header

מתכון לעוף בטעם תפוז וכורכום

מתכון העוף הבא מבוסס על תיבול וטעם שניתן למצוא במטבחים של מרוקו ובעוד מקומות דומים בעולם, אך הוא כל כך עדין ומאוזן עד שכמעט כל אחד ימצא סיבה אחרת לאהוב אותו. יש כאלו שיתאהבו בטעם הכורכום החזק, אחרים יימשכו למתיקות של הדבש והבצל, ואני אישית אוהב אותו מאוד בגלל הנענע והשום שמעניקים לכל חתיכת עוף טעם של מעדן מלכים מיוחד. אם אתם רוצים ליהנות מהמנה הזאת בעצמכם אתם תשמחו לגלות שקל מאוד להכין אותה, ושכל מה שאתם זקוקים לו הוא חופן של מרכיבים נפוצים, קערה, מחבת וסבלנות כדי לתת לכל הטעמים הנפלאים שברוטב לחדור לתוך הבשר. החדשות הטובות הן שזה בהחלט משתלם!

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוף בטעם תפוז וכורכום מקור תמונה: cooking.nytimes
רכיבים לעוף בטעם תפוז וכורכום:
בצל - ½ (בינוני, קצוץ)
שמן זית - כ-5 כפות
דבש - 1 כף
נענע יבשה - 2 כפיות
שיני שום - 3 (כתושות או קצוצות היטב)
מיץ תפוזים - ¼ כוס (רצוי סחוט טרי)
כורכום - 1 כפית
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
חזה עוף או ירכיים - 450-500 גרם (ללא עור ועצמות)
אופן הכנת עוף בטעם תפוז וכורכום:
  1. התחילו בהכנת הרוטב בכך שתכניסו בצל, 2 כפות שמן זית, דבש, נענע יבשה, שום, גרידת תפוז ומיץ תפוז, יחד עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם לקערה גדולה. ערבבו היטב.
  2. הכניסו את העוף לתוך הקערה, ערבבו עד לקבלת כיסוי מלא, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 6-12 שעות לכל היותר.
  3. לאחר השריית העוף ברוטב, חממו את שאר שמן הזית במחבת גדולה על עוצמה בינונית-חזקה והמתינו עד שהוא חם מאוד.
  4. הכניסו למחבת בזהירות את כל חתיכות העוף ואז גם את כל הרוטב מהקערה. בשלו למשך 5-8 דקות על שהעוף חום ומשתחרר בקלות מהמחבת בחלק התחתון. ערבבו תוך כדי.
  5. הפכו את העוף ובשלו לעוד 5-8 דקות על הצד השני וזכרו לערבב את הבצל והרוטב. אם כל הנוזלים מהמחבת מתייבשים, הוסיפו כמה כפות של מים ומיץ תפוזים.
  6. לאחר בישול העוף משני הצדדים כבו את האש והעבירו במהירות לצלחת הגשה או לצלחות אישיות לצד אורז או תוספות דומות. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.