במטבח העיראקי ישנם תבשילים רבים ומיוחדים, אך תבשיל הבמיה הוא אחד מהמשובחים הקיימים בו. בעזרת מתכון הבמיה שלפניכם, תוכלו לטעום את אחת ממנות הדגל של המטבח הזה, שתהפוך לכוכבת הארוחה שלכם כמעט בכל סעודת שבת או חג.
מקור תמונה:
angsarap
אופן הכנת תבשיל במיה:
-
הניחו סיר גדול עם תחתית עבה על כיריים מתחת ללהבה בינונית-גבוהה, צקו שמן זית, המתינו שיתחמם מעט והכניסו את קוביות הבשר. טגנו אותן מעט עד לקבלת גוון אפרפר.
-
הוסיפו את הבצל והשום וטגנו במשך כ-4-5 דקות.
-
הוסיפו את העגבניות המרוסקות וערבבו יחד עם הבשר והבצל. לאחר מכן הוסיפו כמון, זרעי כוסברה, מלח, פלפל רסק עגבניות ומים. ערבבו היטב, הוסיפו את הבמיה והביאו לרתיחה.
-
לאחר שהנוזל רתח, הנמיכו את גובה הלהבה לנמוכה ובשלו במשך כ-2 שעות, או עד שהבשר יתרכך ויתבשל לחלוטין.
-
הרוטב אמור להצטמצם ולהיות מעט דביק וסמיך, אם זה לא קורה, הוסיפו כ-½ כוס קמח לנוזל וערבבו היטב עד להטמעתו.
-
הגישו חם לצד אורז או לחם חם.