החלום של כל מי שאופה בבית הוא לדעת להכין עוגת שמרים כמו שמוכרים בקונדיטוריות, החל משלב הבצק הרך והנעים שתופח לאטו דרך הכנת המלית הטעימה והמיוחדת וכלה באפייה עם הניחוח המשכר. בעזרת המתכון הבא גם אתם יכולים להיות קונדיטורים לשעה קלה ולהכין עוגת שמרים במילוי גבינה מתוקה וניחוח מתוק שימלא את ביתכם.
מקור תמונה:
allrecipes
אופן הכנת הבצק:
-
ערבבו בכוס עם המים את השמרים והוסיפו להם קמצוץ סוכר. ערבבו והניחו בצד כ-10 דקות עד להיווצרות קצף.
מקור תמונה:
thespruce
-
הכניסו לקערת המיקסר חמאה, סוכר, מלח, 2 כפיות וניל, חלב ו-3 ביצים וערבבו היטב יחד עם 1 כוס קמח.
-
הוסיפו לקערה את תערובת השמרים וערבבו יחד במשך כדקה.
-
הוסיפו לקערה בהדרגה את הקמח תוך כדי לישה עד ליצירת בצק אחיד וגמיש.
-
העבירו את בצק העוגה לקערה משומנת קלות, כסו אותה בעזרת מגבת והניחו לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי או עד שיכפיל את נפחו.
-
בינתיים הכינו את מלית הגבינה.
-
שמנו תבנית של עוגת בבקה (תבנית עגולה, גבוה עם חור במרכז).
-
לאחר שבצק השמרים תפח, קמחו מעט את משטח העבודה ורדדו אותו לעלה דק וגדול.
-
מרחו את הבצק ב-2 כפות חמאה והניחו את המלית על הבצק בשורה גבוהה תוך השארה של שוליים לעיטוף. עיטפו את המלית בעזרת שלוי הבצק שהשארתם וגלגלו לצינור עבה וארוך.
-
הניחו את בצק העוגה הממולא בתוך התבנית, כסו והניחו לתפיחה נוספת.
-
חממו תנור ל-160 מעלות ואפו את הבבקה כ-45-50 דקות עד להזהבה עמוקה.
-
הוציאו את הבבקה מהתנור, הניחו לה לעמוד כ-5 דקות, היפכו את התבנית וחלצו את העוגה.
-
הניחו לעוגה להתקרר כשעתיים לפני החיתוך (המלית אמורה להתמצק).
אופן הכנת המלית גבינה:
-
ערבבו את הגבינה בקערה יחד עם סוכר, שמנת חמוצה, ביצה, תמצית וניל וגרידת לימון ליצירת מרקם חלק והניחו בצד.