maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסופגניות אווריריות וקלות להכנה

סופגניות הן הקינוח שהכי מזוהה עם חג החנוכה ורבים מאיתנו מחכים לו כל השנה. עם המתכון לסופגניות הקלות שלפניכם, לא תצטרכו לחכות עד לחג החנוכה כדי להתענג על הקינוח הזהוב, הממולא והטעים. פשוט הפשילו שרוולים והכינו את הקינוח האוורירי והטעים בעצמכם!

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסופגניות אווריריות וקלות להכנה מקור תמונה: b.blogspot
רכיבים לסופגניות:
חלב - 400 מ"ל (חם או מים חמימים)
שמרים טריים - 50 גר' (או 2 כפות שמרים יבשים)
סוכר - 1 כף
שמן - 50 מ"ל
קמח - 700 גר'
מלח - 1 כפית
שמן - 600 מ''ל (לטיגון)
אבקת סוכר - לפי הצורך (לבזיקה)
ריבה - לפי הצורך (למילוי)
אופן הכנת הסופגניות:
  1. בקערה קטנה, הכניסו 200 מ''ל חלב חם עם 1 כף סוכר ושמרים טריים. ערבבו היטב עד להמסת השמרים והניחו במקום חמים.
  2. בקערה נוספת גדולה יותר ערבבו קמח עם ביצים, מלח, את החלב הנותר ואת השמן, ולבסוף הוסיפו לה את תכולת הקערה הקטנה עם השמרים וערבבו עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש.
  3. הניחו במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק.
  4. לאחר שהבצק תפח, שמנו מעט את משטח העבודה והניחו עליו את הבצק.
  5. צרו כדורים במשקל של 35-60 גר' כל אחד, יש לשמור על אחידות המשקל (אם החלטתם ליצור כדור במשקל 35 גר' הכינו את כל הכדורים באותו המשקל).
  6. הניחו כל כדור על משטח משומן מעט והניחו להם לתפוח כ- 10 דקות או עד הכפלת הנפח.
  7. צקו שמן בסיר עמוק, חממו וטגנו את הכדורים בצד אחד עד להזהבה.
  8. הפכו את הכדורים לצד השני והמשיכו לטגן עד להזהבת הצד השני.
  9. הוציאו את הסופגניות למסננת, וצננו מעט.
  10. סדרו את הסופגניות במגש, הזריקו פנימה את המילוי שבחרתם ובזקו מעל אבקת סוכר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר