הדג המרוקאי הוא תבשיל דגים עסיסי וטעים עם רוטב אדום חריף משגע, מקורו ביהדות צפון אפריקה, היום ניתן למצוא אותו בבתים רבים גם בגרסה המעודנת והפחות חריפה. ההבדל בין הדג המרוקאי לחריימה הוא בעיקר ברוטב. הרוטב בחריימה מכיל רסק עגבניות ולכן הוא סמיך הרבה יותר בזמן בדג המרוקאי משתמשים בעגבניות טריות לכן הרוטב נוזלי יותר. הבדל נוסף הוא שלדג המרוקאי נהוג להוסיף פלפל אדום מתוק, תפוחי אדמה, גזרים וגרגירי חומוס - שלא תמצאו במנת חריימה קלאסית.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים דג מרוקאי חריף:
הדג: מומלץ לבחור בדג בשרני המתאים לבישול ממושך כמו: מושט, לוקוס, לברק, דניס, בס ואפשר גם סלמון או נסיכת הנילוס. את הדג אפשר לחתוך לפילה ללא העצמות רק עם העור, או כסטייק. קחו בחשבון שזמן הבישול משתנה בהתאם לגודל ועובי הדג. שלב השריית הדג בלימון ומלח מנטרל מהדג את הריחות, אך זה אינו שלב חובה.
תבלינים: לעומת החריימה, התיבול בדג המרוקאי הוא עדין יותר. הפפריקה היא תבלין חובה; אפשר להשתמש בפפריקה מתוקה, מעושנת, מרוקאית או לשלב כמה סוגים יחד. לעומת הנדיבות בפפריקה, את הכורכום מומלץ להוסיף בצורה מתונה יותר, כי לכורכום יש טעם דומיננטי ומשתלט. אפשר להוסיף גם זרעי כוסברה.
חריפות: רמת החריפות תלויה בטעמכם האישי, להחרפת המנה אפשר להוסיף צ'ילי, פפריקה חריפה או עריסה.
כוסברה: אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה טרייה קצוצה.
שמן: פחות מומלץ, אבל את שמן הזית אפשר להמיר בשמן צמחי.
הרוטב: את הרוטב אפשר לערבב בקערה כמו במתכון או ליצוק ישירות לסיר, לבחירתכם.
להעשרת המנה: מוסיפים גרגירי חומוס, פרוסות תפוחי אדמה ופלפלים מיובשים. את גרגירי החומוס מומלץ לבשל לפני בסיר נפרד ואפשר גם להשתמש בגרגירים מוכנים מקופסת שימורים.
הגשה: מומלץ להגיש עם חלה טרייה וטחינה.