כשהייתי ילד קטן, כדורי הבשר ברוטב עגבניות של אימא שלי היו אחת מהמנות האהובות עלי ובמשך שנים הייתי בטוח שאין שום גרסה בעולם למאכל הזה שטובה יותר משלה. יום אחד המצב הזה השתנה, למרבה האירוניה בזכות מנה אחרת שאימא שלי עשתה ביום שבו היה לה מצב רוח פרוע והיא החליטה להכין אוכל בסגנון מונגולי. אני מודה שהרמתי גבה, אך אחרי שטעמתי את כדורי הבשר האלו ואת הרוטב העשיר והמתקתק שלהם – פשוט התאהבתי. היום למנה הזאת יש מקום של כבוד במטבח שלי, ובעזרת המתכון שלפניכם – גם אתם תלמדו כיצד להכין אותה.
אופן הכנת הכדורי בשר:
-
חממו תנור מראש לחום של 200 מעלות ובינתיים ערבבו את כל רכיבי כדורי הבשר בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
בעזרת כף, הכינו כדורים קטנים מתערובת הבשר, בגודל של 3-4 ס"מ, והניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 10-12 דקות, עד שהבשר מקבל גוון חום והוא עשוי גם במרכז הכדורים. בינתיים, התחילו להכין את הרוטב.
אופן הכנת הרוטב לבשר:
-
חממו מחבת עמוקה על להבה בינונית-גבוהה ואחרי שהיא מתחממת, הוסיפו את כל רכיבי הרוטב וערבבו היטב.
-
הביאו את הרוטב לסף רתיחה והמשיכו לבשל אותו תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שהוא מסמיך, כ-8 דקות.
-
כאשר כדורי הבשר מוכנים והרוטב סמיך במידה מספקת, הוסיפו חצי מכמות כדורי הבשר, או כל כמות אפשרית אחרת, למחבת עם הרוטב וערבבו בעדינות כדי שהם יקבלו כיסוי אחיד.
-
בעזרת מלקחיים או כף, הוציאו את כדורי הבשר המצופים מהרוטב והעבירו לכלי הגשה. חזרו על התהליך עם כדורי הבשר שנותרו והגישו לשולחן בסיום.
טיפ השף:
רצוי לקשט את המנה בבצל ירוק קצוץ וזרעי שומשום.