כדי לסיים את הארוחה עם טעם מתוק בפה, הכינו את הסופגניות הרומניות המסורתיות האלה בעזרת מתכון שמשלב רכיבים שאינם נפוצים במנות אחרונות, כמו גבינת קוטג' וקמח סולת. התוצאה שמתקבלת היא קינוח מתוק וטעים בעל מרקם מיוחד במינו.
מקור תמונה:
Nitu Iulian
אופן הכנת הפפנאש:
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד את גבינת הקוטג', הסולת, 2 כפות קמח, הסוכר, הביצים וסוכר הוניל.
-
זרו את הקמח על משטח או בתוך קערה, וערבבו לתוכו את התערובת הרטובה.
-
צרו כדורים בינוניים מהבלילה ופזרו עליהם קמח.
-
בעזרת כוסית קטנה או תבנית מיוחדת, צרו חורים במרכז הכדורים.
-
מהבלילה שהוצאתם ממרכז כדורי הבצק, צרו כדורים גדולים מעט יותר מהחורים.
-
חממו שמן בסיר בינוני, הכניסו את הפפנאש ואת כדורי מילוי החורים לשמן וטגנו עד להזהבה.
-
הוציאו את הפפנאשי מהסיר, הניחו עליהם את הכדורים, זלפו מעל ריבה אהובה והגישו עם שמנת מתוקה מוקצפת.