אם אתם מחפשים מתכון חדש, טעים ומעניין לארוחת הצהריים הקרובה או שסתם מתחשק לכם לבשל מנה בשרית משובחת, כדאי לכם לנסות את מתכון העוף עם אננס ופלפל חריף שלפניכם. המנה הזו תסעיר לכם את בלוטות הטעם ותתן לכם לחוש טעם שונה ומיוחד בכל ביס וביס. הבונוס הנוסף? זמן ההכנה של המנה המדהימה הזו קצר במיוחד, כך שבקלות ובמהירות היא תתחבב על כל מי שיטעם ממנה.
מקור תמונה:
budgetbytes
אופן הכנת העוף עם אננס:
-
חממו סיר גדול עם כף שמן מעל להבה בינונית-גבוהה, בינתיים עד שהשמן יתחמם, תבלו את ירכי העוף במעט מלח ופלפל.
-
לאחר שהשמן יתחמם דיו, הכניסו את ירכי העוף אל הסיר, טגנו והפכו אותם עד לקבלת גוון חום-זהוב משני הצדדים. בסיום, הוציאו את ירכי העוף אל צלחת נקייה.
-
בעוד העוף מתבשל, סננו את הנוזלים מקופסת האננס ושימרו אותם בקערה קטנה.
-
לאחר שהוצאתם את העוף מהסיר, הנמיכו את הלהבה לנמוכה וצקו ½ כוס ממיץ האננס שסיננתם קודם לכן.
-
ערבבו היטב את הנוזל המתחמם בסיר תוך גירוד התחתית על מנת לשחרר את החתיכות שנדבקו אליו.
-
לאחר שחרור חתיכות העוף שנדבקו לתחתית הסיר, הוסיפו רוטב ברביקיו וערבבו היטב עד לעיבוי הרוטב שבסיר.
-
טעמו את הרוטב והמליחו אם צריך. אם הרוטב נעשה סמיך מדי, הוסיפו מעט ממיץ האננס וערבבו מעט.
-
הדליקו את התנור שלכם על מצב גריל ומקמו רשת או תבנית במדף השני העליון, במרחק של כ-14 ס"מ מגוף החימום.
-
כעת, העבירו את הרוטב אל תבנית עמידה לחום, הוסיפו את ירכי העוף ואת פרוסות האננס וערבבו היטב כך שהרוטב יעטוף את כל העוף.
-
הכניסו את התבנית עם העוף אל התנור וצלו כ-5 דקות עד לקבלת גוון קרמלי זהוב על בשר העוף, בסיום הוציאו אל צלחת הגשה או הגישו עם התבנית כאשר הבצל הירוק הקצוץ והפלפל החריף מפוזרים מעל.