את הכוסות מהמקפיא, גזרו אותן והרי לכם: ארטיק רמזור.

מתכון לגלידת סנדוויץ' מעוגיות שוקולד צ'יפס

לגלידת הסנדוויץ' יש שלל גרסאות, אולם המפנקת ביותר היא זו שמשלבת גלידת וניל עם שתי עוגיות שוקולד צ'יפס רכות ונימוחות, והיום אתם תלמדו כיצד להכין אחת כזו בעצמכם בביתכם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לעוגיות:
חמאה - 115 גר'
סוכר חום - ½ כוס
אינסטנט פודינג - 100 גר' (בטעם ריבת חלב)
קמח תופח מאליו - ⅛1 כוסות
רכיבים לגלידת וניל:
חלב - 1 כוס
שמנת מתוקה - 1 כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
אופן הכנת העוגיות:
  1. הכניסו לקערה את החמאה ואת הסוכר, וערבבו אותם בעזרת מזלג או מיקסר חשמלי עד שתתקבל תערובת אחידה.
  2. הוסיפו לקערה את הביצה וערבבו שוב עד שתתקבל תערובת אחידה.
  3. הוסיפו לקערה את האינסטנט פודינג וערבבו עד שתתקבל תערובת אחידה.
  4. הוסיפו לקערה את הקמח וערבבו שוב עד שתתקבל תערובת אחידה.
  5. הוסיפו את השוקולד צ'יפס לקערה וערבבו היטב.
  6. צרו כדורים מהבצק בעזרת כף והניחו אותם על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה. preperation
  7. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 13-15 דקות.
אופן הכנת הגלידת וניל:
  1. שפכו לקערה את החלב ואת השמנת המתוקה. הוסיפו את החלב המרוכז ואת תמצית הווניל וערבבו את הכל. גרדו את התחתית בזמן הערבוב, משום שהחלב המרוכז ייאגר בה.
  2. הקפיאו את התערובת למשך הלילה.
  3. לאחר ההקפאה, מרחו כף גלידה על גבי עוגייה והניחו עליה עוגייה נוספת. עשו זאת מהר משום שהגלידה הביתית נמסה מהר יותר מאשר גלידה קנויה.
  4. תוכלו להזליף מעל לגלידה מעט מאוד רוטב קרמל, אולם לא חובה
  5. הקפיאו את העוגיות למשך 20 דקות, וזהו! יש לכם גלידת סנדוויץ'!

מתכון לנגיסי שוקולד קפואים

אין כמו חטיף שוקולד קריר ומתוק שאפשר פשוט להוציא מהמקפיא וליהנות ממנו בביס אחד. במתכון הבא תוכלו לשלב בתוך נגיסי השוקולד כל מרכיב שתרצו אשר יהפוך אותם לפינוק האישי המועדף עליכם, גם לרגישים לחלב ולטבעונים מבינכם (אם תבחרו להשתמש בשוקולד צ'יפס המריר).

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
רכיבים לנגיסי שוקולד:
שקדים - חופן (קצוצים, פירורי קוקוס, זרעי רימונים או כל מרכיב קטן ומתוק אחר שתרצו להוסיף)
שוקולד צ'יפס - 1 חבילה (מריר/ לבן, 300 גר')
אופן הכנת הנגיסי שוקולד:
  1. הכניסו את השוקולד צ'יפס לקערה וחממו אותם במיקרוגל מספר פעמים למשך 30 שניות בכל פעם, עד שהשוקולד כולו ימס, כשיש לערבב את השוקולד היטב בין כל חימום.
  2. קחו מתקן לקוביות קרח ומלאו כל שקע עד למחצית מגובהו בשוקולד הנמס.
  3. שימו על השוקולד הנמס כפית מהמרכיב שבחרתם וכסו אותו בשוקולד נמס נוסף.
  4. הכניסו את מגש הקרח למקפיא למשך 30 דקות, ואחריהן תוכלו ליהנות מהחטיף המושלם שיצרתם.

מתכון לגלידת וניל בציפוי שוקולד מריר איכותי

יתכן שמדובר בגלידה הבסיסית ביותר שמוכרת לכולנו, אך אף אחד לא יסכים לוותר על הפינוק שהיא מציעה ביום קיץ חם. אם יש לכם מתקן ייעודי להקפאת גלידות, עכשיו זה הזמן להשתמש בו, ואם לא תוכלו להשתמש בכוסות פלסטיק פשוטות.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לגלידת וניל:
שוקולד - 45 גר'
שמנת מתוקה - 2 כוסות (להקצפה)
חלב מרוכז ממותק - ⅛1 כוס (תוכלו להפחית מהכמות או להוסיף יותר לפי העדפתכם)
תמצית וניל - 2 כפיות
שמן קוקוס - 1 כפית (במידת הצורך)
אופן הכנת הגלידת וניל:
  1. המיסו את השוקולד בשיטת בן מארי (סיר עם מים רותחים שעליו מונחת קערה שמכילה את השוקולד) או במיקרוגל. אם השוקולד הנמס יצא סמיך מדי, הוסיפו לו מעט מאוד שמן קוקוס כדי לדלל אותו – אל תשתמשו במים, חלב, מרגרינה או חמאה לדילול.
  2. הכניסו את המתקן להקפאת הגלידות או את הכוסות למקפיא למשך 15 דקות על מנת לקרר אותם.
  3. לאחר שהתקררו, שפכו לתוכם את השוקולד הנמס כך שיצפה את קירותיהם. את השוקולד הנמס שנשאר בקרקעית הכוסות או המתקן שפכו בחזרה לקערה. חזרו על התהליך לפי כמות הגלידות הרצויה, ואת השוקולד הנמס שנשאר תוכלו לשמור לשימוש מאוחר יותר.
  4. הכניסו את המתקן להקפאת הגלידות או הכוסות למקרר למשך 3 דקות.
  5. בינתיים תכינו את הגלידה עצמה: שפכו לקערה את השמנת המתוקה להקצפה, והקציפו אותה בעזרת מיקסר חשמלי עד שהיא מכפילה את גודלה ומתייצבת. הימנעו מהקצפת יתר.
  6. הוסיפו את החלב המרוכז הממותק ואת תמצית הווניל לקערה וערבבו בעדינות באופן ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מלאו את המתקן להקפאת הגלידה או את הכוסות עם התערובת שהכנתם. אם אתם משתמשים בכוסות פלסטיק, הכניסו למרכז כל כוס מקל ארטיק או כפית. לבסוף הקפיאו את הגלידה למשך 6-8 שעות.
  8. כשאתם מוציאים את המתקן להקפאת הגלידות או את הכוסות מהמקפיא, טבלו אותם במים פושרים על מנת שיהיה קל לשלוף מהן את הגלידה.
  9. שלפו את הגלידה בעדינות וזהו... יש לכם גלידת וניל מפנקת בציפוי שוקולד!

מתכון להכנת גביע גלידה ביתי

זוהי אחת הדרכים הקלאסיות ביותר להגשת גלידה, ויש שיגידו גם הטובה ביותר. אם תמיד רציתם ללמוד כיצד להכין בעצמכם גביע לגלידה, זו ההזדמנות שלכם.

זמן הכנה: 2 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לגביע גלידה:
סוכר - ½ כוס
חמאה - 55 גר' (מומסת וקרה)
חלב - 3 כפות
תמצית וניל - ½ כפית
קמח לבן - ⅓ כוס
מלח - ⅛ כפית
שמן צמחי - 3 כפות
אופן הכנת הגביע גלידה:
  1. הקציפו יחדיו את הביצים והסוכר בקערה גדולה.
  2. הוסיפו לקערה את החמאה, החלב ותמצית הווניל והמשיכו לערבב.
  3. הוסיפו לקערה בהדרגה את הקמח והמלח וערבבו עד שתתקבל תערובת חלקה. התערובת צריכה להיות דלילה – תוכלו להוסיף עוד חלב אם צריך.
  4. הניחו מחבת על להבה בינונית והברישו עליה מעט שמן.
  5. שפכו לתוך המחבת כרבע כוס מהתערובת שהכנתם וסובבו אותה כדי לגרום לתערובת לתפוס צורה מעוגלת.
  6. כשתחתית עיגול הבצק משחים ומזהיב, הפכו אותו והמשיכו לטגן עד שגם הצד השני יקבל צבע שחום-זהוב.
  7. הסירו את עיגול הבצק שיצרתם מהמחבת וגלגלו אותו בזריזות לצורת קונוס בעודו חם. צבטו את קצה הקונוס כדי לסגור אותו. כדי להקל על התהליך, תוכלו להכין לעצמכם קונוס מקרטון, להקיף אותו בנייר אלומיניום, לשמן מעט את הנייר ולגלגל את הבצק ישירות עליו.
  8. הניחו את הגביע שיצרתם על רשת קירור עד שיתקשה, וחזרו על התהליך עם שאר התערובת.
מקור: רובי מ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: