אם חשבתם שבריא וטעים לא הולך יחד, סימן שעוד לא טעמתם את עוגת התמרים ושיבולת השועל שלפניכם. הקינוח המתוק והמיוחד הזה יהיה ללא ספק לאחת העוגות הטעימות שאכלתם עד כה, כשהרכות והפריכות הנהדרת שלה יחד עם התמרים, הם אלה שהופכים את המתכון הזה ליותר ממושלם.
אופן הכנת העוגת תמרים:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
הכניסו את התמרים אל מעבד מזון וטחנו עד לקבלת מחית אותה יש להעביר לכלי נפרד.
-
צקו את החלב כשהוא חם על מחית התמרים, ערבבו מעט והשרו אותם יחד למשך כ-10 דקות.
-
בינתיים, קחו קערה רחבה נוספת וערבבו בה קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. הניחו בצד עד לשלב הבא.
-
הוסיפו את תמצית הווניל והשמן אל תערובת התמרים הספוגים בחלב וערבבו היטב.
-
צקו בזהירות את התערובת בקערת התמרים אל קערת הקמח וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
-
צקו את הבלילה אל תבנית משומנת עגולה בקוטר 24 ס"מ, או אל שתי תבניות בגודל של 23X10 ס"מ כל אחת, עד לכ-¾ מגובהן.
-
הכניסו לתנור החם ואפו למשך כ-35-45 דקות, כעבור 35 דקות כבר ניתן לבדוק את מרקם העוגה על ידי הכנסת קיסם למרכזה - אם הוא יוצא נקי, זה הסימן שלכם להוציאה.
-
הוציאו את העוגה מהתנור, קררו אותה מעט, הגישו לשולחן וחכו למחמאות.