לא משנה באיזו מסגרת אתם נמצאים, ערב שקט עם המשפחה, ארוחת חג מושקעת או מסעדה, מנות עוף הן לרוב הפריט הכי "משעמם" ומוכר על השולחן. לכן זה תמיד תענוג לגלות דרכים חדשות להכין מנה עיקרית על בסיס עוף עם טעם מיוחד ומפתיע, שרבים יכולים להתאהב בו בקלות... במקרה של המתכון הבא, הטעם הזה מגיע מכמה מקורות שונים; עגבנית מתקתקות, שום מטוגן קלות, ג'ינג'ר ארומטי ותפוזים מרעננים. השילוב של כל הרכיבים הנהדרים האלו במנה פשוטה לכאורה של עוף ואורז, יעשה לכל הסועדים סביב השולחן חגיגה של טעמים בפה!
רכיבים לעוף עם עגבניות שום ואורז בטעם תפוז:
אופן הכנת עוף עם עגבניות שום ואורז בטעם תפוז:
-
הכינו את האורז בהתאם להוראות שעל האריזה שלו ובינתיים חממו מראש תנור ל-220 מעלות.
-
חממו מחבת גדולה שמתאימה לחימום בתנור על אש בינונית, שמנו את חתיכות העוף עם שמן הזית והניחו אותן במחבת עם העור כלפי מטה. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
-
בשלו את העוף עד שחלקו התחתון זהוב ופריך, בערך 10-12 דקות, ואז הפכו את כל החתיכות לבישול של כ-2 דקות על הצד השני. בסיום העבירו את העוף לצלחת באופן זמני.
-
הוסיפו למחבת את השום והג'ינגר, ובשלו אותם עם נוזלי העוף למשך כדקה תוך כדי ערבוב. הוסיפו בזהירות את מיץ התפוזים ואז ערבבו שוב עם כף עץ או כלי דומה תוך כדי גירוד קל של תחתית המחבת.
-
לאחר בישול של כדקה נוספת הוסיפו את העגבניות ובשלו למשך כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
-
כעת כבו את האש, החזירו למחבת את חתיכות העוף ומקמו אותן בתוך תערובת הנוזל והעגבניות. הכניסו את המחבת לתנור החם לבישול של 5-7 דקות - עד שהעוף מבושל במידה הרצויה.
-
בינתיים, אם האורז שלכם כבר מוכן, הוסיפו לו את גרידת התפוז, ערבבו והפרידו בין הגרגרים בעזרת מזלג.
-
כאשר העוף והאורז מוכנים, פזרו אורז בכמות הרצוייה על צלחת הגשה, הניחו מעליו חתיכות עוף עם עגבניות וקשטו את המנה עם כוסברה קצוצה.