לא חייבים לחכות לחג השבועות כדי לאכול עוגת גבינה קרה. עוגת טירמיסו, המורכבת משכבות של קרם גבינה עם קפה ובישקוטים, שפירושה הוא "הרם אותי", תמתיק לכם כל יום עם מרקמים שונים וטעמים נפלאים שמתאחדים לקינוח קלאסי ואהוב אחד.
אופן הכנת העוגת טירמיסו:
-
הכינו את האספרסו והניחו אותו בקערה לצינון. הוסיפו לו מעט ליקר או ברנדי אם תרצו בכך.
-
הקציפו בקערה נפרדת את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף נוקשה.
-
הקציפו את החלמונים עם הסוכר והוסיפו עוד מעט ברנדי.
-
הוסיפו את גבינת המסקרפונה לקערת החלבונים, ערבבו בעדינות והכניסו למקפיא ל-5 דקות.
-
רפדו תבנית 30*20 ס"מ בנייר אפייה ושטחו שכבה דקה מתערובת הגבינה בתוכה.
-
טבלו עוגיות בישקוטי בקפה הקר והניחו על שכבת הגבינה עד לכיסוי מלא של התבנית.
-
שטחו מחצית מתערובת הגבינה על עוגיות הבישקוטי ופזרו שוקולד מגורד.
-
טבלו שוב את שאריות הבישקוטי בקפה והניחו שכבה נוספת על התבנית.
-
צקו את שאר תערובת הגבינה על הטירמיסו ופזרו מעל שכבה נוספת של פירורי שוקולד.
-
כסו את התבנית וקררו אותה במשך מספר שעות. חתכו והגישו.