כבר בגיל צעיר למדתי מאימא שלי שכרובית היא ירק מופלא שניתן להכין בעזרתו מנות נהדרות שונות, אך רובן הגדול תמיד נראה לי מורכב מאוד וקשה להכנה. לכן כל כך שמחתי כשגיליתי את המתכון הנפלא הזה לכרובית שלמה בתנור, כי כל מה שהוא מצריך זה כרובית גדולה ועוד 6 רכיבים בלבד לצד תהליך הכנה פשוט מאוד, ובסוף אפשר לאכול מנה טעימה, מפתיעה ובריאה. אם אתם רוצים ליהנות ממנה בעצמכם, עקבו אחרי ההוראות הבאות:
רכיבים לכרובית מתובלת אפויה:
אופן הכנת כרובית מתובלת אפויה:
-
חממו מראש את התנור שלכם לכ-200 מעלות והכניסו לחלק התחתון שלו תבנית אפייה שמלאה עד למחציתה במים. האדים שהיא תפיק יעזרו לכרובית להתבשל בצורה אחידה יותר.
-
שטפו במים, יבשו ונקו את ראש הכרובית שלכם. הסירו את החלק הגדול והעבה של הגבעול, אבל השתדלו שלא לחתוך אותו בצורה שתגרום לראש הכרובית להתפרק. בסיום, הניחו את הכרובית הנקייה בתוך מחבת ברזל יצוק או מחבת אחרת שמתאימה לבישול בתנור.
-
ערבבו בתוך קערה קטנה שמן אבוקדו, מים, תבלין שווארמה, אריסה, סירופ מייפל ומלח. טעמו את הרוטב ושפרו טעמים במידת הצורך.
-
הפכו את הכרובית (כך שהחלק ממנו הסרתם את הגבעול יפנה אליכם) בתוך המחבת ושפכו מעליה באופן אחיד את רוב הרוטב שהכנתם בקערה. נערו את הכרובית בעדינות מצד לצד כדי לעזור לו לחלחל למרכזה ואז הפכו אותה שוב והניחו אותה בחזרה על המחבת.
-
השתמשו במברשת כדי למרוח על הכרובית את שארית הרוטב מהקערה ואת כל הנוזלים שכנראה נזלו לתוך המחבת. פזרו מעל הכרובית המרוחה מעט מלח ותבלין שווארמה בשביל תוספת טעם, אם יש בכך צורך.
-
הכניסו את הכרובית לתנור והמתינו למשך 30-50 דקות, בהתאם לגודלה, עד שסכין יוכל לחדור למרכזה בקלות. ניתן לאפות את הכרובית למשך יותר או פחות זמן, בהתאם לרכות או הקשיחות הרצויה.
-
לקראת סיום הזמן, ניתן להעביר את התנור למצב צלייה על חום גבוה למשך 2-4 דקות כדי להעניק לחלק החיצוני של הכרובית צבע חום עשיר ומרקם פריך, אך היזהרו שלא לשרוף אותה.
-
הוציאו את הכרובית מהתנור והגישו על מצע קינואה, לצד רוטב צ'ימיצ'ורי או ביחד עם כל תוספת רצויה אחרת.