header

מתכון לדג מרוקאי חריף

הדג המרוקאי הוא תבשיל דגים עסיסי וטעים עם רוטב אדום חריף משגע, מקורו ביהדות צפון אפריקה, היום ניתן למצוא אותו בבתים רבים גם בגרסה המעודנת והפחות חריפה. ההבדל בין הדג המרוקאי לחריימה הוא בעיקר ברוטב. הרוטב בחריימה מכיל רסק עגבניות ולכן הוא סמיך הרבה יותר בזמן בדג המרוקאי משתמשים בעגבניות טריות לכן הרוטב נוזלי יותר. הבדל נוסף הוא שלדג המרוקאי נהוג להוסיף פלפל אדום מתוק, תפוחי אדמה, גזרים וגרגירי חומוס - שלא תמצאו במנת חריימה קלאסית.

מתכון לדג מרוקאי: מנת דג על צלחת

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים דג מרוקאי חריף:

הדג: מומלץ לבחור בדג בשרני המתאים לבישול ממושך כמו: מושט, לוקוס, לברק, דניס, בס ואפשר גם סלמון או נסיכת הנילוס. את הדג אפשר לחתוך לפילה ללא העצמות רק עם העור, או כסטייק. קחו בחשבון שזמן הבישול משתנה בהתאם לגודל ועובי הדג. שלב השריית הדג בלימון ומלח מנטרל מהדג את הריחות, אך זה אינו שלב חובה.

תבלינים: לעומת החריימה, התיבול בדג המרוקאי הוא עדין יותר. הפפריקה היא תבלין חובה; אפשר להשתמש בפפריקה מתוקה, מעושנת, מרוקאית או לשלב כמה סוגים יחד. לעומת הנדיבות בפפריקה, את הכורכום מומלץ להוסיף בצורה מתונה יותר, כי לכורכום יש טעם דומיננטי ומשתלט. אפשר להוסיף גם זרעי כוסברה.

חריפות: רמת החריפות תלויה בטעמכם האישי, להחרפת המנה אפשר להוסיף צ'ילי, פפריקה חריפה או עריסה.

כוסברה: אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה טרייה קצוצה.

שמן: פחות מומלץ, אבל את שמן הזית אפשר להמיר בשמן צמחי.

הרוטב: את הרוטב אפשר לערבב בקערה כמו במתכון או ליצוק ישירות לסיר, לבחירתכם.

להעשרת המנה: מוסיפים גרגירי חומוס, פרוסות תפוחי אדמה ופלפלים מיובשים. את גרגירי החומוס מומלץ לבשל לפני בסיר נפרד ואפשר גם להשתמש בגרגירים מוכנים מקופסת שימורים.

 הגשה: מומלץ להגיש עם חלה טרייה וטחינה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לדג מרוקאי חריף
רכיבים לדג מרוקאי:
דגי מושט - 3 (מפולטים )
פלפלים אדומים מתוקים - 2 (חתוכים לרצועות)
פלפל אדום חריף - 1 (חתוך לרצועות)
עגבניות - 2 (חתוכות לקוביות או פרוסות דקות)
גזרים - 2 (קלופים וחתוכים לפרוסות)
כוסברה - צרור (קצוץ)
שיני שום - 7-8 (קלופות וחתוכות לפרוסות)
כורכום - כפית שטוחה
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
שמן זית - ½ כוס
מים - 1-2 כוסות (לפי הצורך)
לימון - ½
אופן הכנת דג מרוקאי:
  1. סוחטים מיץ מחצי לימון לקערה, מוסיפים את הדגים ומעט מלח, מכסים ומכניסים למקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
  2. מחממים סיר רחב ושטוח עם כף שמן זית על להבה בינונית-גבוהה.
  3. חותכים את הפלפלים לרצועות, מקלפים ופורסים את שיני השום, חותכים את העגבניות לפרוסות, מקלפים את הגזר ופורסים.
  4. מוסיפים את כל הירקות לסיר עם חצי כוס מים, כף פפריקה וחצי מכמות הכוסברה, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית.
  5. מערבבים בקערה כוס מים, שמן זית, כורכום, כף פפריקה, מלח ופלפל.
  6. שוטפים את הדגים ומייבשים בעזרת מגבת נייר, מוסיפים אותם לסיר בזהירות.
  7. יוצקים על הדגים את הרוטב מהקערה, מפזרים מעל את שארית הכוסברה ואם צריך מוסיפים מים.
  8. מכסים את הסיר ומבשלים כ-10-20 דקות (תלוי בגודל הדג), עד שהדגים מוכנים.
  9. מגישים חם עם חלה טרייה.
טיפ השף:
לשדרוג הטעם אפשר להוסיף למנה לימון כבוש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.