header

מתכון לכוסות חסה עם אורז ובקר

המתכון הבא מציע לכם דרך קלילה ופשוטה להכין ולהגיש מנה עיקרית שמצד אחד כוללת אורז ובשר ברוטב, אך מבלי לגרום לתחושת כבדות מעיקה. זו מנה שמתאימה מאוד לארוחות ערב או צהריים רגועות עם המשפחה, אך יכולה גם להתאים לאירוח וכמנה עיקרית לאלו אשר נמנעים מצריכת גלוטן. תוכלו להגיש אותה במגוון אפשרויות לבחירתכם, שכולן יספקו לכם טעם עשיר ואת הפריכות המהנה של החסה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לכוסות חסה עם אורז ובקר מקור תמונה: almanac.com
רכיבים לכוסות חסה במילוי בשר ואורז:
בשר בקר טחון - 450 גרם
סוכר חום - 1 כף
אבקת שום - קמצוץ
שבבי צ'ילי - לפי הטעם (לא חובה)
פלפל ירוק - 1 (קצוץ לקוביות קטנות)
בצל קצוץ - ½ כוס
אורז מבושל - 1 כוס
עלי חסה - מחסה אחת (רצוי מזן חסת חמאה/אייסברג וכדומה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת כוסות חסה במילוי בשר ואורז:
  1. חממו מחבת על אש בינונית, הוסיפו את הבשר ואת רוטב הווסטרשייר. בשלו וערבבו מפעם לפעם עד שהבשר מקבל גוון חום.
  2. הוסיפו סוכר חום ותבלינים, ערבבו, כסו את המחבת ובשלו את הבשר מתחת לסף הרתיחה למשך כ-10 דקות נוספות.
  3. הוסיפו את הפלפל הירוק והבצל, ערבבו ובשלו למשך 5-10 דקות נוספות עד למצב שהירקות התרככו קלות והבשר לא מבושל מדי.
  4. כבו את האש, הוסיפו למחבת את האורז המבושל וערבבו היטב.
  5. רפדו תבניות מאפינס גדולות או כלי דומה בעלה חסה או שניים במידת הצורך ומלאו בתערובת הבשר. ניתן גם לסדר את עלי החסה על כלי הגשה ולהניח את המילוי עליהם. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.