השילוב בין "בשרו" הנימוח של החציל לבין הבשר הטחון והמתובל יוצר זיווג משמיים במתכון הבא. תוך זמן קצר אתם תוכלו לקבל "סירות" חצילים ממולאות וטעימות במיוחד שייראו נפלא על השולחן וייחטפו במהרה.
מקור תמונה:
Anuj Biyani
אופן הכנת חציל הממולא:
-
חממו את התנור ל-190° מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפייה. צרו חורים בעזרת מזלג ב-3 אזורים לאורך החצילים, והניחו אותם על התבנית.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-25 דקות, או עד שהחצילים יתרככו. הפכו אותם פעמיים-שלוש לאורך פרק הזמן הזה.
-
הוציאו את החצילים מהתנור והניחו להם להתקרר (שלב חשוב – הקירור יאפשר לכם להשתמש בחצילים ביתר קלות).
-
חצו את החצילים שהתקררו לשניים לאורכם, הוציאו מרבית מבשרם, קצצו אותו והניחו בתוך מסננת.
-
במחבת גדולה, חממו 2 כפות משמן הזית על להבה בינונית. הוסיפו לשמן החם את הבצל והפלפל המתוק שקצצתם, וערבבו מדי פעם עד לריכוך, בין 8-10 דקות.
-
הוסיפו למחבת את השום, טגנו מעט והכניסו את הבשר הטחון. פרקו את הבשר וערבבו אותו עם יתר הרכיבים עד שהוא יאבד מצבעו הוורוד, לאחר כ-5-6 דקות.
-
הוסיפו למחבת עם הבשר הטחון את בשר החצילים שסיננתם, רסק עגבניות, אורגנו וצנוברים. הנמיכו את הלהבה לבינונית, תוך ערבוב לפרקים, עד שמרבית הנוזלים יתאדו, כ-15-20 דקות. לאחר מכן הוסיפו את המלח והפלפל.
-
הניחו את חצאי החצילים על תבנית אפייה כשחלקם הפנימי פונה כלפיי מעלה. חלקו את תערובת הבשר שהכנתם באופן שווה בין חצאי החצילים, וטפטפו מעליהם את שמן הזית הנותר.
-
הכניסו לתנור למשך 15-20 דקות, או עד להשחמה, הוציאו, צננו מעט והגישו.